رسانه قطبنما: اگر بخواهیم استارتاپ «توریوسیتی» (Touriosity) را در یک جمله توصیف کنیم باید بگوییم این استارتاپ، یک «آژانس گردشگری آنلاین» (OTA) بسیار کوچک با ایدههای بسیار بزرگ است. تمرکز اصلی این استارت آپ گردشگری کمک به ارائهدهندگان یا اپراتورهای تور است تا بتوانند رزروهای مستقیم خود را افزایش دهند؟ اما چگونه؟ در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با استارتاپ گردشگری توریوسیتی بیشتر آشنا شویم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- تولد استارتاپ توریوسیتی
- آژانس گردشگری آنلاین توریوسیتی دقیقا چه کار میکند؟
- توریوسیتی ناجی اپراتورهای تور
- روش افزایش مشتریان در استارتاپ توریوسیتی
- روش جلب اعتماد استارت آپ توریوسیتی
- درآمدزایی توریوسیتی
- توریوسیتی در آینده
تولد استارتاپ توریوسیتی
استارت آپ گردشگری توریوسیتی یک سازمان غیرانتفاعی است که در مارچ ۲۰۲۰ میلادی (اسفند ۱۳۹۸) یعنی درست پس از همهگیری ویروس «کرونا» با یک تیم کوچک دو نفره در «اسکاتلند» تشکیل شد. اعضای این استارتاپ نوظهور به آژانس گردشگری آنلاین خود صفت باوجدان را لقب دادهاند! اما چرا؟ استارتاپ توریوسیتی در ازای افزایش رزرو اپراتورهای تور هیچ کمیسیونی از آنها دریافت نمیکند؛ در عوض این آژانس گردشگری آنلاین هر سال مبلغ ۲۵۰ دلار بهعنوان شارژ، از اپراتورها دریافت میکنند و سپس ۱۰۰ درصد از کل درآمد رزرو را مستقیما به آنها باز میگردانند.
آژانس گردشگری آنلاین توریوسیتی دقیقا چه کار میکند؟
توریوسیتی برای اپراتورهای تور یک پلتفرم رزرو ایجاد کرد است. اپراتورها میتوانند از این پلتفرم استفاده کنند و فعالیتهای خود را در آن قرار داده و مشتریان خود را پیدا کنند. این پلتفرم باعث میشود که بسیاری از هزینههای عملیاتی بهمقدار چشمگیری کاهش پیدا کنند. نکتهای که استارت آپ گردشگری توریوسیتی را از سایر آژانس های گردشگری آنلاین متمایز میکند آن است که این استارتاپ علاوه بر پرداخت ۱۰۰ درصدی درآمد رزروها به اپراتورها، جزئیات کامل تورهای اپراتورها را در وبسایتش نشان میدهد؛ کاری که بیشتر آژانس های مسافرتی آنلاین انجام نمیدهند.
استارتاپ گردشگری توریوسیتی یک شرکت بسیار کوچک و نوظهور بوده که وارد رقابت بزرگی در صنعت گردشگری شده است، اما این استارتاپ قصد دارد از روشهای مختلفی مانند شبکه اجتماعی «فیسبوک»، در این میدان پررقیب فعالیت کند. نکته جالبتوجه درباره توریوسیتی آن است که این استارتاپ تمرکز اصلی خود را کمک به مشاغل کوچک بومی قرار داده است که در اثر شیوع ناگهانی ویروس «کرونا» آسیبهای زیادی را متحمل شدهاند.
توریوسیتی ناجی اپراتورهای تور
از منظر صنعت و کسبوکار، درد مشترک بسیاری از اپراتورها و مجریان تور، کمیسیونهای روزافزون و هزینههای اضافه است که توسط آژانس های گردشگری آنلاین بزرگ دریافت میشود. حتی در دوران بحرانی همهگیری ویروس کرونا نیز بسیاری از این آژانسها برای جبران درآمد ازدسترفته خود، اینگونه هزینهها را افزایش دادند. این در حالی است که حاشیه سود برای اپراتورهای کوچک رو به کاهش و توقف است. حال استارتاپ گردشگری توریوسیتی مانند یک ناجی بهکمک این اپراتورها میآید!
داستان از اینجا شروع شد که با آغاز همهگیری ویروس کرونا و بحرانی که بسیاری از مشاغل گردشگری را درگیر خودش کرده بود، «کریس تورس» (Chris Torres) بنیانگذار توریوسیتی به فکر همکاری با اپراتورهای تور در سراسر جهان افتاد. تورس برنامههای خود را با ارائه مشاورههای رایگان به مجریان تور در سراسر جهان آغاز کرد. او با مجریان تورها گفتوگو میکرد و ایدهای را که در ذهن داشت با آنها در میان میگذاشت. برخی از این اپراتورها با اطمینانی که به آژانس های گردشگری آنلاین داشتند بسیار به آینده امیدوار بودند و بیشتر درباره دو برابرشدن رزروها، تغییر روشهای کاری و یافتن راههای جدید برای اطمینان از بقای مشاغل خود صحبت میکردند. اما، برخی از این گفتوگوها بسیار ناامیدانه بودند. بسیاری از این اپراتورهای تور درباره آینده شغلی و بقای کسبوکار خود نگران بوده و بهدنبال راهنمایی و پاسخ بودند. اما نکته جالب آن است که پس از آنکه شیوع ویروس کرونا به یک باره تبدیل به یک بحران برای صنعت گردشگری شد، آن دسته از اپراتورهایی که ۵۰ تا ۱۰۰ درصد به رزروهای آژانس های گردشگری آنلاین اطمینان داشتند، بیشترین آسیب را متحمل شدند.
بله، درست متوجه شدید! در بحران کرونا اپراتورهای متکی به آژانس های گردشگری آنلاین، بسیار متضرر شدند چراکه مشتریان بلافاصله بازپرداختهای خود را توسط آژانسها دریافت کردند و به اپراتور فرصتی داده نشد که به مشتریان خود بن تخفیف ارائه دهند یا برای حفظ بخشی از درآمد خود، برنامهای برای زمانبندی رزروهای مجدد تعیین کنند. این عدم توانایی به گفتوگو و برقراری ارتباط با مشتریان زمانی اتفاق میافتد که اپراتورهای تور به مشخصات و اطلاعات مشتریان خود دسترسی ندارند و از طریق اشخاص ثالث (آژانسها) به آنها خدمات میرسانند. البته شکی نیست که آژانس های گردشگری آنلاین به درآمدزایی اپراتورها و جذب مشتری (کاری که برای اپراتورها آسان نیست) کمک بسزایی میکنند، اما پس از بحران کرونا، از دستدادن ۲۰ تا ۴۰ درصد کمیسیون آژانس گردشگری آنلاین دیگر برای اکثر اپراتورها گزینه مناسبی نیست.
از طرف دیگر استارتاپ گردشگری توریوسیتی برای مشتریان نیز بسیار مناسب است. توریوسیتی برای مشتریان فرصت یافتن اپراتورهای تور در سراسر جهان فراهم را میکند. این روزها مسافران، صنعت گردشگری و کسبوکارها را بیشتر درک میکنند و در تلاشند که از علاوه بر حمایت از مشاغل کوچک، به گردشگری پایدار نیز اهمیت بدهند و اثرات مثبتی در مقصد خود بر جای بگذارند. توریوسیتی در پلتفرم خود، بستری را فراهم میکند که در آن گردشگران با جزئیات و ویژگیهای اپراتورها آشنا میشوند و میدانند هر رزرو برای هر اپراتور چه منفعتی دارد. توریوسیتی با این روش یک تاثیر بسیار مثبت بر زندگی و اشتغال مردم بومی میگذارد.
روش افزایش مشتریان در استارتاپ توریوسیتی
این روزها کمتر کسی وجود دارد که از اهمیت شبکههای اجتماعی و بازاریابی محتوایی، در صنایع مختلف، بهویژه صنعت گردشگری آگاه نباشد. استارتاپ گردشگری توریوسیتی عامل اصلی رشد و شناختهشدن در میان مشتریان را تبلیغات و تولید محتوا در «فیسبوک» میداند. اعضای استارتاپ توریوسیتی یک آژانس بازاریابی گردشگری در اختیار دارند، به همین دلیل بهخوبی با روشهای بهرهبرداری از رسانه های اجتماعی آگاهند. آنها قصد دارند از تجربیات خود در راستای افزایش آگاهی مردم از برند نوظهور توریوسیتی، اطلاعرسانی به آنها و تغییر ذهنیت مصرفکنندگان در جهت حمایت از مشاغل بومی استفاده کنند.
روش جلب اعتماد استارت آپ توریوسیتی
بنیانگذار توریوسیتی «کریس تورس»، در بسیاری از رویدادها بهعنوان یک مشاور درباره بازاریابی در کسبوکارهای گردشگری صحبت میکند، به همین دلیل او در صنعت گردشگری و در میان مجریان تور یک فرد شناختهشده است. علاوه بر آن تورس تولیدکننده پادکست و یک مجموعه ویدیویی بسیار معتبر به نام «دیجیتال توریسم شو» (The Digital Tourism Show) و همچنین نویسنده کتاب پرفروش بازاریابی اپراتور تور با عنوان Lookers Into Bookers نیز است. او با تجربههایی که در صنعت گردشگری دارد از نزدیک شاهد نیازهای اپراتورها بوده است و میداند که آنها خواستار ایجاد تغییرات زیادی در کسبوکار خود هستند. آنها به چیزی متفاوتتر از آنچه تاکنون انجام دادهاند نیاز دارند و از کمیسیونهای بیش از اندازه آژانسها و مطالبات غیرممکن در تجارت خود خسته شدهاند.
از طرفی همهگیری ویروس کرونا کمبودهای موجود در اکوسیستم آژانس های گردشگری آنلاین را برجستهتر کرده است، بنابراین بسیاری از اپراتورهای تور آماده ایجاد تغییرات هستند. آنها در طی مکالمات خود با استارتاپ توریوسیتی، آمادگی و پشتیبانی خود را بهطور قاطع نشان دادهاند. جالب است که بدانید استارتاپ گردشگری توریوسیتی در ۲۴ ساعت اول کار خود، توانست بیش از ۷۰۰ اپراتور تور را به خود جذب کند. در زمان راهاندازی سایت توریوسیتی، بیش از ۱۲۰۰ تور در کشورهای مختلف جهان به عضویت وبسایت درآمده بودند. البنه با توجه به تیم کوچک توریوسیتی، آنها نمیتوانستند بلافاصله همه مجریان تور علاقهمند به همکاری را پذیرا شوند. این استارتاپ نوظهور قصد دارد لیست تورهای خود را بهتدریج افزایش دهد.
درآمدزایی توریوسیتی
همان طور که در ابتدا گفتیم استارتاپ گردشگری توریوسیتی ۱۰۰ درصد از درآمد اپراتورهای تور را به آنها باز میگرداند. این استارتاپ یک سازمان غیرانتفاعی است که تنها در آغاز سال از اپراتورها حق اشتراک دریافت میکند. توریوسیتی سهم درآمد خود را برای بازاریابی و ارتقای پلتفرم خود سرمایهگذاری میکند و تقریبا میتوان گفت که این استارتاپ در حال حاضر هیچ سودی نمیکند. شاید برایتان عجیب باشد اما استارتاپ گردشگری توریوسیتی فعلا تمرکز اصلی خود را روی کسب درآمد قرار نداده بلکه بیشتر روی بُعد کمک به مشاغل کوچک تمرکز کرده است.
توریوسیتی در آینده
تیم کوچک آژانس گردشگری آنلاین توریوسیتی ادعا میکند که در آینده نهچندان دور همه را شگفتزده خواهد کرد. آنها میخواهند روش جدید و متفاوتی را در اجرای فعالیتهای یک آژانس گردشگری آنلاین به وجود بیاورند و گزینههای بهتر و پایدارارتری در اختیار مصرفکنندگان قرار دهند. اعضای استارتاپ گردشگری توریوسیتی پیشبینی میکنند که ۱۲۰۰ توری که در حال حاضر در اختیار دارند، تا یک سال آینده پنجبرابر خواهد شد همچنین آنها امیدوارند که به ایجاد یک تغییر مثبت که بخش گردشگری و آژانسها بهشدت به آن نیاز دارد، کمک زیادی خواهند کرد.
استارتاپ گردشگری توریوسیتی دقیقا پس از بحران کرونا متولد شد. یعنی درست زمانی که بسیاری مشاغل صنعت گردشگری در منجلاب این بحران دستوپا میزدند، بنیانگذاران توریوسیتی با ایدهای کوچک اما خلاقانه، جای خود را در دل اپراتورهای تور باز کردند. درست مانند استارتاپ گردشگری «رومی» (Roomy) که سعی دارد با کمک به مشاغل کوچک پاکستان، روزنههای موجود در صنعت مهمان یاری این کشور را پر کند، استارتاپ گردشگری توریوسیتی نیز قصد دارد با اپراتورهای تور همکاری کرده و بسیاری از چالشهای این مشاغل را حل کند. به نظر شما اکنون که توریوسیتی برنامههای زیادی برای کسب درآمد ندارد، چقدر در کار خود موفق خواهد بود؟
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: