رسانه قطبنما: «ارکاییکلند» استارتاپی است که در زمینه احیا صنایع دستی عشایری و روستایی و تلفیق آن با مدرنیته فعالیت میکند. اما از خدمات این استارتاپ چه میدانیم؟
رسانه «قطبنما» قصد دارد طی سلسله مقالاتی، برخی از استارتاپها و کسبوکارهای نوپا در حوزه سفر و گردشگری ایرانی را معرفی کند. در این مقالات، بخشی از ایدههای جذاب برای ایجاد یک کسبوکار گردشگری را با مخاطبان به اشتراک خواهیم گذاشت و از تجارب بنیانگذاران این استارتاپها خواهیم نوشت. در این مطلب بهسراغ استارتاپ گردشگری ارکاییکلند خواهیم رفت که در حوزه گردشگری عشایری فعال است؛ این استارت آپ، علاوه بر ارائه محصولات و آثار عشایری، طعم زندگی در کنار عشایر را نیز برای مشتریان خود به ارمغان میآورد.
استارتاپ ارکاییکلند در یک نگاه
استارتاپ گردشگری و صنایع دستی عشایری و روستایی «ارکاییکلند» (arkaikland) در زمینه احیا صنایع دستی عشایری و روستایی و تلفیق آن با مدرنیته، فعالیت میکند. علاوه بر آن، این استارتاپ به برگزاری تورهای خاص و تجربهگرا و عشایری نیز میپردازد و توانسته به توسعه گردشگری روستایی در برخی مناطق نیز کمک کند. هدف اصلی این استارتاپ احیا و ترویج آداب و رسوم و فرهنگهای اصیل و درآمدزایی اقوام و عشایر ایران است. این استارتاپ موفق شده است در دو رویداد کشوری یکی در یزد و یکی در تهران رتبه اول و دوم را کسب کند.
ایده تولد ارکاییکلند
هاله آقابابا، بنیانگذار ارکاییک لند، بهعنوان راهنمای تور، بهصورت تخصصی در بخش عشایر فعالیت و از نزدیک با این اقوام کار کرده است. او با این تفکر که ایدهها و هنرهای عشایر و روستاییان آن طور که باید، دیده نمیشوند و با هدف درآمدزایی برای این اقوام و معرفی هنر، آیین و آداب و رسوم آنها، تصمیم به راهاندازی این استارتاپ گردشگری گرفت. از مهمترین اقدامات این استارتاپ برای معرفی صنایع دستی عشایر، ترکیب سبک جدید و مدرن با سبکهای سنتی عشایری است که سبب بیشتر دیدهشدن و جلبتوجه مخاطبان و البته افزایش درآمد جامعه محلی میشود.
نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت
- تلفیق سبک مدرن و سنتی در آثاری چون زیورآلات
- تمرکز بر محصولاتی چون داروهای گیاهی و سنگهایی با خاصیت درمانی
- ایدهای جدید در بازار
نقاط ضعف
- در ابتدای کار این استارتاپ در بحث تیمسازی دارای ضعف بوده، اما اکنون این مشکل را حل کرده است.
فرصتها و چالشها
فرصتها
- معرفی فرهنگ و آداب و رسوم عشایر
- جذب گردشگران خارجی
چالشها
- عدم حمایت مراجع ذیربط
ارکاییکلند چگونه مشتریان را جذب میکند؟
در حال حاضر، بیشتر مشتریان ارکاییکلند از مسافران قبلی تورهای برگزارشده توسط بنیانگذار این استارتاپ هستند. در واقع بیشترین بازاریابی این استارتاپ بهصورت دهانبهدهان است. از سوی دیگر، استارتاپ ارکاییکلند در شبکههای اجتماعی خود از تولید محتوای ویدیویی و روشهای دیگر برای جذب مشتریان استفاده میکند.
چرا ارکاییکلند؟
ارکاییک لند برای تمام محصولات خود شناسنامه تعریف کرده است؛ بهعنوان مثال تمام آثاری که ارکاییکلند بهکمک عشایر عرضه میکند، دارای جزییاتی مانند نام، مصارف و خواص درمانی و... هستند؛ امری که تاثیر بیشتری بر مخاطب میگذارد و از طرف دیگر، به کسب درآمد عشایر و البته سرپرستهای خانوار کمک میکند.
بنیانگذار و اعضای تیم
هاله آقابابا بنیانگذار مجموعه ارکاییکلند، مدتها در حوزه برگزاری تورهای عشایری فعالیت میکرد. در حال حاضر، ۳ نفر در این مجموعه فعالیت میکنند و هر ۳ در حیطه گردشگری تحصیل کردهاند و راهنمای تور هستند.
هدف و آینده ارکاییکلند
هدف اصلی ارکاییکلند، گسترش مجموعه است؛ در حال حاضر این استارتاپ بهمنظور صادرات محصولات خود به خارج از کشور، با برخی از شرکتهای خارجی گفتوگو کرده است. این استارتاپ، بهمنظور آشنایی مخاطبان خارجی با آثار هنری عشایر، استراتژیهایی را در نظر گرفته است تا فرهنگ و آیین ایرانی را در جهان مطرح کند. «قطبنما» قصد دارد برای آشنایی مخاطبان با کسبوکارهای گردشگری ایرانی، برخی از آنها را در مقالههای استارتاپی خود معرفی کند. شما میتوانید جدیدترین اخبار و مقالات درباره استارتاپهای گردشگری ایرانی و خارجی را در «قطبنما» مطالعه کنید.
استارتاپ ایرانی معرفیشده در قطبنما: