رسانه قطبنما: در جدیدترین گزارش یورومانیتور بینالملل، پاریس بهعنوان بهترین مقصد گردشگری جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی معرفی شده و دبی در جایگاه دوم قرار گرفته است.
به گزارش «رسانه قطبنما»، یورومانیتور بینالملل، یک منبع مستقل و پیشرو در تحقیقات بازار و تجزیهوتحلیل دادهها، در جدیدترین گزارش خود از ۱۰۰ مقصد شهری برتر در سال ۲۰۲۲ میلادی، به بررسی عملکرد بهترین مقاصد گردشگری در شاخصهایی مانند فعالیتهای اقتصادی و تجاری، عملکرد گردشگری، سیاستهای گردشگری و جذابیت، بهداشت و ایمنی، زیرساختهای گردشگری و پایداری پرداخته است.
پیش از این، گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) از تاثیر اقتصادی شهرهای جهان (EIR) نیز نشان داد که شهرها همچنان منبع مهمی برای گردشگری جهان هستند و باعث بهبود بخش گردشگری و توسعه اقتصادی در سراسر جهان خواهند شد.
با وجود بهبود گردشگری در سال ۲۰۲۲، اما کاهش نیروی کار متخصص، افزایش تورم و وضعیت بد اقتصادی، سفر صنعت سفر و گردشگری را با چالش جدی مواجه کرده است. گزارش ۱۰۰ مقصد شهری برتر یورومانیتور در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد اگرچه سال ۲۰۲۲ میلادی سالی پربار و مثبت برای سفر و گردشگری بود، اما راه بهبود کامل صنعت پس از همهگیری، طولانی و نیازمند حمایتهای دولتی است.
۱۰ مقصد شهری جهان در سال ۲۰۲۲
در گزارش یورومانیتور از ۱۰۰ مقصد شهری جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی، پاریس با بهترین عملکرد در ۵ شاخص شامل عملکرد اقتصادی و تجاری، عملکرد گردشگری، زیرساختهای گردشگری، سیاستهای گردشگری و جذابیت و پایداری، در رتبه اول قرار گرفت. پس از آن، دبی و آمستردام در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
در این گزارش، ۱۰ مقصد شهری برتر در لیست بهترین مقاصد گردشگری در سال ۲۰۲۲ عبارتند از:
۱. پاریس (فرانسه)
۲. دبی (امارات متحده عربی)
۳. آمستردام (هلند)
۴. مادرید (اسپانیا)
۵. رم (ایتالیا)
۶. لندن (انگلستان)
۷. مونیخ (آلمان)
۸. برلین (آلمان)
۹. بارسلونا (اسپانیا)
۱۰. نیویورک (ایالات متحده آمریکا)
در مجموع، شهرهای اروپایی با ۴۰ مقصد در این لیست، پیشتاز هستند. پس از آن آسیا با ۲۶ مقصد، دومین منطقه پیشرو در فهرست ۱۰۰ مقصد شهری برتر در سال ۲۰۲۲ است و مقاصد آن، با ارتقا در شاخصهای عملکرد گردشگری و بهداشت و ایمنی شاهد افزایش رتبه در لیست بودهاند.
براساس دادههای منتشر شده بیشترین امتیاز مقاصد شهری در شاخصهای ارزیابی به شرح زیر است:
- شاخص عملکرد اقتصادی و تجاری: لندن
- شاخص عملکرد گردشگری: نیویورک و برلین
- شاخص سیاستهای گردشگری و جذابیت: مادرید و رم
- شاخص زیرساختهای گردشگری: لندن
- شاخص پایداری: مادرید و برلین
چرا پاریس اول شد؟
پاریس با عملکرد عالی خود در شاخص سیاستهای گردشگری و جذابیت، زیرساختهای گردشگری و عملکرد گردشگری موفق شده است عنوان بهترین مقصد شهری جهان را حفظ کند و بار دیگر، به عنوان بهترین مقصد منطقه شناخته شود. بر اساس پیشبینی WTTC نیز پاریس با ۳۶ میلیارد دلار درآمد، بیشترین سهم مستقیم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی (GDP) را تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی و در میان دیگر مقاصد گردشگری به خود اختصاص خواهد داد.
در همین حال و براساس گزارش یورومانیتور، کشور ایتالیا با ۶ مقصد، اسپانیا با ۵ مقصد و یونان با ۴ مقصد، کشورهای پیشروی اروپا در فهرست بهترین شهرهای گردشگری در سال ۲۰۲۲ میلادی به شمار میآیند.
دبی، جایگاهش را حفظ کرد
۱۴ مقصد از خاورمیانه و آفریقا در فهرست ۱۰۰ مقصد شهری برتر در سال ۲۰۲۲ قرار دارند و از نظر ایمنی و بهداشت، عملکرد اقتصادی و تجاری و عملکرد گردشگری بسیار خوب ظاهر شدهاند.
در این میان دبی، پس از احیای گردشگری رویداد و کنفرانس، بعد از پشت سر گذاشتن همهگیری کرونا و برگزاری اکسپو ۲۰۲۰، عملکرد بسیار درخشانی از خود بر جای گذاشت و جایگاه اول در منطقه و دوم در جهان را از آن خود کرد. این دومین سال متوالی است که دبی در رتبه اول منطقه خاورمیانه و آفریقا جای میگیرد.
آسیاییها از صدرنشینی جا ماندند
شهرهای آسیایی علیرغم کسب مقام دومین منطقه پیشرو در فهرست یورومانیتور از ۱۰۰ مقصد برتر جهان در سال ۲۰۲۲، در ۱۰ شهر برتر این لیست حضور ندارند. سنگاپور در جایگاه پانزدهم، پیشروترین شهر آسیایی است و پس از آن توکیو در رتبه بیستم قرار دارد. سیاستهای گردشگری و جذابیت و بهداشت و ایمنی شاخصهایی هستند که بیشترین پیشرفت را در رتبهبندی این منطقه در سال ۲۰۲۲ داشتهاند.
در همین حال، ۱۸ شهر از قاره آمریکا در فهرست ۱۰۰ مقصد شهری برتر در سال ۲۰۲۲ قرار گرفتهاند و این منطقه، سومین منطقه برتر از نظر تعداد شهرها است. بررسیهای یورومانیتور نشان میدهد عملکرد گردشگری منجر به بهبود رتبهبندی ۵ شهر ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۲ میلادی شده است. بر این اساس، اگرچه گردشگری داخلی به رشد خود در سال ۲۰۲۲ ادامه داده است، اما دلیل اصلی بهبود عملکرد مقاصد آمریکا، افزایش تقاضای بینالمللی است.
سال ۲۰۲۲، سال احیای تقاضای گردشگری
براساس گزارشهای بینالمللی، حذف محدودیتها و قوانین کرونایی سفر مانند قرنطینههای اجباری و آزمایش PCR در سال ۲۰۲۲ میلادی، باعث افزایش تقاضای گردشگری و تعداد گردشگران ورودی به مقاصد شهری شد. کارشناسان توصیه میکنند که در چنین شرایطی، دولتهای محلی باید بر توسعه زیرساختهای شهری و امکانات گردشگری برای پاسخگویی به تقاضای انباشتشده و مقابله با کمبود نیروی کار متمرکز شوند.
در همین حال، افزایش تقاضای سفر، تمرکز دولتها بر ارتقای زیرساختهای گردشگری و کمبود نیروی کار متخصص، تمرکز بر نوآوری و گردشگری هوشمند و در آخر توسعه پایدار، از مهمترین نکات و روندهایی است که در گزارش یورومانیتور به آن اشاره شده است.
در سال ۲۰۲۲ میلادی، بسیاری از مقاصد گردشگری بهدنبال کشف بخشهای جدیدی از بازار برای حفظ انعطافپذیری بلندمدت بودهاند. تمرکز ویژه آنها بر بخش گردشگری رویداد، افزایش عرضه هتلهای لوکس و بهبود زیرساخت هتلها برای جذب عشایر دیجیتال، از نمونه راهکارهایی هستند که استراتژیهای بلندمدت مقاصد را شکل میدهند.
علاوه بر این توسعه برنامههای یکپارچه مانند راهاندازی سیستمهای حملونقل برقی و دیدگاههای شهر هوشمند، باعث افزایش مراکز شهری، بهبود تجربه کاربر، افزایش تعاملات و دسترسی بازدیدکنندگان نیز خواهد شد.
براساس گزارش یورومانیتور، افزایش اهمیت مسئولیتپذیری در سفر و گردشگری باعث شده تا اقدامات توسعه پایدار مورد توجه هر دو گروه ذینفعان صنعت گردشگری و مصرفکنندگان، قرار بگیرد و پایداری به محور اصلی در توسعه مقاصد شهری تبدیل شده است. به همین دلیل، انتظار میرود در آینده نیز مقاصد گردشگری با تمرکز بر راهکارهای پایداری، دست به نوآوریهای بیشتری در راستای مسئولیتهای زیستمحیطی و اجتماعی بزنند.
بازگشت قدرتمند گردشگری بینالمللی که بر اساس پیشبینیها باعث افزایش ۱۱۲ درصدی هزینهکرد گردشگران بینالمللی ورودی در سال ۲۰۲۲ شده است، یکی از عوامل کلیدی در بهبود عملکرد بهترین مقاصد گردشگری جهان است. علاوه بر این، کاهش محدودیتهای سفر و گردشگری و افزایش سفرهای درونمنطقهای نیز در بهبود عملکرد مقاصد تاثیرگذار بوده است. این در حالی است که چالشهایی مانند افزایش تورم، وخیمتر شدن شرایط اقتصادی در کنار جنگ اوکراین، سایه سنگینی بر سرعت بهبودی گردشگری در مقاصد انداخته است.
باید دید در سال جدید میلادی، چه سرنوشتی در انتظار سرنوشت شهرهای گردشگری خواهد بود.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: