هتل سه کلید میشلن که با کمک مردم بومی رونق گرفت

هتل سه کلید میشلن که با کمک مردم بومی رونق گرفت

رسانه قطبنما: وقتی «زیتا کاب» (Zita Cobb) بیش از یک دهه پیش به خانه خود در جزیره دورافتاده فوگو کانادا برگشت، یک مدل کاملا متفاوت از سفر را پایه‌گذاری کرد. او برای ساخت «هتل فوگو آیلند این» (Fogo Island Inn) از ۲۵۰۰ ساکن این جزیره دورافتاده کمک گرفت و از آن‌ها خواست تا برای تقویت اقتصاد محلی جزیره، با کمک هم گردشگری را توسعه دهند اما به‌شیوه‌ای که گردشگری در زندگی آن‌ها اختلالی ایجاد نکند. این هتل که در سال ۲۰۱۳ میلادی افتتاح شده است، ۲۹ اتاق دارد؛ درست به‌اندازه‌ای که کاب تصور می‌کرد ساکنین جزیره ظرفیت میزبانی از این تعداد را دارند.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، فوگو آیلند یکی از لوکس‌ترین و گران‌ترین هتل‌های جهان است. این هتل سه کلید میشلن (Michelin keys) به‌گونه‌ای طراحی شده است که شبیه یک خانه بومی اصیل جزیره فوگو باشد. ساختمان هتل روی پایه‌های چوبی و مطابق با سبک خانه‌های سنتی جزیره طراحی شده است. علاوه‌بر این، همه چیز در این هتل از تخت گرفته تا صندلی، توسط مردم جزیره ساخته شده است. از آنجا که هتل جزیره فوگو متعلق به مردم است، هر یک از ساکنین جزیره اجازه دارند در این هتل اقامت کنند.

کاب در فروم جهانی ۲۰۲۴ میلادی رسانه تخصصی گردشگری اسکیفت (Skift Global Forum) در نیویورک گفت: «برای درک معماری هتل، باید معماری بومی جزیره را درک کنید. ما خانه‌های خود را با چوب می‌سازیم؛ بنابراین هتل را نیز از چوب ساختیم و این یک اقدام فرهنگی است. فکر می‌کنم این چیزی است که سفر همیشه باید باشد.»

ایده شروع با جامعه به‌جای تقاضای توریستی، در زمانی که مردم علیه اُوِرتوریسم و تاثیر آن بر مردم بومی ابراز نارضایتی می‌کنند، یک استراتژی غیرعادی به‌نظر می‌رسد. دولت‌ها با ممنوعیت اجاره‌های کوتاه‌مدت، وضع محدودیت‌ برای تعداد بازدیدکنندگان و اعمال مالیات‌ گردشگری به‌ مقابله با این نارضایتی پرداخته‌اند اما کاب اینطور استدلال می‌کند که صنعت سفر برای دستیابی به گردشگری پایدار باید مقصد و ساکنین آن را در اولویت قرار دهد. کاب گفت: «ما بعد اجتماعی و فرهنگی سفر را گم کرده‌ایم، به‌همین همه چیز اشتباه پیش می‌رود.»

هتل فوگو آیلند متعلق به یک موسسه خیریه کانادایی است که کاب به‌همراه برادرانش راه‌اندازی کرده است. هدف این موسسه خیریه کمک به تامین امنیت اقتصادی جزیره است. این موسسه خیریه علاوه‌بر اداره هتل، فعالیت‌های دیگری مثل ساخت استودیوهای هنرمندان، رستوران‌داری، خرید و فروش ماهی و غیره را نیز در کارنامه دارد.

کاب، که یک جزیره‌نشین نسل هشتمی است، می‌گوید انتظار ندارد هتل‌های زنجیره‌ای بزرگ مالکیت هتل‌ها را به دست جوامع بسپارند، اما انتظار دارد که از مدل متفاوت او درس بگیرند. او افزود: «مخالفت با گردشگری به این دلیل است که صنعت سفر مسئولیت تاثیری را که روی جوامع می‌گذارد، نمی‌پذیرد.» به‌گفته این مدیر سابق فناوری، دولت‌ها تازه از این واقعیت آگاه شده‌اند که باید نقش فعال‌تری در این زمینه ایفا کنند. جوامع نیز باید بفهمند که می‌خواهند چه نقشی را در استقبال از گردشگران بر عهده بگیرند به‌گونه‌ای که به نفع جامعه باشد.»

به گفته کاب، صنعت مهمان‌نوازی مردم را فراموش کرده و تعادل خود را با گسترش بیش از حد از دست داده است. حقیقتی که نمی‌توان از مردم پنهان کرد چراکه جوامع متوجه می‌شوند کیفیت زندگی‌شان پایین آمده است و اگر شرکت‌های مهمان‌نوازی به این قضیه توجه نکنند به‌زودی مجبور خواهند شد به آن توجه کنند. 

کاب تصریح کرد: «شرکت‌های مهمان‌نوازی باید با مفهوم مکان (Place) شروع کنند و یک شبکه جهانی از مکان‌های واقعا بومی بسازند. اگر ما مکان را در مرکز ماجرا قرار دهیم، همه چیز را تغییر می‌دهد.»

اخبار هتلداری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط