اینفلوئنسر مارکتینگ چیست | ۷ گام مهم

 اینفلوئنسر مارکتینگ چیست | ۷ گام مهم

رسانه قطبنما: اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) یا بازاریابی افراد تاثیرگذار یک استراتژی بسیار موثر برای کسب‌و‌کارها است. آمارهای اوبرلو، تامین‌کننده‌ محصول و مدیریت فروشگاه برای مشاغل دراپ شیپینگ (نوعی خرده‌فروشی که در آن کالا از انبار تأمین‌کننده یا تولیدکننده به‌صورت مستقیم برای خریدار ارسال می‌شود)، نشان می‌دهد که نزدیک به ۳.۹۶ میلیارد نفر از جمعیت جهان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. به‌گفته محققان، این تعداد ممکن است تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۴.۴۱ میلیارد نفر نیز برسد. از این رو، عجیب نیست که دیجیتال مارکتینگ و در کنار آن، اینفلوئنسر مارکتینگ به یکی از محبوب‌ترین روش‌های بازاریابی تبدیل شده باشد. 

با جوان‌تر شدن بازارهای هدف و دیجیتالی‌ شدن ارتباطات، اینفلوئنسرها می‌توانند به سازمان‌ها کمک کنند تا به‌راحتی و به‌صورت آنلاین با مشتریان ارتباط برقرار کنند. 

اما پیش از آنکه بخواهیم درباره بازاریابی اینفلوئنسری صحبت کنیم، باید بدانیم منظور از اینفلوئنسر چیست؟ در این مطلب همراه «رسانه قطبنما» باشید تا به‌طور کامل این روش جذاب بازاریابی آنلاین را بررسی کنیم.

اینفلوئنسر کیست؟

اینفلوئنسر کیست ؟

اینفلوئنسر (Influencer) در زبان انگلیسی به معنی فرد یا چیزی است که بر دیگران تاثیرگذار است؛ بر اساس تعریف اینفلوئنسر مارکتینگ هاب (Influencer Marketing Hub)، یک منبع مهم شبکه‌های اجتماعی برای برندها، آژانس‌ها و پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ و…، به زبان ساده اینفلوئنسر کسی است که به‌دلیل اعتبار، دانش، موقعیت یا رابطه خود با مخاطبانش، بر تصمیم خرید دیگران تاثیر می‌گذارد. 

توجه به این نکته مهم است که اینفلوئنسرها صرفاً ابزاری برای بازاریابی نیستند، بلکه با روابط اجتماعی خود به برندها کمک می‌کنند که به اهداف بازاریابی خود دست یابند. اینفلوئنسرها اغلب به‌دلیل دانش و تخصص خود در یک موضوع خاص، در شبکه‌های اجتماعی شهرت پیدا می‌کنند. آن‌ها به‌طور منظم درباره یک موضوع مشخص، در شبکه‌های اجتماعی خود پست می‌گذارند. کاربرانی که به آن موضوع خاص علاقه‌مندند نیز اینفلوئنسرها را دنبال می‌کنند و توجه بسیاری به نظرات آن‌ها دارند. 

از سوی دیگر، برندها و کسب‌و‌کارها نیز از اینفلوئنسرها کمک می‌گیرند تا دنبال‌کنندگان خود را به تبلیغ و خرید محصولاتشان تشویق کنند. اینفلوئنسرها، بر خلاف سلبریتی‌ها، می‌توانند در همه جا حضور داشته باشند و بسیاری از آ‌ن‌ها شبیه مردم عادی هستند؛ چیزی که آنها را تأثیرگذار می‌کند یا در واقع، از آن‌ها یک اینفلوئنسر می‌سازد، دنبال‌کنندگان بسیار آن‌ها در صفحات وب و شبکه‌های اجتماعی است. برخی از آن‌ها، صدها هزار و حتی میلیون‌ها دنبال‌کننده دارند؛ اما قاعدتا دلیل شهرت آن‌ها، تخصصشان در یک حوزه خاص است. 

اینفلوئنسر می‌تواند یک عکاس مد محبوب در اینستاگرام، یک فرد اهل سفر و گردشگری، یک تولیدکننده محتوا در توییتر، یا یک مدیر بازاریابی معتبر در لینکدین باشد. آن‌ها به سؤالات مردم پاسخ می‌دهند، متناسب با حوزه تخصصی خود، جذاب‌ترین پست‌ها در شبکه‌‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند، ویدیوهای سرگرم‌کننده تولید و بحث‌های آموزنده آنلاین ایجاد می‌کنند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

حال که با اینفلوئنسرها آشنا شدیم، وقت آن رسیده که با مفهوم اینفلوئنسر مارکتینگ نیز آشنا شویم: 

«اینفلوئنسر مارکتینگ یعنی همکاری یک برند با یک اینفلوئنسر آنلاین برای بازاریابی یکی از محصولات یا خدمات خود»؛ این تعریف اینفلوئنسر مارکتینگ هاب، از اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی افراد تاثیرگذار است.

در واقع همان طور که رسانه تخصصی HubSpot نیز عنوان می‌کند، اینفلوئنسر مارکتینگ یک استراتژی بازاریابی است که در آن کسب‌و‌کارها برای تبلیغ محصول خود به مخاطبان هدف، به یک فرد بانفوذ متکی هستند. این فرد معمولاً طرفداران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی دارد و می‌تواند بخشی از بازار را مجذوب خود کنند.

یکی از مشهورترین مثال‌های اینفلوئنسر مارکتینگ در جهان، ویدیو‌های PewDiePie برای تبلیغ یک فیلم است. او که یک اینفلوئنسر معروف در یوتیوب است، با سازندگان یک فیلم ترسناک که در دخمه‌های پاریس فیلمبرداری می‌شد، همکاری کرد. PewDiePie چندین ویدیو تولید کرد که نشان می‌داد در آن‌ دخمه‌ها با چالش‌هایی مواجه شده است. این محتوا برای ۱۱۱ میلیون مخاطب PewDiePie بسیار جذاب بود و در نتیجه، این ویدیوها تقریبا دو برابر تریلر فیلم، بازدید داشتند.

اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ

اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ هاب، هر سال یک نظرسنجی آنلاین انجام می‌دهد تا وضعیت بازاریابی توسط افراد تاثیرگذار را در بازار بررسی کند. به برخی از نتایج نظرسنجی سالانه «اینفلوئنسر مارکتینگ هاب» توجه کنید:

  • ارزش اینفلوئنسر مارکتینگ در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۱۳.۸ میلیارد دلار رسید؛
  • از سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون، جستجوی عبارت «اینفلوئنسر مارکتینگ» در گوگل ۴۶۵ درصد افزایش یافته است؛
  • تنها در ۵ سال گذشته، هزار و ۳۶۰ آژانس و پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ وارد بازار شده است؛
  • کسب‌وکارها به ازای هر ۱ دلاری که برای بازاریابی افراد تاثیرگذار هزینه می‌کنند، ۵.۷۸ دلار بازگشت سرمایه دارند؛ 
  • ۵۹ درصد از بازاریابان، بودجه جداگانه‌ای برای اینفلوئنسر مارکتینگ در نظر می‌گیرند؛
  • ۹۰ درصد از پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی معتقد بودند که اینفلوئنسر مارکتینگ، نوعی بازاریابی موثر است؛
  • ۶۷ درصد از برندها، از اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام و به عنوان بخشی از فرآیند اینستاگرام مارکتینگ خود استفاده می‌کنند؛

با این نتایج به‌خوبی می‌توان به اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ پی برد؛ آمارهایی که نشان می‌دهد که در حال حاضر، اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از موثرترین راه‌ها در بازاریابی کسب‌کارها است و  به‌عنوان یک روش بازاریابی مهم، روز به روز بیشتر رشد می‌کند. بیایید در ادامه، با بررسی بیشتر این آمارها ببینیم چرا اینفلوئنسر مارکتینگ در سال ۲۰۲۲ میلادی اهمیت بیشتری پیدا کرده است؟ 

۱. ارزش ۱۳.۸ میلیارد دلاری اینفلوئنسر مارکتینگ در سال ۲۰۲۱ میلادی

رشد اینفلوئنسر مارکتینگ

همه‌گیری ویروس کرونا، رشد اینفلوئنسر مارکتینگ را در سال ۲۰۲۰ میلادی تسریع کرد؛ این روند در سال ۲۰۲۱ نیز ادامه یافت. در حالی که ارزش اینفلوئنسر مارکتینگ در سال ۲۰۱۶ میلادی، ۱.۷ میلیارد دلار بود، در سال ۲۰۲۱ میلادی به بیش از ۱۳.۸ میلیارد دلار رسید.

۲. افزایش قابل توجه جستجوی عبارت «اینفلوئنسر مارکتینگ»

اهمیت بازاریابی افراد تاثیرگذار

افزایش ۴۶۵ درصدی عبارت «اینفلوئنسر مارکتینگ» در گوگل از سال ۲۰۱۶ میلادی، نشان می‌دهد که این روند به یک موضوع داغ در فضای وب تبدیل شده است؛ این یعنی در سال‌های اخیر، افراد بیشتری می‌خواهند درباره بازاریابی اینفلوئنسری بدانند و آژانس‌ها و پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ را پیدا کنند. 

آمارها نشان می‌دهند از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ میلادی، جستجوی «اینفلوئنسر مارکتینگ» با افزایش هزار و ۵۰۰ درصدی روبه‌رو بوده است. البته از آن زمان به بعد، جستجوها اندکی کاهش یافته است؛ شاید چون این روزها این مفهوم برای بسیاری، شناخته‌شده است.

۳. دو برابر شدن پلتفرم ها و آژانس های اینفلوئنسر مارکتینگ در ۲ سال

پلفترم اینفلوئنسر مارکتینگ

تعداد پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ نیز در سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته‌اند؛ پلتفرم‌هایی که برای کمک به فرآیند جستجو و انتخاب اینفلوئنسرها راه‌اندازی می‌شوند و همچنین این فرآیند را برای برندها و اینفلوئنسرها شفاف‌تر و آسان‌تر می‌کنند.

از سوی دیگر، راه‌اندازی آژانس‌ اینفلوئنسر مارکتینگ در جهان تبدیل به یک ترند شده و آژانس های اینفلوئنسر مارکتینگ بسیاری راه‌اندازی شده‌اند. این آژانس‌ها در ارائه خدمات اینفلوئنسر مارکتینگ تخصص دارند. در همین راستا، بسیاری از آژانس‌های بازاریابی سنتی که نمی‌خواهند مشتریان خود را از دست بدهند، بازاریابی اینفلوئنسری را به خدمات خود اضافه کرده‌اند. جالب است بدانید که از اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی، ۲۴۰ پلتفرم و آژانس جدید متمرکز بر اینفلوئنسر مارکتینگ در جهان وارد بازار شده‌اند.

۴. برگشت سرمایه قابل‌توجه شرکت‌ ها از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ

آمارهای اینفلوئنسر مارکتینگ هاب نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ میلادی، کسب‌وکارها به ازای هر ۱ دلاری که برای اینفلوئنسر مارکتینگ هزینه کرده‌اند، به‌طور میانگین ۵.۷۸ دلار برگشت سرمایه داشته‌اند. برخی از شرکت‌ها به ازای هر دلاری که برای این نوع بازاریابی هزینه می‌کنند، تا ۱۸ دلار نیز به دست می‌آورند؛ اگرچه ۲۵ درصد آن‌ها یا ضرر می‌کنند یا سودی برابر با هزینه‌کرد خود به دست می‌آورند.

۵. تعیین بودجه جداگانه برای اینفلوئنسر مارکتینگ 

اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ

در حال حاضر، بازاریابی محتوایی، آنقدر اهمیت دارد که ۵۹ درصد از بازاریابان بودجه جداگانه‌ای برای آن در نظر می‌گیرند. حتی HubSpot گزارش می‌دهد که ۷۰ درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی‌ این موسسه، از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند. در واقع، شرکت‌هایی که به‌طور رسمی از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند، به‌وضوح بودجه جداگانه‌ای برای آن تعیین می‌کنند.

از سوی دیگر، اینفلوئنسر مارکتینگ نیز به‌اندازه‌ای اهمیت پیدا کرده است که ۷۵ درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی «اینفلوئنسر مارکتینگ هاب»، در سال ۲۰۲۱ میلادی بودجه‌ای جداگانه برای آن اختصاص دادند. این میزان، نسبت به ۳۷ درصد در سال ۲۰۱۷ میلادی، به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.

۶. افزایش بودجه بازاریابی اینفلوئنسری در بسیاری از شرکت‌ها 

این روزها، کسب‌و‌کارها به وضوح بازاریابی اینفلوئنسری را به رسمیت می‌شناسند؛ به‌طوری که ۶۲ درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی «اینفلوئنسر مارکتینگ هاب»، در سال ۲۰۲۱ میلادی بودجه خود را در حوزه بازاریابی توسط افراد تاثیرگذار افزایش دادند و تنها، ۷ درصد از شرکت‌ها اعلام کردند که بودجه اینفلوئنسر مارکتینگ خود را کاهش می‌دهند یا به‌طور کامل آن را لغو می‌کنند.

۷. تاثیرگذاری اینفلوئنسر مارکتینگ از دید بازاریابان

اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ

بازاریابان و برندها به وضوح به اثربخشی اینفلوئنسر مارکتینگ اعتقاد دارند؛ به‌طوری که ۹۰ درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی این شرکت، به موثر بودن این نوع بازاریابی رای داده‌اند. این آمار از سال ۲۰۱۷ میلادی، نسبتا ثابت مانده و آمارها حاکی از آن است که این رضایت در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ

تا کنون درباره پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید این پلتفرم‌ها چگونه به کسب‌و‌کارها کمک می‌کنند؟

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ، نرم‌افزار یا وبسایتی است که به برندها در کمپین‌ های اینفلوئنسر مارکتینگ کمک می‌کند. پلتفرم‌ های بازاریابی افراد تاثیرگذار، راه کشف اینفلوئنسرها را برای برندها و آژانس‌ها هموار می‌کنند. برخی نیز با استفاده از الگوریتم‌های هوشمندانه، پایگاه‌های داده بسیاری را برای جستجوی اینفلوئنسرهای بالقوه ارائه می‌دهند.

یک پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ کمک می‌کند:

  • اینفلوئنسرهای جدید مرتبط با برند خود را پیدا و با آن‌ها ارتباط برقرار کنید؛
  • ارتباطات خود را گسترش دهید؛
  • فروش خود را از طریق لینک‌ها و کدهای تبلیغاتی هدایت کنید؛
  • بازگشت سرمایه خود از طریق کمپین‌ های اینفلوئنسر مارکتینگ را تجزیه‌ و‌ تحلیل کنید.
  • پلتفرم‌های بازاریابی افراد تاثیرگذار، به‌عنوان یک پشتیبان برای برندها عمل می‌کنند تا مراحل مدیریت و کار با اینفلوئنسرها را راحت‌تر طی کنند. 

در سال‌های اخیر پلتفرم‌ های اینفلوئنسر مارکتینگ بسیاری در ایران و جهان وارد بازار شده‌اند که مدیریت روابط، مدیریت کمپین، بازارهای اینفلوئنسری، تجزیه‌ و‌ تحلیل و تقویت محتوای اینفلوئنسرها را شامل می‌شوند. در این مقاله به چند نمونه پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ خارجی و ایرانی اشاره خواهیم کرد.

پلتفرم‌ اینفلوئنسر مارکتینگ خارجی

Grin

 پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ خارجی

Grin یک پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ خارجی است که بر مشاغل تجارت الکترونیک تمرکز دارد. این پلتفرم به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا اینفلوئنسرها را پیدا کنند و آمار مربوط به آن‌ها را در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد. از سوی دیگر، این پلتفرم پروفایل شبکه‌های اجتماعی کاربرانی را که در سایت‌های مشاغل تجارت الکترونیک ثبت‌نام کرده‌اند نیز پیدا می‌کند.

Upfluence

Upfluence نیز پلتفرم دیگری است که از یک پایگاه داده ۵۰۰ میلیونی در فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب، پینترست و وبلاگ‌ها استفاده می‌کند. کسب‌و‌کارها می‌توانند با جستجو در این پایگاه داده، اینفلوئنسرهایی را پیدا کنند که با معیارهای خاص آن‌ها مطابقت دارد. در این پایگاه داده، اطلاعات قابل توجهی درباره هر اینفلوئنسر وجود دارد که به کسب‌وکارها کمک می‌کند فرد مناسب برای تبلیغات و بازاریابی خود را به‌راحتی بیابند.

Creator.co

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ خارجی

Creator.co نیز یک پلتفرم بازاریابی اینفلوئنسری است که داده‌های مهمی درباره اینفلوئنسرها و مخاطبان به برندها ارائه می‌کند. مهم‌ترین ویژگی این پلتفرم، آن است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا افرادی را پیدا کنند که با برند‌شان مطابقت دارد.

پلتفرم‌ اینفلوئنسر مارکتینگ ایرانی

تگرو

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ ایرانی

تگرو یک پلتفرم ایفلوئنسر مارکتینگ ایرانی است که میان کسب‌و‌کار‌ها و اینفلوئنسرها ارتباط برقرار می‌کند. از خدماتی که تگرو ارائه می‌کند می‌توان به اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام و تبلیغات در صفحات محبوب این شبکه اجتماعی، اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین و توییتر، تبلیغات در پادکست‌ها، سلبریتی مارکتینگ و همکاری با افراد مشهور مانند بازیگران، ورزشکاران و همچنین، تبلیغات در کانال‌های پر بازدید تلگرام اشاره کرد.

دیما 

دیما یک آژانس تبلیغات دیجیتال است که در ایران خدمات و تبلیغات دیجیتال ارائه می‌دهد. پلتفرم این آژانس تبلیغات دیجیتال، به نام «دیما سوشال» فرایند تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و به‌خصوص تبلیغات در اینستاگرام را تسهیل می‌کند. در واقع دیما سوشال پلی برای ارتباط میان تبلیغ‌دهندگان و صفحات پرطرفدار در شبکه‌های اجتماعی است تا از این طریق، بخشی از این فرایند شامل یافتن اینفلوئنسر، سفارش تبلیغ و پرداخت و … به‌صورت خودکار و سریع انجام شود.

جریان

پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ ایرانی

گزینه دیگر از پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران، جریان است. برندها می‌توانند در «جریان»، لیستی از اینفلوئنسرها، پیج‌ها و کانال‌ها در حوزه‌های مختلف را به همراه تعرفه و سایر اطلاعات کلیدی‌ به‌صورت رایگان مشاهده کنند و سپس از بین آن‌ها، پیج‌ها یا کانال‌های مدنظر خود را انتخاب کنند و کمپین تبلیغاتی خود را بسازند.

عوامل مهم در انتخاب اینفلوئنسر 

همکاری با اینفلوئنسر مناسب، کلید موفقیت یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ است. اینفلوئنسرهای مرتبط، معتبر و جذاب که با ارزش‌ها و تصویر برند شما مطابقت دارند، کمک بسیاری به کمپین‌های شما خواهند کرد.

تحقیق و یافتن اینفلوئنسر مناسب ممکن است در نگاه اول فرآیندی دشوار به نظر برسد، اما فاکتورهای بسیاری وجود دارد که باید حین جستجو در نظر داشته باشید؛ فاکتورهایی که کمک می‌کنند در انتخاب اینفلوئنسر بهتر عمل کنید. در ادامه به ۷ معیاری که باید هنگام انتخاب اینفلوئنسرها در نظر داشته باشید اشاره خواهیم کرد:

۱. مخاطبان مرتبط با برند شما داشته باشند

عوامل مهم در انتخاب اینفلوئنسر

برای دستیابی به مشتریان بالقوه، باید با اینفلوئنسرهایی همکاری کنید که مخاطبانی مرتبط با برند شما داشته باشند. می‌توانید از ویژگی‌های مخاطب‌‌شناسی موجود در پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ، برای شناسایی اینفلوئنسرها استفاده کنید. در این مورد باید به موقعیت مکانی، سن یا جنسیت اینفلوئنسرها نیز توجه کنید. شناخت اینفلوئنسرها کمک می‌کند که به مخاطبان مناسب دست پیدا کنید و برای محصولات و خدمات خود، با آن‌ها در ارتباط باشید.

۲. نرخ تعامل بالا داشته باشند

عوامل مهم در انتخاب اینفلوئنسر

نرخ تعامل (Engagement rate)، نشان می‌دهد که مخاطب چقدر با محتوای اینفلوئنسرها ارتباط برقرار می‌کند و به آن واکنش نشان می‌دهد. داشتن تعامل خوب یعنی مخاطب به آنچه اینفلوئنسر منتشر می‌کند اهمیت می‌دهد.

مثلا برای تعیین میزان تعامل یک پست در اینستاگرام، به تعداد کل لایک‌ها و نظراتی که اینفلوئنسرها روی یک پست دریافت می‌کنند، توجه کنید. برای این کار، باید کل لایک‌ها و نظرات را بر تعداد فالوورهای اینفلوئنسرها تقسیم کنید، سپس نتیجه را در ۱۰۰ ضرب کنید. برای یافتن میانگین نرخ تعامل یک پروفایل اینستاگرام، باید میانگین نرخ تعامل را در حداقل ۱۰ پست پیدا کنید.

علاوه بر محاسبه نرخ تعامل باید بررسی کنید که آیا اینفلوئنسرها برای پاسخ دادن به فالوورهای خود وقت می‌گذارند یا خیر. اینفلوئنسرهایی که به کامنت‌ها سریع واکنش نشان می‌دهند، روابط خوبی با فالوورهای خود ایجاد می‌کنند. 

۳. دارای اعتبار در یک حوزه تخصصی باشند

اینفلوئنسرهای معتبر، معمولا دنبال‌کنندگان اختصاصی‌تری دارند. آن‌ها با تخصص در حوزه کاری خود، مثلا سفر و گردشگری، گردشگری غذا و نوشیدنی یا مد و فشن، در مخاطب وفاداری و اعتماد ایجاد کنند. آن‌ها تخصص خود را با اشتراک‌گذاری نکات و توصیه‌های واقعی و شخصی در پست‌های خود به نمایش می‌گذارند.

برای سنجش صحت، کپشن پست‌های اینفلوئنسرها را در پست‌های عادی و پست‌های تبلیغاتی بررسی کنید. کپشن‌ها باید فکر‌شده و مفید باشند. به‌ویژه در پست‌های تبلیغاتی، اینفلوئنسرها باید مشخص کنند که چرا محصولات یا خدمات یک برند را تبلیغ می‌کنند، چگونه می‌توان از آن‌ محصول استفاده کرد و چرا آن برند را دوست دارند.

۴. محتوای تولیدی آن‌ها دارای کیفیت مناسبی باشد

عوامل مهم در انتخاب افراد تاثیرگذار

وقتی با اینفلوئنسرها همکاری می‌کنید، آن‌ها این آزادی را دارند که محتوای خود را برای برندتان ایجاد کنند. از آنجایی که محتوای آن‌ها نماینده شما خواهد بود، باید بررسی کنید که آیا کیفیت محتوای آن‌ها برای چهره برندتان مناسب است یا خیر. باید در پروفایل اینفلوئنسرها به‌دنبال محتوایی باشید که واضح، خلاقانه، مناسب و بهینه‌سازی‌شده برای اینستاگرام باشد.

۵. فعالیت منظم داشته باشند

عوامل مهم در انتخاب اینفلوئنسر

هنگام بررسی صفحات اینفلوئنسرها، حتماً به تعداد دفعات انتشار محتوای آن‌ها توجه کنید. اینفلوئنسرها برای آنکه بتوانند مخاطبان وفادار ایجاد کنند، باید با به‌اشتراک‌گذاری پست‌های منظم و باکیفیت، دنبال‌کنندگان خود را جذب کنند. پروفایل های فعال اینستاگرام به‌طور ایده‌آل باید هر ۱ تا ۳ روز، یک بار محتوا منتشر کنند.

همچنین باید بررسی کنید که اینفلوئنسرها هر چند وقت یک بار محتوای تبلیغاتی منتشر می‌کنند. توجه کنید که داشتن تعادل میان محتوای تبلیغاتی و عادی بسیار اهمیت دارد. اگر اینفلوئنسرها بیشتر از ۳ پست تبلیغاتی را پشت سر هم منتشر کنند، ممکن است در نظر مخاطبان اعتبار خود را از دست بدهد. 

۶. قابل اطمینان باشند

برای اطمینان از اجرای روان و مؤثر همکاری‌ خود با اینفلوئنسرها، باید افرادی را انتخاب کنید که قابل اعتماد باشند. اما از کجا متوجه شویم یک اینفلوئنسر قابل اعتماد است؟

اینفلوئنسرهای قابل اعتماد معمولا فعال هستند و به همه پیام‌های شما به‌سرعت و به صورتی حرفه‌ای پاسخ می‌دهند. اگر زمان پاسخ دادن آن‌ها، بیش از یک هفته طول بکشد، ممکن است نشانه‌ای از کندی ارتباط آن‌ها هنگام شروع همکاری باشد!

برخی از پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ سیستم بررسی در این زمینه دارند. می‌توانید بازخوردهایی را که برندها در همکاری‌های قبلی به آن‌ها داده‌اند را بخوانید تا ببینید تجربیات آن‌ها چگونه بوده است.

۷. کیفیت مخاطبان آن‌ها را بسنجید

عوامل مهم در انتخاب اینفلوئنسر

مراقب اینفلوئنسرهایی با دنبال‌کنندگان جعلی باشید! اگر موارد زیر را در پروفایل اینفلوئنسرها مشاهده کردید، به جعلی بودن دنبال‌کنندگان آن‌ها شک کنید:

  • کیفیت محتوای اینفلوئنسرها ضعیف است، اما طرفداران زیادی دارند.
  • محتوای بسیار کمی منتشر می‌کنند، اما تعاملات یا طرفداران بسیاری دارند.
  • نسبت به تعداد دنبال‌کنندگان خود، تعامل بسیار بالاتر از حد معمول یا خیلی کم دارند.
  • افرادی که اینفلوئنسرها دنبال می‌کنند، بیشتر از دنبال‌کنندگان آن‌ها است؛ مثلا، اینفلوئنسری که ۵ هزار فالوور (دنبال‌کننده) و ۷ هزار فالوئینگ (دنبال‌شونده) دارد.
  • به‌تازگی پروفایل خود را ایجاد کرده‌اند، اما دنبال‌کنندگان بسیاری دارد.
  • رشد و افت نامنظمی در تعداد دنبال‌کنندگان وجود دارد.
  • اکثر نظراتی که روی پست‌های آن‌ها گذاشته می‌شود، اسپم، عمومی و تکراری هستند.
  • پس از انتشار محتوا، پست به‌سرعت و در مدت زمان بسیار کوتاهی لایک بسیاری به دست می‌آورد.
  • ویدیوهای اینفلوئنسرها در مقایسه با تعداد دنبال‌کنندگان، بازدید کمی دارند.

۷ گام ایجاد یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ موفق 

عامل کلیدی موفقیت بسیاری از برندها، شرکت‌ها و استارتاپ‌ها، ایجاد کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ است. این روزها کمپین‌ های بازاریابی اینفلوئنسری، به‌عنوان بخشی از استراتژی‌های بازاریابی و روابط عمومی شرکت‌ها شناخته شده است. اما چگونه می‌توان یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ موفق ایجاد کرد؟ 

در ادامه به ۷ توصیه مهم که رسانه HubSpot منتشر کرده است اشاره خواهیم کرد که به شما در ایجاد و اجرای استراتژی بازاریابی افراد تأثیرگذار کمک می‌کند:

۱. اهداف خود را مشخص کنید

 کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ

 با داشتن یک هدف نهایی برای استراتژی خود، می‌توانید مراحل مورد‌نیاز برای دستیابی به آن را تعیین کنید. تعیین اهداف به‌عنوان یک چراغ راهنما، عمل و معیارهایی برای موفقیت استراتژی شما مشخص می‌کند. در تعیین اهداف هنگام ایجاد کمپین بازاریابی اینفلوئنسری باید به این سوالات پاسخ دهید:

  • آیا در تلاش برای افزایش آگاهی از برند یا افزایش تعامل هستید؟ 
  • آیا می‌خواهید روش تولید سرنخ خود را تقویت کنید؟
  • یا می‌خواهید بر وفاداری مخاطبان فعلی خود تمرکز کنید؟

۲. مخاطبان خود را شناسایی و تعریف کنید

ایجاد کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ موفق

 تقسیم‌بندی و شناسایی صحیح مخاطبان می‌تواند اثربخشی و موفقیت کمپین بازاریابی اینفلوئنسری شما را افزایش دهد. تشخیص اینکه کدام مخاطبان می‌توانند به اهداف بازاریابی شما کمک کنند، بسیار اهمیت دارد. متناسب با هدف خود، مشتریان را بر اساس موقعیت مکانی، سن، جنسیت، روان‌شناسی و… گروه‌بندی کنید.

۳. بودجه خود را مشخص کنید

تعیین بودجه، در کمپین‌های بازاریابی امری ضروری است؛ برای مثال، اگر بودجه محدودی دارید، ممکن است به جای آژانس اینفلوئنسر مارکتینگ، از یک اینفلوئنسر مستقل استفاده کنید. این کار، همچنین کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید چگونه با اینفلوئنسرها همکاری داشته باشید؛ مثلا برخی از اینفلوئنسرها مشکلی ندارند که به جای دریافت هزینه، از خدمات یا محصولات شما به‌صورت رایگان استفاده کنند.

۴. برای کمپین خود محتوا ایجاد کنید

 کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ موفق

باید برای کمپین خود، محتوای جذاب ایجاد کنید. حتی اگر هیجان‌انگیزترین کمپین را ایجاد کنید، بدون پیام‌رسانی خوب و محتوای جذاب مخاطبان زیادی به دست نخواهید آورد. هرچه پیام‌تان بهتر و روان‌تر باشد، اینفلوئنسر راحت‌تر می‌تواند برندتان را به مخاطبان خود معرفی کند.

۵. اینفلوئسرهای برند خود را پیدا کنید

اینفلوئنسر مناسب یعنی کسی که مخاطب، برند و محتوایی را که تبلیغ می‌کنید، درک و با آن ارتباط برقرار کند. به‌عنوان مثال، اگر می‌خواهید تورهای گردشگری خود را تبلیغ کنید، شانس بیشتری با اینفلوئنسرهای سفر و گردشگری خواهید داشت تا اینکه با اینفلوئنسری که عمدتاً به روندهای جدید مد و فشن می‌پردازد، همکاری کنید. با استفاده از هشتگ در شبکه‌های اجتماعی، می‌توانید اینفلوئنسرهای مناسب خود را پیدا کنید. 

۶. کمپین خود را تبلیغ کنید

 کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ

بازار هدف خود را با موفقیت شناسایی، اینفلوئنسر ایده‌آل را پیدا و محتوای مناسب ایجاد کرد‌ه‌اید؛ تنها چیزی که باقی مانده ترویج و تبلیغ است. به شبکه‌های اجتماعی مورد‌علاقه خود بروید و برند خود را تبلیغ کنید یا با یک پست وبلاگی کمی سر و صدا ایجاد کنید.

۷. پیگیر عملکرد کمپین خود باشید

برای اطمینان از برآورده شدن همه انتظارات و موفقیت کمپین، پیگیری عملکرد کمپین بسیار مهم است. اهدافی چون افزایش ترافیک وب‌سایت، تعامل یا سایر معیارهایی که در زمان تعیین اهداف بازاریابی خود، مشخص کردید را ردیابی کنید. متناسب با ماهیت کمپین خود، داده‌ها را به‌صورت هفتگی، ماهانه یا فصلی بررسی کنید. برای تجزیه‌ و‌ تحلیل موفقیت خود و چگونگی تکرار آن‌ها، اهداف اصلی خود را بررسی کنید و ببینید چقدر به اهداف خود نزدیک شده‌اید.

تعرفه اینفلوئنسر مارکتینگ و ۷ فاکتور در تعیین آن

تعرفه اینفلوئنسر مارکتینگ

عوامل مختلفی بر تعیین تعرفه اینفلوئنسر مارکتینگ تأثیر دارد. هر اینفلوئنسر نیز متناسب با خدماتی که ارائه می‌دهد و شرایط هر کمپین تبلیغاتی، تعرفه کاری خاص خود را دارد. معمولا اگر محتوا از سمت اینفلوئنسرها تولید شود، هزینه آن بیشتر از زمانی خواهد بود که محتوا از سمت‌ برندها تولید شده باشد. اما ۷ فاکتور مهم در تعیین تعرفه اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

  • میزان Reach اینفلوئنسرها 
  • نرخ تعامل (Engagement Rate) اینفلوئنسرها 
  • نوع شبکه اجتماعی که از آن استفاده می‌کنند
  • تعداد پست‌هایی که می‌خواهید به اشتراک گذاشته شوند
  • نوع محتوا در پست‌ها شامل تصویر، ویدیو و صدا
  • میزان فعالیت و تلاش اینفلوئنسر برای معرفی برند شما
  • هزینه‌ های آژانس اینفلوئنسر مارکتینگ (در صورتی که اینفلوئنسر با یک آژانس بازاریابی اینفلوئنسری همکاری کند) 

در ایران تعرفه ثابتی برای تبلیغات اینفلوئنسرها وجود ندارد و هزینه تبلیغات در پیج اینفلوئنسرهای مختلف بسته به تعداد فالوور، میزان محبوبیت و نوع تبلیغات در استوری یا پست اینستاگرام یا دیگر شبکه‌های اجتماعی متفاوت است. بررسی‌های رسانه قطبنما درباره تعرفه اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران نشان می‌دهد که در حال حاضر، به طور متوسط حداقل تعرفه درخواستی اینفلوئنسرها برای شرکت در یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران، حدودا یک میلیون تومان است اما این تعرفه‌ها، سقف مشخصی ندارند و بعضا تا ۱۰۰ میلیون تومان برای هر پست یا استوری نیز می‌رسد یا ممکن است از آن هم بیشتر باشد.

اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران

اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران

این روزها اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران نیز به یکی از روش‌های اصلی بازاریابی کسب‌و‌کارها تبدیل شده است. به‌عنوان مثال، اینستاگرام نقش مهمی در تبلیغات بسیاری از کسب‌وکارهای ایرانی ایفا می‌کند؛ به همین دلیل، اینفلوئنسر مارکتینگ اینستاگرام در ایران طرفداران بسیاری دارد. با توجه به آنکه در ایران نمی‌توان از سامانه رسمی تبلیغاتی اینستاگرام استفاده کرد، تبلیغات در صفحات پرطرفدار و بازاریابی اینفلوئنسری، یکی از راهکارهای تبلیغات در اینستاگرام برای کاربران ایرانی است.

پرطرفدارترین اینفلوئنسرهای ایرانی نیز در زمینه‌های مختلفی چون سرگرمی، خانواده، بیوتی بلاگر، سبک زندگی، تکنولوژی، گردشگری و… فعالیت دارند. برندها نیز بر اساس نوع نیاز خود با این افراد همکاری می‌کنند.

اینفلوئنسرها آمده‌اند که بمانند!

با افزایش استفاده از شبکه‌های اجتماعی میان مردم جهان و البته ایرانیان، خواه‌ناخواه‌ اینفلوئنسر مارکتینگ به یکی از مهم‌ترین بخش‌های استراتژی‌های بازاریابی تبدیل شده است. نحوه و عملکرد دنیای اینفلوئنسر مارکتینگ در مدت زمان کوتاهی، بسیار تغییر کرده و در ۵ سال آینده نیز ممکن است به‌شدت با امروز متفاوت باشد؛ اما دور از ذهن است که بگوییم روزی اینفلوئنسر مارکتینگ به یک روند ناکارآمد تبدیل خواهد شد. دست کم بر اساس چیزی که آمار‌ها نشان می‌دهد، می‌توان نتیجه گرفت که روند استفاده از بازاریابی افراد تاثیرگذار رو به رشد است.

شما اگر صاحب کسب و کار هستید، آیا تاکنون از تکنیک‌های اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کرده‌اید؟ و آیا آن را موثر ارزیابی می‌کنید؟

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

بازاریابی چریکی چیست | گوریلا مارکتینگ و انواع آن

مطالب مرتبط