رسانه قطبنما: تاکنون استارتاپ های گردشگری زیادی را در مطالب گوناگونی با عنوانهای «پنج استارتاپ گردشگری جذاب از پنج نقطه مختلف دنیا» و «چهار استارتاپ گردشگری با ایدههای نوآورانه»، «از ژاپن تا سوئیس: معرفی ۲ استارتاپ سفر با ایدههای جذاب»، «جذب سرمایه ۴ استارتاپ گردشگری از ۴ نقطه جهان» و «۴ استارتاپ گردشگری موفق با بیش از ۱۰۰ میلیون دلار جذب سرمایه» معرفی و بررسی کرده است. این هفته نیز رسانه قطبنما بهسراغ سه استارتاپ گردشگری متفاوت رفته است که با ایدههای جذاب، نظر سرمایهگذاران را به خود جلب کردهاند. اگرچه مورد آخر یک استارتاپ گردشگری نیست، اما استارتاپ های گردشگری و شرکتهای مسافرتی زیادی با آن کار میکنند. اگر میخواهید با این سه استارتاپ گردشگری نوظهور آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه رسانه قطبنما باشید.
۱-استارتاپ گردشگری هندیز
معرفی: «هندیز» (Handys) یک استارتاپ گردشگری مستقر در «کره جنوبی» است که در زمینه اجاره کوتاهمدت یا بلندمدت اقامتگاههای فعالیت میکند. استارتاپ گردشگری هندیز در سال ۲۰۱۹، در استان «ججو» بهعنوان نیروی نظافتی شرکت اجاره اقامتگاه «ایربیانبی» (Airbnb) آغاز بهکار کرد. این استارتاپ گردشگری اقامتگاههای «سبک زندگی» یا «لایف استایل» برند «اربن اِستی» (Urban Stay) را، که حدود ۷۰۰ اتاق در «سئول»، «بوسان» و « گیونگی-دو» دارد، اداره میکند. امروزه شرکت ایربیانبی از شرکای رسمی استارتاپ گردشگری هندیز است. علاوه بر آن، این شرکت با چندین شرکت دیگر نیز مانند «هتلز دات کام» (Hotels.com)، «اکسپدیا» (Expedia)، «تریواگو» (Trivago) و.. همکاری میکند. جذب سرمایه: استارتاپ گردشگری هندیز اخیرا از طریق سرمایهگذاری «دیاسسی اینوستمنت» (DSC Investment)، ۱.۸ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. چندی پیش نیز، «پلنت لی پارتنرز» (Plant Lee Partners) و «اسپرینگ کمپ» (Spring Camp) با حدود ۲۷۰,۰۰۰ دلار سرمایه، سرمایهگذاری اولیه (بذر) این شرکت را انجام داده بودند.
۲-استارتاپ گردشگری بی سِیف ریت
معرفی: استارتاپ گردشگری «بی سِیف ریت» (BeSafe Rate)، یک سرویس دیجیتالی مختص هتلداران است. سرویس «بی سِیف ریت» از طریق بیمه سفر، در صورت لغو سفر از سوی مسافران، مبلغ پیش پرداخت را به آنها باز میگرداند. استارتاپ گردشگری «بی سِیف ریت» با کلیه نرمافزارهای رزرو اقامتگاه ادغام میشود و نرخ پیش پرداخت هتلها را با بیمه مسافرتی که بهنفع مسافر در نظر گرفته شده است، پرداخت کرده و به این صورت به حفظ درآمد هتلداران کمک میکند. در صورت بروز یک اتفاق غیرمنتظره برای مسافران و لغو رزرو از سوی آنها، «بی سِیف ریت» بازپرداخت رزرو را به آنها ارائه میدهد. در حال حاضر بیش از ۵۵۰ ملک از جمله «وی او آی هتلز» (VOIhotels)، «ریزورتها و هتلهای جی اس اچ» (JSH Hotels & Resorts) و.. از خدمات این استارتاپ استفاده میکنند. این استارتاپ مستقر در «ایتالیا» از زمان راهاندازی خود یعنی سال ۲۰۱۸ تا کنون، به مدیریت ۱۱,۰۰۰ رزرو کمک کرده است. جذب سرمایه: استارتاپ گردشگری «بی سِیف ریت» بهتازگی ۶۰۰,۰۰۰ دلار سرمایه جذب کرده است. «سیدیپی ونچر کپیتال» (CDP Venture Capital) و سایر سرمایهگذاران فرشته از طریق صندوقهای سرمایهگذاری شتابدهنده در این سرمایهگذاری شرکت کردهاند.
۳-استارتاپ پچ
معرفی: پچ یک پلتفرم آنلاین برای کمک به جبران کربن تولیدشده در طبیعت است. «پچ» (Patch) در واقع یک استارتاپ گردشگری نیست اما با رویکردی که دارد بسیاری از شرکتهای مسافرتی و فعالان صنعت گردشگری مشتریان بالقوه آن بهشمار میروند. پچ قصد دارد به مشتریان روشی را برای جمعآوری و محاسبه میزان انتشار «دی اکسید کربن» در فعالیتهایی همچون سفرهای کاری را به فروش برساند و به تامین مالی شرکتهایی که پروژههایی را برای جبران میزان کربن منتشرشده انجام میدهند، کمک میکند. پچ با طراحی یک نرمافزار به شرکتها این امکان را میدهد تا پروژههایی را برای حمایت از حذف «دی اکسید کربن» از اتمسفر زمین انتخاب کنند. این پروژهها شامل پروژههای جنگلکاری و حفاظت از جنگلها تا تکنولوژیهای پیشرفته برای جذب و تجزیه مستقیم هوا، متغیر است. جالب است بدانید که بنیانگذاران شرکت پچ، پیش از این در استارتاپ اجاره اقامتگاه و هتل «ساندر» (Sonder) فعالیت میکردند. جذب سرمایه: این شرکت بهتازگی از طریق سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر «آندرهسن هوروویتس» (Andreessen Horowitz)، ۴.۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.
سخن پایانی
در سالهای اخیر صنعت گردشگری شاهد تولد و رشد استارتاپ های گردشگری فراوانی با ایدههای گوناگونی بوده است. اگرچه بحران کرونا در سال ۲۰۲۰، شرکتها و استارتاپ های گردشگری را با چالشهای فراوانی روبهرو کرد، اما سرمایهگذاریهای میلیون دلاری سرمایهگذاران در ماههای آخر ۲۰۲۰ و نخستین ماههای ۲۰۲۱، نشاندهنده پشت سر گذاشتن بحران و بازگشت امید به صنعت گردشگری است.
پیشنهاد این هفته رسانه قطبنما:
استارتاپ گردشگری وکیشنرنتر، بزرگترین پلتفرم رزرو خودروهای کاروان