۱۰ عادت سفر نسل زد که باید آن ها را بشناسید

۱۰ عادت سفر نسل زد که باید آن ها را بشناسید

رسانه قطبنما: زمان به‌سرعت در حال گذر است و نسل زد در حال تبدیل‌شدن به مشتری اصلی صنعت سفر است؛ نسلی که با تکنولوژی متولد شده است، به‌صراحت نیازها و خواسته‌های خود را درخواست می‌کند و به‌دنبال تجربیات منحصربه‌فرد است.

نتایج تحقیقات متعدد نشان می‌دهد، سفر یکی از اولویت‌های اصلی نسل زد برای کسب تجربه و کشف جهان است اما این نسل چه عادت‌های سفری دارند؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

منظور از نسل زد چیست

نسل «زد» (Z) به گروهی از افراد گفته می‌شود که در فاصله سال‌های ۱۹۹۷ میلادی تا ۲۰۱۲ میلادی متولد شده‌اند. این دسته از افراد که حالا در رنج سنی ۱۲ الی ۲۷ سال قرار دارند طیف وسیعی از بازار سفر را تشکیل می‌دهند. براساس تحقیقات رسانه تخصصی گردشگری «اسکیفت» (Skift Research) که در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده است، ۷۵ درصد از مسافران نسل زد در ایالات متحده، بریتانیا و آلمان در طول ۱۲ ماه گذشته دو یا چند سفر داشته‌اند. این آمار چشم‌گیر نشان می‌دهد که بخش بزرگی از بازار سفر متعلق به این نسل است و سهم آنان در سال‌های آینده روند صعودی خواهد داشت. اما روندها و عادات سفر نسل زد چیست؟

عادت های سفر نسل زد

عادت های سفر نسل زد

نسل زد که همزمان با ظهور تکنولوژی‌هایی همچون موبایل، رسانه‌های اجتماعی و غیره متولد و بزرگ شده است، یکی از تاثیرگذارترین نسل‌ها بر ظهور و تسریع روندها در صنعت سفر است. در ادامه به بررسی برخی از عادات سفر نسل زد براساس نتایج تحقیقات اسکیفت خواهیم پرداخت که در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده است.

۱. دست‌ودلبازی در هزینه‌های سفر

مسافران نسل زد به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از سایر نسل‌ها برای سفر، به‌ویژه در بخش رزرو هتل، هزینه می‌کنند. بررسی آمار رزرو برندهای هتلداری مثل «جنریتور» (Generator) و «فری هند» (Freehand) که مهمانان ۱۸ تا ۲۸ ساله را هدف قرار می‌دهند، نشان می‌دهد درآمد این هتل‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی در مقایسه با سال گذشته، ۱۵ درصد افزایش یافته است. این هتل‌ها همچنین شاهد افزایش ۴۰ درصدی رزرو در بازارهایی مثل میامی، مادرید و نیویورک بودند.

مارتین گرو (Martine Gerow)، مدیر ارشد مهمان‌نوازی برند مهمان‌نوازی «آکور» (Accor)، درباره اهمیت مسافران نسل زد براي این غول صنعت هتلداری جهانی می‌گوید: «تمرکز ما بر ایجاد تجربیاتی مثل طراحی نوآورانه، مشارکت در رسانه‌های اجتماعی و شیوه‌های پایداری است که برای نسل زد جذاب است. این مسئله بسیار مهم است چراکه این نسل در حال تبدیل‌شدن به بخش مهمی از مشتریان ما است.»

۲. اولویت‌دادن به سفر در مقایسه با سایر هزینه‌ها

عادت های سفر نسل زد

 بسیاری از مسافران نسل زد مایلند برای تامین بودجه سفرشان، هزینه‌های خود را در سایر زمینه‌های زندگی کاهش دهند. طبق تحقیقات اسکیفت از صدها جوان در ۱۰ کشور آسیایی در آپریل ۲۰۲۴ میلادی، بیش از نیمی از نسل زدی‌ها ترجیح می‌دهند با کاهش هزینه غذا، خرید یا قهوه، هزینه سفرشان را تامین کنند. بسیاری بر این باورند نسل زد با وجود تورم بالا و مشکلات اقتصادی، تحت فشار مالی زیادی است اما طبق گزارش‌های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (Economic Co-operation and Development)، در حال حاضر آمار بیکاری جوانان در ۷ کشور ثروتمند جهان حدود ۱۳ درصد است که پایین‌ترین میزان از سال ۱۹۹۱ میلادی است.

۳. دسترسی به تجربیات منحصربه‌فرد 

مسافران نسل زد اهمیت زیادی برای انعطاف‌پذیری، تجربیات منحصربه‌فرد و مقاصد قابل دسترس قائل هستند. نظرسنجی اخیر آژانس مسافرتی آنلاین «گت یور گاید» (GetYourGuide) نشان می‌دهد که محبوبیت تورهای با راهنما در میان گروه‌های نسل زد و هزاره در حال افزایش است. نزدیک‌شدن به جامعه محلی یا جغرافیایی محل بازدید، غوطه‌ور‌شدن در فرهنگ و تعامل با مردم محلی از جمله علایق مسافران نسل زد و هزاره است. رسانه‌های اجتماعی نیز بر این روند تاثیر گذاشته‌اند و مصرف‌کنندگان به‌دنبال تجربیاتی هستند که قابل اشتراک‌گذاری باشد.

تحقیقات اسکیفت در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی نیز نشان داد که ۶۴ درصد از مسافران نسل زد و هزاره در آخرین سفر خود بیش از ۲۰۰ دلار برای فعالیت‌های ماجراجویی اختصاص داده‌اند. این میل به رزرو تورهای تجربه‌گرا به‌خوبی در بازار سفر نیز منعکس شده است؛ به‌طوری‌که آژانس‌های مسافرتی آنلاین ارائه‌دهنده تور و تجربه مثل «کلاک» (Klook) و «گت یور گاید» (Get Your Guide)، تقریبا نیمی از ۱۰ شرکت برتر صنعت سفر در سال ۲۰۲۳ میلادی را تشکیل می‌دهند.

۴. اهمیت تجربه‌ در مقابل تجمل 

 اهمیت تجربه‌ در مقابل تجمل 

مسافران نسل زد کسب تجربه را بر خرید کالاهای لوکس ترجیح می‌دهند. بر اساس گزارش روندهای جهانی سفر امریکن اکسپرس تراول (Global Travel Trends Report American Express Travel) حدود ۷۰ درصد از نسل زد و نسل هزاره حاضر در این گزارش، بر این باورند که سفرهای تفریحی بخش مهمی از سبد هزینه‌های آن‌ها است و ۸۴ درصد نیز یک تعطیلات رویایی را به خرید یک کالای لوکس جدید ترجیح می‌دهند.

۵. چالش سفرهای طولانی

علی‌رغم اشتیاق فراوان نسل زد به سفر، تنها درصد محدودی از مسافران نسل زد برای پروازهای طولانی‌مدت با شرکت‌های هواپیمایی ارزان‌قیمت آماده هستند. طبق تحقیقات اسکیفت، تنها ۳۱ درصد از مسافران نسل زد در ایالات متحده مایلند بیش از ۶ ساعت با یک هواپیمای ارزان‌قیمت پرواز کنند.

۶. تاثیر رسانه‌های اجتماعی بر برنامه‌ریزی سفر

عادت های سفر نسل زد

شبکه اجتماعی تیک‌تاک (TikTok) که با انتشار ویدیوهای کوتاه مشهور شد، حالا یکی از ابزارهای مهم برنامه‌ریزی سفر برای مسافران نسل زد است. گزارش وضعیت سفر دانشجویان و جوانان در سال ۲۰۲۴ میلادی (State of Student & Youth Travel Report) که استودنت یونیورس (StudentUniverse) آن را منتشر کرده است، نشان می‌دهد که ۸۹ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله در ایالات متحده، بریتانیا، کانادا و استرالیا مقاصد سفر خود را از روی تیک‌تاک انتخاب می‌کنند.

۷. کاهش علاقه به مصرف الکل در طول سفر

نکته جالب‌توجه دیگری که در گزارش وضعیت سفر دانشجویان و جوانان به چشم می‌خورد این است که تعداد زیادی از مسافران نسل زد به دنبال اجتناب از مصرف الکل هستند. حدود ۸۳ درصد از مسافران نسل زد و نسل هزاره حاضر در این نظرسنجی گفته‌اند که برای جلوگیری از وقوع حوادث و موقعیت‌های ناامن، در طول سفر الکل مصرف نمی‌کنند. ویل جونز، مدیر برند استودنت یونیورس، در این‌باره گفت: «برخلاف نسل‌های جوان گذشته، نسل زد ترجیح می‌دهد به‌جای حضور در مهمانی‌های مختلف در سفر، فرهنگ جدیدی را تجربه کنند و به گشت‌وگذار بروند.»

۸. افزایش علاقه به مقاصد فرهنگی

عادت های سفر نسل زد

براساس گزارش آژانس مسافرتی آنلاین هوپر (Hopper) از مقاصد محبوب مسافران جوان، مسافران نسل زد و هزاره در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۵۰ درصد بیشتر از دوران پیش از کرونا، قیمت تور مقاصد آسیایی را بررسی کرده‌اند. براساس گزارش این آژانس، «ایتالیا« و «ژاپن» از محبوب‌ترین مقاصد مسافران نسل زد است؛ دو کشوری که از آن‌ها به‌عنوان «مقاصد فرهنگی‌تر در مقایسه با مقاصد سنتی تفریحی» نام برده می‌شود.

۹. لزوم توجه به پایداری

مسافران نسل زد در مقایسه با سایر نسل‌ها تاکید بیشتری بر سفرهای پایدار دارند. نیمی از پاسخ‌دهندگان در نظرسنجی استودنت یونیورس گفته‌اند رزرو از شرکت‌های سبز و پایدار برایشان اولویت دارد؛ ۱۳ درصد دیگر نیز گفته‌اند که به‌دلیل آلایندگی بالا دیگر با هواپیما سفر نخواهند کرد. تحقیقات اسکیفت در اوایل سال جاری میلادی نیز نشان می‌دهد ۲۹ درصد از مسافران نسل زد مایلند بیش از ۱۰۰ دلار برای تجربه‌های دارای گواهی زیست‌محیطی یا مسئولیت اجتماعی بپردازند.

۱۰. گرایش به آژانس‌های مسافرتی سنتی

عادت های سفر نسل زد

همه ما نسل زد و هزاره را به‌عنوان بومی دیجیتال می‌شناسیم که قادر است بسیاری از نیازها خود را با کمک فناوری تامین کند اما این به‌معنای حذف مشاوران سفر یا آژانس‌های مسافرتی سنتی نیست. پیش از این اشاره کردیم که نسل زد و هزاره برای انتخاب مقاصد تکیه زیادی روی شبکه‌های اجتماعی مثل تیک‌تاک دارند اما این نسل‌ها از سوی دیگر به‌خوبی با قدرت فناوری در تحریف حقایق آشنا هستند.

نتایج یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۳ میلادی از ۲ هزار مسافر آمریکایی نشان داد، ۳۸ درصد از پاسخ‌دهندگان نسل زد و هزاره آژانس مسافرتی سنتی را به رزرو آنلاین ترجیح می‌دهند. نشریه بیزینس اینسایدر (Business Insider) این فرضیه را مطرح می‌کند که مسافران نسل زد مهارت زیادی در یافتن مقاصد خود با استفاده از اینستاگرام و تیک‌تاک دارند اما می‌خواهند روند پیچیده رزرو، مثل پیداکردن بهترین قیمت، دریافت ویزا، پرداخت هزینه و غیره را به یک طرف ثالث واگذار کنند. از سوی دیگر مسافران نسل زد دوست دارند محتوای رسانه‌های اجتماعی را با یک شخص ثالث باتجربه در میان بگذارند تا ببینند آیا آن مکان یا هتل مطابق تبلیغات است یا خیر. این شخص ثالث باتجریه همان آژانس مسافرتی سنتی یا مشاور سفر است.

رویکردهای نسل‌های مختلف، به‌ویژه نسل زد، به مقوله سفر متفاوت است. نسل جوان در مقایسه با نسل‌های قبلی، اولویت‌ها و ارزش‌های متفاوت دارند و دیدگاهشان درباره هدف و دستاوردشان از سفر، متفاوت است. بدون شک هماهنگی با این تغییرات کار ساده‌ای نیست، اما برای برندها و آژانس‌های مسافرتی که حیاتشان به تامین نیازهای مسافران گره خورده است، ضروری است.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

فرمول جذب گردشگران «نسل زد» | ۶ توصیه کاربردی

مطالب مرتبط