اینستاگرام مارکتینگ چیست (آموزش صفر تا صد)

اینستاگرام مارکتینگ چیست (آموزش صفر تا صد)

رسانه قطبنما: وقتی صحبت از اینستاگرام مارکتینگ (Instagram Marketing) یا بازاریابی اینستاگرام می‌شود، همه ما به یاد مسابقات اینستاگرامی، هشتگ‌ها، پست‌ها و ویدیو‌های هیجان‌انگیز می‌افتیم. 

اما آیا اینستاگرام مارکتینگ تنها پست‌کردن عکس‌های زیبا یا نوشتن کپشن‌های تاثیر‌گذار است؟ البته که عکس‌های زیبا و کپشن‌های تاثیرگذار بخش مهمی از بازاریابی اینستاگرام محسوب می‌شود؛ اما اینستاگرام مارکتینگ یک استراتژی بازاریابی برای کسب‌وکار‌های امروزی است که هدف خاصی را دنبال می‌کنند. 

بررسی‌های شرکت ارائه‌دهنده داده‌های مصرف‌کننده «Statista» نشان می‌دهد که تعداد کاربران فعال اینستاگرام تا دسامبر ۲۰۲۱، به ۲ میلیارد نفر رسید و طبق گفته محققان وب‌سایت «Business.Instagram» بیش از ۲۰۰ میلیون حساب کاربری فعال متعلق به کسب‌وکار‌‌ها در اینستاگرام وجود دارد. 

این آمار نشان می‌دهد شبکه اجتماعی اینستاگرام، دیگر تنها برای استفاده شخصی افراد نیست و به کسب و کار‌ها کمک می‌کند تا به کمک استراتژ‌های اینستاگرام مارکتینگ:

  • محتوای کاربر پسند تولید کنند؛
  • مخاطبان جدید جذب کنند؛
  • محصولات خود را به نمایش بگذارند؛
  • و منبع الهام‌بخشی برای مخاطبان باشند.

اهمیت اینستاگرام مارکتینگ برای کسب و کارها تنها محدود به تعداد کاربران فعال این شبکه اجتماعی نیست، بلکه این نرخ بالای درگیری مخاطبان و تعامل آ‌ن‌ها با برند است که کسب‌ و کار‌ها  را به سمت بازاریابی اینستاگرامی کشانده است.

اما راه موفقیت در اینستاگرام مارکتینگ چیست؟ کسب و کار‌ها در تعیین استراتژی‌های اینستاگرام مارکتینگ و بازاریابی اینستاگرام باید به چه نکاتی توجه کنند؟

اینستاگرام مارکتینگ چیست؟

اینستاگرام مارکتینگ (Instagram Marketing) یا بازاریابی اینستاگرامی از زیرمجموعه‌های بازاریابی محتوایی و بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (SMM) است که در آن بازاریابان از پلتفرم اینستاگرام برای تبلیغ و معرفی کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند.

تنها کافی است هدفتان را از بازاریابی اینستاگرامی مشخص کنید؛ اینستاگرام مارکتینگ استراتژی‌ها و راهکار‌های مختلفی دارد که شما را برای رسیدن به این هدف کمک می‌کند.

اهداف کسب‌وکار‌ها در اینستاگرام مارکتینگ اغلب شامل فروش محصولات یا خدمات، جذب دنبال‌کنندگان و تعامل بیشتر، برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه و سایر برند‌ها و به‌طور کلی افزایش اعتبار برند است. 

اینستاگرام مارکتینگ در گردشگری

اینستاگرام مارکتنیگ در گردشگری

اشتراک‌گذاری عکس‌ها، تصاویر، ویدیو‌های هیجان‌انگیر، اینستاگرام مارکتینگ را به یکی از محبوب‌ترین روش‌های بازاریابی در گردشگری تبدیل کرده است.

یکی از بزرگترین موضوعات در اینستاگرام، سفر است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که پست‌های مربوط به سفر و گردشگری در اینستاگرام، تاثیر چشم‌گیری بر تصمیم‌گیری نسل هزاره (متولدین سال‌های ۱۹۷۰ یا ۱۹۸۰- ۲۰۰۰) برای سفر دارد. اما چرا نسل هزاره؟ 

طبق آمار Statista، کاربران ۲۵ الی ۳۴ ساله بزرگ‌ترین گروه کاربران اینستاگرام را تشکیل می‌‌دهند و پس از آن افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله قرار دارند. 

تحقیقات مجله نشنال جئوگرافیک در مورد تاثیر اینستاگرام بر سفر‌ها نیز حاکی از آن است که عکس‌های کاربران اینستاگرام، منبع الهام‌بخش بسیاری از مسافران است؛ به‌طوری‌که، ۳۵ درصد از کاربران اینستاگرام مکان‌های جدید را از طریق این پلتفرم کشف می‌کنند و ۴۸ درصد از آن‌ها برای انتخاب مقصد سفر بعدی خود از این پلتفرم کمک می‌گیرند.

اما اینستاگرام مارکتینگ تنها ارائه یک تجربه بصری الهام‌بخش برای کشف مقاصد جدید نیست. یکی از مزایای مهم این پلتفرم برای بازاریابی گردشگری، امکان رزرو خدمات سفر است.

اینستاگرام دیگر تنها پلتفرم اشتراک‌گذاری تجربیات کاربران نیست، بلکه به آن‌‌‌ها اجازه می‌دهد تنها با یک کلیک ساده سفر بعدی خود را رزرو و تجربه جدیدی ایجاد کنند. اینجاست که اینستاگرام مارکتینگ در گردشگری ابعاد جدیدی پیدا می‌کند.

نحوه بازاریابی اینستاگرام

اگرچه برقراری ارتباط با اینستاگرام و استفاده از آن آسان است؛ اما بازاریابی اینستاگرام کار آسانی نیست. صاحبان کسب‌وکار‌ها، به‌ویژه شرکت‌های گردشگری و هتلداری، برای اجرای استراتژی‌های اینستاگرام مارکتینگ باید قبل از هر چیز با ویژگی‌های این پلتفرم آشنا شوند. 

راه‌های اصلی بازاریابی در اینستاگرام به دو دسته مختلف تقسیم می‌شود:

  • استراتژی‌های پولی مانند تبلیغات و اینفلوئنسر مارکتینگ
  • استراتژی‌های بدون پرداخت پول مانند تولید محتوای ارگانیک (پست‌ها، ویدیو، استوری‌ها و محتوای تولید شده توسط سایر کاربران)

جالب است بدانید طبق آمار «Social Bakers»، شرکت فعال در زمینه مشاوره‌های بازاریابی و تهیه‌ داده‌های شبکه‌های اجتماعی، حدود ۸۰ درصد از پست‌های اینستاگرا‌م‌ متعلق به عکس‌ها، ۱۴/۲ درصد به ویدیو‌ها و ۱۳/۹ درصد به پست‌های چند اسلایدی تعلق دارد.

چرا برای بازاریابی باید از اینستاگرام استفاده کنیم؟

چرا برای بازاریابی باید از اینستاگرام استفاده کنیم؟

به نظر شما چرا بازاریابی اینستاگرام یا اینستاگرام مارکتینگ مهم است؟

برای پاسخ به این سوال بیایید با هم به آمار «Business.Instagram» در مورد میزان تعاملات کاربران در اینستاگرام نگاهی بیندازیم:

  • ۹۰ درصد از کاربران اینستاگرام حداقل یک حساب کاربری تجاری را در این پلتفرم دنبال می‌کنند و بیش از ۸۰ درصد از آن‌ها حداقل یک‌بار محصولی را خریداری کرده‌اند.
  • بیش از ۵۰ درصد از کاربران پس از دیدن یک برند یا محصول در اینستاگرام، علاقه بیشتری به ارتباط با آن برند دارند.

همین امر اینستاگرام مارکتینگ را به جزء اصلی بازاریابی بسیاری از مشاغل کوچک و بزرگ تبدیل کرده است. همچنین حضور بیش از یک میلیارد کاربر فعال ماهانه، ۵۰۰ میلیون کاربر روزانه در استور‌ی‌ها و امکان تعاملات بالا با مشتریان بالقوه، از دیگر ویژگی‌هایی است که بر محبوبیت این پلتفرم در میان کسب‌وکار‌ها افزوده است.

علاوه بر این، به‌کارگیری استراتژی‌های اینستاگرام مارکتینگ تاثیر به‌سزایی در افزایش فروش و نرخ تبدیل مشتری دارد.

۴ مزیت اینستاگرام مارکتینگ برای کسب و کارها‌

در چند سال گذشته، اینستاگرام مارکتینگ به ابزاری مهم برای دستیابی به اهداف تجاری کسب‌وکار‌ها تبدیل شده است. بازاریابی اینستاگرامی با امکان دسترسی به طیف گسترده‌ای از مخاطبان و تعامل بهتر با آن‌‌ها مزیت‌های بسیاری برای کسب‌ و کار‌ها به‌دنبال دارد؛ برخی از این مزایا عبارتند از:

آگاهی از برند

اینستاگرام مارکتینگ برای آگاهی از برند معجزه می‌کند. ۸۳ درصد از کاربران در این باره می‌گویند که شبکه اجتماعی اینستاگرام به آن‌ها کمک می‌کند تا محصولات و خدمات جدیدی را کشف کنند. از طرف دیگر، مردم اعتماد بیشتری به برند‌های فعال در اینستاگرام دارند.

افزایش فروش

۴ مزیت اینستاگرام مارکتینگ برای کسب و کارها‌

لینک‌های استوری اینستاگرام، تگ‌های خرید، تبلیغات و دیگر ابزار‌های اینستاگرام مارکتینگ به کسب‌وکار‌ها اجازه می‌دهد تا به‌طور مستقیم از این پلتفرم درآمد کسب کنند. آمار و بررسی‌ها نیز ‍نشان می‌هد حدود ۸۳ درصد از کاربران اینستاگرام محصولات یا خدمات جدیدی را در این پلتفرم کشف کرده‌اند.

بهبود تعاملات

شبکه‌های اجتماعی، به‌خصوص اینستاگرام، یکی از بهترین کانال‌ها برای حفظ ارتباط با مشتریان است. این شبکه‌ها امکان دریافت بازخورد فوری از مخاطبان (از طریق لایک، کامنت، اشتراک‌گذاری) را برای کسب و کار‌ها فراهم می‌کند و به آن‌‌ها اجازه می‌دهد تا با تولید محتوای جذاب، مخاطبان خود را درگیر کنند.

علاوه بر این بررسی‌های شرکت تحقیقاتی «Socialinsider» در سال ۲۰۲۰ نیز نشان می‌دهد میزان تعاملات در شبکه اجتماعی اینستاگرام حدود ۴ برابر تعاملات در شبکه متا (فیس‌بوک سابق) است. 

رشد مخاطب

با بازاریابی اینستاگرامی دسترسی بهتری به مخاطبان هدف خواهید داشت. توجه به اطلاعات جمعیت، علایق و رفتار کاربران شما را در تعیین مخاطبان هدف کمک خواهد کرد. همچنین ابزار‌های تجزیه‌ و تحلیل اینستاگرام به شما امکان می‌دهد تا عملکرد تبلیغات، میران فروش، نرخ تبدیل‌ها و هزینه‌های کمپین های بازاریابی را ارزیابی کنید. 

بازاریابی اثربخش در اینستاگرام و ۵ نکته

با توجه به رشد روز‌افزون تعداد کاربران اینستاگرام در جهان و مزیت‌هایی که بازاریابی در اینستاگرام برای کسب و کار‌ها دارد، دیگر هیچ‌ برندی‌ نمی‌تواند قدرت اینستاگرام مارکتینگ را نادیده بگیرد. 

در کنار تعیین استراتژی‌‌های مشخص برای اینستاگرام مارکتینگ، باید به نکات دیگری برای تاثیرگذاری بیشتر بازاریابی در اینستاگرام توجه کنیم:

۱. پروفایل حساب کاربری‌تان را بهینه‌سازی کنید

حساب کاربری شما نماینده و انعکاس‌دهنده هویت برند و کسب‌وکارتان است؛ به‌ همین دلیل بسیاری از برند‌ها با طراحی تم‌های متنوع یا قالب‌های مشخص، سعی می‌کنند هویتی ثابت و مشخص به پروفایل‌شان بدهند و این، کمک قابل توجهی به اثربخشی اینستاگرام مارکتینگ می‌کند.

وقتی کسی وارد صفحه شما می‌شود، تنها چند ثانیه فرصت دارید تا او را جذب و به فالوور خود تبدیل کنید؛ به همین دلیل ظاهر صفحه شما بیشتر از آنچه که فکرش را کنید، اهمیت دارد.

انتخاب یک تم یا پالت رنگی مشخص، میزان نور و روشنایی پست‌ها، ایجاد تعادل میان عکس‌های شلوغ و خلوت و ثابت‌نگه‌داشتن این رویکرد به زیبایی صفحه اینستاگرام شما کمک بسیاری می‌کند. 

برای مثال، کافی است نگاهی به صفحه اینستاگرام «رسانه قطبنما» بیندازید؛ پست‌های این صفحه در عین تنوع، دارای پالت رنگی مشخصی است که در تمام پست‌ها و عکس‌های آن رعایت می‌شود.

۲. محتوای ویدیویی را فراموش نکنید

بررسی‌ها نشان می‌دهد محتوایی ویدیویی، بعد از پست‌های اسلایدی، دارای بیشترین نرخ تعامل با کاربران هستند. در اینستاگرام مارکتینگ شما می‌توانید از انواع محتوای ویدیویی از ویدیو‌های یک دقیقه‌ای گرفته تا IGTV و ویدیو‌های کوتاه Reels استفاده کنید و از اصول ویدیو مارکتینگ نیز بهره بگیرید.

بسیاری از برند‌های مسافرتی، هواپیمایی و هتلداری نیز برای تاثیر‌گذاری بیشتر کمپین‌های بازاریابی خود از محتوایی ویدیویی با چاشنی طنز یا احساسات متنوع استفاده می‌کند.

۳. اهمیت زمان‌بندی پست‌ها را از یاد نبرید

یکی از اهداف اینستاگرام مارکتینگ، ارائه محتوا به بیشترین کاربران ممکن است؛ بدون آنکه آن‌ها را با محتوای زیاد خسته کند. اگر می‌خواهید به طیف بزرگ‌تری از کاربران دسترسی پیدا کنید و میزان تعاملات خود را افزایش دهید، به ۲ نکته توجه کنید: 

  • زمان انتشار پست
  • تعداد دفعات انتشار پست

برای پیدا‌کردن بهترین زمان پست، بهتر است رفتار مخاطبان هدف خود را بررسی کنید؛ برای این کار روز‌های کاری، زمان شروع و پایان کار و زمان‌های استراحت آن‌ها را در نظر بگیرید. 

۴. از هشتگ‌ها برای افزایش تعامل استفاده کنید

بازاریابی اثربخش در اینستاگرام و ۵ نکته

هشتگ‌های اینستاگرام به شما کمک می‌کند تا: 

  • لایک‌های بیشتری بگیرید؛
  • فالوور بیشتری جذب کنید؛
  • و به مخاطبان وسیع تری دسترسی پیدا کنید.

برای پیدا‌کردن هشتگ‌های مناسب می‌توانید محتوای مخاطبان، رقبا و اینفلوئنسر‌های فعال در این زمینه را بررسی و هشتگ‌‌های محبوب و مورد‌ استفاده کاربران را شناسایی کنید. اگر در زمینه سفر و فروش تور‌های مسافرتی فعالیت می‌کنید.

۵. در انتخاب کپشن‌ پست‌ها دقت کنید

برای اجرای اینستاگرام مارکتینگ اثربخش، باید به همه جزئیات پست‌ها دقت کنید؛ یکی از این جزئیات، کپشن پست‌ها است. نوع کپشنی که برای پست‌ اینستاگرام انتخاب می‌کنید، ارتباط مستقیمی با میزان تعامل با کاربران دارد.

برای مثال، کپشن‌های سوالی با پرسیدن نظر مخاطبان، آن‌ها را با محتوای منتشرشده درگیر می‌کند و میزان تعاملات را در بخش کامنت‌های پست افزایش می‌دهد. بسیاری از اینفلوئنسر‌ها و صفحات اینستاگرامی، با انتشار پست‌های چند‌اسلایدی نظر مخاطبان را در مورد عکس‌های خود جویا می‌شوند. این ترفند ساده، باعث می‌شود تعداد کامنت‌ها به‌طور چشم‌گیری افزایش یابد.

نکات مهم در اجرای استراتژی بازاریابی اینستاگرام

نکات مهم در اجرای استراتژی بازاریابی اینستاگرام

الگوریتم‌ های اینستاگرام، یک شاخص اصلی در اجرای استراتژی‌‌ های اینستاگرام مارکتینگ به شمار می‌‌آید. اهداف این الگوریتم‌ها، کمک به بازاریابان برای ارائه محتوای مرتبط، سرگرم‌کننده و جذاب برای کاربران است.

اما الگوریتم‌ها چگونه به تحقق اهداف بازاریابان در بازاریابی اینستاگرامی کمک می‌کنند؟

الگوریتم‌ها این کار را با مطالعه دقیق فعالیت‌ها و رفتار‌های کاربران خود انجام می‌دهند؛ سپس از داده‌های به دست آمده، محتوای مورد علاقه کاربران را حدس می‌زنند و آن‌ها را زودتر به مخاطبان نشان می‌دهند.

طبق گفته مدیر‌عامل اینستاگرام، «آدام ماسری» (Adam Mosseri)، هدف استفاده از این الگوریتم‌ها، بهینه‌سازی وقت کاربران و شخصی‌سازی تجربه آن‌ها است. این الگوریتم‌ها هم در پست‌ها و هم در صفحه جستجو، محتوای مورد علاقه کاربران را زیر نظر دارد.

برخی از مهم‌ترین نکاتی که الگوریتم‌های اینستاگرام بررسی می‌کنند، عبارتند از: 

  • دنبال‌کنندگان کاربر  
  • زمان انتشار پست
  • تعداد دفعات و میزان استفاده کاربر از اینستاگرام
  • میزان علاقه کاربران به پست از طریق لایک کردن
  • نوع ارتباط کاربر با حساب کاربری از طریق بررسی کامنت‌ها و تگ‌ها

اگر می‌خواهید در آزمون الگوریتم‌های اینستاگرام پیروز شوید، تولید محتوای باکیفیت و مفید برای مخاطبان هدف را از یاد نبرید؛ در عین حال سعی کنید:

  • یک برنامه استراتژیک برای تولید محتوا در اینستاگرام داشته باشید؛
  • دائماً با مخاطبان هدف خود در ارتباط باشید؛
  • و از آن‌ها درباره محتوای مورد علاقه بپرسید.

۸ استراتژی‌ برای بازاریابی اثر‌بخش در اینستاگرام

مزیت اصلی بازاریابی در اینستاگرام نسبت به سایر پلتفرم‌ها، ماهیت بصری آن است. اگر کسب و کاری دارید که محصول مشخصی تولید می‌کند یا خدماتی ارائه می‌دهید که نتیجه نهایی در آن مهم است، اینستاگرام بهترین پلتفرم برای تولید محتوا برای شما خواهد بود.

ویدیو، عکس، اینفوگرافیک، استوری و Reels، همگی از محتواهایی هستند که می‌توانید در این پلتفرم تولید کنید؛ اما در نهایت این استراتژی‌های اینستاگرام مارکتینگ شما است که محتوای مناسب کسب و کارتان را تعیین می‌کند.

برای تنظیم استراتژ‌ای بازاریابی در اینستاگرام به نکات زیر توجه کنید:

۱. اهدافتان را مشخص کنید

۸ استراتژی‌ برای بازاریابی اثر‌بخش در اینستاگرام

قبل از شروع اینستاگرام مارکتینگ و پست‌گذاشتن در اینستاگرام، از خود و تیم‌تان یک سوال بپرسید: چرا در اینستاگرام هستید؟

پاسخ شما به این سوال باید چیزی فراتر از محبوبیت این پلتفرم در میان کاربران باشد. برای موفقیت بلند‌مدت در اینستاگرام باید اهداف مشخصی داشته باشید تا بتوانید زمان، انرژی و سرمایه‌گذاری بهینه‌ای انجام دهید.

هدف شما می‌تواند افزایش فروش، افزایش تعاملات با مخاطبان، ایجاد آگاهی از برند، راه‌اندازی کمپین‌های اجتماعی، اشتراک‌گذاری محتوای تولید شده توسط کاربر و... باشد و محتوای مناسب بر اساس این اهداف و نوع مخاطبان هدفتان مشخص می‌شود.

۲. مخاطبان هدف خود را تعیین کنید

مخاطبان هدف؛ فاکتوری که توجه به آن در هر نوع بازاریابی، از جمله اینستاگرام مارکتینگ، ضروری است. عواملی مانند سن، مکان، جنسیت، درآمد، علایق، انگیزه و چالش‌های مشتریان، نکاتی است که در تعیین مخاطبان هدف باید به آن توجه کنید.

اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید، رویداد‌های محبوب و هشتگ‌های مرتبط با کسب‌ و کارتان را دنبال کنید؛ ببیند چه کسانی از این هشتگ‌ها استفاده می‌کنند و با آن درگیر هستند. همچنین بررسی دنبال‌کنندگان رقبا به شناخت مخاطبان هدف کمک بسیاری می‌کند.

۳. رقبا را تحلیل کنید

بعد از تعیین مخاطبان هدف، رقبا و فعالیت‌های بازاریابی آن‌ها را زیر نظر بگیرید. بررسی پروفایل‌های اینستاگرام، پست‌ها، محتوای تولیدشده، میزان تعاملات کاربران را در حساب‌های کاربری رقبا از یاد نبرید.

هشتگ‌های مرتبط با کسب و کارتان را جستجو کنید تا با حساب‌های مشابه در اینستاگرام آشنا شوید. در بررسی‌های خود به نکات زیر توجه کنید:

  • چه پست‌هایی بیشترین تعامل را داشته‌اند؛
  • از چه هشتگ‌های پرطرفداری استفاده شده؛
  • در کپشن پست‌ها به چه نکاتی اشاره می‌کنند؛
  • زمان پست‌گذاری صفحات چگونه است؛
  • به چه مباحثی پرداخته نشده؛
  • و  …

اطلاعات به دست‌آمده به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر در حوزه خود رشد کنید. در آخر، به‌کار‌گیری خلاقیت را از یاد نبرید.

۴. محتوای مناسب طراحی کنید

۸ استراتژی‌ برای بازاریابی اثر‌بخش در اینستاگرام

برای تولید محتوا، چه به صورت تصویری و چه متنی، باید استراتژی و چارچوب مشخصی داشته باشید. استفاده از قالب‌های مختلف محتوا و به‌کارگیری لحن مناسب، از نکاتی است که باید در اینستاگرام مارکتینگ به یاد داشته باشید.

جالب است بدانید بررسی‌های «Social Insider» نشان می‌دهد که پست‌‌های چند اسلایدی بیشترین میزان نرخ تعامل را در مقایسه با سایر محتواها مانند پست و ویدیو دارند.

استوری‌ها نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در درگیر‌کردن مخاطبان دارد که تعداد آن متناسب با نوع کسب و کار و استراتژی‌های شما متغیر است.

۵. تقویم محتوایی تنظیم کنید

ایجاد یک تقویم محتوایی به شما کمک می‌کند بازاریابی سازمان‌یافته‌تری در اینستاگرام داشته باشید. سعی کنید نوع پست‌ها، کپشن‌های موردنیاز، هشتگ‌ها و زمان پست را در تقویم محتوایی خود برنامه‌ریزی کنید.

هرچه برنامه‌ منظم‌تری داشته باشید، امکان ارزیابی عملکرد کمپین‌های بازاریابی و میزان تعامل کاربران برای‌تان راحت‌تر خواهد بود.

۶. یک برند ثابت در اینستاگرام بسازید

در اینستاگرام مارکتینگ محتوای تصادفی و از هم گسیخته، مخاطبان شما را گیج می‌کند و باعث از بین‌رفتن دنبال‌کنندگان شما می‌شود. برای جلوگیری از این امر، یک هویت ثابت برای برند خود بسازید و سعی کنید آن را تا آخر حفظ کنید.

ارزش برند شما چیست؟ مشتریان و کارکنان برندتان را چگونه تعریف می‌کنند؟ چه ویژگی‌هایی برند شما را از سایر رقبا جدا می‌کند؟ پاسخ به این سوالات، هویت و شخصیت برند شما را می‌سازد.

برای مثال، فروشگاهی را در نظر بگیرید که در زمینه فروش لوازم خانگی مدرن فعالیت می‌کند؛ رنگ‌های خنثی، دکوراسیون‌های ساده و خلوت، مبلمان ساده با خطوط صاف و هندسه مشخص، از ویژگی‌‌هایی است که در پست‌ها، استوری‌ها و محتوای این فروشگاه می‌توان دید. 

یا وقتی به پست‌های صفحه اینستاگرام شرکت ورزشی «Nike» نگاه می‌کنیم، حس هیجان، تحرک، سلامتی و قدرت را می‌توان دید. این عکس‌ها و حس پشت آن نشان‌دهنده هویت و فلسفه این برند است.

۷. تعداد دنبال‌کنندگان را افزایش دهید

۸ استراتژی‌ برای بازاریابی اثر‌بخش در اینستاگرام

هرچه تعداد دنبال‌کنندگان بیشتری داشته‌ باشید، کسب و کارتان بیشتر توسعه می‌‌یابد. برای افزایش تعداد دنبال‌کنندگان باید صبور باشید. خرید فالوور نه‌تنها شما را به اهدافتان نمی‌رساند، بلکه باعث کاهش میزان تعاملات واقعی می‌شود.

برای افزایش تعداد فالوور‌ها به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • یک نام مناسب برای صفحه کاربری خود انتخاب کنید، به‌طوریکه مخاطبان بتوانند به‌راحتی شما را پیدا کنند؛
  • بهتر است قبل از اقدام به جذب فالوور پست‌هایی متناسب با کسب‌وکار‌تان در صفحه منتشر کنید؛
  • مشخصات کامل و درستی از کسب‌وکارتان بیان کنید؛
  • صفحاتی که به کسب و کارتان مرتبط است؛ دنبال کنید؛
  • اشخاص علاقه‌مند به این حوزه مانند وبلاگ‌نویسان یا اینفلوئنسر‌های حرفه‌ای را دنبال کنید؛
  • به دنبال کسب و کار‌های دیگر برای برقراری ارتباط و همکاری با آن‌ها باشید؛
  • کمپین‌های بازاریابی مشارکتی برگزار کنید.

۸. دنبال‌کنندگان را به مشتریان بالقوه تبدیل کنید

نکته اساسی در اینستاگرام مارکتینگ، تبدیل دنبال‌کنندگان به مشتریان بالقوه است. پست‌‌های تبلیغاتی، نمایش محصولات جدید، ارائه تخفیفات ویژه، برگزاری مسابقات و استفاده از گزینه‌های کال تو اکشن (دعوت به اقدام) به افزایش فروش و تبدیل کاربران به مشتریان بالقوه کمک بسیاری می‌کند.


انواع محتوا در بازاریابی اینستاگرام

در اینستاگرام مارکتینگ می‌توان برای معرفی محصولات، انتقال پیام برند و ایجاد اعتماد دو طرفه، آموزش به کاربران و بیان نکات سرگرم‌کننده و جذاب از محتواهای مختلفی استفاده کرد. برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

نقل قول‌ها

انواع محتوا در بازاریابی اینستاگرام

فرقی نمی‌کند مخاطب هدف شما چه کسی باشد؛ تقریباً همه افراد از نقل قول‌های الهام‌بخش و سرگرم‌کننده لذت می‌برند. ترکیب تصاویر با نقل‌نقل‌ها، ارتباط بهتری با مخاطبان برقرار می‌کند.

باکس سوالات

برای افزایش تعامل با مخاطبان، از آن‌ها سوال بپرسید و بخواهید که از چالش‌‌ها یا نظرشان در مورد یک موضوع خاص برای‌تان بگویند. از مد روز گرفته تا مسائل اجتماعی یا سفر، موضوعات بسیاری وجود دارد که می‌توانید با توجه به نوع مخاطبان به آن‌ها بپردازید.

محتوای تولید شده توسط کاربر

یکی از بهترین راه‌ها برای جلب اعتماد کاربران در اینستاگرام مارکتینگ، استفاده از محتوای تولید توسط کاربران یا UGC است. نظر مشتریان خود را در مورد محصولات یا خدماتی که خریداری کرده‌اند، جویا شوید و با انتشار آن در شبکه اینستاگرام به کسب و کار خودتان اعتبار ببخشید.  

محتوای ویدیویی

محتواهای ویدیویی بسیار سرگرم‌کننده‌تر و جالب‌تر از تصاویر و متن برای کاربران است. استفاده از ویدیو‌ها به شما کمک می‌کند تا توسط افراد بیشتری دیده شوید و فرصت بیشتری داشته باشید تا با مخاطبان خود صحبت کنید. بنابراین هر ثانیه در ویدیو‌ها برای‌‌تان ارزشمند است.

داستان برند

به کاربران اجازه دهید تا داستان پشت کسب‌ و کار شما را بدانند. صحبت از ارزش‌ها، اهداف، مزیت رقابتی، چالش‌ها و موفقیت‌ها، رابطه صمیمی‌تری میان شما و مخاطبانتان برقرار خواهد کرد. 

استفاده از هشتگ‌ ها را فراموش نکنید

هشتگ‌ ها، از اجزای اصلی اینستاگرام مارکتینگ به شمار می‌‌آیند. کاربران با کلیک روی هشتگ‌ها و یا دنبال‌کردن آن‌ها می‌توانند به محتوای مورد علاقه خود دسترسی پیدا کنند. این کار نه‌تنها کاربران را به محتوای مورد‌علاقه آن‌ها می‌رساند، بلکه به کسب‌ و کار‌ها نیز کمک می‌کند تا در معرض دید میلیون‌ها کاربر قرار بگیرند و دامنه دسترسی خود را گسترش دهند.

نمونه‌های موفق بازاریابی اینستاگرامی

حالا که با استراتژی‌ها و ابزار‌های اینستاگرام مارکتینگ آشنا شدیم، بد نیست نگاهی به بهترین کمپین‌‌ های بازاریابی در این شبکه اجتماعی بیندازیم و دستاور‌های آن‌ها را بررسی کنیم. 

کمپین بازاریابی لوازم آرایشی MAC

کمپین بازاریابی لوازم آرایشی MAC

برند آرایشی MAC با راه‌اندازی کمپین هشتگ اینستاگرامی «Senior Artists Clay Halloween» توانست توجه بسیاری از آرایشگران سراسر جهان را به خود جلب کند.

این برند بین‌المللی، آرایشگران و علاقه‌مندان را تشویق می‌کرد تا با استفاده از لوازم آرایشی MAC مهارت‌های آرایشی خود را در سطح جهان نشان دهند و سبک‌های آرایشی جدیدی را برای مراسم هالووین خلق کنند.

این کمپین باعث شد تا هزاران نفر ضمن جشن‌ گرفتن مراسم هالووین، لباس‌ها و سبک آرایشی خود را با هشتگ MAC در اینستاگرام به اشتراک بگذارند و استقبال گسترده‌ای از محصولات آرایشی این برند شد.

دستاورد‌ها: تبلیغ ارگانیک محصولات زیبایی و آرایشی برند‌ها، افزایش ترافیک و درگیر‌شدن مخاطبان اعم از هنرمندان تا علاقه‌مندان به آرایش در سطح جهان 

گروه ورزشی Orangetheory

گروه ورزشی Orangetheory

گروه ورزشی Orangetheory با راه‌اندازی یک کمپین «UGC» تجربیات واقعی مشتریان بالقوه خود را به نمایش گذاشت. این برند با پست‌کردن مجدد محتوای کاربران واقعی با هشتگ «Orangetheory» و افزودن جذابیت‌های بصری به آن، به بازاریابی در اینستاگرام پرداخت. 

محتوای اصلی این کمپین که در اینستاگرام مارکتینگ این گروه موثر بود، شامل تجربیات کاربران واقعی و تغییرات فیزیکی اندام و سلامتی آن‌ها در استفاده از برنامه‌های تناسب‌ اندام Orangetherory می‌شد و مشتریان را تشویق می‌کرد تا با پست‌کردن عکس‌های «قبل» و «بعد» خود در این کمپین UGC شرکت کنند.

دستاوردها: استفاده از محتوای UGC، اعتبار دادن به برند، درگیر‌کردن مخاطبان  

اینفلوئنسر مارکتینگ فروشگاه ASOS

اینفلوئنسر مارکتینگ فروشگاه ASOS

فروشگاه لباس ASOS دست به ابتکاری جالب زده و به جای اینفلوئنسر مارکتینگ به شیوه معمول، دو حساب جداگانه با نام‌های متفاوت ایجاد کرده و مسئولیت تولید محتوا در آن را به اینفلوئنسر‌های محبوب اینستاگرام سپرده است.

تفاوت این کار با اینفلوئنسر مارکتینگ آن است که تمام محتوای تولید شده در این صفحات تنها به محصولات فروشگاه ASOS تعلق دارد.

دستاورد‌ها: استفاده بهینه از استراتژی‌های اینفلوئنسر مارکتینگ و ایجاد یک پایگاه بزرگ برای دنبال‌کنندگان این برند.  

کمپین اجتماعی Airbnb

کمپین اجتماعی Airbnb

پلتفرم اجاره اقامت‌های کوتاه‌مدت Airbnb با راه‌اندازی هشتگ «WeAccept» و تاکید بر پذیرش افراد بدون توجه به هیچ‌گونه تبعیض نژادی، جنسیتی، طبقه اجتماعی و .. ثابت کرد شرکت‌های مسافرتی نیز می‌توانند در مسائل اجتماعی ورود کنند. 

این پلتفرم با انتشار ویدیویی الهام‌بخش با مجموعه‌ عکس‌های افراد از نژاد‌ها و قومیت‌های مختلف به داستان پذیرش اجتماعی پرداخت. کمپین Airbnb به‌شدت مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و تعداد لایک‌ها و کامنت‌های پست‌های این پلتفرم به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافت.

دستاوردها: اهمیت پذیرش اجتماعی و پذیرایی Airbnb از همه افراد با همه قومیت‌ها و نژاد‌ها، منطبق بودن پیام کمپین با فلسفه برند Airbnb

استراتژی‌های محتوایی Netflix

استراتژی‌های محتوایی Netflix

شرکت Netflix بخشی از موفقیت خود مدیون استراتژی‌های اینستاگرام مارکتینگ است؛ اما چگونه؟

این شرکت در کنار پست عکس برنامه‌های محبوب خود و اطلاع‌رسانی در مورد زمان پخش آن‌ها، حقایق و نقل‌قولی‌هایی از بازیگران منتشر می‌کند.

این‌ روزها بسیاری از افراد کنجکاو زندگی شخصی بازیگران محبوب خود هستند و گفتن حقایقی در مورد آن‌ها کاربران را درگیر خود می‌کند. این کار باعث افزایش تعاملات مخاطبان و اشتراک‌گذاری بیشتر پست‌ها می‌شود.

دستاوردها: درگیر‌کردن مخاطبان، دیده‌شدن توسط کاربران بیشتر، افزایش تعاملات، برانگیختن حس کنجکاوی و هیجان کاربران  

کمپین‌های هشتگ Starbucks

کمپین‌های هشتگ Starbucks

برند‌های بزرگی مانند استارباکس و کوکاکولا، محبوبیت بسیاری در کمپین‌های هشتگ اینستاگرامی دارند.

برای مثال، استارباکس در کمپین‌های بازاریابی اینستاگرامی خود از کاربران می‌خواهد تا عکس لیوان‌های قهوه خود را با هشتگ‌های مخصوص به اشتراک بگذارند. یکی از این کمپین‌ها با هشتگ «RedCupContest#» مشتریان را تشویق می‌کند تا با پست‌کردن قهوه استارباکس، یک کارت هدیه جایزه بگیرند.

این کار به شرکت استارباکس کمک می‌کند که سالیانه هزاران پست با هشتگ‌های مشخص جمع‌آوری و مخاطبان خود را درگیر کند.

دستاورد‌ها: فرصت شرکت در مسابقه استارباکس، جذب فالوور، درگیر‌کردن مخاطبان 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

ویدیو مارکتینگ چیست + انواع ویدیو مارکتینگ

مطالب مرتبط