معرفی استارتاپ‌های گردشگری ایرانی (۱)

وینوپر، دستیار مجریان تورهای گردشگری

وینوپر، دستیار مجریان تورهای گردشگری

رسانه قطبنما: «وینوپر» یک کسب‌و‌کار گردشگری ایرانی است که خود را دستیار مجریان تورهای گردشگری معرفی می‌کند. اما این شرکت دقیقا چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

رسانه «قطبنما» قصد دارد طی سلسله مقالاتی، برخی از استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوپا در حوزه سفر و گردشگری ایرانی را معرفی کند. در این مقالات، بخشی از ایده‌های جذاب برای ایجاد یک کسب‌وکار گردشگری را با مخاطبان به اشتراک خواهیم گذاشت و از تجارب بنیان‌گذاران این استارتاپ‌ها خواهیم نوشت. در این مطلب، به‌سراغ استارتاپ وینوپر مستقر در اصفهان خواهیم رفت که در سال ۱۳۹۷ آغاز به کار کرده است.

وینوپر در یک نگاه

وینوپر، به‌عنوان یک دستیار برای مجریان تور معرفی می‌شود؛ این استارتاپ از طریق سیستم پیشرفته خود خدماتی مانند فروش آنلاین تورهای گروهی، مدیریت و حسابرسی‌ تورها، ارائه بیمه، کنسلی و استرداد رایگان، وب‌سایت فروش، امکان سوال از مسافر، ارسال پیامک و گزارش فروش و... را برای مجریان تور فراهم می‌کند. وینوپر در واقع یکی از محصولات استارتاپ استودیو پایرتس است که خدماتی برای مدیریت تور، مسافران، کانال‌های فروش تور، رزرو مستقیم تور، حسابداری و مدیریت تراکنش‌ها، قابلیت ایجاد وب‌سایت به‌صورت شخصی و همکاری در فروش را ارائه می‌دهد. استارتاپ استودیو پایرتس در اصفهان، محصولات دیگری در زمینه سفر و گردشگری دارد که خدماتی نظیر رزرو اقامتگاه، هتل، پرواز و سایر خدمات گردشگری را شامل می‌شود.

ایده تولد وینوپر

علی کریمی، بنیان‌گذار استارتاپ وینوپر، بیش از ۶ سال است که در زمینه اجرای تور، به‌ویژه تورهای طبیعت‌گردی و... فعالیت می‌کند و به‌خوبی با چالش‌ها و مشکلات این حوزه از قبیل ثبت‌نام مسافران، فرآیند پرداخت و... آشنا است. بنابراین ایده اصلی تولد وینوپر، توسط بنیان‌گذار این استارتاپ و برای حل مشکلات مجریان تور و ارائه یک راه‌حل کارآمد و در نهایت، یک سفر رضایت‌بخش به مسافران شکل گرفته است.

نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت

  • می‌توان گفت وینوپر اولین استارتاپ ایرانی است که زیرساخت رزرواسیون آنلاین تورهای گروهی ارائه می‌دهد.
  • این استارتاپ به‌خوبی از چالش‌ها و مشکلات مجریان تور در بازار آگاه است.

نقاط ضعف

  • برقراری تعادل میان مجریان و فروشندگان تور

فرصت‌ها و چالش‌‌ها

فرصت‌ها

  • این استارتاپ پیش‌بینی می‌کند که در آینده مقاصد جدید رشد بیشتری داشته باشند و مسافران تمایل بیشتری به تورهای گروهی و کسب تجربه‌های بهتر از خود نشان دهند.
  • از سوی دیگر، بنیان‌گذاران این استارتاپ معتقدند که بازار فروش آنلاین تورهای گروهی هنوز در ایران شکل نگرفته و وینوپر می‌تواند یکی از اولین استارتاپ‌های ایرانی در این حوزه باشد.

چالش‌ها

  • مسائل مالیاتی و قوانینی که برای پلتفرم‌هایی نظیر وینوپر در نظر گرفته می‌شود.

وینوپر چگونه مشتریان را به خود جذب می‌کند؟

وینوپر چگونه مشتریان را به خود جذب می‌کند؟

با توجه به آنکه بنیان‌گذار وینوپر پیش از این، در حوزه تور و گردشگری فعالیت داشته است، مشتریان خود را در این بازار می‌شناسد. استارتاپ وینوپر در ابتدا به‌صورت غیرمستقیم و از طریق شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوای ویدیویی و.. بازاریابی و پس از شناخت مشتریان خود، به‌صورت مستقیم با آنها ارتباط برقرار می‌کند.

چرا وینوپر؟

مزیت بزرگ وینوپر، فروش آنلاین تورهای گروهی و کمک به مجریان تور است که کمتر در بازار ایران دیده شده است. به‌عنوان مثال، شاید مسافران برای یافتن اقامتگاه در پلتفرم‌های آنلاین ایرانی با گزینه‌های بسیاری روبه‌رو باشند، اما این خدمات برای تورها به‌ندرت دیده می‌شود. از سوی دیگر، وینوپر کارهای عملیاتی مجریان تور را تا حد بسیاری کاهش می‌دهد و تاکنون توانسته است برای هر مجری تور، حدود ۶۰۰ ساعت در زمان صرفه‌جویی کند. علاوه بر آن، مجریان تور به‌کمک وینوپر می‌توانند برآورد کامل و واضحی از فرآیند کاری خود داشته باشند.

وینوپر

بنیان‌گذاران و اعضای تیم

همان طور که گفته شد، علی کریمی، بنیان‌گذار استارتاپ گردشگری وینوپر پیش از این حدود ۶ سال در حوزه گردشگری و اجرای تور فعالیت کرده است. در حال حاضر ۴ نفر به‌صورت مستقیم و ۳ نفر به‌صورت پروژه‌ای با این استارتاپ گردشگری همکاری می‌کنند. اعضای این تیم شامل مدیرعامل و مدیر محصول، برنامه‌نویس و مدیر فنی، کارشناس روابط عمومی و بازاریابی برای مذاکره با مجریان تور و آژانس های مسافرتی، کارشناس خدمات مشتریان برای انجام فرآیندهایی نظیر تسویه‌ها و پاسخ به نیاز مشتریان و همچنین طراح محصول و طراح UI-UX، طراح گرافیک و کارشناس بازاریابی است.

اهداف آینده

استارتاپ وینوپر قصد دارد در آینده، نسخه چندزبانه پلتفرم‌ خود را به زبان‌های انگلیسی، عربی و ترکی ارائه دهد. علاوه بر آن، این استارتاپ قصد دارد از طریق درگاه‌های بین‌المللی به بازارهای کشورهای دیگری چون عمان، ترکیه و... نیز راه یابد.

مطالب مرتبط