اگرچه شیوع ویروس «کرونا» باعث ایجاد تغییراتی در سفر به «استانبول» شده است، اما دولت ترکیه با اقداماتی ویژه و هوشمندانه توانسته است زمینه یک سفر امن و بدون خطر را برای مسافران به وجود آورد تا آنها بتوانند با خاطری آسوده در این دوران به ترکیه سفر کنند.
رسانه قطبنما- بازدید از «جاذبه های گردشگری استانبول» یکی از بهترین بخشهای سفر به استانبول است. با شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ بسیاری از جاهای دیدنی استانبول تعطیل شد اما مقامات ترکیه با وضع قوانین ایمنی، خیلی زود درهای جاذبه های گردشگری ترکیه را بهروی گردشگران و بازدیدکنندگان گشودند.
شهر «استانبول» بهعنوان پایتخت فرهنگی کشور «ترکیه»، بهدلیل داشتن جاذبه های گردشگری جذاب خود هر ساله میزبان گردشگران و مسافران زیادی از سراسر دنیا، بهویژه مسافران ایرانی قرار میگیرد.
از آنجایی که ترکیه چه در دوران پیش از شیوع ویروس کرونا و چه در دوران همهگیری ویروس، یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری محسوب میشود، سفر به استانبول در نوروز ۱۴۰۰ یکی از بهترین انتخابها برای مسافران خسته از کرونا و قرنطینههای طولانیمدت است.
اگر قصد
سفر به ترکیه در دوران کرونا و تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ را دارید، باید ابتدا با جاذبه های گردشگری استانبول و شرایط بازدید از آنها در دوران کرونا آشنا شوید. اما پیش از آن نگاه کوتاهی بر
قوانین جدید سفر به ترکیه در دوران کرونا میاندازیم:
شرایط سفر به ترکیه در دوران کرونا
دولت ترکیه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اقدامات و قوانین ویژهای را در شهرهای ترکیه وضع کرده است. اگر قصد سفر به ترکیه در دوران کرونا را دارید، پیشنهاد میکنیم که قبل از سفر نگاهی به محدودیتهای شهرهای ترکیه بیندازید:
- الزام استفاده از ماسک در مکانهای عمومی بهویژه در خیابانها، پارکها و وسایل حملونقل عمومی
- محدودیت فعالیت رستورانها، کافهها و شیرینیفروشیها بهصورت بیرونبر از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب (رستورانهای هتلها برای پذیرایی از مهمانان بازند.)
- محدودیت فعالیت مراکز خرید، سوپرمارکتها و آرایشگاهها از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب
- تعطیلی فضاهای تفریحی مانند سینما، حمام ترکی، استخر شنا، سونا و پارکهای تفریحی
- ممنوعیت سیگار کشیدن در مکانهای عمومی
همچنین دولت ترکیه در سطح شهرهای ترکیه محدودیتهایی را جهت عبورومرور افراد وضع کرده است. نکته مهم آن است که
قوانین منع عبورومرور برای مسافران و گردشگران خارجی صدق نمیکند، اما اگر قصد سفر به ترکیه در دوران کرونا را دارید شاید بد نباشد نگاهی به این قوانین بیندازید:
- محدودیت عبورومرور در روزهای هفته: از ساعت ۹ شب تا ۵ صبح
- محدودیت عبورومرور در روزهای آخر هفته: از ۹ شب جمعه تا ۵ صبح روز دوشنبه
البته مقامات ترکیه بهتازگی اعلام کردهاند که با آغاز واکسیناسیون کرونا و کاهش مبتلایان به بیماری کرونا، از ماه مارچ ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹)، قوانین منع عبورومرور در شهرهای ترکیه کاهش خواهد یافت.
برای اطلاع از قوانین جدید رفتوآمد در ترکیه، مطلب «
کاهش محدودیت های کرونایی در ترکیه» را مطالعه کنید.
الزام ارائه نتیجه منفی تست کرونا در بدو ورود به استانبول
نکته مهم دیگری که مسافران پیش از سفر به ترکیه در دوران کرونا باید به آن توجه کنند، الزام ارائهی نتیجه منفی تست کرونا هنگام ورود به کشور ترکیه است.
بنا بر قوانین جدید سفر به ترکیه، تمام مسافران از هر ملیت و کشوری در سراسر جهان که در دوران کرونا به ترکیه سفر میکنند (به جز مسافران ترازیتی)، باید نتیجه منفی آزمایش کرونای خود را، که حداکثر ۷۲ ساعت پیش از پرواز انجام شده است، را ارائه دهند.
اطلاعات تکمیلی را در مطلب «شرایط سفر به ترکیه در دوران کرونا» مطالعه کنید.
اقامت امن در هتل های ترکیه
یکی از اقدامات مهمی که دولت ترکیه برای ایجاد یک سفر امن برای مسافران انجام داده است، برنامهی صدور «گواهی گردشگری ایمن» برای جاذبه های گردشگری استانبول و سایر شهرهای ترکیه و البته هتل های ترکیه است.
گواهی گردشگری ایمن ترکیه شامل لیست گستردهای از اقدامات ایمنی و بهداشتی است که باید در دوران همهگیری ویروس کرونا برای ایمن نگهداشتن محیط هتل های ترکیه و جاذبه های گردشگری ترکیه رعایت شود.
حال که نگاهی کوتاه به قوانین و شرایط سفر به ترکیه در دوران کرونا انداختیم در ادامه بهترین جاذبه های گردشگری استانبول در دوران کرونا را با یکدیگر مرور میکنیم:
جاذبه های گردشگری استانبول
۱-جاذبه های گردشگری استانبول: مسجد ایاصوفیه (Hagia Sophia Mosque)
مسجد «ایاصوفیه» یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری استانبول و از مهمترین نمادهای تاریخی این شهر است. این مسجد باشکوه در سال ۵۳۷ میلادی ساخته شده است و بیش از ۹۰۰ سال بهعنوان کلیسا و بیش از ۴۰۰ سال بهعنوان مسجد به مردم خدمت کرده است.
مسجد ایاصوفیه اکنون بهعنوان یک موزه تاریخی از مهمانان و گردشگران سراسر دنیا استقبال میکند و یکی از جذاب ترین جاهای دیدنی استانبول محسوب میشود. گردشگرانی که از مسجد ایاصوفیه استانبول بازدید میکنند، ساعتها محو تماشای سنگهای مرمر زیبا و رنگارنگ این بنا میشوند.
مسجد ایاصوفیه در هنگام همهگیری ویروس کرونا با رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصله فیزیکی بهصورت شبانهروزی از میلیونها بازدیدکننده استقبال کرده است. بنابراین اگر ق
صد سفر به ترکیه در دوران کرونا و گشتوگذار در شهر استانبول را دارید، پیشنهاد رسانه قطبنما به شما بازدید از این مسجد زیبا است.
۲-جاذبه های گردشگری استانبول: میدان تکسیم (Taksim Square)
یکی از جاهای دیدنی استانبول که بدون شک اکثر گردشگران در طی سفر به ترکیه با آن برخورد میکنند، میدان «تکسیم» استانبول است. میدان تکسیم در قلب استانبول واقع شده است و مردم از طریق این میدان میتوانند به تمام نقاط شهر دسترسی داشته باشند.
بهترین هتل های استانبول و معروفترین رستورانهای این شهر در نزدیکی میدان تکسیم واقع شدهاند، بنابراین اگر قصد سفر به استانبول را دارید پیشنهاد رسانه قطبنما به شما این است که محل اقامت خود را در نزدیکی میدان تکسیم رزرو کنید تا بهراحتی به ایستگاه مترو و اتوبوس و سایر نقاط شهر استانبول دسترسی داشته باشند.
پیشنهاد رسانه قطبنما:سفر به ترکیه، محبوبترین انتخاب گردشگران در سال ۲۰۲۱
۳-جاذبه های گردشگری استانبول: کاخ توپکاپی (Topkapi Palace)
«کاخ توپکاپی» یکی از بزرگترین و محبوبترین جاذبه های گردشگری استانبول است که با ترکیب تاریخ باستانی و مناظر خیرهکنندهای که دارد یک تجربه منحصربهفرد برای گردشگران خارجی به وجود میآورد.
کاخ توپکاپی استانبول یکی از قدیمیترین و بزرگترین کاخهای جهان است که در گذشته محل اصلی اقامت و حکومت سلاطین عثمانی بهشمار میرفت. امروزه درهای کاخ توپکاپی بهعنوان یک موزهی باستانی بهروی گردشگران باز است و بازدید از این بنای تاریخی یکی از اصلیترین برنامههای گردشگران در طی سفر به استانبول است.
اگرچه با شیوع ویروس کرونا در ۲۰۲۰، این موزهی تاریخی برای مدت کوتاهی تعطیل شد، اما پس از گذشت چند ماه دوبارهی درهای کاخ توپکاپی بهروی گردشگران و بازدیدکنندگان باز شده است و آنها میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی از این کاخ که یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری استانبول است، بازدید کنند.
۴-جاذبه های گردشگری استانبول: برج گالاتا (Galata Tower)
«برج گالاتا» یکی از مهمترین و اصلیترین جاذبه های گردشگری استانبول به شمار میرود. برج گالاتا، یکی از مرتفعترین و قدیمیترین برجهای استانبول بوده که در قرن ۱۴ درست در مقابل «قسطنطنیه» باستانی ساخته شده است.
برج گالاتا ۶۷۲ ساله، نماد شهر استانبول است و سالانه گردشگرانی فراوانی را بهسوی خود جذب میکند. این برج پس از طی یک فرآیند بازسازی سهماهه در سال ۲۰۲۰، دوباره درهای خود را بهروی گردشگران باز کرده است.
از تغییرات اساسی برج گالاتای استانبول این است که از این پس، بالا رفتن از برج گالاتا و ورود به تراس با استفاده از آسانسور انجام میشود، اما گردشگران برای پایینآمدن از برج از پلهها استفاده میکنند تا بتوانند تمام طبقات این برج زیبا را تماشا کنند.
همچنین از دیگر اقدامات جدید مرمت برج گالاتا، میتوان به برچیدهشدن کافه و رستوران داخل برج اشاره کرد. بنابراین حتی اگر قبلا از برج گالاتا دیدن کردهاید، بازدید از این برج زیبای استانبول را پس از بازسازی و مرمت از دست ندهید.
۵-جاذبه های گردشگری استانبول: مسجد آبی (Blue Mosque) یا مسجد سلطان احمد
مسجد «سلطان محمود» که بهدلیل کاشیهای آبیرنگ گنبد خود بیشتر به مسجد آبی معروف است، از دیگر جاذبه های گردشگری استانبول محسوب میشود. این مسجد با ۲۰،۰۰۰ کاشی آبیرنگ و در طرحهای مختلف لاله و ۲۰۰ پنجره با شیشههای رنگی و طرحهای پیچیده مزین شده است.
مسجد آبی در قرن هفدهم ساخته شده است و امروزه علاوه بر عبادتگاه مسلمانان، یکی از معروفترین جاذبه های گردشگری استانبول به شمار میرود. از آنجایی که مسجد آبی استانبول بهعنوان محلی برای عبادت مسلمانان استفاده میشود، درهای این مسجد در هنگام نمازهای روزانه بهروی بازدیدکنندگان بسته است.
بازدیدکنندگان از مسجد آبی استانبول باید کفشهای خود را در بیاورند و زنان نیز باید موهای خود را بپوشانند.
هنگام همهگیری ویروس کرونا درهای این مسجد بهروی عبادتکنندگان و بازدیدکنندگان بسته شد. اما اکنون پس از گذشت چند ماه از همهگیری ویروس، بازدیدکنندگان و نمازگزاران میتوانند با استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی به این جاذبهی گردشگری استانبول مراجعه کنند.
پیشنهاد رسانه قطبنما: واحد پول ترکیه: سوالات رایج در رابطه با ارز ترکیه
۶-جاذبه های گردشگری استانبول: بازار بزرگ استانبول یا گرند بازار (Grand Bazaar)
بازار بزرگ یا گرند بازار از دیگر جاذبه های گردشگری استانبول است که یکی از نمادهای تاریخی این شهر محسوب میشود. این بازار ۶۰ خیابان سرپوشیده دارد که هرکدام از آنها با عنوان کالای خاصی که به فروش میرسند، نامگذاری شدهاند.
این بازار تاریخی با سقفها و گنبدهای آجری و محصولات متنوع خود بسیار موردتوجه بازدیدکنندگان قرار میگیرد و مکان مناسبی برای خرید سوغاتی های ترکیه است.
با شیوع ویروس کرونا، فعالیت بازار بزرگ استانبول بهمدت ۲ ماه متوقف شد. اما از ماه ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) مغازهداران و فروشندگان اجازه دارند با استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت خود را بهصورت محدود در مغازههای بازار بزرگ استانبول ادامه دهند.
پیش از همهگیری ویروس کرونا، بازار بزرگ استانبول از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ عصر باز بود اما بنا بر
قوانین جدید ترکیه، فروشندگان میتوانند از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۶ عصر مغازههای خود را باز کنند.
بازدیدکنندگان نیز برای ورود بازار بزرگ استانبول به استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی موظفند. همچنین قبل از ورود بازدیدکنندگان به بازار، دمای بدنشان اندازهگیری خواهد شد.
سخن پایانی
اگرچه همهگیری جهانی ویروس کرونا باعث ایجاد محدودیتهای بسیاری در شهرهای ترکیه، بهویژه شهر استانبول شده است، اما با اقدامات بهموقع مقامات ترکیه، مسافران میتوانند سفری امن به این کشور داشته باشند. مسافران با رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصله فیزیکی بهراحتی میتوانند از جاذیه های گردشگری استانبول بازدید کرده و یک سفر امن در دوران کرونا به ترکیه داشته باشند.
- شما میتوانید جدیدترین اخبار گردشگری ترکیه و اطلاعات ضروری سفر به این کشور را در وبسایت رسانه قطبنما مطالعه کنید.