رسانه قطبنما: رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت ایران از سفر حدود ۵۰۰ هزار گردشگر سلامت از ابتدای سال تا آبان ۱۴۰۱ خبر داد. حسین نیکونام، رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت ایران، در گفتگو با «رسانه قطبنما» گفت: «حدود ۵۰۰ هزار گردشگر سلامت در ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۱ به ایران سفر کردهاند.»
به گزارش «رسانه قطبنما»، این آمار در حالی اعلام شده است که در دوران همهگیری کرونا، فعالیت گردشگری سلامت ایران نزدیک به صفر رسید. پیش از آن، شرکت گردشگری سلامت «آریامدتور» تعداد گردشگران سلامت ایران در ۴ ماهه اول سال ۱۳۹۸ (یک سال پیش از شیوع کرونا) را ۶۰۰ هزار نفر اعلام کرده بود.
نیکونام در گفتگو با «رسانه قطبنما»، عراق، افغانستان، آسیای میانه (به ویزه آذربایجان)، ترکمنستان، عمان، بحرین، عربستان سعودی و کویت را ۸ مقصد اول در اعزام گردشگر سلامت به ایران عنوان کرد. این در حالی است که به دلیل ناآرامیهای اخیر در دو ماهه گذشته، بسیاری از گردشگران سلامت اروپایی سفرهای خود را به ایران لغو کردهاند.
علاوه بر این بررسیهای «قطبنما» در گزارش «تیغ فیلترینگ و اعتراضات بر گردن باریک گردشگری» نشان میدهد که اختلالات اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و واتسآپ، راه ارتباط با بیماران و شرکتهای واسطه را برای کسبوکارهای گردشگری سلامت بسیار سخت کرده و با کاهش میزان رزروها، آسیب جدی بر جان بیرمق صنعت گردشگری وارد کرده است.
رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت ایران درباره تقاضای خدمات پزشکی از سوی گردشگران ورودی، تصریح کرد: «تقاضا برای دریافت انواع خدمات پزشکی در ایران دیده میشود؛ با این حال عمل زیبایی، بیشترین تقاضا را در میان گردشگران ورودی دارد.» پیش از این، نیکونام در گفتگو با خبرگزاری تسنیم درباره جایگاه ایران در زمینه گردشگری سلامت گفته بود: «کشور ایران در گردشگری سلامت از پتانسیل بسیار خوب برخوردار است، اما از نظر عملکرد، نیاز به تامل و کار بیشتری دارد. در این زمینه، رقبای منطقهای و آسیایی کار را مبتنی بر برنامهریزی دقیق دنبال میکنند و امیدواریم ایران جایگاه مناسبی در گردشگری سلامت کسب کند.»
بر اساس آخرین شاخص گردشگری پزشکی ۲۰۲۱-۲۰۲۰ (Medical Tourism Index 2020-2021) منتشر شده از پلتفرم پزشکی «Medical Tourism»، ایران با کسب امتیاز ۴۴.۳۸، در رتبه چهلوششم از ۴۶ مقصد گردشگری پزشکی جهان قرار دارد. شاخص گردشگری پزشکی ۲۰۲۰-۲۰۲۱، یکی از معیارهای مهم در تعیین کیفیت گردشگری سلامت مقاصد است که به رتبهبندی مقاصد گردشگری پزشکی جهان بر اساس ۴۱ معیار مختلف مانند هزینههای پزشکی، خدمات و امکانات، اعتبار بیمارستانها و… پرداخته است.
بررسیها نشان میدهد ایران با وجود کادر مجرب پزشکی، هنوز نتواسته به جایگاه اصلی خود در میان مقصد جهان دست پیدا کند. این درحالی است که دیگر کشورهای منطقه مانند امارات متحده عربی (با دو مقصد دبی و ابوظبی)، عمان، ترکیه و عربستان سعودی با برنامهریزی و بازاریابی کارآمد، توانستهاند در جذب گردشگر پزشکی از ایران پیشی بگیرند.
آخرین اخبار صنعت گردشگری ایران و جهان را در وبسایت «رسانه قطبنما» بخوانید.