«رسانه قطبنما» با همکاری کانون راهنمایان گردشگری کشور برگزار کرد

کارگاه متاورس و رمزارز‌ها در گردشگری + ویدیو

کارگاه متاورس و رمزارز‌ها در گردشگری + ویدیو

رسانه قطبنما:  به‌مناسبت روز جهانی راهنمایان گردشگری، «قطبنما» با همکاری کانون انجمن‌های صنفی کارگری راهنمایان گردشگری سراسر کشور (IFTGA)، «کارگاه متاورس و رمزارزها در گردشگری» را دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ به‌صورت آنلاین برگزار کرد.

در این وبینار، اشکان بروج، مدرس و مشاور تحول دیجیتال کسب‌وکارهای گردشگری و هتلداری و مدیرعامل «رسانه قطبنما»، به بررسی موضوعات روز پیرامون متاورس در گردشگری و توکن‌های غیر‌قابل‌ معاوضه (NFT) و مزایا و محدودیت‌های آن‌ها در گردشگری پرداخت. وی ضمن اشاره به پروژه‌‌ها و طرح‌های موفق در این حوزه، به سوالات شرکت‌کنندگان درباره تاثیر این تکنولوژی بر آینده سفر پاسخ داد.

ویدئوی کامل این کارگاه را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

متاورس؛ یک دنیای مجازیِ واقعی

مدیر‌عامل «رسانه قطب‌‌نما»، با اشاره به تاریخچه ظهور متاورس در سال ۱۹۹۲، این تکنولوژی را انتهای تکامل اینترنت معرفی کرد. به‌گفته وی، متاورس یک واقعیت مجازی سه‌بعدی است که انسان‌ها را از سراسر جهان به یکدیگر متصل و امکان تعامل آن‌ها را در یک دنیای موازی فراهم می‌کند.

در حقیقت، متاورس یک شبکه انبوه مقیاس‌پذیر از جهان‌های مجازی سه‌بعدی در زمان واقعی است که اتفاقات درون آن بر دنیای حقیقی ما نیز تاثیر می‌گذارد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ های متاورس که آن را از سایر واقعیت‌های مجازی مجزا می‌کند، احساس حضور واقعی در آن و امکان تعامل واقعی افراد با یکدیگر است؛ به‌طوریکه، تعداد نامحدودی از کاربران می‌توانند به‌طور همزمان در آن حضور یابند و همانند زندگی روزمره خود به خرید و فروش لوازم مورد نیاز، بازی‌، خرید زمین، ساخت‌وساز، شرکت در رویداد‌ها و ملاقات‌های مجازی بپردازند و در کسری از ثانیه، از مکانی به مکان دیگر سفر کنند.

گفتنی است خرید‌ و‌ فروش و معاملات در متاورس به کمک ارز‌های دیجیتالی انجام می‌شود. اشکان بروج، عینک‌های واقعیت مجازی و ست‌های «VR» را از اساسی‌ترین ابزار‌ها برای ورود به دنیای متاورس نام برد. به گفته او، این عینک‌ها جایگزین گوشی، لپ‌تاپ‌ و سایر ابزار‌های دیجیتالی در دنیای متاورس شده و امکان زندگی در دنیای متاورس و تعامل با افراد را فراهم می‌کند.

مزیت‌ها و محدودیت‌های متاورس

متاورس در گردشگری

حس حضور در کنار سایر کاربران، امکان همکاری همه‌جانبه، سرعت بالا و کاهش هزینه‌های فیزیکی، برخی از مزایای متاورس است که در این وبینار به آن اشاره شد. در کنار مزیت‌های غیرقابل‌انکار متاورس، از بین‌رفتن لذت‌های فیزیکی، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که این فناوری را با چالش روبه‌رو کرده است.

در همین راستا، فعالان صنعت گردشگری نیز سرعت‌ بالای این تکونولوژی را باعث به از بین‌رفتن لذت مسیر سفر می‌دانند. به‌همین دلیل، امروزه کارشناسان در تلاش‌اند تا با ورود حس لامسه و بویایی در متاورس، کیفیت واقعی زندگی در این دنیای مجازی را ارتقا ببخشند.

کاربرد متاورس برای صنعت سفر 

متاورس در گردشگری

ظهور متاورس در صنعت گردشگری و تغییر دنیای سفر، از محور‌های کلیدی این وبینار بود. مدیرعامل «رسانه قطبنما» معتقد است که «قطعاً تکنولوژی متاورس، آینده صنعت سفر را با تحولات بزرگی روبه‌رو خواهد کرد؛ اما میزان آن برای هیچ‌کس مشخص نیست.»

به گفته او، تاکنون تکنولوژی تاثیر زیادی بر رفتار گردشگران داشته و بسیاری از آن‌ها خواهان تعاملات بیشتر در فضای دیجیتالی هستند. در همین راستا، متاورس با ارائه خدمات جدیدی مانند «Try Befor Buy» یا «اول امتحان کن و بعد بخر»، موجب ارتقای تجربه سفر مسافران خواهد شد.

در حقیقت، این تکنولوژی همانند یک ویترین مغازه برای دیدن مقاصد گردشگری، پرواز‌، محل اقامت و حتی جاذبه‌ها عمل می‌کند و به مسافران اجازه می‌دهد پیش از خرید سفر، آن را در دنیای مجازی تجربه کنند. همچنین به اعتقاد بروج، تورلیدر مجازی یکی از ده‌ها مشاغل جدیدی است که در دنیای مجازی متاورس به آن نیاز خواهیم داشت.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

گردشگری مجازی چیست + کاربردها و ویژگی‌ ها

نمونه‌های ورود گردشگری و هتلداری به متاورس

طراحی خانه کعبه در دنیای متاورس، فناوری جدید «والت دیزنی» برای ارائه یک فضای مجازی و تعاملی و لانژ واقعیت ترکیبی «MetaTerrace» شرکت هتلداری ماریوت در برج‌ سنترال پارک دبی، از نمونه‌ برنامه‌های شرکت‌‌های گردشگری و هتلداری در زمینه متاورس است که در این وبینار به آن اشاره شد.

علاوه بر این، «Lynkey»، پلتفرم استراحتگاه‌ها و املاک لوکس هوشمند مبتنی بر بلاک‌چین، قصد دارد به کمک فناوری متاورس و توکن‌های غیر‌قابل معاوضه، یک بازار و اکوسیستم مبتنی بر بلاک‌چین از اقامتگاه‌های لوکس و هتل‌ها در دنیای دیجیتال عرضه کند.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

متاورس در گردشگری چه کاربردی دارد + ۵ مزیت

توکن‌های غیر‌قابل معاوضه یا NFT

NFT

اشکان بروج، مدرس و مشاور تحول دیجیتال کسب‌وکارهای گردشگری، توکن‌های غیر‌قابل معاوضه (NFT) را نوع خاصی از توکن‌های رمز‌نگاری‌شده و منحصربه‌فرد معرفی کرد که با استفاده از فناوری بلاک‌چین روی بسترهایی مانند «اتریوم» ساخته می‌شود. این توکن‌ها در واقع دارایی‌های دیجیتالی با کدهای شناسایی منحصربه‌فرد و با ارز دیجیتال متفاوت هستند؛ به‌طوریکه قابل معاوضه با توکن دیگری نیستند و همانند کالاهای لوکس، سنگ‌های قیمتی یا آثار هنری نمونه مشابه ندارند. خریدار پس از خرید یک توکن، به‌عنوان مالک واقعی آن شناخته و توکن تنها به نام او ثبت می‌شود.

NFT در صنعت سفر 

به گفته این کارشناس تحول دیجیتال گردشگری،NFT با ازبین‌بردن واسطه‌های معاملاتی و امکان تراکنش‌های سریع و بدون‌ مرز، توجه بسیاری از برند‌های مسافرتی لوکس را به خود جلب کرده است. در همین راستا، بسیاری از شرکت‌های مسافرتی و هتلداری‌ها با هدف جذب مسافران آینده که بخش بزرگی از آن‌ها را نسل هزاره تشکیل می‌دهد، برخی از تجربیات و امکانات خود را در غالب NFT به حراج می‌گذارند و به‌نوعی شهرت دیجیتالی برای افراد می‌‌آفرینند.

بروج، آژانس‌ مسافرتی آنلاین «Travala» با امکان با پذیرش بیش از ۵۰ نوع ارز دیجیتال و ارائه توکن‌های مخصوص به نام «Travel Tigers» و  ایجاد یک «جزیره خصوصی توکن» (Private Island NFT) برای دورکاران و عشایر دیجیتال توسط یکی از پیشگامان عشایر دیجیتال، را از نمونه‌ پروژه‌های موفق NFT در جهان برشمرد.

اخبار متاورس و رمزارزها در گردشگری را از «قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط