رسانه قطبنما: مطالعهای که در سال ۲۰۱۸ توسط Nature Climate Change منتشر شد، نشان داد که گردشگری ۸ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی را تشکیل میدهد. ردپای گردشگری بر محیط زیست باعث شده است که نهادها و سازمانهای گردشگری جهان به توسعه کسب و کارهای گردشگری با محوریت پایداری تاکید کنند.
از این رو در سالهای اخیر، بسیاری از کسب و کارهای گردشگری به گردشگری پایدار روی آوردهاند. در عین حال استارت آپ های گردشگری بسیاری نیز با تمرکز بر پایداری متولد شدهاند. استارتاپ SmartGuide یکی از آنهاست. این استارتاپ با راهنمایی صوتی گردشگران، از تولید انبوه کاغذ جلوگیری میکند؛ موضوعی که در پایداری محیط زیست اهمیت بسیاری دارد. اما پلتفرم این استارتاپ چه ویژگیهایی دارد؟
در این مطلب درباره استارت آپ گردشگری SmartGuide خواهیم گفت؛ یک راهنمای صوتی سفر که در مسابقه استارت آپی «Draper-Aladdin» نمایشگاه گردشگری ATM دبی ۲۰۲۲ پس از استارت آپ «Welcome to the World» جایگاه دوم را از آن خود کرد.
نگاهی کوتاه به استارتاپ SmartGuide
SmartGuide یک راهنمای صوتی سفر بدون تماس است که تلفن همراه گردشگران را به یک راهنمای تور تبدیل میکند. بهکمک این پلتفرم، استفاده از انبوهی از کاغذ با یک برنامه تعاملی بصری جایگزین شده است. این پلتفرم، با استفاده از موقعیت جغرافیایی (لوکیشن)، صدا و فناوری واقعیت افزوده، تقریباً شبیه به یک راهنمای سفر واقعی میشود.
این استارتاپ که در سال ۲۰۱۷ در شهر پراگ جمهوری چک متولد شده، یک پلتفرم جهانی B2B2C است و به صورتی طراحی شده که هم برای گردشگران و هم برای کسب و کارهای گردشگری مفید است.
کمک SmartGuide به کسب و کارهای گردشگری
کسب و کارهای گردشگری میتوانند از طریق سیستم تولید محتوای SmartGuide راهنمای دیجیتالی خود را بهصورت رایگان و در کمتر از ۶۰ دقیقه ایجاد کنند. تیم SmartGuide بسیار سریع و حرفهای این محتوا را ایجاد میکنند؛ محتوایی که تا ۲۰ برابر سریعتر و ارزانتر از حالت عادی بهصورت دیجیتالی ایجاد میشود.
کمک SmartGuide به گردشگران
حرکت کن، گوش بده و کشف کن! این شعار SmartGuide برای گردشگران است. گردشگران از طریق این راهنمای صوتی شخصی میتوانند در هر زمان، سفر خود را آغاز کنند. در واقع SmartGuide یک راهنمای شخصی در تلفن همراه گردشگران است و بهکمک آن، سفر افراد از لحظهای که شروع به برنامهریزی میکنند، آغاز میشود.
گردشگران به کمک این پلتفرم میتوانند مقصد خود را از بین بیش از ۵۰۰ مقصد جهانی انتخاب و توصیههای شخصی سفر دریافت کنند.
مزایای استارتاپ SmartGuide
این استارت آپ:
- اطلاعات جاذبههای گردشگری را با روش سادهای دیجیتالی میکند؛
- نیاز به حضور گردشگران در تورهای پرجمعیت را کاهش میدهد؛
- محتوای صوتی، باکیفیت و بومی را بهصورت جذاب و ماهرانه به گوش گردشگران میرساند؛
- به گردشگران در کشف تجربیات واقعی و معتبر مقاصد کمک خواهد کرد؛
- نیاز به تولید انبوه کاغذ را کاهش میدهد؛
- به کسب و کارهای گردشگری در تولید محتوای سریع، آسان و ارزان کمک میکند.
چرا SmartGuide؟
ماموریت SmartGuide این است که هر تلفن همراه را به یک راهنمای شخصی تبدیل کند و کیفیت سفر را تغییر دهد. به کمک این پلتفرم مسافران به جای صرف زمان برای جستجوی اطلاعات و درگیر شدن با چالشهای مختلف، میتوانند از یک تجربه معتبر سفر لذت ببرند.
از سوی دیگر، در دوران همهگیری کرونا که نیاز به تکنولوژیهای بدون تماس بیش از هر زمان دیگری احساس میشد، SmartGuide یکی از پرکاربردترین پلتفرمها بود؛ تا جایی که میتوانست بازیابی ایمن گردشگری را در دوران کرونا ممکن سازد. در واقع این پلتفرم، ایمنی گردشگران را در دوران کرونا تضمین میکرد؛ چراکه نیاز به برقراری ارتباط نزدیک با سایر افراد را تا جای ممکن کاهش میداد.
از سوی دیگر گفتیم که این پلتفرم با تمرکز بر پایداری طراحی شده است؛ در واقع به نظر میرسد استارت آپ گردشگری SmartGuide ایدهای را طراحی کرده که به روند امروز جهان گردشگری یعنی پایداری پاسخ مثبت میدهد و در عین حال، دغدغه گردشگران و کسب و کارهای گردشگری در دوران کرونا را نیز کاهش میدهد.
مشتریان SmartGuide چه کسانی هستند؟
همان طور که پیش از این اشاره کردیم، مشتریان SmartGuide هم گردشگران و هم کسب و کارهای گردشگری هستند. خدمات این استارتاپ در حال حاضر توسط بیش از ۵۰۰ هزار کاربر، تعداد بسیاری آژانس مسافرتی و جاذبه های توریستی، بیش از ۵۰۰ مقصد، از جمله راهنمای رسمی پراگ، هاروارد، سایتهای یونسکو و هیئت میراث ملی سنگاپور استفاده میشود.
SmartGuide از نگاه کارشناسان
همان طور که گفتیم SmartGuide در مسابقه استارتاپی نمایشگاه گردشگری ATM دبی توانست مقام دوم را کسب کند. اما این تنها موفقیت این استارتاپ نیست. در سال ۲۰۱۸ یعنی زمانی که تنها یک سال از تولد SmartGuide گذشته بود، این استارتاپ توانست نظر کارشناسان را به خود جلب کند.
در واقع فناوریهای نوآورانه این استارتاپ نظیر واقعیت افزوده و کاربر پسند بودن آن و از طرفی توجه به پایداری شاید دلیلی برای جلب نظر کارشناسان بوده باشد و دلیل مهمی باشد که آن را از میان ۱۵ فینالیست مسابقه استارتاپی ATM به جایگاه دوم رسانده.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: