چرا صنعت توریسم در اقتصاد جهانی نقش حیاتی دارد؟

تاکید سازمان ملل بر اهمیت گردشگری در بهبود اقتصاد ۲۰۲۲

تاکید سازمان ملل بر اهمیت گردشگری در بهبود اقتصاد ۲۰۲۲

گزارش «وضعیت و چشم‌اندازهای اقتصاد جهان سال ۲۰۲۲» سازمان ملل متحد، بر نقش مهم گردشگری در بهبود اقتصاد جهانی، به ویژه اقتصادهای در حال توسعه، تاکید کرده است.

قطب‌نما: بر اساس این گزارش پس از انقباض ۳.۴ درصدی سال ۲۰۲۰ و جهش ۵.۵ درصدی سال ۲۰۲۱ اقتصاد جهانی، پیش‌بینی می‌شود اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۲ حدود ۴ درصد و در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳.۵ درصد رشد کند. در این گزارش آمده است: «با توجه به اهمیت گردشگری به‌عنوان یک مقوله مهم صادراتی (تا قبل از همه‌گیری، گردشگری پس از سوخت و مواد شیمیایی در رتبه سوم قرار داشت) و با توجه به نقش این صنعت به عنوان منبع اشتغال و توسعه اقتصادی، انتظار می‌رود بهبود این بخش سبب رشد در تمام مناطق جهان شود». براساس آخرین گزارش وضعیت اقتصادی و چشم‌انداز جهانی سازمان ملل متحد، تعداد گردشگران بین‌المللی با کاهش ۷۳ درصدی در سال ۲۰۲۰، به کمترین میزان در ۳۰ سال گذشته رسید. اگرچه گردشگری در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱ اندکی بهبود یافت، اما تعداد ورودی‌های بین‌المللی بین ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۱ همچنان ۲۰ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۰ و ۷۶ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۱۹ بود. در این گزارش بر تاثیر مخرب این بحران بر اشتغال، به‌ویژه در بخش مهمان‌نوازی، خدمات مسافرتی و خرده‌فروشی اشاره شده است. کارگران جوان و مهاجر و همچنین کارگران با سطح تحصیلات و مهارت‌ پایین، بیشترین آسیب را از این بحران دیده‌اند. همچنین شکاف جنسیتی به ویژه در کشورهای در حال توسعه تشدید شده و زنان در مقایسه با مردان بیشتر شغل خود را از دست داده‌اند.

اهمیت ایجاد تنوع در گردشگری

سازمان ملل در این گزارش، با تبیین نقش گردشگری در بهبود اقتصاد جهانی، خاطرنشان می‌کند که بسیاری از مقاصد، به‌ویژه کشورهای وابسته به گردشگری، باید در طول سال ۲۰۲۲ و پس از آن، گردشگری خود را تنوع ببخشند. این گزارش با تکیه بر تحلیل UNWTO، نشان می‌دهد که چه تعداد از مقاصد برای کمک به اقتصاد بومی خود، به‌ویژه در مناطق روستایی، در حال توسعه گردشگری داخلی و گردشگری روستایی‌ اند تا به اهدافی چون اشتغال‌زایی، حفاظت از منابع طبیعی و میراث فرهنگی و توانمندسازی زنان، جوانان و بومیان دست یابند. این گزارش همچنین نشان می‌دهد چگونه کشورهای جزیره‌ای کوچک در حال توسعه، می‌توانند زمینه‌ای را فراهم کنند تا مشاغل و کارگران بومی بیشتر از مزایای اقتصادی گردشگری بین‌المللی بهره‌مند شوند. «زوراب پولولیکاشویلی»، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری، نیز با اشاره به این‌که سازمان ملل در گزارش خود از داده‌ها و تحلیل‌های UNWTO برای ارزیابی هزینه‌های ناشی از کاهش گردشگری استفاده می‌کند، خاطرنشان کرد این گزارش نشان می‌دهد که راه‌اندازی مجدد گردشگری در سال ۲۰۲۲ و پس از آن تا چه اندازه اهمیت دارد. آخرین اخبار بازار سفر را از «قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط