چه روندهایی در انتظار هتل‌های دنیاست؟

۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی

 رسانه قطبنما: از شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ میلادی تا انفجار تقاضای سفر در سال ۲۰۲۲ میلادی، صنعت مهمان‌نوازی روزهای پر فراز و نشیب بسیاری را پشت سر گذاشت. در این چند سال، نیازها و خواسته‌های مسافران دچار تغییرات عمیقی شد و بالطبع، روندهایی که صنعت مهمان‌نوازی و هتلداری را به پیش می‌برد، نیز تغییر کرد.

افزایش دیجیتالی شدن، انفجار تقاضای سفرهای تفریحی، رونق دورکاری و توجه به پایداری تنها برخی از روندهای صنعت مهمان‌نوازی در سال ۲۰۲۲ میلادی بود. حال با فرارسیدن سال ۲۰۲۳ میلادی و پیش‌بینی ادامه رونق سفرها، هتلداران در سال جدید باید روی چه مواردی تمرکز کنند؟ روندهای کلیدی صنعت مهمان‌نوازی در سال ۲۰۲۳ میلادی چیست؟ در سال جاری چه فرصت‌هایی در انتظار این صنعت است؟ 

برای پاسخ به این سوالات به سراغ داده‌های پلتفرم مدیریت صنعت مهمان‌نوازی Cloudbeds، وب‌سایت Hospitality Net، نظرات کارشناسان شرکت WATG، یکی از معروف‌ترین شرکت‌های معماری فعال در زمینه طراحی هتل‌ها و واحدهای اقامتی در سراسر جهان و همچنین گفتگوی وب‌سایت Phocuswire با هتلداران سراسر جهان رفته‌ایم تا بدانیم ۱۰ روند کلیدی صنعت مهمان‌نوازی در سال ۲۰۲۳ میلادی چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

۱. ادامه رشد دورکاری

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - ادامه رشد دورکاری

«کار از راه دور»، «کار از هر جا» و «کار در سفر» عبارت‌هایی هستند که در دوران کرونا رونق زیادی پیدا کردند. واژه مسافر Bleisure، که ترکیب دو واژه Business و Leisure است، نیز یکی از عبارت‌هایی‌ست که در دوران کرونا متولد شد. مسافران امروزی، دیگر مرزی بین کار و تفریح قرار نمی‌دهند و همزمان که برای تفریح سفر می‌کنند، با استفاده از فضای مجازی از هر جایی به وظایف کاری خود رسیدگی می‌کنند. حالا به نظر می‌رسد دورکاری همچنان یکی از روندهای موثر سال ۲۰۲۳ میلادی خواهد بود.

بررسی نتایج گفتگوی Phocuswire با هتلداران نشان می‌دهد با گران‌تر شدن سفر، افرادی که حین یک سفر کاری به فکر اضافه کردن کمی تفریح و استراحت به سفر خود هستند، در سال ۲۰۲۳ میلادی افزایش محسوسی خواهد یافت. به‌گفته کارشناسان Phocuswire، مردم متوجه شده‌اند که می‌توانند از هر جایی کار کنند و این انعطاف‌پذیری به آن‌ها این امکان را می‌دهد که قبل یا بعد از روز کاری، به کشف مقصد سفر خود بپردازند. این مسئله علاوه بر مسافران، فرصتی مغتنم برای هتل‌ها و مراکز اقامتی است تا درآمد خود را افزایش دهند. 

به‌گفته کارشناسان WATG، هتل‌ها و مراکز اقامتی باید متناسب با این روندهای جدید، فضا را برای این دسته از مهمانان مهیا و شرایطی را فراهم کنند تا مهمانان بتوانند در عین سفر و تفریح، کار خود را نیز به نحو احسن انجام دهند. استفاده از طراحی داخلی که تداعی‌گر محیط خانه باشد، ارزیابی دوباره فضاهای عمومی هتل، مثل رستوران و بار یا سالن‌ها و اتاق‌های میزبانی جلسات و رویدادها، افزایش فضای کمد لباس و… قدم‌های ابتدایی مراکز اقامتی برای همراهی با این روند است. 

۲. رونق سفرهای خانوادگی

۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - رونق سفرهای خانوادگی

یکی از مهم‌ترین روندهای سفر در دوران کرونا و پس از کاهش سرعت شیوع این بیماری، رونق سفرهای خانوادگی و دسته‌جمعی بود؛ سفرهایی که اعضای خانواده اعم از والدین، فرزندان، پدربزرگ و مادربزرگ و … همراه با هم انجام می‌دادند تا جبرانی برای دوری‌های طولانی ناشی از قرنطینه‌های اجباری باشد. حالا بررسی‌های وب‌سایت Travel Daily Media نشان می‌دهد این سفرهای چند نسلی، هنوز هم طرفداران زیادی دارد و احتمالا یکی از روندهای اصلی صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی خواهد بود.

دیمون امبلینگ (Damon Embling)، یکی از نویسندگان بخش سفر یورونیوز، در این باره می‌گوید: «جنبه اجتماعی سفر در سال ۲۰۲۳ میلادی، مهم‌تر از هر زمان دیگری خواهد بود و همه جنبه‌های سفر را، از ایجاد رابطه با جامعه محلی تا اینکه مشتریان چگونه و با چه افرادی سفر می‌کنند، در بر خواهد گرفت.»

با در نظر گرفتن این موضوع، کارشناسان شرکت WATG معتقدند صاحبان هتل‌ها، اپراتورها و طراحان داخلی در سال ۲۰۲۳ میلادی، باید ارزش افزوده‌ و تجربیاتی را که با اقامت در آن مکان به مهمانان ارائه می‌دهند، بازبینی کنند. در سال ۲۰۲۳ میلادی، انعطاف‌پذیری واحدهای اقامتی برای میزبانی از گروه‌های سنی مختلف و برآورده کردن نیازهایشان، عنصر اصلی در جلب رضایت مسافران خواهد بود. از ارائه قفل‌های هوشمند در سوئیت‌ها و ویلاها، تا خانه‌های ییلاقی با پیکربندی‌های انعطاف‌پذیر، کلاب‌های آموزشی برای کودکان و نوجوانان و ارائه گزینه‌هایی مثل تخت‌های مناسب کودکان و والدینی که با فرزندان خود سفر می‌کنند، تنها برخی از گزینه‌هایی است که هتل‌ها باید آن را در نظر داشته باشند. 

۳. استفاده از فناوری برای افزایش کارایی

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - استفاده از فناوری برای افزایش کارایی

لوکاس آر. پروفیت (Lucas R. Proffitt) مدیر درآمد هتل بریجتون (Bridgeton) در ایالات متحده می‌گوید: «اینکه بتوانید کاری را در ساعات کمتری انجام دهید، برای سودآوری بیشتر کسب‌وکارتان در زمان حال و محافظت در برابر رکود در درازمدت، بسیار ارزشمند است.» اما چطور می‌توان کارایی را افزایش داد؟ به باور کارشناسان، حرکت به سوی دیجیتالی‌شدن و استفاده از فناوری‌های نوین، کارایی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. 

به‌گفته کارشناسان وب‌سایت Hospitality Net حرکت به سوی دیجیتالی شدن خدمات گردشگری در طول سال ۲۰۲۳ میلادی سرعت گرفته و تجارب فراگیرتری را برای مسافران ایجاد خواهد کرد. در سال ۲۰۲۳ میلادی، هتل‌ها سیستم‌های قدیمی خود را با فناوری‌های جدید جایگزین خواهند کرد تا کارایی عملیاتی خود را بهبود ببخشند، اتوماسیون را تسریع کنند و به کارمندان اجازه دهند به جای کارهای روتین و وقت‌گیر، بر آنچه ارزش افزوده ایجاد می‌کند، تمرکز کنند.

استفاده از فناوری‌هایی نوین مثل هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و متاورس در گردشگری و... می‌تواند بسیاری از مسائل از جمله کمبود نیروی کار، ارائه خدمات سلف سرویس، افزایش سرعت ارائه خدمات به مشتری، بهبود تجربه مهمان و مدیریت هزینه‌ها را حل کند و در عین حال، کارایی و در نتیجه، درآمد هتل‌ها را با کاهش هزینه‌های اضافی و ایجاد فرصت‌های جدید درآمدزایی، افزایش دهد. 

۴. بازگشت سفرهای کاری

۱۰ رند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - بازگشت سفرهای کاری

سفرهای کاری در پی شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ میلادی، به‌طور کامل متوقف شد. آن روزها بسیاری معتقد بودند که دیگر مفهومی به اسم سفر کاری مرده و با رونق دورکاری و جلسات مجازی، نیازی به سفرهای کاری و تجاری نیست. 

با این وجود، با کاهش محدودیت‌های کرونایی در سال ۲۰۲۱ میلادی و افزایش واکسیناسیون، روند تقاضای سفرهای کاری ر. به رشد گذاشت، چرا که بسیاری از شرکت‌ها به‌دنبال برقراری دوباره ارتباطات انسانی، ارتباط با تیم‌های مختلف و شرکت در کنفرانس‌ها بودند؛ اگرچه در مقایسه با سفرهای تفریحی این روند بهبود آهسته‌تر بود. 

در سال ۲۰۲۲ میلادی، بهبود سفرهای کاری سرعت بیشتری به خود گرفت اما سطح سفرهای کاری و تجاری در این سال به سطح سال ۲۰۱۹ میلادی نرسید. با این وجود، یافته‌های phocuswire نشان می‌دهد، بسیاری از هتلداران سراسر جهان معتقدند سفرهای کاری و تجاری در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از پیش بهبود خواهد یافت و نسبت سفرهای کاری و تفریحی به تعادل خواهد رسید. 

هتلداران بر این باورند که بخش اعظمی از درآمد واحدهای اقامتی، منوط به بازگشت سفرهای کاری است و تنها با تکیه بر سفرهای تفریحی نمی‌‌توان درآمد هتل‌ها را بهبود بخشید؛ پیش‌بینی که «شاخص ارزش سفر» سال ۲۰۲۳ میلادی شرکت مسافرتی اکسپدیا (Expedia)، نیز آن را تایید می‌کند. طبق این گزارش، که در ژوئن ۲۰۲۲ میلادی با شرکت ۱۱ هزار مسافر و بیش از هزار فعال گردشگری از بیش از ۱۱ بازار سراسر جهان تهیه شده است، ۳۲ درصد از مصرف‌کنندگان گفته‌اند که قصد دارند در ۱۲ ماه آینده یک سفر کاری داشته باشند؛ این در حالی است که این رقم در آوریل ۲۰۲۲ میلادی تنها ۱۶ درصد بود. طبق این گزارش، مصرف‌کنندگان نه‌تنها قصد دارند دوباره برای کار سفر کنند، بلکه ۸۵ درصد از مسافران کاری گفته‌اند که برای سفر کاری خود هیجان‌زده هستند.

طبق گزارش اکسپدیا، در میان نسل‌های مختلف مسافران، نسل هزاره‌ (متولدین ۱۹۸۰-۲۰۰۰) و نسل Z (متولدین ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲)، بیشترین احتمال انجام یک سفر کاری وجود دارد؛ به‌طوری که ۴۵ درصد از مسافران نسل هزاره‌ و ۴۰ درصد از نسل Z برای انجام سفرهای کاری در سال ۲۰۲۳ میلادی برنامه‌ریزی می‌کنند. دیدار با مشتریان، شرکت در رویدادهای صنعتی، بازدید از محل و حضور در جلسات تیمی، به‌ترتیب از مهم‌ترین دلایل سفرهای کاری مسافران در سال ۲۰۲۳ میلادی است. 

۵. لزوم توجه به نیازهای عشایر دیجیتال

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - لزوم توجه به نیازهای عشایر دیجیتال

امکان دورکاری، سبب ظهور نسل جدیدی از نیروهای کاری با عنوان عشایر دیجیتال شده است که سفر را با کار و زندگی ترکیب کرده‌اند و تعدادشان روزبه‌روز در حال افزایش است. تلاش کشورها برای ارائه ویزا به عشایر دیجیتال و جذب این دسته از مسافران نشان می‌دهد، کوچ‌نشینی دیجیتال همچنان یکی از روندهای اصلی سال ۲۰۲۳ میلادی خواهد بود. حالا هتل‌ها و مراکز اقامتی با در نظر گرفتن نیازهای این دسته از مسافران به‌عنوان یک بازار جدید و ارزشمند، باید علاوه بر اقامت، به فکر ایجاد فضاهای مناسب برای کار و ارتباطات آنلاین این افراد باشند. 

موری لوندال، معاون بازاریابی Extended Stay America در این باره، خطاب  به هتلداران می‌گوید: «ارتباط گرفتن و جلب رضایت عشایر دیجیتال، می‌تواند منجر به رزرو در سایر اقامتگاه‌های برندتان در طولانی‌مدت شود و آن‌ها را تبدیل به مشتریان وفاداری کند که در سفر بعدی خود، باز هم شما را انتخاب کنند.»

طراحان و معماران شرکت WATG نیز معتقدند نیازهای عشایر دیجیتال پیشران اصلی طراحی داخلی هتل‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی خواهند بود. بر همین اساس، ارائه فضاهای ترکیبی و دو منظوره، مانند اتاق‌های جلسه که به‌عنوان سالن‌های سلامتی و کار نیز قابل استفاده‌اند و همچنین، توسعه فضاهای عمومی که به تقویت ارتباطات افراد کمک می‌کنند، جزو نیازهای ضروری هتل‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی خواهند بود. 

۶. سلامتی و تندرستی، همچنان در اولویت

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - تندرستی همچنان در الویت

توجه به سلامتی و بازیابی تندرستی در دوران کرونا به یکباره به یکی از اولویت‌های اصلی مهمانان تبدیل شد؛ روندی که در سال ۲۰۲۳ میلادی نیز با قدرت ادامه خواهد داشت. مجله سفر مشهور CN Traveler پیش‌بینی می‌کند مسافران در سال ۲۰۲۳ میلادی به دنبال مکان‌هایی خواهند بود که به آن‌ها کمک می‌کند تا به بهترین خودشان تبدیل شوند. در چنین شرایطی، هتل‌ها نیز باید با ارائه پیشنهاداتی جذاب، سلامتی و رفاه جسمی و روحی بیشتری را به مسافران خود ارائه دهند. از ارائه مسیرهای پیاده‌روی، گرفته تا سالن‌های ورزشی در فضای باز، سکوهای یوگا، چشمه‌های آب گرم، اسپای درمانی و… هتل‌ها و اقامتگاه‌ها برای موفقیت در سال ۲۰۲۳ میلادی، باید روی ارائه تجربیاتی متمرکز شوند که به‌طور مستقیم روی سلامتی جسم و روح مهمانان اثرگذار است. 

۷. توجه بیشتر به پایداری سفر و محیط زیست

۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - توجه بیشتر به پایداری سفر و محیط زیست

به‌گفته وب‌سایت Hospitality Net، بیش از ۸۰ درصد مسافران، پایداری را به عنوان یک عامل مهم در هنگام رزرو در نظر می‌گیرند. بنابراین، بدون شک پایداری روند اصلی صنعت مهمان‌نوازی در سال ۲۰۲۳ میلادی خواهد بود که همه روندها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. به همین خاطر، ارائه خدمات سازگار با محیط زیست در سال ۲۰۲۳ میلادی برای هتل‌ها حیاتی است. 

از سوی دیگر، توجه روزافزون مسافران به پایداری و محیط‌زیست، سبب شده تا صنعت مهمان‌نوازی شاهد رشد خانه‌های تعطیلات و ریزورت‌های مبتنی بر کشاورزی ارگانیک باشد و به نظر می‌رسد توسعه این دسته از اقامتگاه‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی، شتاب بیشتری خواهد گرفت. طراحان شرکت WATG نیز بر این باورند که در سال ۲۰۲۳ میلادی هتل‌های بیشتری به‌سوی توسعه شیوه‌های کشاورزی ارگانیک، توسعه فضاهای سبز و باغ‌های روی پشت‌بام، ارائه غذا و نوشیدنی‌های سالم‌تر با ذکر منشا غذا، ارائه مواد طبیعی و محلی در رستوران‌ها، اسپاها و … حرکت خواهند کرد. 

نکته مهم این که مراکز اقامتی باید اطمینان حاصل کنند که مشتریان، از طرح‌ها و برنامه‌هایی که در این راستا اجرا کرده‌اند، مطلعند.

۸. تمایل مسافران به تجربیات بومی‌تر

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - تمایل مسافران به تجربیات بومی تر

غذا و نوشیدنی بخش مهمی از تجربه سفر مسافران و همچنین، یکی از منابع اصلی درآمد هتل‌ها و مراکز اقامتی است. حالا بررسی‌های وب‌سایت Hospitality Net نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۳ میلادی مسافران بیشتر به دنبال نوشیدنی‌های غیرالکلی اما با ظاهر و طعم فانتزی، مثل کوکتل‌های غیرالکلی هستند. مسافران همچنین مایلند سفرشان فرصتی برای تجربه یک غذای صفر کیلومتری (Zero-kilometer food) باشد. منظور از غذای صفر کیلومتری غذایی است که متعلق به همان منطقه محل اقامت مسافر، تازه و ارگانیک باشد و به‌معنای واقعی کلمه، مسافت زیادی تا رسیدن به دست مسافر نپیموده باشد. 

مایکل یانگ (Michael Young)، مدیر یک ریزورت مشهور در هاوایی در این باره می‌گوید: «مهمانان به دنبال ارتباط گرفتن با زمینی هستند که محصولات مورد استفاده‌شان از آنجا تامین می‌شود و به همین سبب، در دوران پساکرونا تقاضا برای بازدید از مزارع و گردشگری کشاورزی به‌طور تصاعدی رشد کرده است.» 

۹. توجه مسافران از خدمات به تجربه

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - توجه مهمانان هتل از خدمات به تجربه

مسافران امروزی خواهان تجربه‌های منحصربه‌فردند. لوکاس آر. پروفیت (Lucas R. Proffitt) مدیر درآمد هتل بریجتون (Bridgeton) در آمریکا نیز با تایید این فرضیه می‌گوید: «نسل جدید مسافران، توجه کمتری به بزرگی برندها دارند و بیشتر بر تجربه منحصربه‌فرد متمرکز هستند.» 

حالا از تجربه فرهنگ و غذای محلی گرفته تا تجربه یک سفر خانوادگی به یاد ماندنی، طبیعت‌گردی و... مسافران هر هدفی که از سفر داشته باشند، این هدف به‌طور گسترده‌ای  به محل اقامت آنها گره خورده است. صنعت مهمان‌نوازی در سال‌های اخیر با درک این نیاز، شروع به سرمایه‌گذاری در مفاهیم و امکانات جدیدی مانند استفاده از شیوه‌های پایدارتر، ارائه محصولات محلی و ارگانیک، ایجاد فضاهای عمومی با هدف گسترش ارتباطات اجتماعی و… کرده است تا به‌طور مستقیم بر تجربه مهمان اثر بگذارد. 

کارشناسان شرکت WATG نیز بر این باورند در سال ۲۰۲۳ میلادی این روند ادامه خواهد داشت و گسترش امکانات جدید هتل‌ها مبتنی بر تجربه، بر نحوه خرید مسافران تاثیر بسزایی خواهد داشت. 

امروزه سایت‌های رزرو سفر نیز با درک این روند، گزینه‌های بیشتری برای شخصی‌سازی جستجوی کاربران برای رزرو اقامتگاه ارائه می‌دهند. به‌طور مثال، شرکت Airbnb در سال ۲۰۲۲ گزینه «Categories» را ارائه کرد که به مسافران اجازه می‌دهد سبک‌های خاصی از خانه‌ها را جستجو کنند. شرکت Booking.com نیز نشان سفر پایدار را روی برخی اقامتگاه‌ها قرار داده؛ چراکه مطمئن است مسافران امروزی به‌طور فزاینده‌ای به دنبال اقامتگاه‌های سازگار با محیط زیست هستند.

۱۰. از بین رفتن مرز بین تعریف هتل‌ها و اقامتگاه‌های تعطیلات

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - از بین رفتن مرز بین تعریف هتل ها و اقامتگاه‌های ویژه تعطیلات

صنعت مهمان‌نوازی سال‌ها است که هتل‌ها و خانه‌های ویژه تعطیلات را در دو شاخه مجزا قرار داده است. اما در سال‌های اخیر، فضای این اقامتگاه‌ها با هم ترکیب شده‌اند؛ روندی که رسانه تخصصی اسکیفت (Skift) از آن به‌عنوان «ادغام بزرگ» یاد کرده است. امروزه برندهای هتلداری به بخش خانه‌های ویژه تعطیلات یا خانه‌های اجاره‌ موقت وارده شده‌اند و برندهای اجاره خانه‌های تعطیلات درحال شبیه شدن به هتل‌ها هستند. حالا رفتار مصرف‌کنندگان با این دو حوزه یکسان شده و به هنگام رزرو، هر دو گزینه را جستجو می‌کنند و آژانس های مسافرتی آنلاین (OTA) هم هنگام جستجوی مسافران برای رزرو در مقصد، هر دو گزینه را ارائه می‌دهند.

حالا وب‌سایت Cloudbeds پیش‌بینی می‌کند در سال ۲۰۲۳ میلادی این ادغام از این هم فراتر خواهد رفت و صنعت مهمان‌نوازی شاهد ظهور املاک انعطاف‌پذیرتری خواهد بود که ترکیبی از انواع مختلف اقامتگاه‌ها و فضاهای انعطاف‌پذیر مثل خوابگاه‌ها، اتاق‌های خصوصی، سوئیت‌ها، آپارتمان‌های مجهز به آشپزخانه و… همه زیر نام یک ملک هستند.

۳ توصیه برای هتلداران در سال ۲۰۲۳

 ۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی - ۳ توصیه به هتلداران در سال ۲۰۲۳ میلادی

بدون شک صنعت مهمان‌نوازی باز هم به سطح دوران پیش از کرونا در سال ۲۰۱۹ میلادی باز خواهد گشت، اما فعالان این صنعت باید بدانند گذشته هیچگاه برنمی‌گردد و باید خود را به سرعت با نیازها و خواسته‌های جدید مشتریان تطبیق دهند. در همین راستا، کارشناسان Phocuswire به هتلداران توصیه می‌کنند:

  • دیگر زمان تکیه بر داده‌های تاریخ مصرف گذشته، سپری شده و هتل‌ها باید داده‌های آینده‌نگر را در استراتژی خود بگنجانند تا بتوانند همزمان با رشد هزینه‌ها، درآمد خود را افزایش دهند.
  • بازار تقاضا همچنان متغیر خواهد بود؛ چرا که جهان به طور مکرر چندین بحران پی در پی را تجربه خواهد کرد. در چنین شرایطی هتل‌ها باید از استراتژی‌های انعطاف‌پذیر استفاده کنند تا بتوانند به‌سرعت خود را با شرایط موجود وفق دهند.
  • قیمت‌گذاری هتل‌ها باید پویا و انعطاف‌پذیر باشد و هتل‌ها برای جذب مسافران جدید، دیگر نمی‌توانند به مدل‌های قیمت‌گذاری ثابت تکیه کنند.

با این همه به باور کارشناسان، سال ۲۰۲۳ میلادی سالی خوب و پررونق برای صنعت سفر خواهد بود؛ با مسافرانی که خسته از کرونا، جنگ، تورم، فشارهای سیاسی و اقتصادی و… به‌دنبال محلی برای کسب آرامش و بازیابی روحی و جسمی‌اند. در چنین شرایطی، هتل‌ها باید با هوشیاری به‌دنبال رصد نیازهای مهمانان باشند و رضایت آنان را جلب کنند تا مسافران حساس امروزی را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنند. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

آخرین روندهای سفر در سال ۲۰۲۳ میلادی

مطالب مرتبط