جدیدترین بارومتر UN Tourism نشان داد

سفر ۸۰۰ میلیون گردشگر بین المللی در ۷ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی

سفر ۸۰۰ میلیون گردشگر بین المللی در ۷ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی

رسانه قطبنما: آخرین بارومتر سازمان جهانی گردشگری (UN Tourism) که ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده است، نشان می‌دهد گردشگری بین‌المللی در هفت ماه منتهی به جولای ۲۰۲۴ میلادی به ۹۶ درصد سطح قبل از همه‌گیری رسیده است؛ که این رشد متاثر از تقاضای بالای سفر در اروپا و بازگشایی بازارهای آسیا و اقیانوسیه است. این بهبودی نشان می‌دهد که پیش‌بینی UN Tourism مبنی بر بازیابی کامل تعداد مسافران بین‌المللی در سال ۲۰۲۴ میلادی علیرغم همه خطرات اقتصادی و ژئوپلیتیکی، قابل دسترسی است.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، بر اساس سومین بارومتر جهانی گردشگری سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴ میلادی، حدود ۷۹۰ میلیون گردشگر در ۷ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی به سفرهای بین‌المللی رفته‌اند که حدود ۱۱ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۳ میلادی و ۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ میلادی است. این در حالی است که طبق آخرین بارومتر سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) که در ۲۱ می ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده بود، بیش از ۲۸۵ میلیون گردشگر بین‌المللی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی سفر کرده‌ بودند. 

خاورمیانه همچنان پیشتاز بهبود است

داده‌های بارومتر گردشگری سازمان ملل متحد در سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی نشان می‌دهد که همه مناطق جهان تاکنون سال قدرتمندی را در گردشگری ثبت کرده‌اند. این رشد ناشی از افزایش اتصالات هوایی و تسهیل قوانین ویزا است که منجربه بهبود سفرهای بین‌المللی شده است. 

طبق این گزارش،همانند بارومتر قبلی UN Tourism، خاورمیانه همچنان قوی‌ترین منطقه جهان از نظر رشد گردشگری است؛ به‌طوری که تعداد ورودی‌های بین‌المللی به این منطقه در ۷ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی، ۲۶ درصد بالاتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۹ میلادی است. ایمن رقم در ۳ ماهه اول ۲۰۲۴ میلادی ۳۶ درصد بیشتر از مدت‌مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی بود.

در آفریقا نیز تعداد گردشگران بین‌المللی در ۷ ماهه منتهی به جولای ۲۰۲۴ میلادی، حدود ۷ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی است. در همین مدت، اروپا و قاره آمریکا نیز به‌ترتیب به ۹۹ درصد و ۹۷ درصد تعداد ورودی‌های سال ۲۰۱۹ میلادی رسیده‌اند. بهبود گردشگری آسیا و اقیانوسیه نیز شتاب بیشتری گرفته اما تعداد ورودی‌های بین‌المللی این منطقه هنوز ۱۸ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ میلادی است.

قطر پیشرو رشد گردشگری در سال ۲۰۲۴ میلادی

آخرین بارومتر UN Tourism همچنین نشان می‌دهد، با استناد به داده‌های ماهانه یا فصلی کشورها، در مجموع ۶۷ مقصد از ۱۲۰ مقصد جهان، در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میلادی به سطح سال ۲۰۱۹ میلادی رسیده‌اند. 

طبق این گزارش از ژانویه تا جولای ۲۰۲۴ میلادی، قطر (با ۱۴۷ درصد رشد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی)، آلبانی (با ۹۳ درصد رشد)، السالوادور (با ۸۱ درصد رشد)، عربستان (با ۷۳ درصد رشد)، جمهوری مولداوی (با ۵۰ درصد رشد) و تانزانیا (با ۴۹ درصد رشد) در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، به‌ترتیب بیشترین بهبود را در سراسر جهان ثبت کرده‌اند. قطر در ۳ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی نیز با ثبت رشد ۱۷۷ درصدی در رتبه نخست قرار داشت.

رشد دو برابری درآمد گردشگری بین المللی مقاصد

بررسی درآمدهای گردشگری بین‌المللی ۶۳ کشور در ۶ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی نشان می‌دهد، ۴۷ کشور از این ۶۳ کشور، به درآمد سال ۲۰۲۹ میلادی رسیده‌اند. برخی از این کشورها نیز علاوه‌بر عبور از سطح سال ۲۰۱۹ میلادی، رشد دو رقمی را در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی (به ارزهای محلی و قیمت‌های فعلی) گزارش کرده‌اند. 

طبق این گزارش در زمینه درآمد گردشگری بین‌المللی، از ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۴ میلادی آلبانی (۱۲۸ درصد رشد)، صربستان (۱۲۶ درصد رشد)، تاجیکستان ( ۸۵ درصد رشد)، پاکستان (۷۶ درصد رشد)، مونته‌نگرو (۷۰ درصد رشد)، مقدونیه شمالی (۶۰ درصد رشد)، پرتغال (۵۷ درصد رشد)، ترکیه (۵۵ درصد رشد) و کلمبیا (۵۴ درصد رشد) را در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ ثبت کرده‌‌اند. 

اگر نگاهی به رشد درآمد گردشگری بین‌المللی در ۳ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی بیندازیم، عربستان با ۲۰۷ درصد رشد و السالوادور با ۱۶۸ درصد رشد، جهش قابل‌توجهی را در درآمد گردشگری بین‌المللی ثبت کرده‌اند.

افزایش هزینه کرد گردشگران بین المللی

بررسی داده‌های هزینه‌‌کرد گردشگری بین‌المللی نیز نشان می‌دهد در ۷ ماهه منتهی به جولای ۲۰۲۴ میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، میزان تقاضای سفرهای خروجی، به‌ویژه از بازارهای منبع بزرگ مثل ایالات متحده (۳۲ درصد افزایش)، آلمان (۳۸ درصد افزایش) و بریتانیا (۴۰ درصد افزایش تا مارچ ۲۰۲۴)، استرالیا (۳۴ درصد افزایش)، کانادا (۲۸ درصد افزایش) و ایتالیا (۲۶ درصد افزایش) رشد قابل‌توجهی داشته است. هند دیگر بازار مهم خروجی در سال ۲۰۲۴ میلادی است و میزان هزینه‌کرد مسافران خروجی هند در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۸۶ درصد بیشتر از ۳ ماهه اول سال ۲۰۱۹ میلادی است. 

بررسی آخرین داده‌های سال ۲۰۲۳ میلادی همچنان نشان می‌دهد که درآمد صادراتی از گردشگری بین‌المللی به ۱.۸ تریلیون دلار (شامل هزینه‌کرد گردشگران و حمل‌ونقل مسافر) رسیده که تقریبا برابر سطح سال ۲۰۱۹ میلادی است. همچنین میزان تولید ناخالص داخلی مستقیم گردشگری در سال ۲۰۲۳ میلادی با گذر از سطح سال ۲۰۱۹ میلادی به ۳.۴ تریلیون دلار رسیده است که معادل ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی است؛ البته این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی معادل ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی بود.

چالش ها همچنان پابرجاست

با وجود چالش‌هایی که سراسر جهان را فرا گرفته است، شاخص اعتماد گردشگری سازمان ملل متحد همچنین پایان مثبتی را برای سال ۲۰۲۴ میلادی پیش‌بینی می‌کند. شاخص اعتماد گردشگری سازمان ملل متحد بین ۰ تا ۲۰۰ است که رقم ۱۰۰ منعکس‌کننده عملکرد مورد انتظار است. این شاخص برای سپتامبر تا دسامبر ۲۰۲۴ میلادی حدود ۱۲۰ امتیاز است که البته ۱۰ امتیاز کمتر از امتیاز چشم‌انداز ماه می تا آگوست ۲۰۲۴ میلادی است.

حال طبق آخرین بارومتر سال ۲۰۲۴ میلادی، حدود ۴۷ درصد از کارشناسان گردشگری حاضر در نظرسنجی شاخص اعتماد سازمان ملل متحد، انتظار عملکرد بهتری را در ۴ ماه آخر سال ۲۰۲۴ میلادی دارند؛ در حالی که ۴۱ درصد انتظار عملکرد مشابه و ۱۱ درصد عملکرد بدتری را پیش‌بینی می‌کنند. این پیش‌بینی نشان می‌دهد عملکرد گردشگری پس از یک رشد قوی در سال ۲۰۲۳ میلادی، کم‌کم به یک روند نرمال می‌رسد.

به باور کارشناسان، تورم در بخش سفر و گردشگری، یعنی قیمت بالای حمل‌ونقل و اقامت، چالش اصلی بخش گردشگری است؛ وضعیت اقتصاد جهانی، کمبود نیرو و حوادث اقلیمی از دیگر چالش‌هایی است که صنعت گردشگری همچنان با آن‌ها درگیر است.

زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل گردشگری سازمان ملل متحد گفت: «گردشگری بین‌المللی در مسیر تثبیت بهبود کامل از بزرگ‌ترین بحران در تاریخ این صنعت است. این بهبود مستمر با وجود طیف وسیعی از چالش‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی صورت می‌گیرد و مهر تاییدی بر افزایش تقاضای سفرهای بین‌المللی و همچنین اثربخشی تقویت ارتباطات هوایی و کاهش محدودیت‌های ویزایی است. این بهبود همچنین نیازمند برنامه‌ریزی و مدیریت گردشگری برای پاسخگویی به تاثیرات این بخش بر جوامع است؛ به‌گونه‌ای که منافع اجتماعی-اقتصادی عظیم این صنعت همراه با سیاست‌های فراگیر و پایدار مشمول جوامع شود.»

اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط