رسانه قطبنما: بررسیهای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در سهماهه اول سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که میزان گردشگران بینالمللی، حدود سه برابر مدتزمان مشابه در سال ۲۰۲۱ میلادی بوده و کشورهای قاره اروپا و آمریکا از پیشتازان بهبود گردشگری در این دوره شناخته میشوند.
طبق نتایج گزارش UNWTO، تقاضای بالای سفر درون منطقهای در اروپا باعث افزایش ۲۸۰ درصدی (حدود ۴ برابری) میزان گردشگران ورودی بینالمللی این قاره در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲، نسبت به مدتزمان مشابه در سال ۲۰۲۱ میلادی شده است. در قاره آمریکا نیز تعداد گردشگران ورودی با ۱۱۷ درصد رشد نسبت به سال گذشته، دو برابر شده است.
کشورهایی مانند فرانسه، اسپانیا و آمریکا که برای سالهای متوالی (از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ میلادی) جزو مقاصد برتر گردشگران در جهان شناخته میشدند، همچنان موفق شدهاند توجه گردشگران را به خود جلب کنند.
در ویدیوی زیر میتوانید این تغییرات را بهتر ببینید:
رقبای ۱۰ ساله
گزارش اخیر وبسایت «World Population Review» از آمار پربازدیدترین کشورهای جهان در ده سال گذشته نشان میدهد، همیشه رقابت تنگاتنگی میان ۶ کشور فرانسه، اسپانیا، آمریکا، چین، ایتالیا و آلمان وجود داشته است. هر کدام از این مقاصد در برهههایی طی ۱۰ سال گذشته، برترین مقصد گردشگران بینالمللی بودهاند. مثلا در سال ۲۰۱۶ میلادی کشور آلمان موفق شد با پشتسرگذاشتن ۳ مقصد برتر فرانسه، اسپانیا و آمریکا، در مقام اول جای بگیرد و گوی سبقت را از رقبایش برباید.
سازمان تحقیقاتی «World Population Review» با بررسی آمار بازدیدکنندگان کشورهای جهانی و با استناد به گزارشهای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) و شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)، ۱۰ مقصد برتر گردشگران در ۱۰ سال گذشته را بررسی کرده است. البته آمار دقیق گردشگران بینالمللی ورودی به این مقاصد در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی در این گزارش قید نشده است.
طبق این بررسی، کشورهای اروپایی میزبان بیشترین تعداد گردشگران در سال ۲۰۱۹ و در سال ۲۰۲۲ میلادی بودهاند و تاریخ، فرهنگ و معماری این کشورها، آنها را به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است.
بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۹ میلادی، فرانسه با ۹۰ میلیون بازدیدکننده در صدر کشورهای محبوب گردشگران قرار دارد. این کشور جایگاه خود را بهعنوان پربازدیدترین کشور جهان در سال ۲۰۱۶ از دست داده بود و توانست در سال ۲۰۱۸ میلادی به صدر جدول بازگردد و مقام خود را حفظ کند. فرانسه با جاذبههای بیشماری مانند برج ایفل، رستورانهای بینالمللی، کاخ ورسای و کلیسای نوتردام برای بیش از ۳۰ سال بهعنوان مقصد محبوب گردشگران شناخته میشود. همچنین پاریس با میزبانی ۳۸ میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۹، بهعنوان پربازدیدترین شهر اروپا در این سال شناخته میشود.
اسپانیا نیز با کلیسای جامع ساگرادا فامیلیا آنتونی گائودی و موزه گوگنهایم از دیگر مقاصدی است که با بیش از ۸۳.۷ میلیون بازدیدکننده و طبق آخرین آمارها، در جایگاه دوم جای دارد. این کشور که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ میلادی در جایگاه سوم تا چهارم پربازدیدترین کشورها قرار داشت، یکبار در اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی و اوایل سال ۲۰۱۹ موفق شد خود را به صدر جدول برساند و حالا بهعنوان دومین مقصد پربازدید و محبوب گردشگران بینالمللی جهان شناخته میشود.
ایالات متحده آمریکا با ۷۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در مقام سوم این لیست دیده میشود. جایگاه این کشور در طول یک دهه گذشته با تغییرات زیادی از رتبه دوم تا پنجم همراه بود و این مقصد، از سال ۲۰۱۹ در جایگاه سوم جای گرفت.
ایتالیا، آلمان و بریتانیا از دیگر کشورهای محبوب اروپایی هستند که جایگاه پنجم، نهم و دهم را به خود اختصاص دادهاند. ترکیه نیز بعد از ایتالیا، با بیش از ۵۰ میلیون بازدیدکننده در جایگاه ششم قرار دارد. جالب است بدانید ترکیه از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ میلادی از لیست ۶ کشور پربازدید جهان حذف شد؛ اما در سال ۲۰۱۸ میلادی مجدداً در این جایگاه قرار گرفت.
چین و تایلند هم از نمونه کشورهایی آسیایی هستند که در میان لیست ده کشور محبوب گردشگران در سال ۲۰۱۹ دیده میشوند. بررسیها نشان میدهد پایتخت تایلند، بانکوک، سالیانه بیش از ۲۰ میلیون بازدیدکننده دارد.
لیست کامل ۱۰ کشور پربازدید گردشگران در سال ۲۰۱۹ عبارتند از:
۱. فرانسه با ۹۰ میلیون بازدیدکننده
۲. اسپانیا با ۸۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بازدیدکننده
۳. ایالات متحده آمریکا با ۷۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بازدیدکننده
۴. چین با ۶۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بازدیدکننده
۵. ایتالیا با ۶۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بازدیدکننده
۶. ترکیه با ۵۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بازدیدکننده
۷. مکزیک با ۴۵ میلیون بازدیدکننده
۸. تایلند با ۳۹ میلیون و ۸۰۰ هزار بازدیدکننده
۹. آلمان با ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بازدیدکننده
۱۰. بریتانیا با ۳۹ میلیون و ۴۰۰ هزار بازدیدکننده
رقابت در پساکرونا
اگرچه سال ۲۰۱۹، سال بسیاری خوبی برای صنعت گردشگری مقاصد جهان بود، اما همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تاثیرات مخربی بر صنعت گردشگری وارد کرد؛ بهطوریکه شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) خسارت وارد شده به این صنعت در سال ۲۰۲۰ چیزی حدود ۴ تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده است که منجر به از بینرفتن ۶۲ میلیون شغل وابسته به گردشگری شد.
دادههای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در مورد تعداد گردشگران بینالمللی ورودی در ۶ ماهه اول سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ هم حاکی از کاهش چشمگیر تعداد گردشگران در طول همهگیری و سپس بهبود آن در سال ۲۰۲۱ است.
گردشگری در سال ۲۰۲۰ حدوداً ۷۴ درصد کاهش یافت و مجموعاً یک میلیارد نفر از تعداد مسافران در طول این سال کاسته شد! طبق برآوردهای سازمان جهانی گردشگری، درآمد این صنعت حدود یک تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار در این سال کاهش یافته و ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون شغل از دسته رفتند یا در معرض خطر قرار گرفتند.
با وجود بهبود اوضاع جهانی، صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ جان دوبارهای گرفت. اگرچه تعداد گردشگران وروردی در سال ۲۰۲۱ هنوز کمتر از سال ۲۰۱۹ است، اما انتظار میرود صنعت گردشگری روند رو به بهبود خود را طی کند.
برخی از کارشناسان بر این باورند که صنعت گردشگری تا سال ۲۰۲۳ میلادی به سطح قبل از همهگیری باز خواهد گشت. همچنین نتایج نظرسنجی سازمان جهانی گردشگری نشان میدهد نزدیک به نیمی از کارشناسان (حدود ۴۸ درصد) معتقدند تعداد گردشگران ورودی تا سال ۲۰۲۳ میلادی به سطح قبل از همهگیری در سال ۲۰۱۹ باز میگردد و نیمی دیگر نیز انتظار دارند این بهبودی تا سال ۲۰۲۴ یا بعد از آن طول بکشد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»:
ترکیه مقصد اول ایرانیها، عراقیها مهمترین مهمانان ایران + اینفوگرافیک