۱۵ شغل پردرآمد برای فریلنسرها + اینفوگرافیک

 ۱۵ شغل پردرآمد برای فریلنسرها + اینفوگرافیک

رسانه قطبنما: اگر دوست دارید ساعات کاری را خودتان تنظیم کنید، از هر جایی کار کنید یا پروژه‌هایی را انتخاب کنید که به علایق‌تان نزدیک‌تر است، شما هم یکی از علاقه‌مندان فریلنسری هستید. 

فریلنسری مفهومی است که در چند دهه اخیر رونق پیدا کرده و امروزه طرفداران بی‌شماری دارد. اگر تخصصی داشته باشید که به درد کسب‌وکارها بخورد، مطمئن باشید از میان انبوه پیشنهادات شرکت‌های ایرانی و خارجی می‌توانید گزینه‌های مناسب با دستمزدهای خوب را پیدا کنید.

 اما فریلنسری یعنی چه؟ کدام مشاغل فریلنسری درآمد خوبی دارد؟ اگر در ابتدای راه فریلنسری هستید باید چه مهارت‌هایی داشته باشید؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

فریلنسری چیست و فریلنسر کیست؟

فریلنسری (Freelancing) در لغت به‌معنای آزادکاری است. طبق تعریف پلتفرم فریلنسری Upwork که فریلنسرها را به شرکت‌ها و کسب‌وکارها متصل می‌کند، کار فریلنسری در واقع پروژه‌ای است که توسط یک شرکت یا فرد به یک متخصص خوداشتغال واگذار می‌شود. 

یک فریلنسر (Freelancer) خود اشتغال است؛ به این معنی که تعهد طولانی‌مدتی به هیچ مجموعه یا شرکتی ندارد و بسته به تخصص خود، به‌صورت پروژه‌ای با مجموعه‌ها همکاری می‌کند و می‌تواند پس از پایان پروژه، کارفرمای خود را تغییر دهد. یک فریلنسر بسته به نیاز مشتری می‌تواند به‌صورت دورکاری یا در محل  کار خود را انجام دهد.

فریلنسری مزایای زیادی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساعات کاری انعطاف‌پذیر: به‌عنوان یک فریلنسر، می‌توانید کار خود را در هر ساعتی از شبانه‌روز انجام و سر موعد مقرر آن را تحویل دهید.
  • کار از هر جا: با داشتن یک لپ‌تاپ و دسترسی به اینترنت، می‌توانید از هر جایی کار خود را انجام دهید.
  • انتخاب پروژه‌های مورد علاقه: وقتی یک کارمند تمام وقت باشید، باید هر پروژه‌ای را که مدیرتان به شما محول می‌کند، انجام دهید؛ اما با فریلنسری می‌توانید پروژه‌هایی را انتخاب کنید که با علایق شما مطابقت دارد.

فریلنسری در کنار همه مزایای خود مشکلاتی هم دارد. اگر قرار است به‌عنوان یک فریلنسر مشغول به کار شوید، دیگر نمی‌توانید مثل نیروهای کار ثابت انتظار بیمه، سنوات، عیدی یا دیگر مزایایی را داشته باشید که کارکنان ثابت دارند. با این وجود، اگر همواره سطح تخصص خود را بهبود ببخشید و همگام با رشد تکنولوژی، مهارت‌های خود را تقویت کند، فریلنسری درآمد خوبی دارد و به شما اجازه می‌دهد تا بدون محدودیت زمانی و مکانی، از کار خود لذت ببرید.

مشاغل پردرآمد فریلنسری

اینفوگرافیک بهترین مشاغل برای فریلنسرها

کپی رایتر

متن‌هایی که یک کپی رایتر (Copywriter) می‌نویسد، به فروش محصولات و خدمات کمک می‌کند. به‌عنوان یک کپی‌رایتر، می‌توانید در زمینه تولید خبرنامه، تبلیغات چاپی، ایمیل، تبلیغات تلویزیونی، پوستر، بیلبورد، شبکه‌های اجتماعی، کتاب الکترونیکی، مقاله و دیگر انواع محتوا فعالیت کنید. 

آمارهای پلتفرم Upwork نشان می‌دهد، کپی‌رایترهایی که به‌صورت فریلنسری از طریق این وب‌سایت مشغول به کارند، بین ۱۹ تا ۴۵ دلار در ساعت درآمد دارند. برای آشنایی بیشتر با این حرفه، خواندن مطلب «کپی رایتینگ چیست و کپی رایتر کیست؟» را از دست ندهید. 

طراح وب

طبق گزارش اداره آمار نیروی کار آمریکا، بازار کار متخصصان طراح وب (Web Designer) تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۳ درصد رشد خواهد کرد. یک طراح وب‌ به مشتریان خود کمک می‌کند تا وب‌سایتی مطابق با نیازهای خود طراحی کنند یا وب‌سایت خود را بر اساس علایق کاربرانشان به‌روزرسانی کنند. 

طبق آمار پلتفرم فریلنسری Upwork، یک طراح وب بسته به توانایی‌های فنی خود می‌تواند بین ۱۵ تا ۳۰ دلار در ساعت و حتی بیشتر درآمد کسب کند. 

مشاور بازاریابی دیجیتال

به‌عنوان یک بازاریاب دیجیتال (Digital Marketing Consultant)، باید به کسب‌وکارها کمک کنید تا چشم‌انداز آنلاین خود را تقویت کرده و سرنخ‌های بیشتری برای فروش داشته باشند. بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی محتوا و تبلیغات آنلاین تنها برخی از راه‌های پیش روی شما برای رسیدن به این هدف است.

اگرچه دیجیتال مارکتینگ شغل پر استرسی است اما درآمد خوبی دارد. متوسط درآمد یک بازاریاب دیجیتال در Upwork، متناسب با عوامل مختلف بین ۱۵ تا ۴۵ دلار در هر ساعت متغیر است.

مدیر رسانه‌های اجتماعی

۱۵ شغل پردرآمد برای فریلنسرها - مدیر رسانه های اجتماعی

مدیران رسانه‌های اجتماعی (Social Media Manager) به برندها کمک می‌کنند تا استراتژی‌های بازاریابی را تدوین کنند که منجر به افزایش تولید سرنخ (Lead) می‌شود. در اغلب موارد، مشتریان از مدیر رسانه‌های اجتماعی انتظار دارند علاوه بر تدوین استراتژی، در زمینه تولید محتوا و هدف‌گذاری نیز به آن‌ها کمک کنید.

طبق آمار پلتفرم Upwork، نرخ دستمزد یک مدیر رسانه‌های اجتماعی که به‌صورت فریلنسری فعالیت می‌کند، بین ۱۴ تا ۳۵ دلار در ساعت است. 

ویراستار

اگر در دستور زبان و تصحیح اشتباهات نگارشی، فنی یا دستوری مهارت دارید، به‌عنوان یک ویراستار (Editor) فریلنسر فرصت‌های شغلی زیادی در این زمینه منتظر شما است و در صورتی که به زبان‌های دیگری مثل زبان انگلیسی، عربی یا فرانسوی تسلط داشته باشید، بازار کار شما بسیار گسترده‌تر خواهد بود.  

در پلتفرمی مثل Upwork، متوسط دستمزد برای ویراستاران، بسته به پروژه، تجربه و سایر عوامل، بین ۲۰ تا ۴۰ دلار در ساعت متغیر است.

توسعه‌دهنده وب

اگر به رشته توسعه‌دهنده وب (Web Developer) علاقه‌مندید، حتما تا به‌حال عباراتی مثل توسعه‌دهنده فرانت‌اند (Front end) یا بک‌اند (Back End) یا توسعه‌دهنده فول استک (Full Stack Developer) را شنیده‌اید. یک توسعه‌دهنده فرانت اند روی طراحی جنبه‌های بصری یک وب‌سایت تمرکز می‌کند، در حالی که متخصص بک‌اند در توسعه بخش‌هایی از وب‌سایت که برای کاربران قابل مشاهده نیست و در پشت صحنه است، فعالیت می‌کند. توسعه‌دهنده‌ای که بتواند هر دو کار را انجام دهد، یک توسعه‌دهنده فول استک است. 

طبق گزارش‌ پلتفرم Upwork فرصت‌های شغلی توسعه‌دهنده وب تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی، بیش از ۱۳ درصد رشد خواهد کرد. همچنین در این پلتفرم، یک توسعه‌دهنده وب فریلنسر می‌تواند بین ۱۵ تا ۳۰ دلار در ساعت یا حتی بیشتر، درآمد کسب کند. 

فروشنده جایگاه‌های تبلیغاتی

۱۵ شغل پردرآمد برای فریلنسرها - فروشنده جایگاه های تبلیغاتی

یک فروشنده جایگاه‌های تبلیغاتی یا  Media Buyer، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا مکان‌های تبلیغاتی خوب و متناسب با بودجه و نیاز خود را شناسایی کنند؛ این اماکن تبلیغاتی می‌تواند شامل تبلیغات فیزیکی، چاپی، دیجیتالی و تبلیغات وسیع (Broadcast) باشد. بسته به نیاز مشتری، خریدار رسانه ممکن است مسئولیت مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی رسانه‌های اجتماعی مشتری را نیز بر عهده داشته باشد. 

طبق گزارش اداره آمار کار آمریکا، بازار کار فروشنده جایگاه‌های تبلیغاتی تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۳ درصد رشد خواهد کرد. همچنین در حال حاضر در پلتفرم Upwork، فریلنسرهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، معمولا بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار در ساعت دستمزد دریافت می‌کنند.

تحلیل‌گر داده

به عنوان یک تحلیلگر داده (Data Analyst)، شما با تجزیه‌وتحلیل داده‌های کسب‌وکارها، نقش مهمی در شناسایی روندهای کلیدی رفتار مشتری یا سایر روندهای موثر بر کسب‌وکار داشته و به شرکت‌ها کمک می‌کنید تا آگاهانه‌تر تصمیم بگیرند.

 اگرچه اغلب تحلیل‌گران داده شغل‌های ثابتی دارند اما نگاهی به پلتفرم‌های فریلنسری مثل Upwork نشان می‌دهد فریلنسرهایی که در زمینه تحلیل داده فعالیت می‌کنند، بین ۲۰ تا ۵۰ دلار در ساعت درآمد دارند. 

مشاور کسب‌وکار

مشاور کسب‌وکار (Business Consultant) نقش فعالی در حل چالش‌های کسب‌وکارها دارد و به مشتریان خود کمک می‌کند تا درک عمیقی از مسائل کسب کنند و با افزایش بهره‌‌وری، سودآوری خود را افزایش دهند. یک مشاور کسب‌وکار در زمینه‌هایی مثل بازاریابی، امور مالی یا منابع انسانی تخصص دارد.

به‌عنوان یک مشاور فریلنسر می‌توانید همزمان با چند کارآفرین کار کرده و درآمد بیشتری کسب کنید. در بازارهای جهانی، متوسط نرخ دستمزد مشاوران کسب‌وکار فریلنسر بسته به سطح مهارت و اندازه پروژه، بین ۲۸ تا ۹۸ دلار در ساعت متغیر است.

عکاس

۱۵ شغل پردرآمد برای فریلنسرها - عکاسی

طبق گزارش اداره آمار کار آمریکا، بازار کار عکاسی (Photographer) تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۷ درصد رشد خواهد کرد؛ این یعنی به‌عنوان یک عکاس فریلنسر، فرصت‌های شغلی خوبی در انتظار شما است. اگر به‌ عکاسی علاقه و در این زمینه مهارت دارید، می‌توانید با عکاسی از رویدادها، محصولات، اماکن و افراد درآمد کسب کنید.

وقتی صحبت از میانگین نرخ دستمزد ساعتی پروژه‌های عکاسی می‌شود، می‌توانید انتظار دستمزدی بین ۴۰ تا ۱۰۰ دلار  در ساعت را داشته باشید.

برنامه‌نویس

یک برنامه‌نویس (Programmer) با استفاده از مهارت‌های فنی خود علاوه بر تولید برنامه‌های کاربردی، می‌تواند به کسب‌وکارها در مدیریت نرم‌افزار، توسعه وب و تعمیر، نگهداری و عیب‌یابی سیستم‌های فنی و نرم‌افزارها کمک کند. 

به طور متوسط، برنامه‌نویسان فریلنسر در پلتفرمی مثل Upwork، ساعتی بین ۱۵ تا ۳۰ در ساعت دستمزد دریافت می‌کنند.

فیلمبرداری

اگر در فیلمبرداری (Videographer) و ویرایش ویدیو مهارت دارید، می‌توانید به‌عنوان یک فریلنسر کار خود را آغاز کنید. فیلمبرداری از رویدادهایی مثل جشن عروسی، مهمانی‌ها، سمینارها، رویدادهای کاری، نمایشگاه‌ها و غیره تنها برخی از مواردی است که می‌توانید کار خود را آغاز کنید. 

میانگین دستمزد فریلنسرهایی که از طریق پلتفرم فریلنسری Upwork کار پیدا می‌کنند، بین ۱۵ تا ۳۰ دلار در ساعت است.

حسابدار

اگرچه حسابداری (Accountant) از جمله مشاغل ثابت است اما امروزه شما می‌توانید به‌عنوان یک حسابدار فریلنسر با بسیاری از پروژه‌ها همکاری کنید. طبق گزارش پلتفرم فریلنسری Upwork، بسته به مهارت شما و اندازه پروژه و غیره، متوسط دستمزد یک حسابدار فریلنسر ساعتی بین ۱۲ تا ۳۲ دلار است.

منشی یا دستیار مجازی

با گسترش تکنولوژی و ابزارهای ارتباطی، امروزه منشی‌ مجازی یا همان دستیار مجازی (Virtual Assistant) خواهان زیادی دارند. ثبت داده‌ها، تنظیم قرارهای ملاقات، اطلاع‌رسانی رویدادهای مختلف، مدیریت ایمیل‌ها و غیره تنها برخی از وظایف دستیاران مجازی است. منشی‌های مجازی در پلتفرم‌های فریلنسری مثل Upwork، به‌طور متوسط ساعتی بین ۱۲ تا ۲۰ دلار دستمزد می‌گیرند. 

مدیر روابط عمومی

مدیران روابط عمومی (Public Relations Manager) به شرکت‌ها یا برندها کمک می‌کنند تا استراتژی‌های روابط عمومی خود را به نحوی توسعه دهند که تصویر مثبتی از آن برند یا سازمان در بین مشتریان ساخته شود. انتشار بیانیه‌های مطبوعاتی، اجرای کمپین، برقراری ارتباط با رسانه‌ها و مدیریت بحران تنها برخی از وظایف مدیر روابط عمومی است.

طبق گزارش اداره آمار کار آمریکا، بازار کار مدیران روابط عمومی تا سال ۲۰۳۰ میلادی حدود ۱۳ درصد رشد خواهد کرد. نگاهی به پلتفرم Upwork نیز نشان می‌دهد در حال حاضر یک مشاور روابط‌عمومی بسته به تجربه و رزومه کاری خود، بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار در ساعت دستمزد دریافت می‌کند. 

بهترین مشاغل فریلنسری برای مبتدیان کدام است؟

بهترین مشاغل فریلنسری برای مبتدیان کدام است؟

بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)، سئو (SEO) و کپی‌رایتینگ (Copywriting)، ۳ مهارت مفیدی است که می‌تواند به فریلنسرهای مبتدی کمک کند تا در زمینه‌های مختلفی از جمله روابط عمومی، طراحی وب، مدیریت رسانه‌های اجتماعی و غیره مشغول به کار شوند. 

در واقع، اگر به این ۳ مهارت مسلط باشید، می‌توانید از فضای دیجیتال بهتر استفاده کنید و خدمات جامع‌تری به مشتریان خود ارائه دهید؛ این یعنی، می‌توانید نظر مشتریان بالقوه خود را جلب و سریع‌تر در زمینه شغلی خود رشد کنید. 

امروزه با توسعه تکنولوژی و رونق آزادکاری، پلتفرم‌های متعددی در زمینه فریلنسری مشغول به کارند تا فریلنسرها را به کارفرماها متصل کنند. کارلنسر، پونیشا، پارسکدرز، انجام میدم و پارس فریلنسر تنها برخی از پلتفرم‌های فریلنسری ایرانی هستند. اگر هم به زبان انگلیسی مسلط هستید، می‌توانید از میان انبوه پلتفرم‌های فریلنسری خارجی، پروژه مورد علاقه خود را پیدا و درآمد بالایی کسب کنید. 

شما چه تجربه‌ای از فریلنسری دارید؟

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

۶ تکنیک مدیریت زمان برای دیجیتال نومد + ۶ ابزار

مطالب مرتبط