۷ روند بازاریابی هتل‌ها در سال ۲۰۲۲

۷ روند بازاریابی هتل‌ها در سال ۲۰۲۲

همه‌گیری کرونا با تغییر اولویت‌های مسافران، تاثیر به‌سزایی در روش‌های بازاریابی هتلداری نیز گذاشته است. امروزه روش‌های سنتی بازاریابی، دیگر نمی‌تواند آن‌طور که باید مسافران را تحت تاثیر قرار دهد و روند‌های جدیدی جایگزین آن‌ها شده‌اند. اما برترین روند‌های بازاریابی هتل‌ها در سال ۲۰۲۲ چه خواهد بود؟

قطب‌نما: صنعت مهمان‌نوازی، یکی از حوزه‌هایی است که بیشترین ضربه را از همه‌گیری کرونا خورده است. این بحران در عین تغییر نیاز‌ها و تمایلات مسافران، روندهای بازاریابی صنعت هتلداری را با تغییرات بسیاری مواجه کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد روش‌های بازاریابی سنتی صنعت مهمان‌نوازی دیگر کارایی لازم را در دوران کرونا و پس از آن ندارند. از این رو، برند‌های هتلداری برای به دست آوردن سهم بازار‌های جهانی در سال ۲۰۲۲ و رقابت با هتل‌های دیگر، باید بار دیگر روش‌های بازاریابی خود را با نیاز‌های مسافران مطابقت دهند. بدین‌ترتیب، تخصیص بودجه برای تعیین روش‌های بازاریابی جدید، امری ضروری برای هتداران مدرن محسوب می‌شود. اما برترین روند‌های بازاریابی هتلداری در سال ۲۰۲۲ کدام‌اند و هتل‌ها چگونه می‌توانند بار دیگر پا در عرصه رقابت بگذرانند؟  در ادامه با بررسی ۷ روند بازاریابی هتلداری در سال ۲۰۲۲ به هتلداران کمک خواهیم کرد تا آینده این صنعت را درک کنند و با انتخاب برترین روند‌های بازاریابی، به رزرو‌ها و سودآوری بیشتری دست یابند.

۱. بازاریابی پروتکل‌های بهداشتی و ایمنیبازاریابی پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی

به‌دنبال بحران کووید-۱۹، بهداشت و نظافت به یکی از مهم‌ترین عامل‌های تصمیم‌گیری مسافران برای انتخاب هتل‌ها تبدیل شدند. در همین راستا، هتل‌ها باید با تعیین پروتکل‌های بهداشتی قوی و اطلاع‌رسانی آن از طریق رسانه‌های اجتماعی یا وب‌سایت اختصاصی خود، اعتماد مسافران را جلب کنند و به آن‌ها نشان دهند هیچ‌چیز بیشتر از سلامتی مسافران برای آن‌ها اهمیت ندارد. با این حال، مسافران هنوز هم به‌دنبال یک اقامت آرامش‌بخش در هتل‌ها هستند؛ در نتیجه هتل‌ها نباید همه توجه خود را به پیام‌های بهداشتی معطوف و از ارائه تجربیات لذت‌بخش غفلت کنند.

۲. توجه به هتل‌ها و کمپین‌های سبز

اگرچه توجه به سفرهای سبز و طبیعت‌محور مفهوم جدیدی در صنعت هتلداری و مهمان‌نوازی نیست؛ اما قرنطینه‌های طولانی‌مدت در جریان همه‌گیری، موجب افزایش اهمیت ارتباط انسان‌ها با طبیعت شده است. به‌طوریکه در دو سال گذشته علاقه مسافران به مقاصد طبیعی و کسب تجربیات طبیعت‌محور به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است. اما هتل‌ها چگونه می‌توانند طبیعت را در استراتژی‌های بازاریابی خود بگنجانند؟ هتل‌های واقع در مناطق شهری می‌توانند عناصر طبیعی در داخل و اطراف املاک خود را در رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها برجسته کنند. علاوه بر این، استخرهای روباز، باغ‌ها، پشت‌بام‌ها با مناظر طبیعی و حتی گل‌کاری، همگی ابزار‌های بازاریابی هستند که هتل‌های می‌توانند از آن استفاده کنند. برگزاری‌ کمپین‌ها و به اشتراک‌گذاشتن برنامه‌های پایداری هتل‌ با مهمانان، از دیگر راهکار‌هایی است که توجه بسیاری از مسافران و دوست‌داران طبیعت را جلب خواهد کرد.

۳. ایجاد یک برند دیجیتالی قوی

ایجاد یک برند دیجیتالی قویدر عصر امروز بسیاری از سفارشات و خرید‌ها از طریق اینترنت انجام می‌شود؛ رزرو آنلاین هتل‌ها نیز سال‌ها است که در بازار‌های جهانی جریان دارد. بر اساس نتایج مطالعات، بیش از ۶۰ درصد رزرو هتل‌ها به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. در نتیجه بازاریابان هتل باید ضمن حضور قوی در فضای آنلاین، از بازخورد‌های مشتریان برای تقویت روند‌های بازاریابی خود استفاده کنند. در واقع نحوه جمع‌‌آوری بازخورد‌های مشتریان، نقش حیاتی در پیشرفت استراتژی‌های بازاریابی هتلداران دارد و با تاثیرگذاری بر مشتریان جدید موجب برتری آن‌‌ها نسبت به رقبا خواهد شد. یکی از بهترین‌ راهکار‌ها برای بهبود شهرت دیجیتالی برند‌ها، ارائه خدمات عالی و تشویق مشتریان برای ثبت نظر و تجربیاتشان است. یکی از راه‌های تشویق مشتریان برای ثبت نظرات نیز، ارائه کوپن‌های تخفیف و خدمات رایگان است. علاوه بر این، برگزاری کمپین‌های بازاریابی ایمیل و نظرسنجی پس از ورود به هتلداران کمک خواهد نظرات مشتریان خود را جمع‌‌آوری کنند.

۴. برگزاری تورهای مجازی

همانطور که تصاویر نقش مهمی در انتقال محتوا به کاربران ایفا می‌کند، تورهای مجازی قدرتمند از املاک نیز می‌تواند توجه بسیاری از مخاطبان هدف را به خود جلب کند. یکی از برترین ویژگی‌‌‌های تور مجازی آن است که می‌توان محتوای آن را به‌راحتی در کانال‌های بازاریابی مختلف استفاده کرد. برای مثال، یک ویدیو از مهمان‌نوازی منحصر‌به‌فرد هتل‌ها را می‌توان هم به‌صورت Reels در اینستاگرام و هم به‌عنوان تبلیغات در وب‌سایت‌ بارگزاری کرد. تورهای مجازی یکی از بهترین ابزار‌ها برای الهام‌بخشیدن به مسافران است و در طول مدت‌زمان کوتاه به یکی از سریع‌ترین روند‌های بازاریابی در صنعت هتلداری و مهمان‌نوازی تبدیل شده است. تولید محتوای ویدیویی مانند بازاریابی اینفلوئنسٰر‌ها، تور‌های پشت‌صحنه و فیلم‌برداری به‌کمک هلی‌شات یا پهباد‌ها، از نمونه استراتژی‌های بازاریابی است که به‌توصیه کارشناسان می‌توان از آن ایده گرفت.

پیشنهاد «قطبنما»: اینستاگرام مارکتینگ چیست (آموزش صفر تا صد)

۵. توجه به افزایش رزرو مستقیم

بر اساس نتیجه مطالعات «Business Travel News»، میزان رزر‌و‌های مستقیم در سال ۲۰۲۰ به‌شدت رشد داشته و انتظار می‌رود این روند در سال‌‌های آینده نیز ادامه یابد. اما استراتژی‌های بازاریابی چگونه منجر به افزایش رزرو‌های مستقیم هتل‌ها خواهد شد؟ بهینه‌سازی کانال‌های ارتباطی مستقیم، مهم‌ترین گام برای تحقق این هدف است. هتلداران باید بر بهبود تجربه کاربری سایت و عملکرد سئو در رویکرد‌های بازاریابی خود تمرکز کنند؛ چراکه ارتقای رتبه‌بندی سئو وب‌سایت هتل‌ها، منجر به جذب مسافران بیشتر می‌شود و ارائه تجربه یک رزرو یکپارچه موجب جلب رضایت مشتریان و افزایش فروش خواهد شد.

۶. ارائه تجربیات خاص و شخصی‌سازی آن‌ها

ارائه تجربیات خاص و شخصی‌سازی آن‌ها ارائه تجربیات جدید و شخصی و رفع‌ نیاز‌های خاص مسافران، تاثیر قابل‌توجهی در جذب رضایت مشتریان دارد. از این رو، سفر‌های تجربی و تعطیلات برای مسافران با علایق خاص، از نمونه‌ روش‌های بازاریابی هتل‌ها است که پس از همه‌گیری نیز طرفداران خود را از دست نداده است. بر اساس مطالعات آخرین روند سفرهای تفریحی در سال ۲۰۲۲، برترین روند‌های سفر موردتوجه صنعت مهمان‌نوازی در سال آینده به شرح زیر است و هتلداران می‌توانند با ارائه تجربیات خاص و مرتبط با این سفر‌ها، مشتریان بیشتری جذب کنند:

  • سفر با حیوانات خانگی
  • استراحتگاه‌های یوگا و مدیتیشن
  • ورکیشن (تلفیق سفرهای کاری و تفریحی)
  • سفر‌های مجردی و زنانه

در حقیقت ارائه تجربیات منحصربه‌فرد به مهمانان، برگ‌ برنده برند‌های هتلداری در بازاریابی است. علاوه بر این تعطیلات با اهداف خاص، محتواهای جدیدی را برای استفاده در کمپین‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، اینفلوئنسر‌ مارکتینگ و دیگر کانال‌های بازاریابی، در اختیار هتلداران قرار می‌دهد. در آخر هتل‌ها می‌توانند با تشویق مسافران برای به اشتراک‌گذاری آنلاین تجربیاتشان، اعتبار برند خود را در رسانه‌های دیجیتال ارتقا ببخشند.

۷. بازاریابی محلی

در دوران همه‌گیری کرونا و بسته‌شدن مرز‌های بین‌المللی، بسیاری از هتل‌ها توانستند با جذب مسافران داخلی، کسب‌وکار خود را سرپا نگه دارند. انتظار می‌‌رود علی‌رغم بازشدن مرز‌های بین‌المللی، بسیاری از مسافران کماکان سفر‌های داخلی را ترجیح دهند. با توجه به اهمیت مسافران داخلی، هتلداران نیز باید به‌کمک استراتژی‌های بازاریابی محلی، توجه مسافران داخلی را جلب کنند. بدین‌ترتیب، برگزاری‌ کمپین‌های «استیکیشن»، ارتقای سئو محلی و بازاریابی محتوا در کانال‌های بازاریابی، به هتل‌های کمک خواهد تا مهمانان داخلی بیشتری جذب کنند.

کلید موفقیت هتلداران در ۲۰۲۲

توجه به نیاز‌های مصر‌ف‌کنندگان و رفع آن به بهترین شکل ممکن، وجه مشترک همه روند‌های بازاریابی هتل‌ها است. در صنعت هتلداری، خدمات‌دهی به مشتریان، موضوع محوری است و هتلداران می‌توانند با تعیین استراتژی‌های بازاریابی مبتنی بر نیاز مصرف‌کنندگان، در عین حفظ رزرو‌های قبلی، مشتریان جدیدی نیز جذب کنند.

آخرین ترند‌های بازاریابی و فروش صنعت گردشگری و هتلداری را در وب‌سایت «قطب‌نما» بخوانید.

مطالب مرتبط