UNWTO در نشست گروه ۲۰ و همزمان با روز جهانی گردشگری اعلام کرد

راهنمای تقویت شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط گردشگری

راهنمای تقویت شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط گردشگری

رسانه قطبنما: سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در نشست روز جهانی گردشگری، که در بالی اندونزی و با حضور وزرای گردشگری کشورهای عضو «گروه ۲۰» (G20) به ریاست اندونزی برگزار شد، از همکاری این دو سازمان برای تهیه راهنمای تقویت بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط ​​و جوامع، به‌عنوان ۲ عامل کلیدی تحول در گردشگری، خبر داد.

روز جهانی گردشگری امسال با شعار «تفکری دوباره برای گردشگری» یا به تعبیری، نواندیشی در گردشگری (Rethinking Tourism) گرامی داشته شد. سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، هدف خود از انتخاب این شعار را الهام‌بخشیدن و کمک به توسعه این بخش از طریق راه‌هایی چون آموزش، اشتغال‌‌، تاثیر گردشگری بر کره زمین و فرصت‌های رشد پایدار دانست.

به گزارش «رسانه قطبنما»، راهنمای تقویت بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط ​​و جوامع که هدف آن ایجاد جوامع و بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط ​پایدار و منعطف است، بر ۵ رکن کلیدی استوار است:

  • سرمایه انسانی
  • نوآوری، دیجیتالی شدن و اقتصاد خلاق
  • توانمندسازی زنان و جوانان
  • کنش اقلیمی، حفاظت از تنوع‌زیستی و اقتصاد چرخشی
  • سیاست، حاکمیت و سرمایه‌گذاری

این راهنما، همچنین شامل بیش از ۴۰ مطالعه موردی از اعضای گروه ۲۰ و کشورهای مهمان، با تمرکز بر ارتقای جوامع و کسب‌وکارهای خرد، کوچک و متوسط است.

در این نشست «زوراب پولولیکاشویلی»، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، با اشاره به اینکه صنعت گردشگری اکنون تقریبا به ۶۰ درصد از سطح قبل از همه‌گیری رسیده اما در دستیابی به اهداف اقلیمی توافق پاریس و اهداف توسعه پایدار از برنامه عقب‌مانده است، گفت: «گردشگری می‌تواند به ما کمک کند تا به مسیر خود بازگردیم؛ اما ما باید سرعت و مقیاس فعالیت خود را افزایش دهیم. شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط ​​و جوامع، به‌عنوان ستون فقرات گردشگری، به حمایت قوی نیاز دارند تا عامل تحول مردم‌محور باشند».

محورهای اصلی راهنمای UNWTO و G20

راهنمای مشترک گروه ۲۰ و UNWTO بر موارد زیر تمرکز دارد:

۱. توسعه سیاست‌های هدفمند مبتنی بر گفت‌وگوی اجتماعی و همکاری چند جانبه برای ترویج آموزش و پرورش حرفه‌ای، توسعه مهارت‌ها و یادگیری دائمی نیروی کار گردشگری با مشارکت صنعت گردشگری و شرکت‌های فناوری‌محور؛

۲. به حرکت درآوردن چرخ کارآفرینی از طریق مراکز رشد کسب‌وکار و ترویج ایجاد مشاغل مناسب در گردشگری؛

۳. تقویت پیوند بین بخش گردشگری و جوامع محلی از طریق تشویق همکاری با تامین‌کنندگان محلی؛

۴. پر کردن شکاف نوآوری و ترویج نوآوری مسئولانه؛

۵. راهنمایی و هدایت شرکت‌های کوچک و متوسط به‌سوی دیجیتالی شدن، بهبود محصولات و افزایش بهره‌وری از طریق اقتصاد خلاق؛

۶. تضمین برابری و عدم تبعیض، با توجه ویژه به جوانان در موقعیت‌های آسیب‌پذیر، ترویج به‌کارگیری اصول برابری جنسیتی و فرصت‌های برابر برای همه جوانان در گردشگری از جمله پاداش کار، مشارکت و رفتار برابر؛

۷. اجرای اقدامات پایدار و دوستدار محیط زیست در چارچوب سیاست‌های ملی؛

۸. بهبود داده‌های گردشگری با استفاده از فناوری‌هایی همچون کلان داده‌ها، اجرای استانداردهای آماری بین‌المللی و روش‌شناسی مناسب برای سنجش پایداری گردشگری در راستای سیاست‌گذاری مبتنی بر داده‌ها و همچنین، تسهیل اشتراک‌گذاری داده‌ها از طریق مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی.

بر اساس تحقیقات سازمان جهانی گردشگری و کشورهای عضو گروه ۲۰، عدم دسترسی به منابع مالی، عدم دسترسی به اطلاعات بازار، نوسانات نیروی کار، بی‌ثباتی بازار، تغییر روندها و نیازهای مصرف‌کننده و سطوح پایین نوآوری از جمله مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی شرکت‌های کوچک و متوسط است. 

این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد در سطح جوامع نیز بی‌ثباتی بازار و تغییر روند مصرف‌کننده، نشت درآمد حاصل از گردشگری، نبود آموزش و مهارت، فقدان زیرساخت‌ها کافی و حاکمیت اصولی و در نهایت، وابستگی بیش از حد به گردشگری از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی جوامع است. 

آخرین اخبار گردشگری را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید. 

مطالب مرتبط