در حاشیه ATM دبی اعلام شد

کلید رشد گردشگری در دست ۶ کشور خاورمیانه

کلید رشد گردشگری در دست ۶ کشور خاورمیانه

رسانه قطبنما: نتایج یک بررسی، از نقش حیاتی مسافران کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در بهبود صنعت گردشگری و تمایل آن‌ها برای کسب تجربیات جدید خبر داد. 

بر اساس آنچه شرکت D/A، یک شرکت پیشرو در جمع‌آوری اطلاعات با توجه به مشتریان، در دومین روز بازار سفر عربی یا ATM دبی منتشر کرده، مسافران کشور‌های GCC (عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، کویت، عمان و قطر) به‌دنبال جبران زمان ازدست‌رفته در سفر و کسب تجربیات جدید هستند. 

این نتایج حاصل تجزیه‌ و تحلیل بیش از ۴ میلیون پست و نظر در رسانه‌های اجتماعی از بیش از ۲ میلیون کاربر عربی‌زبان در کشور‌های شورای همکاری خلیج‌‌فارس است.  نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که تعداد مکالمات مربوط به سفر و پست‌های سفر بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱، به‌ترتیب ۱۱۰ و ۱۵۱ درصد افزایش یافته است. 

پاول کلی (Paul Kelly)، نماینده شرکت D/A در این باره می‌گوید: «افزایش ۱/۳ میلیونی گفتگو‌های مربوط به سفر در سال ۲۰۲۱، نشان‌دهنده تمایل مسافران عربی‌زبان کشور‌های GCC برای آغاز سفرها، صرف‌نظر از سن و ملیت‌ آن‌هاست. همچنین آمار موجود نشان می‌دهد که در نهایت بازگشایی مرزها، از سرگیری پرواز‌ها و رفع محدودیت‌های سفر منجر به بازگشت تقاضاهای سرکوب‌شده در دو سال گذشته شده است.»

برای اطلاع از محدودیت ها و قوانین در این زمینه، «شرایط سفر به خاورمیانه در دوران کرونا» را بخوانید.

به گفته کلی، یکی از موراد مهمی که در مکالمات سفر مسافران کشور‌‌های GCC دیده می‌شود، علاقه بسیار آن‌ها به کسب تجریات جدید در سفر‌های آینده است. بسیاری از مسافران به‌دنبال رهایی و کشف تجربیات جدید هستند؛ چیزی که در ۲ سال گذشته از آن جا ماندند. 

نتایج بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد که گروه‌های سنی جوان‌تر علاقه‌مند به خرید و لذت‌بردن از طعم‌های محلی هستند؛ در صورتی که مسافران مسن‌تر بیشتر روی نزدیک‌شدن به طبیعت و استراحت تمرکز دارند. خوش‌گذرانی و داشتن اوقات خوش یکی از پایه‌های اصلی سفر‌های آینده است و به‌نظر می‌رسد سفر‌های کاری بسیاری در انتظار کارکنان حرفه‌ای است.

از طرف دیگر، قدرت خرید بالای مسافران GCC، نقش حیاتی در بهبود صنعت گردشگری دارد. در همین راستا، گزارش سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) نشان می‌دهد که مسافران شورای همکاری خلیج‌ فارس، ۶/۵ برابر بیشتر از میانگین جهانی برای سفر‌های خود هزینه می‌کنند؛ به‌طوریکه ۴۰ درصد از این مسافران در آخرین سفر خود به اروپا بیش از ۳۶ هزار و ۷۰۰ درهم هزینه کردند. طبق گزارش‌ها، مسافران عربستان سعودی بیشترین هزینه‌کرد در سفر را در جهان دارند. 

مقاصد تعطیلات موردعلاقه مسافران۶ کشور شورای همکاری خلیج‌فارس نیز از روند جهانی گوگل در سال ۲۰۲۰ پیروی می‌کند. در سالی که میزان جستجوی واژه «Staycation» افزایش یافت، بسیاری از مسافران GCC نیز به‌دنبال تعطیلات محلی بودند. 

بر اساس نتایج تحقیقات شرکت D/A، امارات متحده عربی محبوب‌ترین مقصد این دسته از مسافران در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بوده و پس از آن عربستان سعودی، کویت، مصر و قطر در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. در اروپا نیز، بریتانیا، محبوب‌ترین مقصد و پس از آن فرانسه، آلمان، ایتالیا و سوئیس در رتبه‌های بعدی جای دارند. 

نمایشگاه گردشگری ATM دبی، از ۹ تا ۱۲ می (۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ ) در مرکز تجارت جهانی دبی در حال برگزاری است. در سومین روز این نمایشگاه، نمایندگان در نشستی در مورد آینده صنعت هتلداری منطقه و اهمیت تجربه‌های منحصربه‌فرد غذاخوری به عنوان یکی از ابزار‌های ضروری در بازاریابی مقاصد شرکت‌ کردند. 

در روز پایانی این رویداد نیز در مورد مسائل مهمی مانند تعریف مجدد مسافر جدید و تکامل‌یافته هندی، فناوری مسئولانه در سفر و گردشگری و بازگشت و ظهور گردشگری شهری گفتوگو خواهد شد. 

«رسانه قطبنما» نیز، به‌عنوان نخستین رسانه راهبردی و مجری تخصصی بازاریابی گردشگری و هتلداری ایران، در رویداد بزرگ نمایشگاه گردشگری دبی (ATM) ۲۰۲۲ حضور دارد تا آخرین اخبار کنفرانس‌ها و سمینارها و رویدادهای جانبی این نمایشگاه را پوشش دهد.

شما می‌توانید اخبار رویداد نمایشگاه گردشگری دبی را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط