در نشست خبری هفدمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران مطرح شد

اعلام برنامه‌های هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران + جدول زمانبندی

اعلام برنامه‌های هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران +  جدول زمانبندی

رسانه قطبنما: «هفدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران» بزرگ‌ترین نمایشگاه گردشگری ایران است که امسال از تاریخ ۲۳ الی ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۲، برای اولین بار با پوشش کامل محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران در ۲۰ سالن و فضایی بالغ بر ۶۰هزار مترمربع ( حدود ۳۵هزار مترمربع فضای مفید) و با حضور ۹۸۷ مشارکت کننده، برگزار می‌شود.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، برپایی این نمایشگاه به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی گردشگری کشور، در تقویم رویدادهای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) به‌صورت رسمی ثبت شده است و رئیس سازمان جهانی گردشگری(UNWTO) ، دبیرکل سازمان‌های بین‌المللی اکو، ACD و D8 و مدیرکل امور اقتصادی OIC از جمله مهمانان ویژه این رویداد خواهند بود که در مراسم افتتاحیه نیز حضور خواهند داشت. 

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور، در نشست خبری هفدمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران گفت: «در نمایشگاه هفدهم، ۲۰ سالن در اختیار بازدیدکنندگان است که کلیه استان‌های کشور با ۴۶۳ غرفه در ۹ سالن، فعالان بخش خصوصی گردشگری و شرکت‌های دانش‌بنیان در ۹ سالن، بخش مشارکت‌کنندگان خارجی در ۱ سالن و فعالان گردشگری سلامت در ۱ سالن اختصاصی جانمایی شده‌اند. رویکرد اصلی نمایشگاه استان‌محور است و استان‌ها با توجه به محورها و قطب‌های گردشگری کشور (محور غرب، محور شمال غرب، محور خزر، محور خلیج فارس، محور تهران و دماوند، محور مرکز و زاگرس، محور شرق و محور پرشیا) در نمایشگاه حاضر خواهند شد. این نمایشگاه مهم‌ترین گردهمایی سالانه فعالان گردشگری و محلی برای اتحاد اقوام ایران زمین است.»

وی افزود: «یکی دیگر از رویکردهای نمایشگاه امسال، ارائه طرح‌های سرمایه‌گذاری گردشگری است. اطلاعات بالغ بر ۱۵۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری و ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری گردشگری در سراسر کشور آماده شده است و در نمایشگاه امسال، در غرفه‌های استانی رونمایی می‌شود. نمایش ظرفیت‌های مقاصد گردشگری کشور در نمایشگاه سال جاری با رویکرد برندیگ شهرها نظیر سمنان، عضو اتحادیه‌بین المللی شهرهای راه ابریشم، یزد پایتخت گردشگری مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) در سال ۲۰۲۴ میلادی، اردبیل پایتخت گردشگری سازمان همکاری اقتصادی (ECO) در سال ۲۰۲۳ میلادی و غیره است.»

شالبافیان تاکید کرد: «برای اولین بار، با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بخش ویژه‌ای بالغ بر ۱۳۰۰ مترمربع در سالن ۳۸A ، به فعالان گردشگری سلامت اختصاص یافته است. در حدود ۷۴ بیمارستان و مرکز تخصصی، ۲۱ مجموعه طب ایرانی، ۴ موسسه باروری و دیگر فعالان این حوزه، در این سالن حضور دارند. 

حضور ۱۲ کشور خارجی در نمایشگاه گردشگری تهران

معاون گردشگری با اشاره به حور کشورهای خارجی در این نمایشگاه گفت: «با همکاری وزارت صمت، تسهیلات ویژه‌ای برای حضور مشارکت کنندگان خارجی در نمایشگاه امسال در نظر گرفته شده است، که این موضوع تاکنون منجربه حضور قطعی مشارکت‌کنندگان خارجی از ۱۲ کشور شامل مالزی، روسیه، اندونزی، ونزوئلا، تایلند، ازبکستان، ویتنام، تانزانیا، سریلانکا، ترکیه، تاجیکستان و زیمباوه شده است و این فرصت مناسبی برای افزایش تعاملات بین‌المللی گردشگری کشور و به تبع آن، مقابله با جریانات ایران‌هراسی است. علاوه بر غرفه‌داران خارجی، نمایشگاه امسال از کشورهای بازار هدف ایران در قالب هیئت‌های رسمی کشورهای خارجی، نمایندگان بخش خصوصی گردشگری و یا اهالی رسانه‌های تخصصی، بازدیدکنندگان تخصصی خواهد داشت. ۳۰ نفر از خبرنگاران، افراد تاثیرگذار و چهره‌های رسانه‌ای خارجی در مراسم افتتاحیه حضور دارند.»

وی همچنین اشاره کرد: «سالن B2B اختصاصی با مساحت ۲۰۰ متر مربع، در بخش خارجی نمایشگاه با هدف گسترش مذاکرات تخصصی دوجانبه میان کسب‌وکارها و سایر دست اندرکاران گردشگری کشور و غرفه‌داران خارجی ایجاد شده است.»

برگزاری ۱۱ همایش و برنامه تخصصی در نمایشگاه امسال

نشست خبری هفدمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران

به‌گفته معاون گردشگری کشور، مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه گردشگری با هدف نمایش ظرفیت‌ها و دستاوردهای این قبیل کسب‌وکارها در این دوره نمایشگاه قابل توجه است. همچنین در کنار حمایت استانداری‌ها، مشارکت بیش از ۱۵۰ شهرداری از استان‌های مختلف کشور در کنار اتاق‌های بازرگانی و دیگر نهادهای استانی در نمایشگاه سال جاری، جلب شده است.

شالبافیان در ادامه اضافه کرد: «۱۱ همایش و برنامه تخصصی در بازه زمانی نمایشگاه برگزار خواهد شد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به همایش ملی گردشگری سلامت، نشست شهرداران مراکز استان‌های کشور، گردهمایی ملی راهنمایان گردشگری، نشست سفرای کشورهای عضو سازمان تخصصی ACD به‌مناسبت یزد۲۰۲۴، جشنواره کاراکترهای گردشگری، همایش برندهای گردشگری خوراک، سمپوزیوم گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز و غیره، اشاره کرد.»

نیما آذری، مدیر انجمن موسسات آموزشی کشور نیز اعلام کرد، ۱۲ پنل و میزگرد و ۲۴ کارگاه و دوره آموزشی تخصصی گردشگری و ۱۱ نشست تشریک تجربیات کسب‌وکارهای گردشگری، برای علاقه‌مندان و فعالان گردشگری در حاشیه نمایشگاه برگزار می‌شود. نمایندگان ۲۰ دانشگاه و انجمن علمی دانشجویی حوزه گردشگری و دانش آموزان برتر و خلاق ۱۰ هنرستان این حوزه، در بخش ویژه‌ای در این نمایشگاه حاضر خواهند بود. 

 همچنین در هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران و صنایع وابسته، فضای ویژه‌ای به ۲۱ میز مختلف گردشگری موضوعی اختصاص یافته است و غرفه هر استان با تم گردشگری موضوعی ویژه همان استان، در نمایشگاه حاضر خواهد بود.

ساماندهی بوم‌گردی‌ها، گروه‌های موسیقی و گردشگری خوراک

فضای ویژه‌ای بالغ بر ۵۰۰ مترمربع در فضای باز نمایشگاه امسال به اقامتگاه‌های بوم گردی کشور اختصاص یافته است. همچنین فعالان گردشگری عشایری در قالب سیاه‌چادرهایی در فضای باز نمایشگاه مشارکت دارند. ۲۶ گروه آئینی و موسیقی از استان‌های مختلف کشور، در فضای باز و در استیج مخصوص نمایشگاه، برای عموم مخاطبین برنامه اجرا می‌کنند. 

پیله‌ور، به‌عنوان مسئول برگزاری دومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت رستوران، فست فود، کترینگ و تجهیزات و صنایع وابسته، که همزمان با نمایشگاه گردشگری برگزار خواهد شد، با توجه به استقبال و تخصصی‌شدن بخش گردشگری خوراک، به حضور ۱۰۰ برند و شرکت تخصصی در حوزه رستوران‌داری، کافی‌شاپ و صنایع مرتبط با خوراک و نوشیدنی در ۳ سالن این نمایشگاه اشاره کرد.

به‌گفته مصطفی فاطمی، دبیر کل توسعه گردشگری داخلی، امسال سعی شده است تا مدیریت بهتری روی چالش‌های سال‌های گذشته نمایشگاه گردشگری شکل بگیرد و در این راستا، روز نخست نمایشگاه بازدید به‌صورت تخصصی و ویژه برای فعالان گردشگری، راهنمایان گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته این حوزه است و ورود برای عموم نخواهد بود؛ همچنین مسئله خوراک‌های بومی و سروصدای بیش از حد موسیقی‌های آئینی نیز، با تخصصی شدن سالن گردشگری خوراک و ایجاد فضای مخصوص برای نمایش‌ها و موسیقی آیینی، ساماندهی شده است. 

مراسم افتتاحیه نمایشگاه گردشگری ۱۴۰۲، از ساعت ۸ الی ۱۱ صبح روز دوشنبه مورخ ۲۳ بهمن ماه، در محل سالن همایش‌های بین‌المللی سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.

همچنین در حاشیه این نشست و در راستای پرسش خبرنگاران درباره لغو ویزای یک‌طرفه ایران با ۳۳ کشور مورد هدف برای توسعه گردشگری ایران، شالبافیان گفت: «همه بخش‌های مربوط در وزارتخانه و سازمان‌های مرتبط در حال همکاری برای رونق گرفتن گردشگری در کشور و همچنین ایجاد تصویری مثبت در برابر موضوع ایران هراسی هستند. در همین راستا، علاوه بر مذاکرات صورت گرفته برای حضور شرکت‌های گردشگری و سازمان‌های متولی حوزه سفر این کشورها در نمایشگاه گردشگری ایران، ۲۰ اینفلوئنسر نیز از همین مقاصد به ایران و نمایشگاه گردشگری امسال دعوت شده‌اند.»

فهرست برنامه‌های هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

در ادامه می‌توانید فهرست اجرای گروه‌های موسیقی، آیینی و سنتی استان‌ها، همایش‌ها و برنامه‌های جانبی و جزئیات برنامه‌های ادارت کل استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران را مشاهده کنید. همچنین برنامه میزهای ملی گردشگری را از اینجا دانلود کنید. 

فهرست همایش‌ها و برنامه‌های جانبی هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

همایش‌ها و برنامه‌های جانبی هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران

زمانبندی اجرای گروه‌های موسیقی، آیینی و سنتی استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران

اجرای گروه‌های موسیقی، آیینی و سنتی استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران

جزئیات برنامه‌های ادارت کل استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

جزئیات برنامه‌های ادارت کل استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

جزئیات برنامه‌های ادارت کل استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

جزئیات برنامه‌های ادارت کل استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

جزئیات برنامه‌های ادارت کل استان‌ها در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید. 

مطالب مرتبط