ارزشمندترین برندهای صنعت هتلداری و گردشگری در سال ۲۰۲۱

ارزشمندترین برندهای صنعت هتلداری و گردشگری در سال ۲۰۲۱

رسانه قطبنما: توقف سفرهای توریستی و رواج کار در منزل در دوران کرونا، صنعت مهمان اری را با چالش‌های قابل‌توجهی روبه‌رو کرد. به‌‌طوری که بر اساس آخرین گزارش «برند فاینانس هتلز ۵۰» (Brand Finance Hotels 50) ارزش کل برندهای برتر صنعت هتلداری ۳۳درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و از ۷۰.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۴۷.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است. «برند فاینانس» (Brand Finance)، یک شرکت پیشرو در ارزیابی برندهای جهان است.

به‌گفته مدیر ارزیابی «برند فاینانس» (Brand Finance)، فعالیت بخش هتل‌ها نسبت به سال قبل کاملاً متوقف شده است که نتایج آن با کاهش شدید ارزش ۵۰ برند از ارزشمندترین هتل‌ها نشان داده شده است، اما با این وجود، برندهای صنعت هتلداری از انعطاف‌پذیری قابل‌توجهی برخوردارند. همان طور که جهان دوباره به‌سمت زندگی پیش از کرونا باز می‌گردد، این صنعت شاهد بهبود چشم‌گیری در رزروها و سطح اشغال در سراسر جهان است. در ادامه این مطلب علاوه بر اشاره به هتل‌های ارزشمند جهان در رتبه‌بندی «برند فاینانس»، به بررسی قدرتمندترین و ارزشمند‌ترین برندها در بخش سفرهای توریستی و تفریحی خواهیم پرداخت. حفظ جایگاه نخست در سراسر جهان توسط برند هیلتون

حفظ جایگاه نخست در سراسر جهان توسط برند هیلتون

بر اساس رتبه‌بندی «برند فاینانس»، برند «هیلتون» (Hilton)، علی‌رغم کاهش ۳۰ درصدی ارزش برند خود به ۷.۶ میلیارد دلار، بار دیگر به‌عنوان ارزشمندترین برند هتلداری در جهان شناخته شده است. با وجود کاهش قابل‌توجه درآمد هیلتون از زمان همه‌گیری ویروس کرونا، این برند اعلام کرده است که ۱۷,۴۰۰ اتاق دیگر در خط تولید خود داشته و مجموعاً بیش از ۴۰۰,۰۰۰ اتاق جدید برای راه‌اندازی در نظر گرفته است. این میزان خبر از افزایش ۸درصدی ساخت‌و‌ساز هتل توسط این برند دارد. علاوه بر آن ارزش برند هیلتون با ۷ برند زیرمجموعه خود که در این رتبه‌بندی قرار دارند، به ۱۳.۸ میلیارد دلار رسیده و با این حساب این برند از ارزشمندترین هتل‌ها در مجموعه خود برخوردار است. از سوی دیگر، برند «ماریوت» (Marriott)، رقیب هیلتون، با کاهش ۶۰ درصدی ارزش خود به ۲.۴ میلیارد دلار یعنی از دست دادن بیش از نیمی از ارزش برند خود، از رتبه ۲ به رتبه ۵ سقوط کرده است. سال گذشته، درآمد جهانی این برند برای هر اتاق در مقایسه با سال ۲۰۱۹، ۶۰درصد کاهش داشته و میزان اشغال جهانی آن نیز ۳۶درصد در سال بوده است.

قرارگیری برند هایت در رتبه دوم

هایات در رتبه دوم

در رتبه‌بندی «برند فاینانس»، برند «هایات» (Hyatt) با افزایش ۴درصدی ارزش خود به ۴.۷ میلیارد دلار، در رتبه دوم قرار گرفته است. علی‌رغم چالش‌های بحران کرونا، رشد خالص اتاق‌های هایت بسیار زیاد بوده است، به‌طوری که این برند موفق به افتتاح ۷۲ هتل و ورود به ۲۷ بازار جدید شده است. علاوه بر آن، این برند برای حفظ تولیدات برند خود، که بیش از ۴۰ درصد از رشد اتاق‌های موجود در آینده را تشکیل می‌دهد، به امضای قراردادهای جدید ادامه می‌دهد.

برند هندی تاج قدرتمندترین برند در ارزیابی برند فاینانس

«برند فاینانس» علاوه بر اندازه‌گیری ارزش کلی برندها، بر اساس عواملی نظیر بازاریابی هتل، شناخت مشتریان، رضایت کارکنان و شهرت شرکت، قدرت نسبی برندها را ارزیابی می‌کند. بر اساس این معیارها، برند هتلداری هندی «تاج» (Taj) با ارزش تجاری ۲۹۶ میلیون دلار آمریکا و با داشتن «شاخص قدرت برند» (BSI)  ۸۹.۳ از ۱۰۰ و همچنین داشتن رتبه قدرت نام تجاری "AAA"  قدرتمندترین برند هتل در جهان شناخته شده است. این هتل زنجیره‌ای لوکس که به‌دلیل خدمات مشتری‌مداری خود در جهان مشهور است، در آنالیز ارزش ویژه برندها از لحاظ شناخت مشتریان، رضایت کارکنان و شهرت شرکت، به‌ویژه در بازار داخلی هند، از امتیازات بسیار خوبی برخوردار است.

ارزشمندترین برندها در بخش سفرهای تفریحی و توریستی سال ۲۰۲۱

ارزشمندترین برندها در بخش سفرهای تفریحی و توریستی سال ۲۰۲۱

«برند فاینانس» در کنار آنالیز ارزشمندترین برندهای هتلداری جهان، ۱۰ برند با ارزش صنعت گردشگری در بخش سفرهای تفریحی و توریستی را نیز رتبه‌بندی می‌کند. نکته مهم آن است که در سال ۲۰۲۱، ارزش کل ۱۰ برند برتر جهان در بخش سفرهای توریستی و تفریحی ۴۰درصد کاهش یافته است. طبق گزارش برند فاینانس، برند مشهور «بوکینگ دات کام» (booking.com) علی‌رغم کاهش ۱۹ درصدی ارزش تجاری خود به ۸.۳ میلیارد دلار موفق شده است شرکت «ایربی‌ان‌بی» (Airbnb)، با یک کاهش ۶۷درصدی به ۳.۴ میلیارد دلار، و همچنین «تریپ دات کام گروپ» (Trip.com Group) با کاهش ۳۸درصدی به ۳.۵ میلیارد دلار، را پشت سر گذاشته و به ارزشمندترین برند جهان در بخش سفرهای تفریحی و توریستی تبدیل شود. نکته مهم آن است که برند «ایربی‌ان‌بی» در میان سایر برندها، شدیدترین سقوط را تجربه کرده است.

این برند در سال گذشته یک چهارم از نیروی کاری خود را کاهش داد و اکنون در حال انجام اقدامات جدیدی از جمله راه‌اندازی خانه‌های هوشمند و یک شرکت هواپیمایی است. همچنین در بخش سفرهای تفریحی و توریستی، برند «هپی ولی» (Happy Valley) با کاهش ۳۷ درصدی ارزش خود به ۱.۲ میلیارد دلار و با کسب نمره «شاخص قدرت برند» (BSI) ۸۴.۱ از ۱۰۰ و داشتن رتبه قدرت نام تجاری "AAA" یکی از قوی‌ترین برندهای این بخش شناخته شده است.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

برندینگ در گردشگری (از برندسازی مقصد تا برندسازی هتل)
 

مطالب مرتبط