معرفی استارت آپ‌ های گردشگری خارجی (۱)

استارتاپ رومی، فرشته نجات صنعت مهمان‌نوازی پاکستان

استارتاپ رومی، فرشته نجات صنعت مهمان‌نوازی پاکستان

رسانه قطبنما: استارت آپ گردشگری «رومی» (Roomy) یک شرکت نوپای مهمان‌نوازی در پاکستان است که از ترکیبی از فناوری و دانش بازار برای ارائه خدمات به مهمانان استفاده می‌کند. این استارتاپ گردشگری نوظهور، با بهبود استانداردهای میزبانی و ارائه خدمات باکیفیت در صدد ایجاد انقلاب در صنعت مهمان‌نوازی و گردشگری پاکستان است و قصد دارد با ارائه‌ اتاق‌ها و اقامتگاه‌های مخصوص و مقرون‌به‌صرفه در برخی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری پاکستان، به این هدف دست یابد.

وقتی صحبت از گردشگری در سراسر جهان شود، شاید «پاکستان» جایی نباشد که به‌‌سادگی به ذهنمان خطور کند، اما این کشور در سال‌های اخیر توانسته است به موفقیت‌های خوبی در زمینه گردشگری دست یابد، به‌طوری که حتی از انجمن «بک پکر» (Backpacker) انگلیس گرفته تا رسانه‌هایی مانند «ایندیپندنت»، «تلگراف» و «فوربز»، همگی بارها و بارها از ظرفیت‌های گردشگری پاکستان صحبت کرده‌اند و این کشور را یک مقصد عالی برای گشت‌و‌گذارهای ساده و گردشگری ماجراجویانه معرفی کرده‌اند. با این وجود صنعت مهمان‌نوازی پاکستان  از نظر کیفیت و کمیت به موازات تقاضای مسافران داخلی و خارجی رشد نکرده است و به نوعی پاسخگوی انواع بازدید‌کنندگان از سراسر جهان نیست.

اگرچه شرکت‌های بزرگی مانند Airbnb در برخی از مراکز شهری این کشور خدمات اجاره‌‌ اقامتگاه ارائه می‌دهند، اما مقاصد جذاب گردشگری در شمال پاکستان و مناطق دیدنی این کشور هنوز از امکانات اقامتی خوبی برخوردار نیستند که بتوانند در تمام فصول سال اقامتگاه‌های با کیفیت و با قیمت مناسب به مسافران ارائه دهند. در این مطلب به‌سراغ استارتاپ گردشگری «رومی» (Roomy) در کشور پاکستان ‌می‌رویم که این روزها حرف‌های تازه‌ای برای گفتن دارد و قصد دارد افق‌های روشنی را پیش روی صنعت مهمان‌نوازی و گردشگری پاکستان قرار دهد. اگر می‌خواهید داستان استارتاپ گردشگری «رومی» از تولد تا جذب سرمایه‌ ۱ میلیون دلاری را بدانید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

تولد استارتاپ رومی

استارتاپ گردشگری رومی، در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۶-۱۳۹۷) توسط دکتر «اسد سمر» (Asad Samar) در پایتخت پاکستان، «اسلام آباد»، تاسیس شد. بنیان‌گذار این استارتاپ که قبلا با بانک «گلدمن ساکس» (Goldman Sachs) و شرکت‌های مختلف در «انگلستان» و «امارات متحده عربی» همکاری می‌کرد، رومی را با هدف بهبود صنعت مهمان‌نوازی در پاکستان راه‌اندازی کرده است.  

استارتاپ گردشگری رومی

رویکرد استارت آپ رومی

آنچه که استارتاپ گردشگری رومی را از سایر شرکت‌ها متمایز می‌کند، ارائه‌‌ اقامتگاه‌های میان‌رده و مقرون‌به‌صرفه به مسافران است. در شمال پاکستان، اقامتگاه‌ها و هتل‌های بسیار گران‌قیمت به فراوانی یافت می‌شود، اما اقامتگاه‌های ارزان‌قیمت به‌ویژه برای خانواده‌ها، به‌سادگی در این منطقه پیدا نمی‌شود. رومی، با ارائه‌ اقامتگاه‌های مقرون‌به‌صرفه و البته با امکانات مناسب در منطقه‌ «ناران»، «هونزا» و «اسلام آباد»، یک اقامت فراموش‌نشدنی برای مهمانان و مسافران به ارمغان می‌آورد.

روش کسب‌و‌کار رومی

شرکت نوپای رومی با هتل‌هایی که دارای برند شناخته‌شده‌ای نیستند، همکاری می‌کند؛ این استارت آپ، در بازسازی این املاک با صاحبانشان شریک می‌شود و از طریق پلتفرم آنلاین خود اتاق‌های این هتل‌ها را به مشتریان اجاره می‌دهد. رومی که از دانش بازار، مدیریت درآمد و بازاریابی خوبی برخوردار است، به‌منظور ارائه‌ بهترین خدمات به گردشگران، با هتل‌ها و مهمان‌سراهای سنتی که در جذاب‌ترین مکان‌های پاکستان واقع شده‌اند، همکاری کرده و در نهایت با تقسیم درآمد با صاحبان این املاک، کسب درآمد می‌کند.

بسیاری فکر می‌کنند که رومی در حال ایجاد چیزی شبیه استارت آپ «اویو» (Oyo) است، اما با اینکه «اویو» نیز یک پلتفرم برای اجاره‌ هتل‌ها، خانه‌ها و اقامتگاه‌ها است، خودش به مدیریت این املاک نمی‌پردازد. املاکی که اویو با آن‌ها همکاری می‌کند توسط مالکانشان مدیریت می‌شوند، اما رومی برای اطمینان از بهبود عملکرد و ارائه خدمات مناسب به مشتریان، خودش در مدیریت و نحوه  کسب‌و‌کار این املاک نقش دارد.

چرا استارتاپ رومی؟

از آنجایی که چیزی شبیه رومی در کشور پاکستان وجود ندارد، این استارتاپ هم برای مسافران به‌ویژه افراد کم‌درآمد بسیار مقرون‌به‌صرفه بوده و هم برای صاحبان اقامتگاه‌ها به‌ویژه املاک سطح متوسط بسیار سودآور است. مسافران با دریافت خدماتی همچون رزرو آنلاین، ورود و خروج بدون‌تماس، اتاق‌های استاندارد و امکانات هتل‌های پیشرفته یک سفر به یادماندنی را با استارتاپ رومی تجربه می‌کنند. هزینه اقامت در اتاق‌های رومی از شبی ۴۰ دلار آغاز می‌شود، این در حالی است که همین خدمات تنها برای یک شب اقامت در هتل‌های لوکس و گران‌قیمت پاکستان  ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار هزینه در بر دارد.

«اسد سمر»، بنیان‌گذار رومی، در خصوص هزینه اجاره‌ اقامتگاه‌ها می‌گوید: «ما می‌دانیم یک مسافر کم‌درآمد به‌دنبال تجملات یک هتل پنج‌ستاره نیستند، بنابراین ما به جای لوسترهای بزرگ و آکواریوم‌های غول‌پیکر در اقامتگاه‌های خود، مکانی ساده، مینیمالیست، زیبا و کاربردی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم. علاوه بر آن استارتاپ رومی سعی می‌کند چشم‌انداز جدیدی از مهمان‌نوازی سنتی پاکستان را نیز به مهمانان ارائه دهد.» از طرفی دکتر «سمر» درباره‌ افزایش سودآوری صاحبان اقامتگاه‌ها می‌گوید: «صاحبان اقامتگاه‌هایی که تاکنون با ما شراکت کرده‌اند، توانستند شاهد رشد ۱/۵ تا ۲/۵ برابری درآمد خود باشند. اما این فقط درآمد آن‌ها نیست که افزایش یافته، بلکه همکاری با رومی باعث بالارفتن ارزش این املاک نیز شده است.»   استارتاپ گردشگری رومی در پاکستان

رومی؛ دیروز، امروز و فردا

استارتاپ گردشگری رومی در ابتدا کار خود را با دو اتاق در یک مهمان‌سرا آغاز کرد و اکنون با داشتن ۱۰۰ کارمند و بیش از ۲۰۰ اتاق در چهار شهر پاکستان فعالیت می‌کند. از ویژگی‌های بارز رومی ترکیب خانه‌های سنتی و مدرن و استفاده از چادرهای یورت است که توسط خود رومی در مناطق شمالی پاکستان راه‌اندازی شده‌ و در بین مسافران بومی و بین‌المللی بسیار محبوبند. این ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد اقامتگاه‌های رومی باعث شده است که نرخ اشغال در این مناطق به ۷۰ درصد برسد.

رومی در حال حاضر در ۵ ملک فعالیت می‌کند و با قراردادی که با ۴ ملک دیگر امضا کرده است، قصد دارد به‌زودی فعالیت خود را گسترش داده و از مهمانان بیشتری در پاکستان پذیرایی کند. از دیگر موفقیت‌های استارتاپ گردشگری رومی این است که در هفته‌های اول همه‌گیری ویروس «کرونا» به‌خوبی توانست به یک شرایط ثابت دست یافته و عملکرد قابل‌قبولی از خود نشان دهد؛  به‌طوری که در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی توانست از طریق سرمایه‌گذاری شرکت Lakson Venture Capital و مشارکت Karavan VC، مبلغ یک میلیون دلار سرمایه جذب کند. «فیصل آفتاب» (Faisal Aftab)، از اعضای «لکسون ونچر کپیتال» (Lakson Venture Capital) در رابطه با استارتاپ گردشگری رومی می‌گوید: «صنعت گردشگری و مهمان‌نوازی در پاکستان، بازاری با نظارت کم اما فرصت‌های چند میلیارد دلاری است. استارتاپ گردشگری رومی دومین انتخاب ما برای سرمایه‌گذاری در بخش سفر است چراکه این شرکت ضمن برطرف‌کردن شکاف بازار برای مسافران داخلی و بودجه شرکت‌ها با ارائه‌ اتاق‌های قیمت مناسب و امکانات استاندارد در مکان‌های جذاب پاکستان، از یک مدل تجاری قابل‌توسعه برخوردار است.»

استارتاپ رومی با روش ابتکاری خود صنعت مهمان‌نوازی پاکستان را دچار دگرگونی کرده و نور امید را در چشمان صنعت گردشگری این کشور روشن نگه داشته است. رومی قصد دارد در آینده با سرمایه‌گذاری در املاک بیشتر، تیم خود را گسترش دهد و تمرکز اصلی خود را بر بازاریابی و استفاده از ترندهای محبوب دنیا قرار دهد.

استارت آپ گردشگری رومی

استارتاپ گردشگری رومی با عملکردی بی‌نظیر و هوشمندانه مانند بسیاری از استارتاپ های گردشگری نوظهور قدم به صنعت گردشگری گذاشته است و سعی دارد با گام‌های کوچک اما استوار، صنعت مهمان‌نوازی پاکستان را دستخوش تغییرات مثبتی کرده و با گسترش تیم خود در جای جای این کشور زیبا به بازدیدکنندگان خدمات ارائه دهد. حرکتی که می‌تواند الهام‌بخش بسیاری دیگر از کشورهای منطقه شود.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

استارت آپ گردشگری چیست | ایده استارتاپ گردشگری + ویدیو 

مطالب مرتبط