رازهای موفقیت در اینستاگرام در سال ۱۴۰۲ + اینفوگرافیک

رازهای موفقیت در اینستاگرام در سال ۱۴۰۲ + اینفوگرافیک

رسانه قطبنما: اینستاگرام قصد کوتاه آمدن ندارد. هر سال که می‌گذرد این شبکه اجتماعی تصویرمحور، قابلیت‌های خودش را بیشتر به کاربرانش اثبات می‌کند؛ هم به کسانی که می‌خواهند از خود چهره‌ای بسازند و پرسونال‌ برندینگ انجام دهند و هم کسب‌وکارهایی که در پی توسعه بازار و فروش بیشتر هستند و از اینستاگرام مارکتینگ برای بازاریابی محصولات خود استفاده می‌کنند. اینستاگرام آغوش خود را برای همه باز کرده است.

کاربران اینستاگرام می‌دانند که بااعتماد به این شبکه اجتماعی ضرر نخواهند کرد و اگر هم موفق نشوند، مقصر کسی نیست جز خودشان! تا به حال کسی پیدا نشده که بگوید الگوریتم‌های اینستاگرام مرا دوست ندارند و با صفحه من مشکل دارند. اگر مشکلی وجود دارد حتما یا از اطلاعات کم فرد است و یا به‌خوبی نتوانسته رازهای موفقیت در اینستاگرام را کشف کند.

آنقدر مطالب آموزشی در دنیای وب و شبکه‌های اجتماعی از راهکارهای رشد یک صفحه اینستاگرام وجود دارد که فقط کافی است دستورالعمل‌ها یکی یکی اجرایی شوند تا معجزه‌های این شبکه اجتماعی خودش را نشان دهد. البته باید این نکته را هم مدنظر داشت که هر گردی گردو نیست و ممکن است هر اطلاعاتی مناسب فعالیت مدنظر شما نباشد.

اما رازهای موفقیت در اینستاگرام در سال ۱۴۰۲ چیست و با رعایت چه نکاتی می‌توان در اینستاگرام فعالیت موثر داشت؟

۱. هدف و استراتژی صفحه را مشخص کنید

برای شروع فعالیت در اینستاگرام مهم است که هدف خود را بشناسید؛ چرا که تنها در این صورت می‌توانید بهترین استراتژی تولید محتوا و بازاریابی دیجیتال را برای برند خود پیاده کنید. اهدافی که افراد یا کسب‌وکارها را ترغیب به فعالیت در اینستاگرام می‌کند، معمولا افزایش فروش، آگاهی از برند، گسترش دایره ارتباطی با کاربران، ارتباط با افراد شاخص یا همان اینفلوئنسرهای حوزه فعالیت و البته افزایش ترافیک سایت است. بنابراین مهم است که بدانید چه می‌خواهید تا براساس آن برنامه‌ریزی کنید.

پس از مشخص کردن هدف، سراغ رقبای حوزه خود بروید و ببینید آن‌ها برای چه ‌چیزی در اینستاگرام حضور دارند. با کمی دقت و جستجو در صفحه رقبا، می‌توانید اهداف آن‌ها را تشخیص دهید و سپس گام بعدی، یعنی نوع محتوایی را که برای آن هدف تولید می‌کنند، بشناسید. به این صورت، خیلی راحت می‌توانید با بازار حوزه خود آشنا شوید و بهترین استراتژی را برای صفحه خود تعیین کنید.

۲. تقویم محتوا داشته باشید

تقویم محتوای شبکه های اجتماعی

در دنیا هیچ کاری بدون برنامه‌ریزی پیش نمی‌رود و اگر هم پیش برود، موقت است. بنابراین، این قسمت را اصلا دست‌کم نگیرید. داشتن یک تقویم محتوای اصولی باعث می‌شود از ریل تولید محتوای خود خارج نشوید و چشم‌انداز صفحه خود را شفاف ببینید. اینکه هر روز صرفا طبق احساسات یا صرفا براساس ترند روز محتوا بسازید، باعث می‌شود عنان کار از دستتان خارج شود و به احتمال خیلی زیاد، یادتان می‌رود از اول برای چه هدفی صفحه خود را راه‌اندازی کرده بودید!

داشتن یک تقویم محتوایی اصولی مزیت مهم دیگری هم دارد و آن آزمودن و بررسی خطاهاست. ممکن است به‌مدت یک هفته یا یک ماه ریتمی مشخص برای محتوای خود داشته باشید اما نتیجه نگیرید؛ در این صورت می‌توانید تقویم محتوایی و آمارهای صفحه خود را بررسی کنید و ببینید پاشنه آشیل کارتان کجاست و در هفته یا ماه بعدی آن را اصلاح کنید.

۳. بایو صفحه را کامل و جذاب بنویسید

حتما برای شما هم پیش آمده است که وارد صفحه یک کسب‌وکار یا یک فرد شده‌اید اما دقیقا متوجه نشدید که در آنجا چه خبر است! اگر آن صفحه خوش‌شانس باشد، چند پست و استوری از آن می‌بینید تا کمی بیشتر سر در بیاورید. 

اما بدانید که این خطای شناختی شما نیست؛ بلکه ضعف آن صفحه است که نتوانسته خود را به درستی معرفی کند. کاربران اینستاگرام وقت زیادی برای یک صفحه یا محتوا نمی‌گذارند. بنابراین، اگر می‌خواهید مخاطب بیشتری جذب کنید، به نفعتان است که قسمت بایو (Bio) را شبیه یک قلاب ببینید که هر لحظه ممکن است یک مخاطب به آن گیر کند و شکار شما شود.

برای نوشتن یک بایو جذاب، از تمام قابلیت‌هایی که اینستاگرام در اختیار شما قرار داده، استفاده کنید. جدای از قسمت نام برند که باید قابل سرچ باشد و انتخاب یک تصویر زنده و جذاب، ۱۵۰ کاراکتر دارید که در آن سوابق کاری، علایق، همکاری‌ها، اهداف و حتی یک شعار جذاب بنویسید. در این قسمت می‌توانید از ایموجی‌ها هم استفاده کنید که شما را خلاق‌تر نشان دهد و همچنین، می‌توانید کلمات کلیدی مدنظر کسب‌وکار خود را هم بنویسید.

استفاده از هشتگ‌های مرتبط و همچنین استفاده از ترفندهای کال تو اکشن (Call to Action)، تعامل مخاطب با شما را در همان ابتدا بالا می‌برد. مثلا می‌توانید لینک شبکه‌های اجتماعی دیگر خود را در آنجا بگذارید و از مخاطبان بخواهید آن‌ها را دنبال کنند و یا آدرس سایت و ایمیل خود را وارد کنید تا اعتبار بیشتری به صفحه خود بدهید.

۴. قالب‌های محتوایی را به‌درستی بشناسید

قالب های محتوایی اینستاگرام

زمانی که اینستاگرام در سال ۲۰۱۰ میلادی متولد شد و مورد استفاده کاربران قرار گرفت، تنها قابلیت آن، امکان پست کردن یک عکس به‌علاوه نوشتن یک متن کوتاه بود. اما حالا چه؟ چندین قالب متنوع در اختیار ما قرار دارد که مطمئنا در آینده بیشتر هم خواهند شد. برای فعالیت موثر در این شبکه اجتماعی لازم است که آن‌ها را بشناسید و به‌کار بگیرید.

همان‌طور که می‌دانید اینستاگرام یک شبکه اجتماعی مبتنی‌بر تصویر است. هرچه عکس و فیلم‌هایی که تولید می‌کنید باکیفیت‌تر باشد، بازخوردهای بهتری می‌گیرید؛ اما تنها کیفیت تصویر کافی نیست. اینکه یک تولیدکننده محتوا در اینستاگرام بداند از کدام محتوا در چه قالبی استفاده کند، بسیار مهم است. یعنی بداند کدام عکس مناسب استوری است،‌ برای پست کدام فیلم را منتشر کند و چه متنی برای آن‌ها بنویسد که بیشترین تعامل را از مخاطبان خودش بگیرد.

یکی از مهمترین فاکتورهایی که یک سازنده محتوا باید به آن توجه کند، این است که آیا محتوایی که در قالب ریلز، استوری، پست، لایو و... به اشتراک می‌گذارد حسی مثبتی در مخاطب ایجاد می‌کند یا خیر. و اگر بله، آیا این حس ماندگاری دارد یا نه؟ بنابراین، هرچه تسلط شما روی این اپلیکیشن و قالب‌های محتوایی آن بیشتر باشد، حتما مخاطبان شما راضی‌تر خواهند بود.

۵. به مقدار کافی محتوا منتشر کنید

در این قسمت می‌خواهیم از چند دستورالعمل محتوایی صحبت کنیم. اینکه تقویم محتوایی خود را چگونه پربارتر کنید و معیار ما هم قرار است براساس تغییرات جدید اینستاگرام در سال ۲۰۲۳ میلادی باشد.

سوال: معمولا چند پست و استوری در هفته بگذاریم؟ پاسخ:

  • روزانه حداقل ۱۵ و حداکثر ۲۰ استوری تلفیقی از عکس و ویدیو کفایت می‌کند.
  • میانگین هفته‌ای ۲ تا ۳ پست برای یک صفحه فعال مناسب است.
  • در هفته ۱ الی ۲ پست IG TV هم لازم دارید.
  • از ریلز (Reels) هم غافل نشوید. ویدیو حرف اول را در اینستاگرام می‌زند. در هفته ۲ الی ۳ ریلز با آهنگ‌ها و چالش‌های ترند هم منتشر کنید.
  • بد نیست به خواهرخوانده اینستاگرام یعنی تردز (Threads) هم هفته‌ای ۱ تا ۳ پست تزریق کنید. اگر اکانت تردز ندارید، بسازید و در آن بازاریابی کنید. اینطوری به صفحه اینستاگرام خود کمک کرده‌اید.
  • حتما هایلات‌های صفحه اینستاگرام خود را به‌روز کنید و هر هفته دستی به سر و روی آن بکشید.

با انجام این چند کار که توصیه متخصصان اینستاگرام مارکتینگ است، خود را برای یک رشد باورنکردنی در کسب‌وکارتان آماده می‌کنید و خیلی زود تاثیر نتایج مثبت آن را مشاهده خواهید کرد.

۶. محتوای صفحه را در بهترین زمان ممکن منتشر کنید

بهترین زمان انتشار، همیشه دغدغه تولیدکنندگان محتوا است و این تنها مختص اینستاگرام نیست. هر کدام از شبکه‌های اجتماعی خاصیت خود را دارند؛ چرا که کاربران آن متفاوتند. در اینستاگرام هم دستورالعمل خاصی نمی‌شود صادر کرد. بهترین راه یافتن زمان انتشار مناسب متناسب با مخاطبان خودتان است.

برای اینکه به بهترین زمان انتشار دست پیدا کنید، می‌توانید زمان‌های مختلف امتحان کنید. یک بار هنگام صبح محتوا را منتشر کنید، یک بار ظهر، سپس بعدازظهر و در نهایت هم شب. روزهای هفته را همین‌طور بسنجید و سعی کنید به الگویی دست پیدا کنید که اوایل، اواسط و پایان هفته اوضاع تعامل مخاطبان شما به چه صورت است. 

برای سنجش این موضوع، به قسمت Insight صفحه‌تان بروید و آمارها را بررسی کنید. این بهترین دستورالعمل است. رگ خواب مخاطبان خود را تنها به این صورت می‌توانید پیدا کنید و این را در خاطر داشته باشید که آمارهایی که به آن رسیده‌اید مختص شماست و نه هیچ صفحه دیگری.

البته یک نکته خیلی مهم درباره بهترین زمان انتشار وجود دارد که برای یک توصیه کلی بد نیست آن را در نظر داشته باشید و آن هم اشتراکات زندگی آدم‌ها در تمام دنیاست. بیشتر آدم‌ها زمانی که سرکار هستند، اینستاگرام را چک نمی‌کنند و به‌جایش زمان ناهار و استراحت این کار را انجام می‌دهند. آخر هفته‌ها هم همینطور؛ فراعت کاربران برای وقت‌گذرانی در شبکه‌های اجتماعی روزهای آخر هفته بیشتر می‌شود و یادتان باشد که اگر مخاطب بین‌المللی دارید، آخر هفته‌های آن‌ها شنبه و یکشنبه است و طبیعتا ساعت‌های خواب و بیداری متفاوتی هم دارند. اما یادتان باشد که قائده اصلی همان منحصربه‌فرد بودن مخاطب هر صفحه است و نشود نسخه بهترین زمان انتشار را برای همه یکسان پیچید.

۷. اینستاگرام را مدام به‌روز و از آپشن‌های جدید استفاده کنید

الگوریتم های اینستاگرام را شناسایی کنید

سرعت تغییرات در اینستاگرام نسبت به دیگر شبکه‌های اجتماعی بالاتر است و این مسئله کار را برای تولیدکنندگان محتوا در این پلتفرم کمی سخت می‌کند. شما ناچارید خود را با الگوریتم‌های اینستاگرام هماهنگ کنید؛ در غیر این صورت، از رقبایتان عقب می‌افتید. مطمئنا این چیزی نیست که دلتان بخواهد؛ بنابراین، سعی کنید این عادت را در خودتان جا بیندازید.

برخی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی را که در سال ۲۰۲۳ به اینستاگرام اضافه شده‌‌اند می‌توانید در لیست زیر مشاهده کنید:

  • آپشن Notes: این ویژگی به کاربران دسترسی نوشتن یک یادداشت تا حداکثر ۶۰ کاراکتر را می‌دهد که معمولا هم احساسات و نقطه‌نظرات خود را بیان می‌کنند.
  • اضافه شدن حالت Quite:‌ در صورت فعال کردن این قابلیت نوتیفیکیشن‌های اینستاگرام برای شما ارسال نمی‌شود و حالت Activity پروفایل شما نیز به Quite Mode تغییر می‌کند.
  • آواتار داینامیک و قابلیت بزرگنمایی تصویر پروفایل: این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد که در قسمت عکس پروفایل خود، هم از عکس و هم از آواتار دلخواه خود استفاده کنند و همچنین با نگه داشتن انگشت روی عکس پروفایل، تصویر آن بزرگ‌ می‌شود.
  • ارسال گیف (GIF) برای پاسخ به کامنت: کاربران اینستاگرام با این قابلیت می‌توانند همانند استوری‌ها، از گیف برای پاسخ دادن به یکدیگر استفاده کنند.
  • قابلیت پروفایل گروهی Group Profiles: این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد با اعضای خانواده، دوستان و یا همکاران خود گروه تشکیل دهند و پست‌ها و استوری‌های خود را در این پروفایل مشترک به اشتراک بگذارند و تنها خودشان قادر به دیدن آن باشند.
  • قابلیت نظرسنجی در کامنت‌ها: این آپشن البته برای همه اکانت‌ها فعال نیست؛ اما صفحاتی که می‌توانند از آن استفاده کنند، قدرت تعاملی خود را با کاربران چند برابر می‌کنند و به این صورت، امکان گردآوری نظر مخاطبان برای آن‌ها راحت‌تر شده است.

قابلیت‌های اینستاگرام که در سال ۲۰۲۳ میلادی بیشتر از این چند مورد است و شما می‌توانید با کمی جستجو با بخش‌های دیگر این شبکه‌ اجتماعی آشنا شوید.

۸. تعامل خود را با صفحات مرتبط حوزه فعالیتتان افزایش دهید

راهای موفقیت در اینستاگرام - اینفوگرافیک

الگوریتم اینستاگرام از یک زاویه، شبیه به زندگی اجتماعی ما انسان‌هاست. برای مثال،‌ اگر وارد یک اجتماع ورزشی شویم و برای مدتی با افراد آنجا ورزش کنیم،‌ کم‌کم خلق‌وخوی آن‌ها را پیدا می‌کنیم و اگر برای مدتی طولانی‌تر ادامه دهیم، می‌بینیم که آن افراد ما را به‌عنوان یک عضو جدی پذیرفته‌اند، به ما احترام می‌گذارند و از ما حمایت می‌کنند. حال اگر شما هم این کار را انجام دهید، یعنی هوای آن‌ها را داشته باشید، محبوب‌تر می‌شوید و اعتبار بیشتری در آن اجتماع کسب می‌کنید.

اینستاگرام هم یک چنین فضایی برای کاربرانش ایجاد کرده است. پس بهتر است دستورالعمل‌های زیر را مدنظر داشته باشید تا نتیجه بهتری از فعالیت‌های خود بگیرید:

  • روزانه به اکانت ۱۰ کسب‌وکار کوچک که دنبال می‌کنید، سر بزنید و از آخرین پست‌هایشان حمایت کنید.
  • هر روز به اکانت ۵ کسب‌وکار بزرگ که دنبال می‌کنید، سر بزنید و در کامنت‌ها با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.
  • نسبت‌ به استوری‌های کسب‌وکارهای حوزه خود بی‌تفاوت نباشید و به آن‌ها واکنش نشان دهید.
  • در صورت لزوم، بد نیست که محتواهایی را که به آن‌ها کمک می‌کند، برایشان بفرستید.
  • هشتگ‌های با موضوع‌های خاص مورد نظرتان را جستجو کنید و با صفحه‌هایی که از این هشتگ‌ها استفاده کرده‌اند و شما آن‌ها را دنبال نمی‌‌کنید، تعامل برقرار کنید.

فعالیت در اینستاگرام را به چشم یک فعالیت کوتاه‌مدت نگاه نکنید. اگر شما فرد یا کسب‌وکاری هستید که می‌خواهید برند خود را توسعه دهید، بهتر است برای درازمدت روی اینستاگرام سرمایه‌گذاری کنید؛ چرا که بدون شک نتایج شگفت‌انگیزی از تلاش‌های خود دریافت‌ خواهید کرد.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

بازاریابی محتوایی گردشگری چیست + اینفوگرافیک

مطالب مرتبط