معاون گردشگری کشور از پیشنهاد ارائه سیمکارت ویژه گردشگران خارجی خبر داد

واکنش‌ها به «اینترنت طبقاتی» برای توریست‌ها

واکنش‌ها به «اینترنت طبقاتی» برای توریست‌ها

رسانه قطبنما: در روزهای گذشته، وزیر ارتباطات و فناوری‌ اطلاعات از طراحی سیم‌کارت‌هایی برای گردشگران خارجی در کشور به‌منظور استفاده بهتر آن‌ها از فضای‌ مجازی خبر داده بود. البته او روز گذشته به رسانه‌ها گفت که اینترنت بدون فیلتر برای توریست‌های خارجی فعلا در حد پیشنهاد است. با این‌همه، به گزارش «رسانه قطبنما»، این پیشنهاد با انتقاد شدید کاربران شبکه‌های اجتماعی و حتی برخی از فعالان گردشگری مواجه شده‌است. آن‌ها از این طرح با عنوان «کاپیتولاسیون اینترنتی» نام می‌برند و معتقدند وقتی اکثریت ایرانی‌ها به اینترنت آزاد و بدون فیلتر دسترسی ندارند، چرا باید چنین امکانی برای گردشگران خارجی فراهم شوند؟

برخی از فعالان گردشگری نیز معتقدند که دسترسی گردشگران ورودی به اینترنت بدون فیلتر، نمی‌تواند کمکی به جذب آن‌ها کند و چالش‌های مهم‌تری از جمله دغدغه‌های امنیتی و تصویر نامناسب از ایران در جهان باعث شده که آن‌ها انگیزه‌ای برای سفر به کشورمان نداشته باشند.

در همین حال، به گزارش میراث آریا، علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور ارائه سیمکارت ویژه گردشگران را یکی از موضوعاتی دانسته که در بسته پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی مطرح شده. به گفته او، پس از رخ دادن ناآرامی‌ها در کشور، برخی از گردشگران خارجی برای برقراری ارتباط با خانواده‌های خود دچار چالش جدی شدند و بخش گردشگری و خصوصا هتلداران در آن مدت حمایت جدی را برای رعایت حقوق گردشگران انجام دادند. برای مثال هتل‌ها در آن روزها، این امکان را فراهم کردند که گردشگران به صورت رایگان از خطوط تلفن برای تماس‌های خارجی استفاده کنند و از وضعیت خود به خانواده‌هایشان اطلاع دهند. او با بیان این که این پیشنهاد به منظور تسهیل در حوزه گردشگری مطرح شده، خاطرنشان کرده که بر اساس طرح ارائه‌شده، گردشگرانی که به عنوان میهمان به ایران سفر می کنند، در مدت حضور خود در کشور می‌توانند با خانواده های خود ارتباط داشته باشند و به امور مرسوم و متداول خود رسیدگی کنند. موضوع امکان برقراری ارتباط، مطالبه گردشگران خارجی از ما بود که توسط فعالان این حوزه به ما منتقل شد.

شالبافیان با اشاره به این که «فعالان حوزه گردشگری از جمله دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری نیز به واسطه ایفای وظیفه و نوع شغلشان باید بتوانند از رسانه‌های اجتماعی خارجی استفاده کنند و با مخاطبان خود که در خارج از کشور حضور دارند ارتباط بگیرند»، افزوده است: «تمامی زحماتی که در حوزه شبکه‌های اجتماعی ایرانی انجام شده، قابل تقدیر است؛ اما هنوز ضریب نفوذ این شبکه‌ها به اندازه ای نیست که گردشگران خارجی که موقتا در داخل کشور حضور دارند، از آن‌ها استفاده کنند. به همین جهت، یکی از دو پیشنهادی که در جلسات بخش خصوصی به ما منعکس می‌شد، فراهم شدن اینترنت مناسب برای ایفای نقش شغلی دفاتر خدمات مسافرتی با شرکای خارج از کشور خودشان بود. درست همانند نمونه‌هایی که برای برخی از مشاغل ایجاد شده است.»

به گفته شالبافیان، ارائه سیمکارت ویژه گردشگران، پیشنهادی بود که به منظور بررسی در مراجع قانونی و ذی‌ربط و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح و این درخواست وزارت میراث‌فرهنگی از وزیر ارتباطات نیز در زمانی که ایشان در نمایشگاه گردشگری حضور یافت، ارائه شد.

پیش از این، «رسانه قطبنما» در گزارشی تحلیلی با عنوان «تیغ فیلترینگ و اعتراضات بر گردن باریک گردشگری» در گفتگو با مدیران ۲۰ کسب‌وکار گردشگری تبعات فیلترینگ را بر فعالیت آن‌ها را بررسی کرده بود. به گواه همه مصاحبه‌شوندگان، قطع و اختلال اینترنت و فیلترینگ شدید از جمله در پلتفرم‌های پرطرفدار مانند واتساپ و اینستاگرام و اختلال در کارکرد VPNها، چالشی عظیم برای همه کسب‌وکارها، به‌ویژه کسب‌وکارهای اینترنتی گردشگری ایجاد کرده است. فیلترینگ اینستاگرام از مهم‌ترین چالش‌های کسب‌وکارهای سفر بود؛ یک شبکه اجتماعی بسیار مهم که به گواه فعالان گردشگری، مهم‌ترین عنصر رویاپردازی برای مسافران پیش از سفر و ویترین بازاریابی و فروش کسب‌وکارها بوده است. در عین حال، فیلتر شدن واتساپ نیز باعث شده که ارتباط کسب‌وکارها با مشتریان یا شرکای تجاری‌شان مسدود شود.

اخبار روز گردشگری ایران را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط