رسانه قطبنما: نظرسنجی Skift نشان میدهد بخش اعظمی از سازمانهای مدیریت مقصد انتظار دارند در سال ۲۰۲۲ بودجه، درآمد و هزینهها نسبت به ۲ سال گذشته افزایش یابد و این افزایش مطابق با روند بازیابی کلان سفرها است. در این مرحله بسیار حائز اهمیت است که DMOها منابع مالی و درآمد خود را تنوع بخشند و هزینههای خود را به شیوهای هدفمند مدیریت کنند. شرکتکنندگان در این نظرسنجی پیشبینی کردهاند تعداد کارکنان در سال ۲۰۲۲ تقریبا به سطوح سال ۲۰۱۹ برسد. همچنین انتظار میرود در سال جاری میلادی بازاریابی دیجیتال همچنان بهعنوان کانال بازاریابی غالب باقی بماند، اگرچه انتظار میرود دیگر رویکردهای بازاریابی مانند بازاریابی شراکتی، همکاری متقابل DMOها و بازاریابی جامعهگرا نتایج بهتری را در آینده نشان دهند. همچنین طبق نتایج این بررسی، در سال ۲۰۲۲ DMOها همزمان با تلاش برای یافتن جایگاه خود در چشمانداز جدید صنعت سفر، فعالیت بیشتری در حوزههای پایداری، توسعه مسیرهای فرودگاهی و مشارکت بیشتر با ذینفعان صنعت سفر خواهند داشت.
دغدغه گردشگری پایدار پررنگ میشود
۳۴ درصد شرکتهای حاضر در این نظرسنجی اعلام کردهاند که سازمانهایشان از سال ۲۰۱۹ روی پایداری کار کردهاند؛ اما ۷۴ درصد گفتهاند که پس از کرونا بر این هدف تمرکز خواهند کرد. در مجموع ۸۳ درصد از پاسخدهندگان نیز اظهار داشتهاند که با توجه به تمرکز بر تغییرات آبوهوا و پایداری پس از کرونا، نیاز به ارائه گزینههای سفر آگاهانه بیش از پیش احساس میشود و در آینده محصولات و خدمات سازگار با محیط زیست برای مسافران جذابتر خواهد بود. ۵۰ درصد از پاسخدهندگان نیز گفتهاند که سازمان آنها شروع به کار روی توسعه روشها و حمایت از مقرراتی کرده است که میتواند از اورتوریسم (OverTourism) جلوگیری و یا اثرات منفی آن را مدیریت کند. با این حال، کارشناسان صنعت سفر بر این باورند که اگرچه شیوههای پایداری به صورت تئوری در دستور کار این سازمانها گنجانده شده است، اما در حال حاضر به دلیل اینکه امروزه نیاز است که گردشگری از هر طریق ممکن به حرکت درآید، این امر در اولویت دوم قرار گرفته است.
افزایش مشارکت با ذینفعان صنعت سفر
۲۵ درصد از پاسخدهندگان به این نظرسنجی اعلام کردهاند که سازمان آنها از سال ۲۰۱۹ بر توسعه مسیرهای فرودگاهی و گسترش تعامل با سازمانهای هوانوردی و شرکتهای توزیع تمرکز کرده و ۴۰ درصد نیز گفتهاند که سازمان آنها در آینده روی این مسئله کار خواهد کرد. DMOها اکنون بهخوبی میدانند تعامل آنها با سایر بخشهای صنعت سفر همچون هوانوردی و توزیع تا چه اندازه اهمیت دارد و اگر قرار باشد صنعت سفر بازیابی شود، تمامی بخشها باید به یکدیگر کمک کنند تا بازاریابی مناسب انجام گیرد و جریانهای مالی حفظ شوند. گسترش حوزه پشتیبانی و افزایش دسترسی با گزینههای ارتباطی ۲۴ ساعته از دیگر کارکردهای است که DMOها انتظار دارند در دوران پساکرونا اهمیت بیشتری پیدا کند.
سرمایهگذاریهای سنگین DMO ها بر دادهها
استفاده از دادههای گردشگری قبل از همهگیری نیز برای سازمانهای مدیریت مقصد از اهمیت قابل توجهی برخوردار بود و ۸۰ درصد از پاسخدهندگان از آن بهعنوان عامل کلیدی سازمان خود در تصمیمگیریها یاد کردهاند؛ اما این رقم پس از همهگیری به ۹۰ درصد رسیده است. این نظرسنجی نشان میدهد تقریبا توسط تمامی DMOها از نتایج آنالیز گوگل و تجزیهوتحلیل رسانههای اجتماعی استفاده میکنند. در عین حال، برخی از سازمانها از منابع داده داخلی و دولتی نیز برای تصمیمگیری بهره میگیرند. در نهایت یکی از نکات جالب این نظرسنجی پاسخ ۷ مدیر مدیریت مقصد مشهور جهان است که نشان میدهد از منظر این دسته، صنعت سفر تا سال ۲۰۲۴ بهطور کامل بهبود نخواهد نیافت.
پیشنهاد رسانه قطبنما: چرا سازمانهای مدیریت مقصد اهمیت دارند؟