رسانه قطبنما: بیستونهمین دوره از نمایشگاه بازار سفر عربی (ATM ۲۰۲۲) یا نمایشگاه گردشگری دبی از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در مرکز تجارت جهانی دبی (DWTC) برگزار شد. این نمایشگاه، میزبان بیش از ۲۳ هزار بازدید کننده بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ درصد رشد داشت. همچنین ۱۵۰۰ غرفهدار از ۱۵۰ کشور، در ATM ۲۰۲۲ حضور داشتند. با وجود استقبال خوب کشورها و سازمانهای گردشگری مختلف از این نمایشگاه، ایران در ATM ۲۰۲۲ دبی شرکت نکرده و تنها «هواپیمایی ماهان» با یک غرفه در این نمایشگاه حضور داشت.
نوآوری، پایداری و افراد مستعد موضوعات اصلی این رویداد ۴ روزه بودند.
مساحت نمایشگاهی اختصاصیافته به ATM دبی، نیز امسال بیش از ۸۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ بود؛ به طوری که بخش تکنولوژی سفر ۳۸۰ درصد، بخش هتلها ۷۱ درصد، منطقه خاورمیانه ۵۷ درصد، آفریقا ۵۶ درصد، آسیا ۵۰ درصد و اروپا ۴۹ درصد گسترش یافته بود.
شعار نمایشگاه ATM ۲۰۲۲ دبی «آینده سفر و گردشگری بینالمللی» بود و رهبران صنعت گردشگری از سراسر جهان با حضور در نمایشگاه ATM ۲۰۲۲، مسیر بلندمدت سفر و گردشگری خاورمیانه را بررسی کردند.
پیش از این، برگزارکنندگان نمایشگاه گردشگری ATM دبی پیشبینی کرده بودند که حدود ۲۰ هزار نفر در این رویداد بزرگ شرکت کنند.
«دنیل کورتیس»، مدیر نمایشگاه بازار سفر عربی، با اشاره به استقبال خوب صنعت گردشگری از نمایشگاه ATM ۲۰۲۲ دبی، گفت: «امسال علاوه بر ۲ برابر شدن تعداد بازدیدکنندگان، نمایشگاه ATM میزبان ۱۵۰۰ غرفهدار و شرکتکننده از ۱۵۰ کشور بود. این آمار با توجه به ادامه قرنطینه در چین و برخی مقاصد دیگر، بسیار قابلتوجه است».
برنامههای روز اول نمایشگاه ATM دبی در سال ۲۰۲۲
رویداد ۴ روزه بازار سفر عربی دبی با حضور «شیخ احمد بن سعید آل مکتوم»، رئیس شرکت هواپیمایی امارات افتتاح شد. در جلسه افتتاحیه که «النی گیوکوس» از شبکه CNN میزبان آن بود، عصام کاظم، مدیر اجرایی شرکت گردشگری و بازاریابی تجاری دبی، اسکات لیورمور، اقتصاددان ارشد آکسفورد. جوشم-جان اسلیفر، رئیس بخش خاورمیانه، آفریقا و ترکیه هیلتون، بلال کابانی، رئیس بخش سفر و گردشگری گوگل، و اندرو براون، مدیر منطقه اروپا، خاورمیانه و اقیانوسیه شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) حضور داشتند.
برنامههای روز افتتاحیه با برگزاری اولین جلسه انجمن ARIVAL آغاز شد که در آن کارشناسان صنعت گردشگری به بررسی «جایگاه و نقش تجارب در مقصد در شکلدهی آینده سفر و گردشگری جهانی» پرداختند.
انجمن «ARIVALDubai» و «انجمن جهانی سفرهای کاری» (GBTA) امسال برای اولین بار به صورت حضوری در بازار سفر عربی دبی حضور داشتند. ARIVALDubai با تمرکز بر روندهای صنعت به تور اپراتورها و جاذبهها، در زمینه رشد کسبوکار از طریق بازاریابی گردشگری، فناوری، توزیع و … مشاوره تخصصی میداد.
در کنفرانس بینالمللی گردشگری و سرمایهگذاری (ITIC)، که بهطور مشترک توسط ATM و کنفرانس بینالمللی سرمایهگذاری گردشگری (ITIC) برگزار شد، نیز وزرای امارات متحده عربی، اردن، جامائیکا و بوتسوانا حضور پیدا کردند تا درباره اهمیت سرمایهگذاری، فناوری و همگانی بودن در پیشبرد گردشگری خاورمیانه گفتگو کنند. بررسی تامین منابع مالی پروژهها در دوران پسا کرونا و آشنایی با فرصتهای سرمایهگذاری و روشهای جدید تامین مالی از اهداف اصلی این اجلاس بود.
یکی از مهمترین بخشهای نمایشگاه امسال، صحنه جهانی ATM دبی (ATM Global Stage) بود که در آن سخنرانان و کارشناسان از بخشهای مختلف صنعت حضور پیدا کرده و آخرین چشماندازهای خود را ارائه دارند.
بهگفته مدیر بازار سفر عربی دبی، توسعه بخش سفر و گردشگری در منطقه خاورمیانه هیچ نشانهای از کاهش ندارد؛ بهطوری که در سال جاری، تنها در منطقه شورای همکاری خلیجفارس (GCC) قراردادهای ساخت هتل ۱۶ درصد افزایش یافته است.
بر اساس تحقیقات شرکت BNC، ارائهدهنده آمار ساختوساز در خاورمیانه و شمال آفریقا، ۹۰ درصد از کل قراردادهای منعقد شده در بخش مهماننوازی خاورمیانه در سال ۲۰۲۱ متعلق به امارات متحده عربی و عربستان است. تحلیل شرکت املاک و مستغلات کانادایی «کولیرس» (Colliers International) نشان میدهد در سال ۲۰۲۲ ارزش قراردادهای ساخت هتل در منطقه شورای همکاری خلیجفارس به ۴.۵ میلیارد دلار خواهد رسید. این تحلیل، کارشناسان صنعت گردشگری را بر آن داشت تا برای بحث درباره صنعت مهماننوازی خاورمیانه در صحنه جهانی ATM دبی (ATM Global Stage) حضور پیدا کنند.
در این میزگرد که پل کلیفورد، سردبیر گروه رسانهای ITP میزبان آن بود، مدیر هتلهای کولیرس در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، رئیس بخش مهماننوازی گروه اعمار، معاون ارشد منطقه خاورمیانه و آفریقا گروه هتلهای رادیسون و مدیر شرکت مهماننوازی Vivere حضور داشتند.
در این نشست «تیم کوردون»، معاون ارشد منطقه خاورمیانه و آفریقا گروه هتلهای رادیسون، با اشاره به لزوم جذب و حفظ افراد مستعد در بخش مهماننوازی خاورمیانه گفت: «سازمانهایی که این کار را به درستی انجام دهند سود خواهند برد؛ البته ما میدانیم که جذب نیروی جدید هزینه زیادی دارد اما اگر این استعدادها را از دست بدهید هزینه بیشتری برای کسبوکارتان در پی خواهد داشت. به نظر من، غیر ممکن است بدون در نظر گرفتن آینده افراد مستعد این حوزه، از آینده صنعت مهماننوازی صحبت کنیم.»
بنیانگذار شرکت مهماننوازی Vivere نیز با تاکید بر اهمیت آموزش و آشنا کردن فعالان صنعت گردشگری با اولویتها و طرز فکر جوانان، گفت: «نسل جوان متفاوت فکر میکند. آنها در دنیای ارزهای دیجیتال و NFT زندگی میکنند. حالا باید ببینیم که این نسل چگونه میتواند ایدهها و استعدادهای خود را وارد حوزه تجارت مهماننوازی کند؟ از طرف دیگر، مشتریان جدید و آینده شما نیز از چنین جهان و بینشی خواهند بود. بنابراین چالش اصلی، جذب استعدادهای جدید است که با مشتریان جدید وجه مشترک دارند».
معاون بخش مهماننوازی گروه اعمار نیز با تاکید بر اهمیت ملیسازی گفت: «اماراتیسازی با نحوه انتخاب رهبر برای اداره هتلها همراه است. تمرکز ما بر این است که از استعدادهای داخلی برای رهبری تیمها استفاده کنیم. هتلهای جدیدی که افتتاح میکنیم این زمینه را فراهم میکند تا اعضای تیم ما پیشرفت کنند.»
برنامههای روز دوم نمایشگاه ATM دبی در سال ۲۰۲۲
در دومین روز از نمایشگاه ATM ۲۰۲۲ دبی نمایندگان «ایر عربیا» و «هواپیمایی اتحاد» با «جان استریکلند»، مشاور شرکت JLS، درباره کارایی و پایداری در بخش هوانوردی به بحث و گفتگو پرداختند.
چگونگی ایجاد ارتباط موثرتر با مخاطبان سفرهای عربی و نقش تعیین کننده مسافران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در رشد گردشگری نیز موضوع بحث «پل کلی» از «D/A» بود.
در پایان روز دوم، پلتفرم اشتراکگذاری ویدیو «Welcome to the World» توانست در مسابقه استارت آپی «Draper-Aladdin» رقبا را پشت سر بگذارد و به رقابت تلویزیونی جذب ۵۰۰ هزار دلار سرمایهگذاری استارتاپی راه پیدا کند.
در این رویداد رقابت استارت آپی، ۱۵ استارت آپ گردشگری، سفر و مهماننوازی برای دریافت سرمایه ۵۰۰ هزار دلاری با یکدیگر به رقابت پرداختند. «دنیل کورتیس»، مدیر نمایشگاه بازار سفر عربی پی از این با اشاره به اهمیت این رویداد گفته بود: «ما معتقدیم ATM ۲۰۲۲ بهعنوان یک مرکز رشد فناوری و نوآوری منطقه در آینده عمل خواهد کرد».
برنامههای روز سوم نمایشگاه ATM دبی در سال ۲۰۲۲
روز سوم نمایشگاه ATM دبی با تاکید بر نیازهای واقعی مهمانان حول محور گردشگری ورزشی، فناوری مهماننوازی، تجربیات غذا، خدمات سفر مبتنی بر متاورس، نقش اینفلوئنسرها و …. متمرکز بود.
انجمن جهانی سفرهای کاری (GBTA) نیز میزبان دو نشست در روز سوم بود که محور آن پایداری و روندهای بلندمدت در بخش سفرهای کاری بود. در این نشستها، انجمن جهانی سفرهای کاری با ارائه آخرین اطلاعات از بازار سفر کاری، نتایج تحقیقات و آموزشهای خود را برای کمک به بهبود مستمر و حمایت از رشد بازار سفرهای کاری در بلند مدت ارائه داد.
برنامههای روز چهارم نمایشگاه ATM دبی در سال ۲۰۲۲
یکی از نکات مهم نمایشگاه بازار سفر عربی ۲۰۲۲، رویداد «فناوری سفر ATM» بود که سالهای قبل با نام «Travel Forward» برگزار میشد. این رویداد علاوه بر نمایش آخرین محصولات و خدمات فناوری سفر، میزبان مجموعهای از سمینارها و گفتگوها با محوریت مسیر بلندمدت گردشگری در خاورمیانه بود.
در همین راستا در آخرین روز نمایشگاه، نمایندگان شرکت مسافرتی «ویگو» (Wego)، «اطلس» (Atlas Travel) و «سرورهای ابری علیبابا» (Alibaba Cloud MEA) با حضور در بخش فناوری سفر ATM، نقش تغییر دادهها در خردهفروشی خطوط هوایی را بررسی کردند. چگونگی ایجاد سازمانهای مبتنی بر داده و اینکه چرا شرکتهایی که از دادههای سفر استفاده میکنند، به احتمال زیاد در بلندمدت موفق خواهند شد، از محورهای اصلی این میزگرد بود.
چگونگی استفاده از تکنولوژیهای جدید برای ترویج فناوری مسئولانه در سفر و گردشگری، موضوع اصلی نشست گردشگری پایدار نمایشگاه بازار سفر عربی بود. در نهایت جلسات و نشستهای نمایشگاه امسال با میز گرد بازگشت و افزایش گردشگری شهری به پایان رسید.
در روز پایانی نمایشگاه همچنین دو جایزه «بهترین طراحی استند» و «انتخاب مردم» به غرفه عربستان اهدا شد. دپارتمان فرهنگ و گردشگری ابوظبی، گروه جمیرا، گروه بینالمللی اشراق و غرفه TBS/Vbooking غرفههای دیگری بودند که برای خلاقیتشان در طراحی استند جایزه گرفتند.
در کنار تمامی این رویدادها، ایجاد شبکه خریداران و ارتباط با اینفلوئنسرهای سفر از دیگر برنامههای این رویداد بود.
شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)، وزارت گردشگری عربستان، وزارت گردشگری قطر، قطر ایرویز، هواپیمایی اردن، بوئینگ، گروه هتلداری اعمار، گروه هتل رادیسون و ... از جمله سخنرانان و شرکتهای مطرح حاضر در رویداد نمایشگاه گردشگری دبی در سال ۲۰۲۲ بودند.
نمایشگاه ATM امسال همچنین مصادف با رویداد بزرگ هفته سفر عربی بود. هفته سفر عربی با دعوت متخصصان از سراسر جهان، بر بهبود صنعت سفر خاورمیانه از طریق برگزاری نمایشگاهها، کنفرانسها، اهدای جوایز، معرفی محصولات و رویدادهای شبکهسازی تمرکز داشت.
نمایشگاه گردشگری دبی یا بازار سفر عربی (ATM)، امسال نیز همانند سال ۲۰۲۱ هم بهصورت حضوری و هم بهصورت مجازی برگزار شد. علاقهمندانی که نتوانستند بهصورت حضوری از این نمایشگاه دیدن کنند، میتوانند ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در نمایشگاه مجازی ATM شرکت کنند. نمایشگاه ATM امسال همچنین بهصورت تخصصی بر دو بازار هند و عربستان تمرکز داشت تا شرکتکنندگان، روندها و فرصتهای بالقوه هر دو این بازارهای کلیدی را کشف کنند.
«رسانه قطبنما»، بهعنوان نخستین رسانه راهبردی و مجری تخصصی بازاریابی گردشگری و هتلداری ایران، در رویداد بزرگ نمایشگاه گردشگری دبی (ATM ۲۰۲۲) حضور داشت تا آخرین اخبار کنفرانسها و سمینارها و رویدادهای جانبی این نمایشگاه را پوشش دهد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: