معرفی استارتاپ‌های گردشگری ایرانی (۱۱)

گردش در دنیای سفر با «رادیو جولون»

گردش در دنیای سفر با «رادیو جولون»

پادکست «رادیو جولون» یک رسانه صوتی سفر و گردشگری است که تاکنون با انتشار بیش از چهل اپیزود تلاش کرده درباره سفر، مقاصد و راه و رسم سفرکردن تولید محتوا کند. در این مطلب، این استارتاپ را بیشتر بشناسید.

قطبنما: رسانه «قطبنما» قصد دارد در سلسله مقالاتی، برخی از استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوپا در حوزه سفر و گردشگری ایرانی را معرفی کند. در این مقالات، بخشی از ایده‌های جذاب برای ایجاد یک کسب‌وکار گردشگری را با مخاطبان به اشتراک خواهیم گذاشت و از تجارب بنیان‌گذاران این استارتاپ‌ها خواهیم نوشت. در این مطلب به‌سراغ استارتاپ گردشگری رادیو جولون، خواهیم رفت که یک رسانه صوتی در زمینه گردشگری و سفر است.

رادیو جولون در یک نگاه

 «رادیو جولون» یک رسانه گردشگری صوتی است که از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده است. رادیو جولون در هر قسمت، بر یک مقصد یا یک موضوع مرتبط با سفر و گردشگری تمرکز می‌کند. پادکست رادیو جولون در واقع تلاش می‌کند با ارائه اطلاعات موثق، به‌روز و دسته‌اول مرجعی برای دوست‌داران سفر باشد.

ایده تولد رادیو جولون

ایده تولد رادیو جولون از یک گپ‌و‌گفت دوستانه میان دو بنیان‌گذار این رسانه بعد از یک سفر شکل گرفته است. در این گفت‌و‌گو بیشتر به نبود یک مرجع به‌روز و دسته‌اول و حاصل از تجربیات افراد در حوزه سفر و گردشگری پرداخته شد. با توجه به این دغدغه مشترک، بنیان‌‌گذاران این مجموعه تصمیم گرفتند تجربیات سفرهای خود را به اشتراک‌ بگذارند. در ابتدا قرار بر ایجاد یک وب‌سایت درباره سفر بود اما بعدتر تصمیم گرفته شد رادیو جولون در قالب پادکست به مخاطبان ارائه شود.

نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت

  • ارائه اطلاعات دسته‌اول و حاصل تجربه شخصی سازندگان و مهمانان برنامه

نقاط ضعف

  • نیاز به اقدامات بیشتر برای افزایش شنودگان جولون

فرصت‌ها

  • رسانه اصلی در آغاز فعالیت رادیو جولون، پادکست بود؛ اما اکنون رادیو جولون بسیار بیشتر از یک رسانه است. وب‌سایت رادیو جولون در سال سوم فعالیت این استارتاپ راه‌اندازی شد تا افراد بتوانند به‌راحتی به جولون دسترسی و در جست‌و‌جوی گوگل آن را پیدا کنند.
  • جولون در کنار متن پادکست‌ها، مطالب آموزشی و سفرنامه‌های دیگری نیز در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.
  • این استارتاپ اخیرا فروشگاه آنلاینی برای محصولات مرتبط با سفر با عنوان جولون‌شاپ راه‌اندازی کرده است که با طراحی و ارائه محصولات تخصصی و کاربردی سفر تلاش می‌کند هرچه بیشتر در کنار همراهان خود باشد.

رادیو جولون چگونه مشتریان را جذب می‌کند؟

اصلی‌ترین راه جذب کاربران جدید به رادیو جولون، تبلیغات دهان‌به‌دهان (WOM) است. رادیو جولون معتقد است که کیفیت اطلاعات و جذابیت پادکست، اصلی‌ترین عامل تبلیغ در میان مخاطبان است. این رسانه، طی سال‌های فعالیت خود، به‌واسطه محتوای مفیدی که تولید کرده، موفق شده است تاکنون پرشنونده‌ترین پادکست فارسی در حوزه گردشگری باشد.

چرا رادیو جولون؟

بسیاری از افراد به مقاصد مختلف سفر می‌کنند و طی سالیان متوالی تجارب گوناگونی کسب می‌کنند، اما تعداد بسیار محدودی از این افراد تجربیات خود را به‌صورت مدون و مشخص با باقی اهالی سفر به اشتراک می‌گذارند. این امر سبب می‌شود که هرکس در دنیای سفر به‌صورت جداگانه مقاصد را کشف کند و شاید همان اشتباهات نفر قبلی را مرتکب شود. در این میان، رسانه‌هایی که اطلاعات تجربی و کاربردی در اختیار اهالی سفر قرار می‌دهند، نقش بسیار پررنگی ایفا می‌کند. رادیو جولون نیز تلاش می‌کند این نیاز را بیش از پیش پوشش دهد. رادیو جولون علاوه بر ارائه اطلاعات دسته اول در رابطه با مقاصد، دغدغه گردشگرانه را که ممکن است در هیچ‌ کجا مطرح نشود نیز پوشش می‌دهد. به‌عنوان مثال، بسیاری از افراد تمایل دارند سفرهای انفرادی را تجربه کنند اما نمی‌دانند باید از کجا شروع کنند؛ رادیو جولون دغدغه‌های این نوع از مخاطبان را نیز برطرف می‌کند.

اعضای تیم جولون

بنیان‌گذار و اعضای تیم

کیمیا خسروی و سالار موسوی، بنیان‌گذاران این استارتاپ که کار تولید محتوا و ضبط و کارگردانی صوتی پادکست را انجام می‌دهند، هر دو راهنمای رسمی گردشگری هستند و سال‌هاست که به ایران‌گردی و جهان‌گردی می‌پردازند. کیمیا خسروی، بلاگر سفر است و سال‌هاست در زمینه تورهای ورودی و خروجی به‌طور تخصصی کار می‌کند. سالار موسوی نیز علاوه بر تولید محتوا در حیطه سفر، مدرس دوره‌های راهنمایان گردشگری است. تیم رادیو جولون دو عضو کلیدی دیگر نیز دارد؛ بابک قادری، طراح هویت بصری و حامد ستاریان، طراح و پشتیبان فنی وب‌سایت که نقش بسزایی در پیشبرد اهداف جولون دارند. در تیم جولون یک نفر هم مسئولیت مدیریت شبکه‌های اجتماعی را به عهده دارد.

هدف و آینده رادیو جولون

جولون همواره تلاش کرده است تا مرجعی تخصصی در زمینه سفر و گردشگری باشد. قدم‌های آتی این استارتاپ نیز در راستای همین هدف خواهد بود. گسترش محصولات مرتبط با سفر و ورود به بخش‌های جدید و مرتبط با رسالت و اهداف رادیو جولون هم از برنامه‌های این استارتاپ در آینده نزدیک است که به‌زودی از آن‌ها رونمایی خواهد شد. «قطبنما» قصد دارد برای آشنایی مخاطبان با کسب‌و‌کارهای گردشگری ایرانی، برخی از آن‌ها را در مقاله‌های استارتاپی خود معرفی کند. شما می‌توانید جدیدترین اخبار و مقالات درباره استارتاپ‌های گردشگری ایرانی و خارجی را در «قطبنما» مطالعه کنید.

پیشنهاد قطبنما:

وقتی «سفره ایرانی» تولید محتوا می‌کند

مطالب مرتبط