رسانه قطبنما: جذابیت مقاصد گردشگری خاورمیانه در جهان روزبهروز در حال افزایش است و همین امر موجب شده تا کشورهای این منطقه پیشنهادات متعددی برای جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی دریافت کنند. اما سرمایه هایی که به سمت گردشگری خاورمیانه جاری شده، در کدام بخشها هزینه میشود؟
این موضوع و چگونگی سرمایهگذاری در مقاصد گردشگری منطقه، موضوع اجلاس سرمایهگذاری خاورمیانه ۲۰۲۲ بود که در حاشیه نمایشگاه گردشگری ATM دبی و با حضور وزرای گردشگری امارات، اردن، بوتسوانا و جامائیکا برگزار شد.
بهگفته دنیل کورتیس، مدیر نمایشگاه خاورمیانه بازار سفر عربی (ATM)، این اجلاس بستری آماده برای وزرای گردشگری، سیاستگذاران و رهبران صنعت گردشگری بود تا با یکدیگر در مورد موضوعات مشخص، چالشها و روندهای آینده در توسعه پایدار گردشگری در منطقه گفتگو کنند.
سرمایهگذاری در اتاق هتلها
در این اجلاس، احمد بهلول الفلاسی، رئیس شورای گردشگری امارات، با بیان اینکه در بخش اقامت تمرکز اصلی بر سرمایه گذاری در اتاقها معطوف است، تصریح کرد: «رشد ۵ درصدی تعداد اتاقها در مقایسه با سال ۲۰۱۹، نیز نشاندهنده تنوع سطح خدمات و نوع اقامت در این زمینه است. همانطور که سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش اتاقها رو به افزایش میرود، ما شاهد سرمایهگذاریهای ریسکپذیر زیادی برای استفاده از راهحلهای فناورانه در گردشگری هستیم.»
به گفته او، در واقع افزایش تقاضای مهمانان برای کسب تجربیات منحصربهفرد در گردشگری موجب شده تا فناوری به یکی از حوزههای مهم سرمایهگذاری در آینده تبدیل شود. رئیس شورای گردشگری امارات یادآور شد که باید برای بازیابی عادلانه، امکان پیشرفت و سودآوری کل اکوسیستم سفر تلاش کرد.
بر اساس پیشبینیهای اخیر، انتظار میرود سهم کل صنعت سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشورهای خاورمیانه تا سال ۲۰۲۸ به حدود ۴۸۶/۱ میلیارد دلار برسد. بررسیها نشان میدهد دولتهای سراسر منطقه در حال جذب سرمایه های سنگین در صنعت گردشگری خود هستند؛ برای مثال، بحرین در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۹۲ میلیون دلار سرمایه در حوزه گردشگری جذب کرد. علاوه بر این، عربستان سعودی نیز حدود یک تریلیون دلار سرمایه برای بخش سفر و گردشگری تا سال ۲۰۳۰ اختصاص داده است.
سرمایهگذاری در استارت آپ ها
وزیر گردشگری و آثار باستانی اردن نیز در این اجلاس، از سرمایهگذاری در اکوسیستم شرکتهای کوچک و متوسط و استارت آپ ها خبر داد. به گفته نایف الفایز، کشور اردن نه تنها از همهگیری کرونا جان سالم به در خواهد برد، بلکه به کمک زنان و جوانان به مسیر رشد خود ادامه خواهد داد. او همچنین جوامع محلی را ستون حیاتی صنعت گردشگری اردن معرفی کرد که روزبهروز قدرتمندتر شده است.
سرمایهگذاری در توسعه دانش و ایده جدید
در همین حال، وزیر گردشگری جامائیکا، سرمایهگذاری در توسعه دانش و ایدههای جدید را بعد جدیدی برای نوآوری در صنعت سفر و گردشگری دانست و در اجلاس سرمایهگذاری خاورمیانه ۲۰۲۲، گفت: «نوع سرمایهگذاری در گردشگری باید تغییر کند تا با پرشدن شکافهای عرضه، ظرفیتهای گردشگری بهعنوان نیروی محرک رشد و توسعه اقتصادی جوامع بازسازی شوند.»
سرمایهگذاری در تجربه و محصول جدید
وزیر محیطزیست، حفاظت از منابع طبیعی و گردشگری بوتسوانا، هم در این اجلاس در مورد چشمانداز گردشگری این کشور پس از همهگیری سخن گفت. به گفته فیلدا نانی کرنگ، کشور بوتسوانا قصد دارد تا با سرمایهگذاری بر روی محصول گردشگری متنوع و جدید، نیاز گردشگرانی که کووید-۱۹ را پشتسر گذاشتهاند، برآورده کند؛ گردشگرانی که از قرنطینههای طولانیمدت رها شدهاند و بهدنبال تجربیات جدید و آشنایی با فرهنگ محلی و تنوع زیستمحیطی مقاصد هستند.
«رسانه قطبنما»، بهعنوان نخستین رسانه راهبردی و مجری تخصصی بازاریابی گردشگری و هتلداری ایران، در رویداد بزرگ نمایشگاه گردشگری دبی (ATM) ۲۰۲۲ حضور داشت تا آخرین اخبار کنفرانسها و سمینارها و رویدادهای جانبی این نمایشگاه را پوشش دهد.
شما میتوانید اخبار رویداد نمایشگاه گردشگری دبی را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید.