گفتگوی قطبنما با رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر مسافرتی تهران

حلقه مفقوده فعالیت صنفی گردشگری

حلقه مفقوده فعالیت صنفی گردشگری

رسانه قطبنما: وقتی حرف از شکست فعالیت‌های صنفی در اصناف مختلف گردشگری ایران می‌شود، برخی از فعالان ریشه این مشکلات را نبود همگرایی و تعامل بین ذینفعان این حوزه می‌دانند؛ موضوعی که امیرپویان رفیعی شاد، رئیس فعلی هیئت مدیره انجمن دفاتر مسافرتی استان تهران نیز بر آن تاکید دارد و در گفتگو با «رسانه قطبنما»، راهکار اصلی برای موفقیت و حرکت رو به جلوی این انجمن را «همدلی» و «هم‌افزایی» میان اعضا می‌داند.

لزوم همدلی و همگرایی 

در آستانه انتخابات انجمن صنفی دفاتر مسافرتی تهران، رفیعی شاد که سال‌ها به‌عنوان عضو هیئت مدیره این انجمن فعالیت کرده، تاکید می‌کند که اگر فعالان گردشگری می‌خواهند فعالیت‌های صنفی را به درستی پیش ببرند، نباید از همدلی با هم غافل شوند: «فقدان همدلی و همگرایی باعث ایجاد مشکلات بسیاری می‌شود. ما اغلب درگیر انجمن‌های مختلف هستیم و برخی اختلافات داخلی باعث می‌شود بیشتر مشغول حاشیه باشیم. نباید برای ما تفاوتی داشته باشد که چه کسی در مسئولیت یک انجمن صنفی است؛ بلکه مهم، دستیابی به اهداف مشترکی است که داریم. اگر همیشه درگیر مسائل حاشیه‌ای و تخریب یکدیگر باشیم، هرچقدر هم تلاش کنیم، به اهداف خود نخواهیم رسید.»

او یادآوری می‌کند که در چند سال گذشته، انجمن همیشه درگیر مسائل حاشیه‌ای و مشکلات داخلی بوده: «این مسئله برای بسیاری از نهادها و سازمان‌های مرتبط خوشایند است، چراکه مطالبه‌گری صنفی که باید از نهادهای بالادستی صورت بگیرد، تبدیل به جدال‌های درون صنفی شده. انجمن‌ها دائما در حال تخریب یکدیگر هستند و تا زمانی که این تخریب‌ها وجود دارند و اتفاق‌نظر بین اعضای انجمن‌ها شکل نگیرد، هیچ مشکلی حل نخواهد شد.»

کاندید انتخابات انجمن صنفی دفاتر مسافرتی تهران به آسیب‌هایی که همه‌گیری کرونا بر صنعت گردشگری کشور وارد کرده نیز اشاره می‌کند: «با وجود آنکه همه‌گیری کرونا، صنعت را رو به تعطیلی برده بود، اکنون به‌نظر می‌رسد دوباره موتور گردشگری روشن شده است و امید داریم که با این انتخابات، انجمن صنفی بتواند جایگاه خود را پیدا کند.»

ادامه برنامه‌های گذشته

اگرچه رفیعی‌شاد برنامه‌های آتی انجمن در صورت انتخاب مجددش را به وضوح تشریح نمی‌کند اما ما را به اساسنامه انجمن دفاتر مسافرتی تهران ارجاع می‌دهد و می‌گوید در چارچوب اختیارات موجود، مطالبات صنفی را پیگیری خواهد کرد: «ما مثل همیشه، در همین روزهای اخیر هم، در حال پیگیری مسائلی مثل بیمه، مسائل مالیاتی و… در راستای منافع صنفی بوده‌ایم. پیش از همه‌گیری کرونا، کارگاه‌های آموزشی مختلفی برای اعضا برگزار می‌کردیم و در دوره آتی نیز در صورت انتخاب شدن، این موضوع را مدنظر داریم. اما برای دور بعد، تفویض اختیار را به اولویت‌ها اضافه می‌کنیم. در حال حاضر، اختیارات قانونی در دست سازمان‌های متولی است. ما سال‌ها برای این موضوع جنگیده‌ایم و پس از این نیز برای تفویض اختیار انجمن تلاش خواهیم کرد. باید اختیارات بیشتری داشته باشیم و درخواست‌های خود را مطالبه و پیگیری کنیم.»

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

مطالب مرتبط