معرفی استارت آپ های گردشگری خارجی (۱۱)

از تولید محتوا تا برنامه‌ریزی‌ سفر با استارت آپ تراویس

از تولید محتوا تا برنامه‌ریزی‌ سفر با استارت آپ تراویس

رسانه قطبنما: این روزها دنیای محتوای آنلاین بسیار توسعه یافته و افراد برای برنامه‌ریزی سفر راه‌های مختلفی پیش رو دارند اما جمع‌‌آوری این اطلاعات پراکنده در کنار هم و نتیجه‌گیری کار آسانی نیست. همین عوامل برنامه‌ریزی سفر را برای مسافران دشوار و البته زمان‌بر کرده است. از طرفی در سال‌های اخیر، به‌ویژه در ۵ سال گذشته، نقش رسانه‌های اجتماعی در دنیای سفر و گردشگری بسیار پررنگ شده است، به‌طوری که تولید محتوای گردشگری برای الهام بخشیدن به دیگران، تنها توسط متخصصان حوزه‌ سفر و نشریات گردشگری انجام نمی‌شود، بلکه هر شخصی از طریق اینترنت و رسانه‌های اجتماعی می‌تواند اطلاعات و تجربیات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار دهد. با این حال پلتفرم‌هایی مانند «فیس‌بوک» و «اینستاگرام» تنها برای سفر ساخته نشده‌اند و کاربران هرگز نمی‌توانند از طریق آن‌ها برنامه‌ریزی سفر انجام داده یا به‌راحتی رزرو انجام دهند.

در نتیجه، مسافران برای تهیه و ذخیره اطلاعات و الهام گرفتن از دیگران از اسکرین‌شات‌ها و یادداشت‌های خود و تب‌های «گوگل» گرفته تا چت‌ها و نقشه‌های گروهی و پلتفرم‌های رزرو مانند Booking.com و Airbnb، با یک فرآیند طولانی و خسته‌کننده روبه‌رو می‌شوند. از سوی دیگر، مسافران برای اهداف مختلف خود از پلتفرم‌های گوناگونی استفاده می‌کنند و همین امر سبب می‌شود که بازاریابان سفر و گردشگری برای فروش محصول به مسافران در زمان‌های مناسب، بیشتر از هروقت دیگری دچار مشکل شوند. در این مطلب به‌سراغ یک استارتاپ گردشگری در کشور «استرالیا» رفته‌ایم که با ایجاد یک پلتفرم کاربردی، سعی در حل این مشکلات دارد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

معرفی استارتاپ گردشگری تراویس

معرفی استارت آپ تراویس

«تراویس» (Travis) یک پلتفرم بصری (ویژوال)، اجتماعی و مشارکتی است که برنامه‌ریزی سفر را برای مصرف‌کنندگان نسل «هزاره» (Millennial) و «نسل زد» (Gen Z) آسان می‌کند. کاربران از طریق پلتفرم تراویس می‌توانند تجربیات سفر خود را برای الهام بخشیدن به دیگران به اشتراک بگذارند. علاوه بر آن، این پلتفرم یک منبع شخصی از راهنمایان سفر و مقاصد گردشگری است و قابلیت ذخیره و مرتب‌کردن مکان‌های مورد‌علاقه در یک نقشه و همچنین دعوت کردن از دوستان برای همکاری و برنامه‌ریزی سفر را نیز دارد. این پلتفرم گزینه‌ای با عنوان «بتا» (Beta) برای دعوت از کاربران جدید نیز دارد.

تراویس قبل از هر چیزی با ۳ ویژگی اصلی خود به مسافران کمک می‌کند:

کشف مکان‌های جدید: تراویس با افزایش شخصی‌سازی و بهینه‌سازی پلتفرم خود در طول زمان، برای مشتریان خود این امکان را فراهم می‌کند که مکان‌هایی را که هرگز نمی‌دانستند وجود دارد را توسط افرادی که قبلا از آن‌ها بازدید کرده‌اند، کشف کنند. تراویس نقشه های یکپارچه‌ای در اختیار کاربران قرار می‌دهد که افراد از طریق آن می‌توانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند یا از اطلاعات مسافران قبلی بهره‌مند شوند.

برنامه‌ریزی مشترک: استارتاپ تراویس قابلیت برنامه‌ریزی مشترک با کاربران و همکاری با یکدیگر برای یافتن مکان‌های مورد‌علاقه‌ خود روی نقشه را دارد. آن‌ها می‌توانند از راهنماهای تراویس یا هر وب‌سایت دیگری مکان‌های موردعلاقه‌ خود برای بازدید را پیدا کنند.

محتوای تولیدشده توسط کاربران: کاربران با به اشتراک‌گذاری تجربیات شخصی خود در پلتفرم تراویس به‌عنوان یک راهنمای سفر بصری برای الهام‌بخشیدن به فرد بعدی عمل می‌کنند. در واقع محتوای تولیدشده توسط کاربر تا حد بسیاری به سایر کاربران کمک می‌کند. ۹۵ درصد از افراد تجربیات سفر مسافرانی که قبلا از یک مکان بازدید کرده‌اند یا گفته‌های افراد بومی را برای الهام‌گرفتن سفرهای خود ترجیح می‌دهند.

با این سه ویژگی، تراویس مسافران را در طول سفرها پشتیبانی می‌کند و از سوی دیگر فرصت‌های جدیدی برای برندهای مسافرتی و گردشگری و تولید‌کنندگان محتوا ایجاد می‌کند تا در طول سفر با مسافران ارتباط برقرار کنند.

نقاط قوت استارتاپ گردشگری تراویس

نقاط قوت تراویس

بنیان‌گذاران استارتاپ تراویس معتقدند در حال حاضر هیچ برندی در بازار پیشنهادی مانند تراویس به مسافران ارائه نمی‌دهد که کشف مکان‌های جدید، برنامه‌ریزی و همکاری میان افراد را در یک پلتفرم فراهم کند تا آن‌ها بتوانند برنامه‌های سفر را آسان‌تر و در زمان کمتری انجام دهند. پس از دوران همه‌گیری ویروس کرونا، تقاضای سفرها رفته‌رفته افزایش می‌یابد، بنابراین هم مسافران و هم برندهای گردشگری به‌سوی خلق روش‌های جدیدی برای سفرهای آینده گرایش پیدا می‌کنند. علاوه بر آن کشور استرالیا، بحران کرونا را نسبتا خوب مدیریت کرده است و این روزها صنعت گردشگری این کشور شاهد رشد سفرهای داخلی است.

تراویس چگونه مشتریان را به خود جذب می‌کند؟

این استارت آپ گردشگری قصد دارد پس از ریشه‌کن‌شدن ویروس کرونا و بازگشت دوباره‌ سفرها، قبل از ورود به بازارهای دیگر، بازار استرالیا را دوبرابر کند. این شرکت نوپا می‌خواهد مشارکت‌های خود را گسترش دهد و با سازندگان بزرگ محتوا کار کند. این امر تاکنون در ایجاد راهنمایان سفر معتبر و باکیفیت که با مردم به‌خوبی ارتباط برقرار می‌کنند، بسیار کاربردی بوده است. علاوه بر آن، این شرکت به ۲  قابلیت محصول خود برای افزایش و جذب مشتریان ایمان دارد:

  • با استفاده از پلتفرم تراویس، کاربران می‌توانند با یکدیگر همکاری کنند. به‌عنوان مثال یک گروه دوستانه می‌تواند بر روی یک برنامه‌ سفر کار کرده و پیشنهاد‌های خود را ارائه دهند.
  • پلتفرم تراویس این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند که هر مکانی بر روی نقشه را به یک صفحه لینک کرده و از اطلاعات ذخیره‌شده‌ خود در برنامه‌ریزی سفرهای آینده استفاده کنند.

چرا مسافران نسل زد و هزاره

چرا مسافران نسل هزاره و زد؟

همان طور که در ابتدا گفته شد، مخاطبان استارتاپ تراویس را اغلب مسافران نسل هزاره و زد تشکیل می‌دهند. منظور از نسل هزاره یا نسل «وای» (Y) افراد ۲۵ تا ۴۰ سال و منظور از نسل زد جوانان ۶ تا ۲۴ سال است. در سراسر جهان ۳۷۰ میلیون مسافر نسل هزاره وجود دارد و البته تعداد مسافران نسل زد نیز به‌عنوان نسل جدیدی از مسافران بسیار زیاد است. از طرفی از هر ۵ کاربر دیجیتال آمریکایی، ۳ نفر بدون توجه به خود سفر، دنبال‌کننده‌ محتوای مربوط به سفر و ۸۷ درصد از آن برای سفرهای خود از فیسبوک الهام می‌گیرند.

استارت آپ مسافرتی تراویس در سال ۲۰۱۹ تحقیقاتی را در بین بیش از ۳۰۰ مسافر بین ۲۵ تا ۳۵ سال انجام داده است. آن‌ها در این تحقیقات متوجه شدند که این مسافران باهوش دنیای دیجیتال هنوز هم از پین‌های «گوگل مپ» (Google Map) و «صفحه گسترده» یا «اسپرید شیت» (Spreadsheet) استفاده کرده و ساعت‌های زیادی را برای تحقیق و برنامه‌ریزی سفر خود تلف می‌کنند. به همین دلیل تراویس برای این نسل به‌مانند رویایی است که به حقیقت پیوسته است.

کسب درآمد تراویس 

کشف‌ مقصد، برنامه‌ریزی و همکاری در سفرها از طریق پلتفرم تراویس برای همه رایگان است. این استارتاپ اما برای برنامه‌های بیشتر و ابزارهای لازم برای همکاری مسافران حق اشتراک دریافت می‌کند. همچنین این استارتاپ برای برندهای سفر و گردشگری به‌منظور برقراری ارتباط با تولیدکنندگان محتوای تجربی و ابزارهای این‌سایت، یک حق اشتراک تجاری ۱۲ ماهه در نظر گرفته است.

اهداف تراویس برای آینده

بنیان‌گذاران شرکت تراویس قصد دارند پلتفرم خود را به یک ابزار منحصربه‌فرد برای سفرها تبدیل کنند. در حال حاضر مسافران از پلتفرم‌های مختلفی مانند Airbnb ،Booking.com و... استفاده می‌کنند، اما تراویس قصد دارد به ابزاری که تکمیل‌کننده‌ این پلتفرم‌ها است، تبدیل شود. استارتاپ گردشگری تراویس قصد دارد تا سال آینده از ۱۰۰ هزار مسافر برای کشف مکان‌های جدید، برنامه‌ریزی و همکاری در سفرهای خود پشتیبانی کند. علاوه بر آن، این شرکت نوپا با ۱۰۰۰ برند و کسب‌و‌کار گردشگری همکاری خواهد کرد تا آن‌ها با استفاده از ابزارهایی در پلتفرم تراویس به محتوای تجربی کاربران دسترسی راحت‌تری داشته باشند.

اهداف استارتاپ تراویس

ما تاکنون با استارتاپ‌های مختلفی همچون «اسمارت نومد» (SmartNomad) آشنا شده‌ایم که مانند تراویس در حوزه‌ برنامه‌ریزی سفرها فعالیت می‌کردند، اما همان طور که در این مطلب اشاره شد نوع فعالیت تراویس تفاوت‌های مهمی با سایرین دارد. شاید یکی از جالب‌ترین تفاوت‌های تراویس با شرکت‌های دیگر، تمرکز آن بر روی گروه خاصی از مصرف‌کنندگان یعنی نسل هزاره و زد است.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

استارت آپ گردشگری چیست | ایده استارت آپ گردشگری + ویدیو 

مطالب مرتبط