رسانه قطبنما: یونان به کارآفرینانی که ۲۵۰ هزار یورو در استارتاپها سرمایهگذاری کنند، ویزای طلایی با اقامت ۵ ساله اعطا میکند. برنامه ویزای طلایی یونان (Golden Visa) که در سال ۲۰۱۳ میلادی راهاندازی شده است، یک برنامه اقامت ۵ ساله از طریق سرمایهگذاری است که شهروندان غیراروپایی را هدف قرار میدهد. ویزای طلایی یونان پیش از این تنها به سرمایهگذارانی اختصاص مییافت که حداقل ۲۵۰ هزار یورو در املاک یونان سرمایهگذاری میکردند.
بهگزارش «رسانه قطبنما»، کیریاکوس میتسوتاکیس (Kyriakos Mitsotakis)، نخستوزیر یونان، در هشتادوهشتمین «نمایشگاه بینالمللی تسالونیکی» از قصد این کشور برای گسترش برنامه ویزای طلایی به سرمایهگذاریهای استارتاپی خبر داد. دولت یونان تاکنون جزئیات بیشتری درباره این خبر منتشر نکرده است. اعطای ویزای طلایی یونان به سرمایهگذاران استارتاپی، بخشی از طرح اقتصادی جامع رئیسجمهور یونان است که شامل ۴۵ اقدام از جمله افزایش مستمری، افزایش حداقل دستمزد و تقویت کارآفرینی است. گزینه سرمایهگذاری استارتاپی ویژه ویزای طلایی نیز در این چارچوب قرار میگیرد تا سرمایه تازهای را برای بخش فناوری یونان جذب کند.
علاوهبر اعطای ویزای طلایی به سرمایهگذاریهای استارتاپی، قوانین دریافت ویزای طلایی یونان از طریق سرمایهگذاری در املاک نیز دستخوش تغییر شده است که این تغییرات از اول سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی اعمال میشود. براساس تغییرات جدید، حداقل سرمایه برای سرمایهگذاری در برخی از نقاط این کشور مانند تسالونیکی، میکونوس و سانتورینی و همچنین جزایری با جمعیت بیش از ۳۱۰۰ نفر، از ۵۰۰ هزار یورو به ۸۰۰ هزار یورو افزایش خواهد یافت. در سایر مناطق نیز سرمایهگذاران بینالمللی باید بهجای ۲۵۰ هزار یورو، ۴۰۰ هزار یورو برای خرید ملک از طریق این برنامه بپردازند.
با این وجود، این برنامه همچنان دو گزینه برای سرمایهگذاری ۲۵۰ هزار یورویی در املاک و مستغلات یونان دارد؛ تبدیل املاک تجاری به کاربری مسکونی و بازسازی ساختمانهای تعیینشده از سوی دولت یونان.
برنامه ویزای طلایی کمک قابل توجهی به اقتصاد یونان میکند. گزارش شرکت مشاوره سرمایهگذاری «اینسایدر مایگریشن» (Investment Migration Insider) نشان میدهد که در ۷ ماه اول سال ۲۰۲۴ میلادی، یونان در مجموع ۴۷۳۴ درخواست دریافت ویزای طلایی دریافت کرده است که بیش از ۱.۲ میلیارد یورو به اقتصاد این کشور کمک کرده است. همچنین تا این مرحله، نزدیک به ۳۰ هزار درخواست در صف انتظار است.
اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.