رسانه قطبنما: شهر ورشو، پایتخت لهستان، یکی از مقاصد شهری نوظهور است که در سال ۲۰۲۲ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی عملکرد چشمگیری در گردشگری داشته است.
به گزارش «رسانه قطبنما»، آخرین گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) در ژانویه ۲۰۲۳ نشان میدهد، با پایان محدودیتهای کرونایی و رونق سفرها در سال ۲۰۲۲ میلادی، برخی مقاصد گردشگری شهری نهتنها به سطح سال ۲۰۱۹ میلادی رسیدند، بلکه رکورد جدیدی را ثبت کرده و بهعنوان مقاصد شهری نوظهور، وارد چرخه رقابت با مقاصد سنتی شدهاند.
WTTC در بخشی از این گزارش، که با همکاری شرکت Visa و موسسه Oxford Economics تهیه شده است، به معرفی مقاصد نوظهوری پرداخته است که در سال ۲۰۲۲ میلادی رشد امیدوارکنندهای را در بخش سفر و گردشگری نشان دادهاند و سهم مستقیم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی خود را افزایش دادهاند.
طبق این گزارش، سه شهر نخست که در سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد افزایش سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی (GDP) در اقتصاد خود بودهاند، عبارتند از:
- ورشو لهستان
- سانیا چین
- ماکائو
مقاصد نوظهور گردشگری در ۲۰۲۲
بر اساس گزارش WTTC، شهر ورشو، پایتخت لهستان، نخستین مقصد شهری نوظهور است که در سال ۲۰۲۲ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، شاهد افزایش ۱۴.۴ درصدی سهم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی (GDP) خود بوده است.
سانیا، شهر ساحلی چین که در سالهای اخیر به یک مقصد توریستی محبوب تبدیل شده است، نیز شاهد رشد ۱۰.۲ درصدی سهم سفر و گردشگری در GDP در سال ۲۰۲۲ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی بوده است. بخش سفر و گردشگری سانیا، ۴۳.۶ درصد از کل اقتصاد این شهر را تشکیل میدهد.
ماکائو دیگر مقصد محبوبی است که بهگفته WTTC، سفر و گردشگری بیش از ۴۰ درصد از کل اقتصاد آن را تشکیل میدهد و در سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد رشد خیرهکنندهای بوده است. ماکائو در سال گذشته میلادی، چهارمین شهر پردرآمد گردشگری در جهان بوده و بر اساس پیشبینی شورای جهانی سفر و گردشگری تا سال ۲۰۳۲ میلادی، هشتمین بازار بزرگ گردشگری جهان خواهد بود.
طبق گزارش WTTC، شهر پاریس با بخش گردشگری به ارزش ۳۵.۶۵ میلیارد دلار، در سال ۲۰۲۲ میلادی ارزندهترین بازار گردشگری جهان بوده است. با این وجود، کارشناسان این سازمان پیشبینی کردهاند که همزمان با افزایش رغبت مسافران به انتخاب مقاصد شهری، در یک دهه آینده و تا سال ۲۰۳۲ میلادی، شاهد ظهور مقاصد شهری جدیدی خواهیم بود که مقاصد شهری سنتی را به عقب میرانند. بر این اساس، تا سال ۲۰۳۲ میلادی، شهر شانگهای با بازار گردشگری به ارزش بیش از ۷۰ میلیارد دلار، از پاریس پیشی خواهد گرفت و پس از پکن در جایگاه دوم خواهد ایستاد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: