۳ اصل برای ورود کسب‌ و کارها به متاورس

۳ اصل برای ورود کسب‌ و کارها به متاورس

رسانه قطبنما: این روزها اخبار و تحلیل‌های بسیاری درباره متاورس در گردشگری و دیگر صنایع به گوش می‌رسد. بسیاری از شرکت‌ها و کسب‌و‌کارهای جهان، از جمله کسب و کارهای گردشگری می‌‌خواهند به نحوی وارد این دنیای جدید و پیشرفته شود.

اما برای ورود به دنیای متاورس سوالات و چالش‌های بسیاری وجود دارد؛ مثلا اینکه کسب‌و‌کارها چگونه می‌توانند وارد دنیای متاورس شوند؟

هنگامی که «مارک زاکربرگ» مدیر عامل فیس بوک، اعلام کرد که این شرکت به‌زودی به یک شرکت مبتنی بر متاورس تبدیل خواهد شد، بسیاری از ناظران و کارشناسان با شک‌ و‌ تردید به این مسئله نگریستند.

اما امروز هرکس در هر جایگاهی از متاورس سخن می‌گوید؛ فیس‌ بوک به‌عنوان متا برند خود را بازتعریف کرده و چندین شرکت غول تکنولوژی نظیر مایکروسافت، دیزنی، تنسنت و... با برنامه‌ریزی‌های جدی در این مسیر قرار گرفته‌اند. اما تنها شرکت‌های بزرگ فناوری‌محور نیستند که مفهوم متاورس را پذیرفته‌اند، بلکه بسیاری از شرکت‌ها و صنایع دیگر، مثل صنعت گردشگری نیز به این مفهوم جدید سوق پیدا کرده‌اند.

حال که دنیا به‌سرعت به‌سمت فناوری متاورس در حال حرکت است، چه چالش‌ها و یا سوالاتی ممکن است پیش روی شرکت‌هایی که می‌خواهند از این فناوری استفاده کنند، قرار بگیرد؟ در ابتدا بهتر است به این سوال پاسخ بدهیم که متاورس چیست و در حال حاضر یا در آینده چه استفاده‌هایی می‌توان از آن کرد؟

کاربرد متاورس در کسب و کارها

به‌ بیان ساده، متاورس یک دنیای واقعیت مجازی است که کاربران می‌توانند از طریق آن، در دنیای واقعی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، بازی کنند و تجربه‌های متفاوتی به دست آورند. در دنیای متاورس کاربران می‌توانند با استفاده از فناوری‌هایی مانند «واقعیت مجازی» (VR) و «واقعیت افزوده» (AR)، بسیاری از فعالیت‌های روزانه خود مانند خرید، کار، بازی و... را به‌صورت مجازی انجام دهند.

در حال حاضر در برخی کسب‌و‌کارها و بخش‌های مختلف زندگی انسان‌ها، ردپایی از متاورس دیده می‌شود.

در ادامه به برخی از این نمونه‌ها اشاره می‌کنیم که در آینده نیز می‌توانند رشد قابل‌توجهی داشته باشند:

کار از راه دور (دورکاری)

این روزها بسیاری از شرکت‌ها از ابزارهای مختلفی برای برقراری ارتباط، پیگیری کارها و ذخیره و به‌اشتراک‌گذاری فایل‌ها استفاده می‌کنند، اما پلتفرم متاورس می‌تواند انجام تمام این کارها را به‌صورت یکپارچه و واحد محقق کند.

اپلیکیشن‌های کار واقعیت مجازی (مانند اپلیکیشن Horizon فیس‌بوک)، یک سری آواتارهای دیجیتالی در دسترس کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند تمام این وظایف خود را با استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی، در هر مکانی انجام دهند.

آموزش یا یادگیری

تاکنون نمونه‌های گوناگونی از آموزش‌‌های دیجیتالی دیده شده که مزایای بسیاری نیز به‌همراه داشته است، اما اگر یک برنامه آموزشی همه‌جانبه وجود داشته باشد که به‌صورت یکپارچه به سایر نرم‌افزارهای یک شرکت متصل شود، آموزش دیجیتالی می‌تواند مزایای بیشتری نیز داشته باشد.

در نظر بگیرید که کارمندان یک شرکت بتوانند هنگام انجام‌ دادن وظایف کاری خود، در عرض چند ثانیه به برنامه‌های آموزشی نیز متصل شوند؛ بدون آنکه به مربی، تمرین یا تجهیزاتی به‌جز هدست یا گوشی هوشمند نیازی باشد.

تکنولوژی دوقلوی دیجیتال

تکنولوژی دوقلوی دیجیتال یا همزاد دیجیتال یک نمایش دیجیتالی از یک جسم فیزیکی است که کاربردهای مختلفی دارد. دوقلوی دیجیتال می‌تواند اجزا، فرایندها و حتی سیستم‌های پیچیده را مدیریت کنند. با پیاده‌سازی سیستم دوقلوی دیجیتال در واقعیت مجازی و افزوده و همچنین ادغام آن‌ها با سایر راه‌حل‌های اختصاصی، شرکت‌ها می‌توانند محصولات جدیدی تولید کنند یا محصولات خود را توسعه دهند.

بازارهای اینترنتی جهانی

به‌کمک دنیای متاورس، شرکت‌ها می‌توانند بازارهای اینترنتی خود را ایجاد یا در بازارهای اینترنتی گسترده‌تر وارد شوند. به‌کمک بازارهای اینترنتی شخصی، شرکت‌ها می‌توانند خدمات B2B و B2C خود را به مشتریان بالقوه ارائه دهند. همچنین آن‌ها می‌توانند با ورود در بازارهای اینترنتی گسترده‌تر، خرید و فروش و خرید محصولات یا خدمات خود را توسعه دهند.

اصول ورود کسب و کارها به متاورس

کسب‌و‌کارها و شرکت‌هایی که قصد دارند متاورس را هدف قرار دهد، باید این دنیای دیجیتالی گسترده و همه‌جانبه را بر اساس نیازهای خود متمرکز کنند. اما شرکت‌ها چگونه می‌توانند وارد این دنیای جدید شوند؟ ۳ اصل در این زمینه وجود دارد:

شناسایی و تعیین اهداف کسب‌ و‌ کار

یکی از نکات کلیدی برای ورود به دنیای متاورس آن است که این فناوری باید به هر روی، به‌نفع کارکنان، مشتریان و یا هردو باشد. شرکت‌هایی که قصد دارند کسب‌ و‌ کار خود را وارد این دنیای جدید کنند، باید طیف وسیعی از فعالیت‌هایی را که می‌خواهند انجام دهند، شناسایی و اهداف خود را مشخص کنند.

استفاده از یک موتور به‌ منظور تسریع عملکرد پلتفرم

تجربه متخصصان خارجی، در ایجاد اپلیکیشن‌های همه‌جانبه نشان می‌دهد که موتورهای بازی مانند Unity و Unreal برای کوتاه‌شدن مدت‌زمان توسعه پلتفرم‌ها بسیار کاربرد دارند.

ایجاد تصاویر سه‌بعدی

مدل‌های سه‌بعدی، بخشی جدایی‌ناپذیر از برنامه‌های همه‌جانبه هستند. بنابراین ایجاد پلتفرم‌های سه‌بعدی معمولا نیاز به تولید محتوا در این فرمت و ایجاد راه‌های خلاقانه برای سه‌بعدی‌کردن اطلاعاتی دارند که قبلا تنها در قالب متن وجود داشتند.

چالش‌های ایجاد برنامه‌های متاورس

اگرچه مفهوم متاورس در چند دهه گذشته وارد زندگی انسان‌ها شده است، اما هنوز هم این تکنولوژی در ابتدای کار خود قرار دارد و هنوز چالش‌های بسیاری در ایجاد برنامه‌های مبتنی بر متاورس برای شرکت‌ها وجود دارد.

در مقاله «متاورس در گردشگری چه کاربردی دارد + ۵ مزیت» به این موضوع پرداخته‌ایم.

آینده در دستان متاورس

این روزها مفهوم متاورس در گردشگری و دیگر صنایع و حوزه‌ها به موضوع پرطرفداری در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است؛ اما هنوز این فناوری در آغاز راه خود قرار دارد و یقینا روزی به نقطه‌ای خواهد رسید که شاید هم‌اکنون قابل‌تصور نباشد.

حتی اگر متاورس نیز نتواند تمام اهداف خود را محقق کنند، اکوسیستم دیجیتال و تجربیات همه‌جانبه‌ای که از سوی شرکت‌های بزرگ و کوچک ایجاد می‌شود، سبب افزایش مشتریان، کاهش هزینه‌ها، سودآوری، آگاهی از برند و... می‌شود.

جدیدترین موضوعات و مقالات تحولات دیجیتال را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط