کپی رایتینگ چیست و کپی رایتر کیست؟

کپی رایتینگ چیست و کپی رایتر کیست؟

رسانه قطبنما: کپی رایتینگ تکنیکی در بازاریابی است که بدون آن که خودتان متوجه شوید، شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شاید برای‌تان پیش آمده باشد که با دیدن یا شنیدن یک جمله، تحت تاثیر قرار بگیرید و چنان مجذوب شوید که بخواهید بیشتر درباره آن بدانید. این معجزه کپی رایتینگ است؛ محتوای ساده، نسبتا کوتاه و جالبی که تقریبا همه جا وجود دارد. اما کپی رایتینگ دقیقا چیست و چگونه به کمک بازاریابان می‌آید؟ ابتدا به این ۲ آمار توجه کنید:

  • بر اساس آمارهای وب‌سایت تخصصی HubSpot، حدود ۷۳ درصد از مردم، به‌جای خواندن کامل یک مطلب وبلاگ، آن را به‌صورت گذرا رد می‌کنند.
  • یا از طرفی، تحقیقات NewsCred، یک شرکت پیشرو در بازاریابی محتوایی نشان می‌دهد که کاربران به‌طور متوسط تنها ۳۷ ثانیه برای خواندن یک مطلب زمان صرف می‌کنند.

این آمارها و تحقیقات نشان می‌دهند که مخاطب امروز به‌دنبال محتوای کوتاه، ساده و هدفمند است و نمی‌خواهد زمان خود را صرف محتوای طولانی کند. اینجاست که کپی رایتینگ قدرت خود را به رخ می‌کشد. برای آنکه بدانید دقیقا کپی رایتینگ یعنی چه، ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ چیست؟

بر اساس تعریف وب‌سایت تخصصی HubSpot، کپی رایتینگ (Copywriting)، یکی از مهم‌ترین عناصر هر نوع بازاریابی و تبلیغات است. کپی رایتینگ شامل کلماتی اعم از نوشتاری یا گفتاری است که بازاریابان از آن‌ها برای ترغیب یا تحریک کردن مردم برای انجام کار یا اقدامی استفاده می‌کنند.

HubSpot تاکید می‌کند که کپی رایتینگ مانند یک فراخوان برای اقدام (Call to Action) است؛ اما در مقیاسی بزرگ‌تر. کپی رایتینگ، مردم را تشویق می‌کند تا احساس کنند، فکر کنند، یا پاسخ دهند؛ یا در حالت ایده آل، اقداماتی مانند خرید، کلیک روی یک لینک، کمک مالی برای دستیابی به یک هدف و… انجام دهند.

اما به زبان ساده، کپی رایتینگ یعنی چه؟ وقتی مجله‌ای را باز می‌کنید و یک آگهی تمام‌صفحه برای فروش عطر می‌بینید، متن موجود در آن صفحه نتیجه کپی رایتینگ است. یا هنگامی که به وب‌سایتی مراجعه می‌کنید که از شما خواسته می‌شود یک تور گردشگری را بخرید، متن موجود در آن صفحه کپی رایتینگ است. شما می‌توانید نمونه های کپی رایتینگ را همه جا پیدا کنید؛ از نسخه‌های چاپی و آنلاین گرفته تا نمونه های کپی رایتینگ در تلویزیون یا رادیو. در واقع، کپی رایتینگ تقریباً در هر جایی که نگاه می‌‌کنید و یا به هر چیزی که گوش می‌دهید، به کار گرفته شده است. تا اینجا، با مفهوم کپی رایتینگ آشنا شدیم؛ اما شغل کپی رایتینگ چیست؟ مسئول نوشتن این متن‌های تبلیغاتی ترغیب‌کننده کیست؟ کپی رایتر. بیایید در ادامه، بیشتر با معنی کپی رایتر و مهارت‌های یک کپی رایتر آشنا شویم.

کپی رایتر کیست و شغل کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتر کیست و شغل کپی رایتینگ چیست؟

طبق تعریف موسسه نویسندگان و هنرمندان آمریکایی (AWAI)، کپی رایتر یک نویسنده حرفه‌ای است که مسئولیت نوشتن متن مورد استفاده در بازاریابی و موارد تبلیغاتی را به عهده دارد. یک کپی رایتر، کلمات، عبارات، برچسب‌ها، جملات و پاراگراف‌هایی می‌نویسد که به فروش محصولات و خدمات کمک کند. نوشته‌های کپی رایترها اغلب در:

  • تبلیغات چاپی (روزنامه‌ها و مجلات)
  • شبکه‌های اجتماعی (توییتر، اینستاگرام، فیسبوک و….)
  • تبلیغات رادیویی و پادکست یا هر گونه تبلیغات گفتاری دیگر (معمولاً با صداگذاری گویندگان، مجریان برنامه یا بازیگران)
  • تبلیغات تلویزیونی (به‌صورت کلمات روی صفحه)
  • وب‌سایت‌ها (صفحات اصلی، صفحات دسته‌بندی، توضیحات محصول، صفحات «درباره ما» و…)
  • بیلبوردها و پوسترهای کنار بزرگراه و مراکز حمل‌و‌نقل عمومی

دیده می‌شوند. یک کپی رایتر می‌تواند روزها، هفته‌ها یا ماه‌ها برای تبلیغات و کمپین‌ های بازاریابی مطلب بنویسند، اما نوشتن تنها بخشی از کار یک کپی رایتر است. در واقع یک کپی رایتر حرفه ای، مسئولیت‌های دیگری نیز به عهده دارد.

مسئولیت های یک کپی رایتر حرفه ای

مسئولیت های کپی رایتر حرفه ای

  • ایجاد طوفان فکری و مفاهیم مختلفی برای تبلیغات و کمپین‌های بازاریابی که اغلب با همکاری یک طراح گرافیک انجام می‌شود
  • ایجاد کپی رایتینگ برای رسانه‌های مختلف
  • ارائه تبلیغات و مفاهیم کمپین بازاریابی به مشتریان یا تصمیم‌گیرندگان شرکت
  • تحقیق درباره محصولات، خدمات، مشتریان، روند جستجوی وب‌سایت، رقبا و کل صنعت
  • توسعه صدای برند 
  • تجزیه‌ و‌ تحلیل نتایج یک کمپین بازاریابی برای تعیین استراتژی‌های کپی رایتینگ‌ آینده
  • ویرایش و بازبینی

نگاهی به شغل کپی رایتر 

بسیاری از کپی رایترها مستقیماً توسط کسب‌ و کارها استخدام می‌شوند و مسئولیت نوشتن مطالب تبلیغاتی و بازاریابی یک برند را در بسترهای مختلفی همچون صفحات وب، ایمیل‌ها، بروشورها و نسخه‌های فروش بر عهده می‌گیرند. برخی از افرادی که شغل کپی رایتینگ را به عهده دارند، پست‌های وبلاگی و مقالات مرتبط با صنعت کسب و کار خود را می‌نویسند؛ در حالی که برخی از آن‌ها حساب شبکه‌های اجتماعی را برای کارفرمایان مدیریت می‌کنند.

از سوی دیگر، بسیاری از کپی رایترها توسط آژانس‌ها استخدام می‌شوند و همزمان با چند کسب‌ و کار و چند مدیر پروژه همکاری می‌کنند. در واقع آن‌ها، روی یک کمپین خاص کار می‌کنند یا چندین پروژه کپی رایتینگ را برای کسب و کارهای دیگر تکمیل می‌کنند. همچنین، شغل کپی رایتینگ به افراد این امکان را می‌دهد که به‌صورت کپی رایتر فریلنسر و خوداشتغال کار کنند و مستقیماً با مشتریان خود سروکار داشته باشند.

نمونه های کپی رایتینگ 

تا اینجا با کپی رایتینگ و شغل کپی رایتر آشنا شدیم. اما شاید بد نباشد با چند نمونه کپی رایتینگ موفق در دنیا آشنا شویم و از آن‌ها الهام بگیریم. بیایید به چند مورد کپی رایتینگ خوب در دنیا نگاهی بیندازیم:

نمونه کپی رایتینگ پیش‌غذاهای Omsom

 نمونه های کپی رایتینگ

این تبلیغ یک پیش‌غذای نیمه‌آماده آسیایی است که در ابتدا در ۳ حرکت، باز کردن بسته، ریختن محتوا در ظرف و سپس پختن آن را نشان می‌دهد؛ ۳ حرکتی که سادگی استفاده از این پیش‌غذا و تهیه آن را به خوبی منتقل می‌کند. روی آن نوشته شده است: «پیش‌غذای Omsom، یک راه میان‌بر آشپزی برای تهیه یک غذای خاص آسیایی است که همه سس‌ها، مواد معطر و چاشنی‌های مورد نیاز را با هم ترکیب می‌کند.

دستورالعمل غذا آماده است، فقط کافی است مواد پروتئینی و گیاهی خود را بیاورید تا مهمانی شروع شود.»

نسخه کپی رایتینگ Omsom، همراه با بازیگوشی است و معتبر است. افرادی که وقت کافی برای آشپزی ندارند، با دیدن این تبلیغ تشویق می‌شوند که آن را تهیه کنند. این تبلیغ به‌خوبی توانسته نشان دهد Omsom نه‌تنها خوشمزه است، بلکه در صرفه‌جویی در زمان نیز بسیار کارآمد است.

نمونه کپی رایتینگ نرم افزار ترلو

متن توضیحات وب‌سایت ترلو (Trello)، یک نرم‌افزار برنامه‌ریزی و مدیریت زمان، کاملا واضح و مختصر است؛ دقیقاً همان چیزی که کاربران برای یادگیری نحوه استفاده از یک محصول به آن نیاز دارند. به‌طور کلی، نرم‌افزارهای مدیریت پروژه می‌توانند چالش‌برانگیز باشند، اما متن تبلیغاتی ترلو به کاربر اطمینان می‌دهد که برای استفاده از این نرم‌افزار چالشی نخواهد داشت. بیایید نگاهی به نمونه کپی رایتینگ ترلو بیندازیم:

 نمونه های کپی رایتینگ

«ترلو مدیریت پروژه‌ها و مسئولیت‌ها را برای تیم‌ها آسان‌تر می‌کند.

ترلو چیست؟ ترلو، ابزار بصری است که به تیمتان برای مدیریت هر نوع پروژه، گردش کار، یا ردیابی کارها قدرت می‌دهد. فایل‌‌ها، چک‌لیست‌ یا حتی اتوماسیون را اضافه کنید؛ همه این‌ها را برای بهتر کردن عملکرد تیم خود، به‌صورت سفارشی انجام دهید. تنها باید ثبت‌نام و یک بورد ایجاد کنید.»

علاوه بر این‌، در بخش توضیحات این نرم‌افزار نیز چندین مثال آورده شده است تا روش استفاده از آن برای مخاطب روشن شود. همچنین، در نرم‌افزار ترلو هر بار که صفحه ورود را به‌روزرسانی می‌کنید، یک ایمیل نمونه متفاوت و هوشمندانه مشاهده خواهید کرد که متعلق به یک شخصیت خیالی است؛ مانند Ender از Ender's Game و Dana Scully از The X-Files و غیره. این‌ جزئیات به‌ظاهر کوچک، نمونه‌ای عالی از بازاریابی هستند و یادآور می‌شوند که انسان‌های واقعی پشت طراحی وبسایت و محصول ترلو حضور دارند. 

نمونه کپی رایتینگ پروازهای ارزان Scott

 نمونه های کپی رایتینگ

«دیگر هرگز برای پروازها هزینه اضافه پرداخت نکنید.

معاملات شگفت‌انگیز برای سفر به بهترین مقاصد. شما تا ۹۰ درصد پس‌انداز خواهید کرد.»

تیم پروازهای ارزان اسکات (Scott)، به‌دلیل یافتن و ارائه بلیط‌های تخفیف‌دار هواپیما شناخته شده است؛ اما پیشنهادات مختلفی، از جمله راهنمای سفر، این وب‌سایت را معروف‌تر کرده است. تیم اسکات با افزودن قابلیت «تماس شخصی»، نکات حرفه‌ای خود را نیز در صفحه Meet the Team، به کاربران ارائه می‌کند.

در این وب‌سایت، کاربران می‌توانند اطلاعات خوبی را از کارشناسان باتجربه دریافت کنند. این افزونه کوچک اما مفید در این وب‌سایت، با بازدیدکنندگان سایت ارتباط برقرار می‌کند و بر اعتبار شرکت می‌افزاید.

نمونه کپی رایتینگ نوشیدنی‌های Innocent

 نمونه کپی رایتینگ

کپی رایتینگ Innocent ثابت می‌کند که زبان ساده می‌تواند بسیار مؤثر باشد. در کپی رایتینگ نیازی به پاراگراف‌های طولانی نیست و Innocent این موضوع را به‌خوبی درک می‌کند و مستقیماً سر اصل مطلب می‌رود. متن این کپی رایتینگ این‌گونه است: «اسموتی‌های Innocent، متشکل از بهترین میوه‌هایی هستند که می‌توانیم پیدا کنیم. ما هرگز شکر یا چیزهای عجیبی مانند رنگ اضافه نمی‌کنیم و این نوشیدنی‌ها هرگز از کنسانتره تولید نمی‌شوند.» به همین سادگی! این تبلیغ زبان، سبک و لحنی را انتخاب کرده است که با فلسفه، محصول و حتی برند و طراحی آن‌ها مطابقت دارد. همه چیز سرراست و ساده است.

نمونه کپی رایتینگ Cards Against Humanity

Cards Against Humanity با ترجمه لغوی «کارت‌هایی علیه بشریت»، یک بازی کارتی است که با زبان تند و کمی توهین‌آمیز با مخاطب صحبت می‌کند؛ لحنی که کاملاً با صدای برند و مخاطبان آن‌ مطابقت دارد. به بخش پرسش و پاسخ این سایت نگاه کنید:

نمونه های کپی رایتینگ

بخش پرسش و پاسخ این سایت با عبارت «سوالات احمقانه شما» آغاز می‌شود و پس از آن، سوالات احتمالی مشتریان و پاسخ‌ها آورده شده است. Cards Against Humanity یک بازی کارتی است که می‌تواند همزمان سرگرم‌کننده و نامناسب باشد. 

صدای برند آن نیز بسیار متمایز است و می‌تواند کمی تند و حتی کمی توهین‌آمیز به نظر برسد. اما این تمام مزیت آن است؛ آن‌ها نمی‌خواهند همه مشتریان را به خود جذب کنند و این موضوع در بازاریابی بسیار مهم است. کاری که آن‌ها به‌خوبی انجام می‌دهند، برای مخاطبان هدف آن‌ها بسیار جذاب است.

آموزش کپی رایتینگ با ۵ تکنیک موثر

تا اینجا دانستیم که کپی رایتینگ یعنی چه و یک کپی رایتر چه کار می‌کند. اما یک کپی رایتینگ خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ به ۵ ویژگی کپی رایتینگ موفق که وب‌سایت HubSpot اشاره کرده است توجه کنید؛ تکنیک‌هایی که کمک می‌کنند کپی رایتینگ شما موثرتر واقع شود:

۱. کپی رایتینگ حرفه ای، دیدگاه مخاطب را تغییر می‌دهد

آموزش کپی رایتینگ

گاهی اوقات، تنها چیزی که یک پیام را به هدف خود نزدیک می‌کند، ایجاد تغییر جزئی در زاویه دید است. ما آنقدر به پیام‌های معمول بازاریاب عادت کرده‌ایم که دیگر حتی آن‌ها را نمی‌بینیم. یکی از قدرتمندترین کارهایی که یک کپی رایتر می‌تواند انجام دهد این است که گارد مخاطب نسبت به یک موضوع را با رویکردی غیرمنتظره از بین ببرد. هر موضوع یا داستانی، زوایای بی‌شماری دارد و وظیفه کپی رایتر این است که زوایای موثر آن را پیدا کند.

قبل از اینکه شروع به کپی رایتینگ برای یک موضوع خاص کنید، از خود بپرسید که چرا این مبحث اهمیت دارد؟ به هر پاسخی که دست یافتید آن را یادداشت کنید؛ پاسخ خود را به چالش بکشید تا به پاسخ‌های بیشتری دست یابید. در نهایت، سعی کنید هدف نهفته در هر پیام یا متن خود را پیدا کنید تا بتوانید بیشترین تاثیر را بر مخاطب بگذارید.

۲. کپی رایتینگ حرفه ای، ارتباطات میان محصول را پیدا می‌کند

آموزش کپی رایتینگ

در سال ۱۹۹۶ میلادی استیو جابز، از یک راز مهم پرده برداشت؛ او در حال صحبت درباره موضوع «خلاقیت» با خبرنگار وایرد (Wired) توضیح داد: «خلاقیت فقط ارتباط برقرار کردن بین چیزهای مختلف است. وقتی از افراد خلاق می‌پرسید که چطور کاری را انجام داده‌اند، کمی احساس گناه به آن‌ها دست می‌دهد؛ چون آن‌ها در واقع آن کار را انجام نداده‌اند، بلکه فقط متوجه چیزی شدند که بعد از مدتی برای‌شان عادی‌ قلمداد می‌شد. آن‌ها توانسته‌اند بین تجربیاتی که داشته‌اند، ارتباط برقرار کنند و چیزهایی جدیدی خلق کنند.»

اما این نقل قول چه کمکی به تولید کپی رایتینگ موفق می‌کند؟

فرض کنید می‌خواهید برای یک جفت کفش کتانی جدید یک تبلیغ بنویسید؛ ۲ راه دارید: 

  • یا به‌طور کاملا جدی به ویژگی‌های کتانی از جمله کشسانی زیره کفش یا طراحی سبک آن اشاره کنید؛
  • یا همه این‌ها را کنار بگذارید و به جای آن، ارتباطی بین محصول و تجربه‌ای که به مصرف‌کننده ارائه می‌دهد، ایجاد کنید.

به‌عنوان مثال به متن تبلیغ کتانی برند نایک دقت کنید:

 ویژگی های کپی رایتینگ حرفه ای

«از صورتحساب‌ها فرار کن، از قسط فرار کن، از کار فرار کن، از روزمره‌گی فرار کن، از ترس‌ها فرار کن، از نگرانی‌ها فرار کن، از رابطه‌ها فرار کن، از جامعه فرار کن، از ناتوانی‌ها فرار کن، از عیب‌ها فرار کن، از خواسته‌هایت فرار کن، از نیازها فرار کن، از این فرار کن، از آن فرار کن، فرار کن، فرار کن.»


در این تبلیغ ۲ اتفاق می‌افتد؛ اول اینکه، دویدن تنها به‌معنای دویدن نیست بلکه به‌معنی فرار از بسیاری از ناملایمتی‌ها و دستیابی به تنهایی، آرامش و بازگشت به یک زندگی پر هیجان است. دوم، برند نایک نه‌تنها تبلیغ خود را به تجربه دویدن متصل می‌کند، بلکه در واقع با صدای برخورد کفش‌ها به زمین هنگام پیاده‌روی و دویدن نیز ارتباط ایجاد می‌کند. این تبلیغ پیچیدگی زندگی را از بین می‌برد و سادگی را جایگزین آن می‌کند. در کپی رایتینگ حرفه ای، جملات ساده جایگزین جملات پیچیده می‌شوند و اغلب از کلمه‌های آهنگین استفاده می‌شود.

۳. کپی رایتینگ حرفه ای، سرفصل‌ها یا جملات خیره‌کننده دارد

آموزش کپی رایتینگ

به جمله‌های زیر توجه کنید؛ این‌ها سرفصل‌ها یا جملات اصلی مجله Urban Daddy است که توجه مخاطبان را به محصولات، تجربه‌های مختلف، رستوران‌های جدید و… جلب می‌کند:

  • ۶ روز؛ مدت زمانی که فرصت دارید تا ۶۵ درصد بدنتان تبدیل به بوقلمون شود! 
  • هر سال، ۸ هزار و ۷۶۰ ساعت است و فقط در یک ساعت از آن، در یک غرفه در میدان هاروارد، پنکیک‌های سیب‌زمینی رایگان با سس سیب خانگی و خامه ترش پخش می‌شود. بله، این عادلانه نیست! اما ۶۰ دقیقه هم ۶۰ دقیقه است.

چه چیزی میان همه این‌ها مشترک است؟ آن‌ها مخاطب را ترغیب می‌کنند که خط بعدی را بخوانند. هدف کپی رایتینگ نیز همین است. هدف تیتر در کپی رایتینگ، آن است که شما را به خواندن خط اول وادار کند. هدف خط اول هم آن است که شما را به خواندن خط دوم و خط‌های بعدی وادار کند. به‌طور خلاصه، اگر خط اول کپی رایتینگ خوانندگان را مجذوب خود نکند، در واقع کپی رایتینگ شکست خورده است.

۴. کپی رایتینگ حرفه ای، از اصطلاحات اغراق‌آمیز پرهیز می‌کند

گاهی اوقات نویسندگان برای بیان ویژگی‌ منحصربه‌فرد خدمات یا محصولات یک شرکت، از اصطلاحات اغراق‌آمیز استفاده می‌کنند. اما حقیقت آن است که کپی‌ رایتینگ خوب باید به زبان ساده با مخاطب صحبت کند. این به آن معنا نیست که هرگز نباید درباره دستاوردها و ویژگی‌های مثبت صحبت کرد؛ اما باید سعی داشت که مستقیما و به‌طور واضح درباره آن سخن گفت.

۵. کپی رایتینگ حرفه ای، از کلمات اضافه استفاده نمی‌کند

کپی رایتنیگ حرفه ای

کپی رایتینگ موثر، بسیار سریع به اصل مطلب می‌رسد؛ این یعنی عبارات بیش از حد و اضافه را حذف کنید. اما چگونه باید کلمات اضافه را از نوشته خود پاک کنیم؟ اول از همه باید نکات زیر را رعایت کنید: 

  • افعال را کاهش دهید: به‌عنوان مثال، به‌ جای «نتایج نشان‌دهنده این واقعیت است که» بنویسید «نتایج نشان می‌دهد که».
  • عبارات لفظی را با تک کلمات جایگزین‌ کنید: مثلا «به منظور» را به «به» تغییر دهید یا «به دلیل اینکه» را به «چون» تبدیل کنید.
  • جملات پیچیده را با جملات ساده جایگزین کنید: به جای «مورد بررسی قرار گرفته است» بنویسید «بررسی شد».

 به طور کلی، تا می‌توانید بدون آن که معنای جمله از بین برود، جملات را کوتاه کنید. تعداد کلمات را رفته‌رفته کاهش دهید؛ کپی رایتینگ ۵۰ کلمه‌ای را به ۲۵ کلمه تبدیل کنید، ۲۵ کلمه‌ای را به ۱۵ کلمه کاهش دهید تا در نهایت به یک کپی رایتینگ شسته‌رفته دست یابید. 

استفاده از کپی رایتینگ در بازاریابی

متن کپی رایتینگ ممکن است متناسب با نوع مخاطب، هدف و بستر انتشار آن متفاوت باشد. به‌عنوان مثال، کپی رایتینگ برای یک پست اینستاگرام یا در اینستاگرام مارکتینگ، با کپی رایتینگ برای یک پست وبلاگ کاملاً متفاوت است. به همین دلیل باید بدانیم که در هر بستر، چگونه از کپی رایتینگ استفاده کنیم. در ادامه به بسترهای مختلفی که در آن‌ها از کپی رایتینگ استفاده می‌شود اشاره خواهیم کرد و نشان خواهیم داد که برای هر کدام از این بسترها، چه الزاماتی را باید درنظر بگیرید:

بازاریابی ایمیلی

انواع کپی رایتینگ

ابتدا باید نوع ایمیلی را که می‌نویسید مشخص کنید تا مطمئن شوید که با چه مخاطبانی صحبت می‌کنید. با تیم خود هماهنگ شوید و بررسی کنید که این ایمیل، مثلا برای خبرنامه ماهانه است یا قرار است برای اطلاع‌رسانی ارسال شوند. 

همانطور که در حال آماده‌سازی نسخه ایمیل خود هستید، در نظر بگیرید که این ایمیل قرار است چگونه مخاطب را تشویق کند تا اقدام مورد نظر شما مانند کلیک روی یک لینک برای خرید یا تماس با یک نماینده فروش و… را انجام دهد.

از طرف دیگر، ممکن است هدف شما این نباشد که خواننده اقدام خاصی انجام دهد و در عوض فقط بخواهید یک به‌روز‌رسانی کلی مانند اعلامیه جدید را از طرف شرکت ارسال کنید. در هر صورت متناسب با هدف و نوع ایمیل خود، باید مخاطب را به خواندن ایمیل تا انتها تشویق کنید.

وبلاگ نویسی

انواع کپی رایتینگ

وبلاگ‌ها به کپی رایترها این فرصت را می‌دهند که عمیق‌تر درباره‌ موضوعات مختلف صحبت کنند؛ کاری که از طریق ایمیل، تبلیغات یا پست‌های شبکه‌های اجتماعی نمی‌توان انجام داد. از آنجایی که وبلاگ‌ها نسبت به سایر انواع کپی رایتینگ طولانی‌تر هستند، باید مطمئن شوید که مخاطبان درگیر پیام شما شوند. آنچه را که خوانندگان ممکن است از مطلب شما، انتظار داشته باشند، در نظر بگیرید و روی پاسخ دادن به سوالات مرتبط و احتمالی آن‌ها تمرکز کنید.

شبکه‌های اجتماعی

انواع کپی رایتینگ

کپی رایتینگ در شبکه‌های اجتماعی، به نوع پلتفرم اجتماعی بستگی دارد. مثلا توییتر محدودیت تعداد کاراکتر دارد، بنابراین متن تبلیغاتی باید مختصر و به‌اندازه کافی جذاب باشد. یا نوشتن کپشن‌های جذاب در اینستاگرام اهمیت بسیاری دارد. البته تعداد کاراکترها در اینستاگرام چندان نگران‌کننده نیست، اما جذابیت محتوای کپشن و پست‌ها، برگ برنده شما است.

وب‌سایت

استفاده از کپی رایتینگ در بازاریابی

کپی رایتینگ برای وب‌سایت‌ها، نقش مهمی برای توسعه صدای یک برند دارد و در عین حال، مراجعه به وب‌سایت را برای کاربران ساده‌تر می‌کند. هنگام نوشتن نسخه کپی رایتینگ برای وب‌سایت، بسیار مهم است که از تصمیم‌گیرندگان برند بازخورد دریافت کنید تا مطمئن شوید که متن شما مطابق با تصویر یا هویتی است که آن شرکت انتظار دارد. 

ارتباطات در مواقع بحران

کپی رایتینگ در بازاریابی

ارتباطات در مواقع بحران (Crisis Communication)، تخصصی در حرفه روابط عمومی است که برای محافظت و دفاع از یک فرد، شرکت یا سازمان در شرایط بحران‌های اجتماعی طراحی می‌شود. اگر وظیفه نوشتن درباره یک بحران به شما داده شده است، باید توجه ویژه‌ای داشته باشید؛ چراکه این نوع محتوا، معمولاً به موضوعات جدی یا حساس می‌پردازد.

در این موارد باید:

  • به جزئیات بحران توجه کنید؛
  • لحن همدلانه‌ای داشته باشید؛
  • به‌طور مناسب به بحران بپردازید؛
  • با اعضای تیم همکاری کنید تا مطمئن شوید که پیام شما، به‌درستی با برند شرکت هماهنگ است. 

در نهایت ممکن است بخواهید برای یک بحران چندین محتوا ایجاد کنید، از جمله پست‌های وبلاگی، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌، اعلامیه‌ای از سوی مدیرعامل، خبرنامه و…. در این شرایط نیز باید درنظر بگیرید که متناسب با هر بستر باید چگونه بنویسید.

ارتباطات با مشتری

خدمات مشتری بخش اساسی هر کسب و کاری است. کپی رایتینگ در این بخش نیز برای درک بهتر و برقراری ارتباط با مشتریان و تقویت آن، بسیار ضروری است. ایجاد پرسونای مشتریان یکی از بهترین راه‌ها برای درک بهتر مشتریان است. پرسونای مشتریان بر اساس داده‌ها و تحقیقات تعیین می‌شود و به نوشتن کپی رایتینگ کمک بسیاری می‌کند.

مطالعات موردی

کپی رایتینگ در بازاریابی

مشتریان بالقوه هنگام تحقیق درباره محصول یا خدماتی که می‌خواهند بخرند، معمولا به مطالعات موردی روی می‌آورند. مطالعات موردی باید شواهدی ارائه دهند که به مشتری نشان دهد چگونه یک محصول یا خدمات، برای او مفید است و چرا به آن نیاز دارد.

بهترین کتاب های کپی رایتینگ

برای آموزش کپی رایتینگ راه‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید در انواع دوره آموزشی کپی رایتینگ چه به‌صورت آنلاین و چه حضوری شرکت و از تجربه‌های اساتید با تجربه این حوزه استفاده کنید. اما انواع کتاب کپی رایتینگ در بازار وجود دارد که می‌توانید از طریق آن‌ها برای یادگیری و پرورش مهارت کپی رایتینگ خود استفاده کنید. بیایید در ادامه با چند کتاب برای آموزش کپی رایتینگ آشنا شویم:

کتاب کپی رایتینگ

کتاب کپی رایتینگ

  • مولف: مارک شاو
  • مترجم: آتنا مقدم
  • ناشر: سیته

شعار برند، شیپور جنگ

  • مولف: لورا ریس
  • مترجم: آتنا مقدم
  • ناشر: سیته

۱۰۰۱ راهکار تبلیغاتی

کتاب کپی رایتینگ

  • مولف: لوک دوپونت
  • مترجم: منیژه شیخ جوادی 
  • ناشر: سیته

ادبیات تبلیغ

بهترین کتاب های کپی رایتینگ

  • مولف: رابرت دابليو. بلای
  • مترجم: منيژه شيخ‌جوادی
  • ناشر: سیته

رازهای تبلیغات

کتاب های کپی رایتینگ

  • مولف: دیوید اگیلوی
  • مترجم: کوروش حمیدی
  • ناشر: مبلغان

ایده عالی مستدام

معرفی کتاب کپی رایتینگ

  • مولف: برادران هیث (چیپ هیث و دن هیث)
  • مترجم: مجتبی اسدی و سید رامین هاشمی
  • ناشر: آریانا قلم

تعرفه کپی رایتینگ

عوامل مختلفی مانند:

  • سطح تجربه کپی رایترها
  • میزان مهارت کپی رایتر در تولید محتوای با کیفیت و جذاب
  • موقعیت جغرافیایی کپی رایتر و در دسترس بودن آن
  • کارمند یا فریلنسر بودن کپی رایتر
  • میزان تخصص در موضوع
  • مدت زمان ارائه کار
  • و…

بر تعرفه کپی رایتینگ تاثیرگذار است. 

همچنین، برخی کپی رایترها یا کسب‌و‌کارهایی که خدمات بازاریابی از جمله کپی رایتینگ ارائه می‌دهند، متناسب با تعداد کلمات کپی رایتینگ، بستر انتشار کپی رایتینگ، نوع متن نوشته‌شده و فاکتورهای دیگر نرخ‌های متفاوتی ارائه می‌کنند. به‌طور کلی بررسی‌های «رسانه قطبنما» نشان می‌دهد که تعرفه کپی رایتینگ در ایران از ۵۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و به بیش از چند میلیون تومان نیز خواهد رسید.

کپی رایتینگ راز نهفته بازاریابی

اگر می‌خواهید در بازاریابی کسب و کار خود منحصربه‌فرد عمل کنید، از هنر و علم کپی رایتینگ غافل نشوید. ویژگی محصول، خدمات یا کسب و کار خود را به کلمات تبدیل کنید و معجزه آن را در توسعه کسب و کار خود مشاهده کنید. آیا شما از کپی رایتینگ برای توسعه برند خود استفاده می‌کنید؟

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست | ۷ گام مهم
 

مطالب مرتبط