معرفی استارت آپ های گردشگری (۲۳)

شبیه سازی بناهای تاریخی در استارت آپ «جهان‌آرا» + ویدیو

شبیه سازی بناهای تاریخی در استارت آپ «جهان‌آرا» + ویدیو

رسانه قطبنما: بشر در تلاش برای از بین بردن فاصله بین دنیای مجازی و واقعی، به حوزه‌های مختلفی از تکنولوژی وارد شده که علاوه بر تسهیل شرایط زندگی انسان‌ها، موانع پیش روی آن‌ها را نیز از بین می‌برد.

در این قسمت از سلسله مقالات استارت آپی «رسانه قطبنما»، به‌سراغ یک استارت آپ فناوری محور ایرانی رفته‌ایم؛ استارتاپ «فرجاد سپهر جهان آرا» که در زمینه تولید محتوای سه بعدی برای نمایش به صورت واقعیت ترکیبی (MR) یا (XR) فعالیت می‌کند. اما پیش از آن باید بدانیم XR دقیقا یعنی چه؟

درباره فناوری واقعیت ترکیبی

فناوری واقعیت ترکیبی (Mixed Reality) که به‌ اختصار با (MR) یا (XR) نمایش داده می‌شود، از توسعه و ترکیب دو فناوری واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (َAR) به وجود آمده است. در واقع، فناوری واقعیت ترکیبی ادغام ۲ دنیای واقعی و مجازی است؛ این دنیای جدید، محیطی را به وجود می‌آورد که در آن اشیای فیزیکی و دیجیتالی در زمان واقعی با هم تعامل دارند. به طور کلی، این فناوری راهکاری ارائه می‌دهد که افراد بتوانند به یک محتوای دیجیتال در بستر دنیای حقیقی دسترسی داشته باشند.

یکی از ملموس‌ترین مثال‌ها برای توضیح این فناوری، نرم افزار اسنپ چت است که المان‌های مجازی را بر چهره افراد حقیقی سوار می‌کند. در واقع در این نرم افزار، با چهره افراد به‌عنوان یک محیط حقیقی و المان‌ها به‌عنوان یک محیط مجازی، ساختاری را ایجاد می‌کند که برای کاربران جذابیت دارد.

اکنون که نگاهی به این تکنولوژی انداختیم، بهتر می‌توانیم با فعالیت‌های شرکت «فرجاد سپهر جهان آرا» آشنا شویم.

استارت آپ جهان آرا

استارت آپ «فرجاد سپهر جهان آرا»، در راستای تولید محتوای سه‌بعدی برای نمایش در فناوری واقعیت ترکیبی فعالیت می‌کند. در واقع این استارت آپ، علاوه بر تولید محتوا، اثر متقابل میان محیط حقیقی و مجازی ایجاد می‌کند تا کاربر بتواند تعامل مناسبی با محیط داشته باشد.

فعالیت اصلی و محتوایی که استارتاپ جهان‌آرا تولید می‌کند، در حوزه گردشگری است. به‌عنوان مثال، این استارت آپ یک اثر شاخص ملی را با استفاده از فناوری‌های مختلف به‌صورت سه‌بعدی بازسازی می‌کند و آن را در محیط واقعیت ترکیبی به نمایش درمی‌آورد.

در ویدئوی زیر بیشتر با محصولات استودیو آراوین از شرکت فرجاد سپهر جهان آرا آشنا می‌شوید:

این شرکت چه نقاط قوت و ضعفی دارد؟

در زمانی که جهان آرا، به‌صورت استارت آپی شروع به فعالیت کرد، به این دلیل که مخاطبان این شرکت آشنایی کاملی با این فناوری نداشتند، تیم جهان آرا زمان و هزینه بسیاری را برای تولید حداقل محصول قابل ارائه (MVP) صرف می‌کرد.

اما، با توجه به توسعه فناوری بلاک‌چین در گردشگری، ظهور متاورس در صنعت گردشگری و همچنین تبلیغاتی که درباره متاورس در دنیا مطرح می‌شود، افرادی که تجربه استفاده از این فناوری را ندارند نیز هنگام روبه‌رویی با محصولات جهان آرا، واکنش‌های مثبتی نشان می‌دهد.

در واقع جهان آرا، دیگر نیازی به تلاش‌هایی که در گذشته برای ارائه محصول خود انجام می‌داد، ندارد. به گفته بنیان‌گذار جهان‌آرا، در حال حاضر بسیاری از افراد و ارگان‌ها خودشان با استارت آپ جهان آرا تماس برقرار می‌کنند و محصولات این شرکت را سفارش می‌دهند.

همچنین با توجه به پیچیدگی‌های فنی این سیستم، تعداد انگشت‌شماری از افراد در بحث تولید محتوای گردشگری با این فناوری وارد شده‌اند و این امر نیز یکی از نقاط قوت شرکت جهان آرا محسوب می‌شود.

فرصت‌های پیش روی «جهان آرا»

جهان آرا محتوایی در بستر واقعیت ترکیبی تولید می‌کند که بسیار مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد و همین امر، فرصت‌های بسیاری برای این شرکت به وجود می‌آورد. هرچند که مدیرعامل این شرکت داشتن رقیب را دلیلی برای رشد کسب و کار خود می‌داند، اما او معتقد است که در حال حاضر، هیچ رقیبی در این بازار ندارد و همین امر، دریایی از فرصت‌ها را پیش روی جهان آرا قرار داده و این شرکت را به آینده امیدوار می‌کند.

«جهان آرا» چگونه مشتریان را جذب می‌کند؟

کاربر نهایی شرکت جهان آرا، افراد عادی نظیر بازدیدکنندگان یک موزه، گردشگران، بازدیدکنندگان یک نمایشگاه بین‌المللی و... هستند. اما مشتری اصلی جهان آرا که در واقع محصول این شرکت را خریداری می‌کند، ارگان‌های دولتی و سازمان‌های مردم نهاد هستند که مسئولیت تصمیم‌گیری در حوزه گردشگری را به عهده دارند. بنابراین، شرکت جهان آرا می‌داند باید به‌طور متمرکز با چه ارگان‌های مذاکره کند و نیازی به بازاریابی برای عموم کاربران ندارد.

چرا «جهان آرا»؟

چرا «جهان آرا»؟

شرکت جهان آرا از سال ۱۳۹۶ کار خود را در حوزه‌ای بکر و دست‌نخورده آغاز کرده که پیش از آن کمتر کسی حتی نام آن را شنیده بود. اکنون که دوران شکوفایی فناوری واقعیت ترکیبی است، این شرکت از تجربیات متعددی که در این سال‌ها به دست آورده است، استفاده می‌کند.

در واقع، جهان‌ آرا نسبت به سایر شرکت‌هایی که در حوزه‌های مربوط به سه‌بعدی‌سازی یا گردشگری مجازی فعالیت می‌کنند، مزیت رقابتی دارد و چند گام جلوتر است.

بنیان‌گذار و اعضای تیم

ایده اصلی راه‌اندازی شرکت «فرجاد سپهر جهان آرا»، از پایان‌نامه بنیان‌گذار این شرکت در حوزه نمایش اطلاعات سه‌بعدی سیستم اطلاعات مکانی با استفاده از فناوری واقعیت ترکیبی شکل گرفت. بنیان‌گذار این شرکت، محمدرضا محمدی، با افرادی که در حوزه‌های مکمل این فناوری از جمله بحث‌های کامپیوتری، برنامه‌نویسی، بهینه‌سازی، گردشگری و.. تخصص دارند، همکاری کرده است تا این شرکت را راه‌اندازی کند.

در حال حاضر ۶ نفر به‌صورت مستقیم در این شرکت فعالیت می‌کنند و برای انجام برخی پروژه‌ها تعداد همکاران به بیش از ۲۰ نفر نیز می‌رسد.

هدف و آینده

این شرکت کار خود را با امید ورود فناوری واقعیت ترکیبی به بازار ایران و بازارسازی در این حوزه آغاز کرده و ادامه می‌دهد. جهان آرا برای دستیابی به این هدف قصد دارد تمام آثاری را که ثبت جهانی و ملی شده‌اند، به‌صورت سه‌بعدی تولید و از همه مهم‌تر بهینه‌سازی کند و در نهایت در بستر فناوری واقعیت ترکیبی ارائه دهد.

در حال حاضر نیز، این شرکت توانسته است بر اساس هدف‌گذاری اولیه خود به جلو حرکت کند و تعدادی از آثار ثبت جهانی و ملی کشور را در بستر واقعیت ترکیبی تولید کند. این شرکت در اکسپو ۲۰۲۰ دبی نیز محصول خود را ارائه داده است و بسیاری از افراد توانستند به‌صورت مجازی از سایت‌های گردشگری این نمایشگاه بازدید کنند.  

شرکت جهان آرا، از اولین شرکت‌های واقعیت ترکیبی است که در ایران به ثبت رسیده. این شرکت علاوه بر آنکه عضو شرکت‌های خلاق و پارک علم و فناوری استان مرکزی است، از وزارت علوم و تحقیقات نیز مجوز فناوری دریافت کرده.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

استارت آپ گردشگری چیست؟ + استارت آپ های گردشگری موفق

مطالب مرتبط