رسانه قطبنما: در مقالههای استارتاپی این هفته بهسراغ ۶ استارتاپ گردشگری در «انگلستان» خواهیم رفت که با ایدههای جذاب خود در دوران کرونا توجهات بسیاری را به خود جلب کردهاند.
در طی همهگیری کرونا، دولت انگلیس از طریق آژانس ویژهای با عنوان "Innovate UK" میلیونها پوند در استارتاپهای مختلف از جمله استارتاپهای گردشگری سرمایهگذاری است. نکته جالب در رابطه با این سرمایهگذاریها آن است که این شرکتها علاوه بر اینکه موظف به تلاش برای تسریع در بهبود کشور انگلیس هستند، باید پروژههایی را که با برخی از معیارهای پایداری مطابقت داشته باشد را ارائه دهند. "Innovate UK"، که بخشی از موسسه «تحقیقات و نوآوری انگلستان» (UK Research & Innovation) است، از سال ۲۰۰۷ آغاز به کار کرده است و تا به امروز ۳.۵ میلیارد دلار در مشاغل مختلف سرمایهگذاری کرده است. همچنین گفته میشود که "Innovate UK" در ایجاد ۷۰,۰۰۰ شغل به ۸۵۰۰ سازمان کمک کرده است. استارتاپهای گردشگری که در طی بحران کرونا متولد شدهاند، در طیف وسیعی از شاخههای صنعت گردشگری اعم از ارائهی تکنولوژیهای بدون تماس، سفرهای آرام، طراحی اپلیکیشنهای وفاداری، ساخت قایقهای برقی و... آغاز به کار کردهاند. در این مطلب بهسراغ ۶ استارتاپ گردشگری در انگلیس خواهیم رفت که با طراحی پروژههای خلاقانه و پایدار در دوران کرونا، موفق به جذب بودجه از سوی "Innovate UK" شدهاند.
۱-استارتاپ مسافرتی "Byway"
معرفی استارتاپ: استارتاپ گردشگری "Byway" ارائهدهندهی پکیجهای گوناگون سفرهای آرام در سراسر انگلیس و فرانسه است. با همهگیری ویروس کرونا، تقاضای «سفرهای آرام» (Slow Travel) با افزایش چشمگیری از سوی گردشگران روبهرو شد. به همین دلیل استارتاپ گردشگری "Byway" کار خود را با ارائهی سفرهایی از طریق قطار، قایق و دوچرخه به مسافران در دوران کرونا آغاز کرد.
دریافت بودجه از "Innovate UK"
این استارتاپ، ۱۴۰,۰۰۰ دلار از صندوق نوآوری پایدار ۲۷۶ میلیون دلاری "Innovate UK" دریافت کرده است. این صندوق در ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) بهمنظور کمک به استارتاپها راهاندازی شده است. "Byway" از آن زمان تاکنون ۲۴۰,۰۰۰ دلار از طرح "Grants Smart" در "Innovate UK" دریافت کرده است.
۲-استارتاپ "UrbanThings"
معرفی استارتاپ: "UrbanThings" یک استارتاپ مسافرتی در لندن است که درزمینهی راهحلهای تکنولوژیمحور حملونقل عمومی از جمله بلیت هوشمند، اپلیکیشنهای مسافربری و... تخصص دارد. این استارتاپ در دوران کرونا طرحی با عنوان "Rail+Club" با تمرکز بر پایداری راهآهنها راهاندازی کرد. هدف این طرح ایجاد راهآهنهایی تمیزتر، سبزتر(پایدارتر) و مسافرپسندتر است. "Rail+Club" در واقع یک پلتفرم وفاداری است که برای تشویق مشتریان به بازگشت به سفر از طریق قطارها طراحی شده است.
دریافت بودجه از "Innovate UK"
"Innovate UK"، مبلغ ۱۲.۴میلیون دلار برای پشتیبانی از پروژهای نوآورانه در راهآهن و قطارها اختصاص داده است. ۵۴۸,۰۰۰ دلار از این بودجه نیز به طرح "Rail+Club" اختصاص داده شده است.
۳-استارتاپ "Gigged AI"
معرفی استارتاپ: استارتاپ "Gigged AI" یک پلتفرم دیجیتالی استخدام سریع استعدادهای برتر در شرکتها است. نوع فعالیت این استارتاپ شباهت زیادی به استارتاپ گردشگردی "Hospitality Gig" دارد که در استخدام استعدادهای برتر در شرکتهای مهمانیاری کمک میکند.
دریافت بودجه از "Innovate UK"
استارتاپ "Gigged AI"، موفق شده است که ۱۳۱,۰۰۰ دلار از صندوق نوآوری پایدار "Innovate UK" بهدست آورد. این شرکت نوپا اکنون در حال توسعهی الگوریتمهایی برای به حداقل رساندن چالشهای جغرافیایی برای استخدام استعدادهای برتر در مشاغل موردتقاضای آنها است. این شرکت ادعا میکند که با پلتفرم خود میتواند زمان تلفشدهی کارمندان را تا شش هفته کاهش داد.
۴-استارتاپ "Limitless Travel"
معرفی استارتاپ: استارتاپ گردشگری "Limitless Travel"، آژانس مسافرتی است که در زمینهی ارائهی تور و سفر به افراد ناتوان و کسانی که محدودیت حرکتی دارند، فعالیت میکند.این استارتاپ با پشتیبانی متخصصان حرفهای و بالاترین استانداردها از افراد ناتوان مراقبت میکند. هتلها، فعالیتها و وسایل حملونقلی که توسط این استارتاپ ارائه میشود، تمامی امکانات لازم برای آسایش افراد ناتوان را در نظر گرفتهاند. ایده جالب این استارتاپ در دوران همهگیری کرونا، ارائهی تورهای مجازی نامحدود به مشتریان بود. این ایده علاوه بر سرگرمکردن مسافران در دوران قرنطینه، سبب کسب درآمد راهنمایان تور نیز میشد.
دریافت بودجه از "Innovate UK"
استارتاپ "Limitless Travel" با ایدهی جذاب تورهای مجازی نامحدود، موفق به جمعآوری ۶۴,۰۰۰ دلار بودجه شد.
۵-استارتاپ "ParkIT"
معرفی استارتاپ: استارتاپ "ParkIT" شرکتی است که بر ارائهی سرویسهای «ولت پارکینگ» (valet parking) بدون تماس با مشتریان در دوران کرونا تمرکز کرده است. سرویس «ولت پارکینگ» (valet parking) که بهمعنای پارککردن اتومبیل مشتریان توسط یک پیشخدمت است، اگر بهصورت سنتی انجام شود، منجر به افزایش تماس بین پیشخدمتها و مسافران میشود و همین امر نگرانی افراد را در دوران کرونا افزایش میدهد. با تاثیر همهگیری کرونا بر صنعت هواپیمایی و فرودگاهها، جلب اعتماد و اطمینان مشتریان نکته بسیار مهمی در بهبود این صنعت است. در همین راستا استارتاپ خلاق "ParkIT" یک پروژه تحقیقاتی شش ماهه را برای رفع نیاز به تعامل میان افراد در دوران کرونا آغاز کرده است.
دریافت بودجه از "Innovate UK"
"Innovate UK"، مبلغ ۱۳۶,۰۰۰دلار برای پروژهی "ParkIT" اختصاص داده است. با توجه به آنکه فرودگاهها تا حد زیادی به درآمد پارکینگها متکی هستند، راهاندازی این پروژه فرصتی برای کاهش و حل بسیاری از مشکلات آنها خواهد بود.
۶-استارتاپ گردشگری "Voyager Marine"
معرفی استارتاپ: استارتاپ گردشگری "Voyager Marine" سازندهی قایقهای برقی بدون کربن است. شناورهای ساخته شده توسط "Voyager Marine" میتوانند ۱۴ ساعت در روز کار کنند و در این مدت نیازی به شارژ مجدد ندارند.
دریافت بودجه از "Innovate UK"
استارتاپ گردشگری "Voyager Marine" برای کمک به ادامهی ساختوساز قایقهای خود، ۱۴۰,۰۰۰ دلار بودجه دریافت کرده است.
سخن پایانی
تاکنون صدها استارتاپ از بودجهی پرداختی توسط "Innovate UK" بهرهمند شدهاند. این بودجهها به خلق ایدههای نوآورانه و رونق کسبکارها کمک شایانی میکند. دولت انگلستان سرمایهگذاری بر استارتاپها را همچنان ادامه میدهد چراکه عقیده دارد این ایدهها تاثیر قابلتوجهی بر اقتصاد خواهند گذاشت. به غیر از انگلیس، استارتاپهای گردشگری فراوانی در سراسر دنیا موردتوجه سرمایهگذاران بزرگ و کوچک قرار میگیرند، رسانه قطبنما در تلاش است که هر هفته اخبار جذب بودجه توسط استارتاپهای گردشگری را پوشش دهد.
آخرین مقاله استارتاپی رسانه قطبنما:
استارتاپ گردشگری گوردین چگونه به افزایش درآمد شرکتهای هواپیمایی کمک میکند؟