رسانه قطبنما: بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) درباره گردشگری غذا، یک مسافر بیش از یک سوم از هزینه سفر خود را صرف غذا و نوشیدنی میکند. این نشاندهنده اهمیت گردشگری غذا در سراسر دنیا است. از سفرهای تفریحی گرفته تا سفرهای کاری و تجاری، غذا و نوشیدنی هیچگاه از سفرها جدا نمیشوند و در واقع، کشف و شناخت غذاهای جدید همیشه بخشی از سفرها بوده است.
گردشگری غذا، تنها بهمعنای خوردن غذای لذیذ در کشورهای مختلف نیست، بلکه بهمعنای کشف تجربههای جدید و معتبر آشپزی، از بهترین رستورانهای محلی گرفته تا ارزانترین بوفههای غذاهای خیابانی است. این شاخه گردشگری تاثیر بسیاری بر رفتار مصرفکنندگان دارد؛ تا جایی که ۶۲ درصد از پاسخدهندگان به یک نظرسنجی، عنوان کردهاند که پس از امتحانکردن غذا و نوشیدنی در خارج از کشور خود، شروع به خریدن آن غذای خارجی در شهر خود میکنند.
اما گردشگری غذا چیست؟ چرا تا این اندازه اهمیت دارد؟ و برندهای گردشگری چگونه میتوانند از گردشگری خوراک و نوشیدنی برای رشد کسبوکار خود استفاده کنند؟ در این مطلب همراه «رسانه قطبنما» باشید تا با این بخش مهم صنعت گردشگری بیشتر آشنا شوید:
آنچه در این مقاله میخوانید:
گردشگری غذا چیست؟
بر اساس تعریف انجمن جهانی سفر و غذا (World Food Travel Association)، گردشگری غذا (Food Tourism) بهمعنی سفر برای چشیدن طعم غذاهای یک مقصد با هدف برقراری ارتباطی حسی با آن مقصد است. در واقع گردشگری غذایی که بهعنوان «گردشگری آشپزی» (Culinary Tourism) نیز شناخته میشود، نوعی از سفر کردن است که با تجربههای منحصربهفردی از خوردن و آشامیدن همراه میشود.
گردشگری غذا یا گردشگری غذایی، صرفا بهمعنای غذاخوردن در مکانهای لوکس و مجلل نیست؛ بلکه بیشتر بر غذاخوردن ماجراجویانه و یادگیری فرهنگهای جدید در طول مسیر سفر تمرکز دارد. گردشگری خوراک تجربهای است که در آن، فرد نهتنها غذاهای محلی و اصیل یک منطقه را امتحان میکند، بلکه با فرهنگ بومی آن نیز آشنا میشود.
اهمیت گردشگری غذایی
برای پی بردن به اهمیت گردشگری غذایی، بیایید به آمارهای انجمن جهانی سفر و غذا در سال ۲۰۲۰ میلادی نگاهی بیندازیم. بر اساس آمارهای این انجمن:
- گردشگری غذا تا ۲۵ درصد برای مقاصد، مزیت اقتصادی به همراه دارد؛
- ۵۳ از مسافران تفریحی یک مقصد در واقع گردشگران خوراک هستند؛
- ۶۳ درصد از مسافران نسل هزاره ( متولدین ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ میلادی)، بهدنبال رستورانهایی با رعایت مسئولیتهای اجتماعی هستند.
این آمارها نشان میدهد که گردشگری غذا بسیار فراتر از سرگرمکردن افراد و چشیدن طعمهای مختلف غذا و نوشیدنی است. این شاخه گردشگری، مسیری برای ارائه تجربههای معنادار به گردشگران است؛ تجربههایی که بهطور معمول سر راه افراد قرار نمیگیرد اما مردم در سفرها به آنها تمایل بیشتری دارند.
از سوی دیگر، انجمن جهانی سفر و غذا میگوید که گردشگری غذا میتواند آگاهی جامعه را نسبت به فرهنگهای آشپزی محلی یک مقصد افزایش دهد و از طرفی برای جامعه محلی آن مقصد افتخار آفرین باشد. این تجربیات و آموختهها، اغلب تاثیرات مثبت و پایداری بر گردشگران دارند؛ بهطوری که آمارها نشان میدهد اغلب افرادی که گردشگری غذایی را تجربه میکنند، پس از بازگشت به خانه سعی میکنند آموختههای خود را در زندگیشان بگنجانند. این آموختهها شامل تجربیات و یادگیری فرهنگ غذایی یک منطقه و تنوع زیستی مقصد است که میتواند ارتباط بین مردم و فرهنگ غذایی یک منطقه را افزایش دهد و خاطرهای ماندگار و قابل توجه برای گردشگر ایجاد کند.
اما اهمیت گردشگری غذا فقط بر گردشگران متمرکز نمیشود؛ بلکه ارائه یک تجربه توسعهیافته و ساختاریافته از گردشگری خوراک میتواند برای کل جامعه و محیط زیست مفید باشد. بیایید در ادامه به برخی از مزایایی که گردشگری غذا برای مقاصد، جوامع و حتی گردشگران به همراه دارد را بررسی کنیم.
مزایای گردشگری خوراک
- توسعه آگاهی اجتماعی و فرهنگی، ارتباط گردشگران با مقصد در سطوح مختلف جامعه
- توزیع و ایجاد درآمد اضافه در زنجیره ارزش محصول
- ایجاد فرصت برای اقلیت گروههای جامعه
- افزایش تنوع زیستی و حفظ میراث فرهنگی
- اشتغالزایی و توسعه کارآفرینی
- کاهش مهاجرت روستایی
- حفظ آداب و رسوم، تاریخ و سنتهای جامعه محلی
- افزایش پراکندگی حضور گردشگران در نقاط مختلف یک کشور.
انواع فعالیت گردشگری غذا
گردشگری غذا، فعالیتهای گوناگونی را شامل میشود؛ این فعالیتها به گردشگران اجازه میدهد تا از طریق بازدید از تولیدکنندگان مواد غذایی ارگانیک، شرکت در تورهای غذا، چشیدن غذاهای گوناگون و حتی شرکت در کلاسهای آشپزی محلی، غذاهای یک کشور یا مقصد را در چندین سطح مختلف تجربه کنند. این فعالیتها، علاوه بر آنکه گردشگران را با غذاهای هر منطقه آشنا میکند، امکان به نمایش گذاشتن و معرفی هویت فرهنگی یک منطقه را نیز فراهم میکند. فعالیتهای گردشگری غذایی طیف بسیار گستردهای دارد، اما برخی از این فعالیتها میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تورهای غذای خیابانی
- چشیدن نوشیدنیهای محلی
- غذا خوردن در رستورانهای سنتی
- جشنواره های غذا
- بازدید از بازارهای محلی
- بازدید از تولیدکنندگان بومی
- غذاخوردن با مردم محلی
- کلاسهای آشپزی محلی
- نمایشگاههای غذا و نوشیدنی
چگونه تور گردشگری غذا برگزار کنیم | ۱۰ گام
در ایران و بسیاری از نقاط جهان، تور گردشگری غذا برگزار میشود. بهطور کلی استفاده از غذا در تورهای گردشگری کمک میکند که این تورها وجه تمایز بیشتری نسبت به سایر تورهای عادی داشته باشند.
تور گردشگری غذا اغلب:
- تجربه جذابی را برای گردشگران در طول بازدید فراهم میکند؛
- برای کسبوکارها صرفه اقتصادی بسیاری دارد؛ چراکه اغلب نیاز به سرمایهگذاری اولیه کمی دارند؛
- به رشد کسبوکارهای خدمات پذیرایی و رستورانهای محلی کمک بسیاری میکند.
اما چگونه میتوان یک تور گردشگری غذا برگزار کرد؟ در ادامه با چند نکته مهم، روش استفاده از غذا در تورهای گردشگری را بررسی خواهیم کرد:
۱. بازار خود را پیدا کنید
مانند شروع هر کسبوکار جدیدی، یکی از اولین قدمها، بررسی بازار است. برای این کار باید ابتدا مخاطبان خود را پیدا و درک کنید که آنها چه میخواهند و چرا؟ همچنین باید نیازهای کسبوکار خود را نیز مشخص کنید. برای این کار، صنعت گردشگری غذا و تورهای غذا را تجزیهوتحلیل کنید تا ببینید کدام بازارها بیش از حد اشباع شدهاند و کدام یک جا برای رشد دارند.
نمونههایی از انواع بازار گردشگری غذا:
- غذاهای کمیاب
- غذاهای محلی و طبخشده با محصولات کشاورزی ارگانیک
- غذای گیاهی
- غذاهای یک شهر (شیراز، رشت، اهواز و…) یا یک کشور خاص (فرانسه، تایلند، ترکیه و…).
- غذاهای خیابانی
- شیرینی و دسر
- و…
۲. جایگاه خود را پیدا کنید
انتخاب محله یا جایگاه مناسب برای راهاندازی کسبوکارهای تور گردشگری غذا بسیار مهم است. مکانی را انتخاب کنید که برای گشتوگذار مناسب و ترجیحا جاذبههای گردشگری داشته باشد. میتوانید جایی که را انتخاب کنید که فاصله بسیاری با رستورانها و کافهها نداشته باشد تا گردشگران مجبور نباشند پیادهروی زیادی انجام دهند. همچنین، یکی از نکات مهم در انتخاب مکان برای گردشگری غذا آن است که جایی را انتخاب کنید که به داشتن غذاهای خوشمزه معروف باشد.
۳. یک طرح تجاری مناسب تهیه کنید
یک طرح تجاری مناسب کمک میکند تا تور گردشگری غذا، جهت مشخصی داشته باشند. برای تهیه طرح تجاری تور گردشگری غذا باید به این سوالات پاسخ دهد:
- کسبوکار من چه نیازی را برآورده میکند؟
- تور گردشگری غذایی که من راهاندازی میکنم چه تفاوتی با دیگران دارد؟
- افراد کلیدی که باید با تور گردشگری غذایی من درگیر شوند، چه کسانی هستند؟
- اندازه بازار صنعت گردشگری غذایی چقدر است؟
- باید چه مخاطبانی را هدف قرار دهم؟
- استراتژی بازاریابی من چیست؟
- برای شروع، به چه مقدار بودجه نیاز دارم؟
- چقدر باید درآمدزایی کنم تا به نتیجه برسم؟
۴. دسترسی به رستورانهای محلی ایجاد کنید
اکنون به مرحله لذتبخش برنامهریزی تور گردشگری غذا رسیدهایم؛ دسترسی به رستورانهای محلی و چشیدن غذا. دقت کنید که در انتخاب رستوران حتما معیارهای زیر را مد نظر قرار دهید:
- کیفیت غذا
- محیط
- قیمت
- سرویس
- موقعیت مکانی
- جایگاه شما و مسافرانتان
هنگامی که رستوران موردنظر خود را انتخاب کردید، با مالک رستوران صحبت کنید تا ببینید آیا امکان برگزاری تور گردشگری غذا در آن وجود دارد یا خیر. هنگام گفتگو با مدیر رستوران، درباره مزایای تور گردشگری غذا و تاثیر آن بر کسبوکارهایی چون رستورانها توضیح دهید.
۵. تجهیزات و کارکنان حرفهای به کار بگیرید
بهطور کلی، راهاندازی تور گردشگری غذا نسبتا هزینه کمی دارد؛ در واقع بیشترین چیزی که ممکن است شما نیاز داشته باشید، کامپیوتر، وبسایت یا شبکه اجتماعی و راهنمای تور است. در نهایت، ممکن است لازم باشد کارکنانی را برای کمک به تورها استخدام کنید، اما در کسبوکارهای کوچک، یک نفر نیز میتواند همه کارها را انجام دهد.
۶. بازاریابی را آغاز کنید
راهاندازی یک کسبوکار با برگزاری تور گردشگری غذا یک چیز است و تبدیل آن به یک تجارت موفق چیز دیگری. باید زمان بسیاری را صرف بازاریابی کنید؛ برای این کار پیشنهادهای زیر را فراموش نکنید:
- همکاری با رستورانها یا سالنهای غذاخوری محلی
- تماس با اینفلوئنسرها و وبلاگ نویسان
- فهرست کردن تورهای غذایی در پلفترمهای مختلف گردشگری
- استفاده از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و…
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: بازاریابی گردشگری چیست | ۴ استراتژی مهم + ویديو
۷. کسبوکار خود را راهاندازی کنید
اکنون زمان آن رسیده است که کسبوکار گردشگری غذایی خود را راهاندازی کنید. در ادامه کار خود:
- مطمئن شوید که تور گردشگری غذا بهراحتی قابل رزرو است؛
- با اینفلوئنسرها همکاری کنید تا درباره تورهای شما صحبت کنند؛
- قبل از شروع تور به مشتریان پیام یا ایمیل دهید و برخی نکات از جمله همراه داشتن کفش راحت، یک بطری آب و… را یادآور شوید.
۸. روابط تجاری خود را حفظ کنید
عملکرد اصلی یک کسبوکار ارائهدهنده خدمات تور گردشگری غذا، برقراری ارتباط با صاحبان رستورانهای محلی و اعضای تیم است. حفظ این ارتباط برای بهبود مستمر تجربه تور گردشگری غذا اهمیت بسیاری دارد. هنگامی که چند تور گردشگری غذا برگزار کردید، از صاحب رستوران و کارکنان نظرسنجی کنید و سوالاتی نظیر موارد زیر را بپرسید:
- چگونه میتوان تور گردشگری غذا را بهبود بخشید؟
- کسبوکار تورهای گردشگری غذایی ما چه کار متفاوتی میتواند انجام دهد؟
- کسبوکار ما در چه زمینهای خوب است؟
۹. نوآوری را فراموش نکنید
صنعت تورهای گردشگری غذایی بسیار رقابتپذیر است و بازار آن نیز بهراحتی اشباع میشود. بنابراین، بسیار مهم است که از همه چیز آگاه باشید و بهطور مداوم در کسبوکار خود خلاقیت به خرج دهید. مثلا:
- از رستورانها و کافههای جدید در محلههای مختلف بازدید کنید؛
- راههای جدید برای تبلیغات پیدا کنید؛
- از اینفلوئنسرهای جدید برای تبلیغ کسبوکار خود استفاده کنید؛
- وبسایت خود را با اطلاعات جدید بهروز کنید.
۱۰. کیفیت تور گردشگری غذا را ارتقا دهید
با بهکارگیری نکات و ترفندهایی که در ادامه اشاره میکنیم، کیفیت تور گردشگری غذا را افزایش دهید:
- برگزاری کارگاه و آموزش نکات آشپزی و…
- ارائه میانوعدههای سبک در حین برگزاری تور
- گفتگو درباره تاریخچه غذا و فرهنگی غذایی مقاصد
- استفاده از روشهای جدید حملونقل مانند دوچرخهسواری، اتوبوسهای دوطبقه یا اسبسواری و… .
گردشگری غذا در ایران
گردشگری غذا در ایران یکی از پرطرفدارترین انواع گردشگری است. پژوهشگران معتقدند که تنوع جغرافیایی، آبوهوایی و فرهنگی در ایران میتواند زمينهساز رونق هرچه بيشتر انواع گردشگری، بهويژه گردشگری روستایی و گردشگری غذا باشد. بر اساس بررسیهای موجود، در ایران حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نوع مواد غذایی و نوشیدنی محلی وجود دارد كه برخی از آنها غذای ملی و بقیه، غذاهای محلی هستند. با اینهمه، پژوهشهای دانشگاهی بسیاری نشان داده است که بهرغم تنوع غذایی بسیار در ایران، از ظرفيتهای پردرآمد اين شاخه گردشگری در کشورمان غفلت شده است.
بهطور کلی، گردشگرانی که به کشورهای مختلف سفر میكنند، علاقهمندند که در كنار بازدید از جاذبههای طبيعی و تاريخی، غذاهای سنتی و محلی آن مقاصد را نیز امتحان کنند. ايران نيز با داشتن تنوع غذایی و فرهنگهای مختلف قومی در سراسر كشور، میتواند با برنامهريزیهای اصولی در اين زمينه از اين فرصت به نحو مطلوب و شايسته استفاده كند.
با توجه به آنکه از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، هر نقطه از ایران غذاهای متنوع و مخصوص به خود را دارد، بسیاری از شهرهای ایران بهتنهایی یک مقصد گردشگری غذا هستند. در این میان برخی از شهرهای ایران، بهعنوان شهر خلاق غذا از نظر سازمان جهانی یونسکو نیز شناخته شدهاند و برخی نیز، بهعنوان محبوبترین مقاصد گردشگری غذا در ایران معرفی میشوند. اما این شهرها کدامند؟
مقاصد گردشگری غذا در ایران
رشت؛ شهر خلاق خوراک شناسی جهان
شهر رشت با تنوع غذاهای لذیذ، در سال ۱۳۹۴ بهعنوان شهر خلاق خوراک شناسی از سوی یونسکو معرفی شد. علت معرفی شهر رشت بهعنوان شهر خلاق خوراک شناسی، وجود ۲۲۰ خوراکی محلی، تنوع خوراک و فرآوردههای غذایی محلی، فرآیند سلامت محور تولید غذای محلی از مزرعه تا سفره است. از دیگر دلایل ثبت این شهر بهعنوان شهر خلاق خوراک، استفاده از مواد غذایی متناسب با فصل، منابع غذایی طبیعی غنی با چاشنی فرهنگ محلی است. میرزا قاسمی، کولی، آلو مسما، سیر قلیه، اناربیج، باقلا خورش، ترش تره، باقلا قاتق، کویی تره، سیرابیج، واویشکا، ترش آش، پامادور قاتوق و… از مهمترین غذاهای محلی و سنتی استان گیلان به شمار میرود.
کرمانشاه؛ شهر خلاق خوراک جهان
استان کرمانشاه با حدود ۸۰ نوع غذا و خوراک، ۱۱ نوع نان، ۲۰ نوع شیرینی و میان وعدههای مختص خود، در سال ۱۴۰۰ بهعنوان یک شهر خلاق خوراک در جهان از سمت سازمان فرهنگی، آموزشی و اجتماعی یونسکو انتخاب شده است. این استان با خوراکیهایی نظیر روغن کرمانشاهی، نان برنجی، کاک، خورشت خلال و دنده کباب، بهعنوان سیوهفتمین شهر خلاق خوراک در جهان و دوازدهمین شهر خلاق خوراک در آسیا شناخته شده است.
خوزستان؛ مهد غذاهای تند و محلی
یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری غذا در ایران، خوزستان است. این استان اغلب با غذاهای محلی و تند، در میان مردم معروف است. از مهمترین و مشهورترین غذاهای این استان نیز میتوان به قلیه ماهی، نافله خوزستان، پاکوره یا پاکورا، کبه عربی، امگشت، آش ارده خوزستانی، ماهی تنوری صُبوری، حمیس تولَه، اشکنه دزفول، شوربا و. . . اشاره کرد.
اصفهان و بریانی
کمتر کسی وجود دارد که به اصفهان سفر کرده باشد و بریانی اصفهان را امتحان نکرده باشد. این غذا یکی از غذاهای سنتی و معروف اصفهان است که با گوشت گوسفند تازه تهیه میشود. یخمه ترش، کباب مشتی، کوفته شوید باقالی، تاس کباب، کوفته کشک، دلمه برگ مو اصفهانی، حلیم ماش و قمری، کله جوش، آش سماق، خورش نعنا جعفری، خورش ماست، کاچی هفت دخترون و… از دیگر غذاهای سنتی معروف اصفهان به شمار میروند؛ غذاهایی که این شهر را بهعنوان یک مقصد گردشگری غذا در ایران تبدیل کردهاند.
شیراز؛ از مقاصد محبوب گردشگری غذا در ایران
شهر شیراز علاوه بر جاذبههای گردشگری تاریخی خود، با انواع غذاهای سنتی نیز گردشگران را به خود جذب میکند. مرغ مسمای شیرازی، غذای شیرازی توتوه، آلو پلو شیرازی، کلم پلو شیرازی، لای پلو شیرازی، قرمه به، کباب پلو شیرازی، دو پیازه آلو، آش سبزی و آب پیازک و یخنی نخود از معروفترین غذاهای محلی شیراز به شمار میروند.
تبریز و کوفته مخصوص
شهر تبریز یکی دیگر از مقصدهای گردشگری غذا در ایران است. کوفته تبریزی، معروفترین غذای سنتی تبریز است که از تازهترین مواد تهیه میشود. از غذاهای معروف دیگر این شهر میتوان به دلمه برگ مو، خورش هویج، کوکو لوبیاسبز، آش آبغوره، آش اوماج، دویماج، قارنی یاریخ، آش میوه، قورما شورباسی، سوتی پلو، شیر پلو یا سوت پلو و… اشاره کرد.
گردشگری غذا در جهان
در سالهای اخیر گردشگری غذا در جهان رشد بسیاری یافته است و انتظار میرود این رشد در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد؛ بهطوری که پیشبینیها نشان میدهد که ارزش بازار جهانی گردشگری غذا تا سال ۲۰۲۷ میلادی به بیش از هزار و ۷۹۶ میلیارد دلار برسد و از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ میلادی، ۱۷.۵ درصد رشد داشته باشد. به همین دلیل است که در سراسر دنیا، بخش کشاورزی، تولیدکنندگان غذا و نوشیدنی، خدمات غذایی و آشپزی و سایر بخشها با یکدیگر همکاری میکنند تا چیزی را که امروزه بهعنوان گردشگری غذا میشناسیم، ایجاد کنند.
همان طور که پیش از این اشاره کردیم، مسافران تقریباً ۲۵ درصد از بودجه سفر خود را صرف غذا، نوشیدنی و سایر فعالیتهای غذایی میکنند. این میزان متناسب با مقصد متفاوت است؛ بهطوری که در کشورهای توسعهیافته حدود ۳۵ درصد و در کشورهای درحالتوسعه، ۱۵ درصد از کل بودجه سفر، صرف غذا و نوشیدنی میشود. بنابراین، فعالان صنعت گردشگری باید توجه داشته باشند که دوستداران غذا و گردشگری غذایی به بخش مهمی از بازار تبدیل شدهاند و باید انتظار داشت که در سالهای آینده این صنعت شاهد رشد بیشتری باشد.
مقاصد و شهرهای بسیاری در دنیا، بهدلیل تنوع غذاها و ارزش فرهنگی غذایی خود، گردشگران سراسر جهان را به خود جذب میکنند. نظرتان چیست با برخی از معروفترین شهرهای خلاق خوراک منتخب یونسکو در جهان آشنا شوید؟ در ادامه، با برخی از شهرهای خلاق غذا در جهان آشنا خواهیم شد.
مقاصد گردشگری غذا در جهان
افیون قرهحصار ترکیه
افیون قرهحصار ترکیه، در سال ۲۰۱۹ میلادی از سوی یونسکو بهعنوان شهر خلاق غذا در جهان معرفی شد. این شهر که در ناحیه اژه ترکیه قرار دارد، به تاریخی غنی و میراث آشپزی متنوع خود معروف است. انواع غذاهای ساده مانند پاستیرما (نوعی گوشت پخته شده)، سوجوک (نوعی سوسیس تهیهشده با گوشت چرخکرده یا مرغ) و دسرهای متنوع، این شهر را به یکی از خلاقترین شهرهای جهان از نظر خوراک شناسی تبدیل کرده است.
آلبا در ایتالیا
شهر آلبای ایتالیا در سال ۲۰۱۴ میلادی، بهدلیل تولید بینظیر شراب، بهعنوان میراث جهانی یونسکو انتخاب شد. این شهر بهعنوان پایتخت ترافل سفید، یکی از گرانترین غذاهای لذیذ در جهان نیز شناخته میشود. شهر آلبا همچنین نقشی کلیدی در ایجاد جنبش Slow Food ایفا کرده است؛ جنبشی که به کیفیت غذا، احترام به محیط زیست و قیمتهای منصفانه برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان اهمیت میدهد. علاوه بر ترافل، این شهر به شراب، هلو و فندق نیز معروف است.
بلم در برزیل
بلم مرکز ایالت پارا در شمال برزیل است. یونسکو در سال ۲۰۱۵ میلادی این شهر را بهعنوان یک شهر خلاق غذا در جهان معرفی کرد. یکی از اصلیترین نقاط گردشگری این شهر، بازار روبازی به نام Ver-o-Peso است که در آن انواع مختلف گیاهان دارویی و غذا به فروش میرسد. شهر بلم چندین غذای ساده دارد که با مواد اولیه محلی تهیه میشود.
بندیگو در استرالیا
بندیگو در ایالت ویکتوریا در جنوب غربی استرالیا قرار دارد. این شهر بهدلیل کارخانههای شرابسازی و آبجوسازی و همچنین تولید مواد غذایی نظیر پنیر، گلابی، سیب، قارچ، غلات و سیب زمینی معروف است. بندیگو بهعنوان یک شهر خلاق خوراک، فرهنگ غذایی محلی خود را تقویت میکند و سبب جذب گردشگران از نقاط مختلف دنیا میشود.
حیدرآباد در هند
حیدرآباد هند، با داشتن غذاهای محلی متنوع که از چندین فرهنگ مختلف سرچشمه گرفتهاند، بهعنوان یکی از شهرهای خلاق غذا در جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی معرفی شد. یکی از معروفترین غذاهای هند، بریانی سنتی حیدرآبادی است که در هر نقطه از شهر یافت می شود و از برنج، گوشت بره یا مرغ، سبزیجات و بسیاری از ادویهها تهیه میشود.
روندهای برتر گردشگری غذا در ۲۰۲۲
گردشگری، صنعت بسیار پویایی است که هر سال با روندهای جدیدی همراه میشود. صنعت گردشگری غذا نیز از این امر مستثنی نیست. اما چه چیزهای در صنعت گردشگری غذا تغییر کرده است یا بیشتر مورد توجه قرار میگیرد؟ در ادامه به برخی از مهمترین روندهای گردشگری غذایی در دنیا میپردازیم:
ارائه غذاهای پایدارتر
این روزها گردشگران دنیا به پایداری و امتحان غذاهای اصیل که از محصولات محلی ارگانیک تولید شدهاند، علاقه بسیاری نشان میدهند. به همین دلیل فعالان کسبوکارهای گردشگری و مهماننوازی باید سعی کنند راههایی برای ارائه غذای پایدارتر به مهمانان بیابند و در عین حال سفری به سمت رژیمهای غذایی پایدارتر پیشنهاد کنند. به نظر میرسد که به هر طریقی، صنعت گردشگری باید خود را با این روند سازگار کند؛ چراکه این روزها مردم متوجه تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر مواد غذایی میشوند و به همین دلیل، گزینههای غذایی پایدارتری را درخواست خواهند کرد.
تمایل به شناخت غذاها و فرهنگ محلی
گردشگران علاقه بیشتری به شناخت غذاها و فرهنگ محلی هنگام سفر دارند؛ بهطوری که ۸۱ درصد از پاسخدهندگان به یک نظرسنجی از سوی انجمن جهانی سفر و غذا معتقدند که غذاهای محلی به آنها در درک فرهنگ بومی مقاصد کمک میکند. به همین دلیل، فعالانی که خدمات گردشگری غذا ارائه میدهند، باید به این مسئله توجه کنند. مثلا میتوان تورهای غذا را با فرهنگ هر منطقه ترکیب و با ارائه اطلاعات فرهنگی، توجه گردشگران را جلب کرد.
رویدادهای خوراک شناسی
رویدادهای ویژه خوراکشناسی محبوبیت بسیاری در بین گردشگران دارند. این رویدادها و جشنوارهها سبب میشوند که گردشگران تصمیم بگیرند در خارج از فصل گردشگری یک مقصد، به آن سفر کنند. بنابراین، این تکنیک برای جذب گردشگران و درآمدزایی در فصلهای کمسفر بسیار اهمیت دارد.
تعامل با مردم محلی
بسیاری از گردشگران علاقه دارند غذاهای خانگی را امتحان کنند و طرز تهیه آنها را از مردم محلی آموزش بییند. این کار به افزایش تعامل بین گردشگران و مردم محلی کمک بسیاری میکند و احترام بین قشرهای مختلف جامعه را افزایش میدهد.
غذا بخش جدانشدنی سفرها
غذا و نوشیدنی بخش جدانشدنی سفرهای تفریحی و کاری و هر نوع سفر دیگری به شمار میآید؛ تا جایی که ۸۲ درصد از پاسخدهندگان به یک نظرسنجی از انجمن جهانی سفر و غذا، عنوان کردهاند که در سفرهای خود هزینه بیشتری را صرف غذا و نوشیدنی اختصاص خواهند داد. به همین دلیل، توجه به گردشگری غذا میتواند تاثیر چشمگیری در جلب رضایت مسافران و افزایش سودآوری برندهای گردشگری داشته باشد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: