دبیر فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت

گردشگری از بدو شکل‌گیری، امنیتی بود!

گردشگری از بدو شکل‌گیری، امنیتی بود!

رسانه قطبنما: دبیر فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه پس از جنگ‌های جهانی اول و دوم، سفر و گردشگری باعث ایجاد صلح و دوستی میان کشورهای درگیر جنگ شد، گفت: «در بدو شکل‌گیری، موضوع گردشگری کاملا امنیتی بود

به گزارش ایلنا، ایمان دهاقین درباره چرایی و چگونگی ایجاد صنعت گردشگری در عرصه جهانی افزود: «رهبران کشورهای درگیر جنگ جهانی اول و دوم، برای کاهش دشمنی و کینه بین مردم، ابتدا سفرهای دانشجویی را برنامه‌ریزی کردند.» او معتقد است که پس از جنگ‌های جهانی، توسعه گردشگری بود که باعث شکل‌گیری دوستی‌ها شد. به‌گفته دهاقین، با توسعه گردشگری، کم‌کم مرزهای سیاسی برداشته شد، واحد پولی مشترک ایجاد و البته امنیت برقرار شد.

دبیر فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس معتقد است که می‌توان با ورود گردشگر، تصویر ذهنی که از ایران در جامعه جهانی شکل گرفته را اصلاح کرد. او معتقد است که کشورهای غربی هزینه‌های هنگفتی را صرف تصویرسازی نادرست از ایران می‌کنند. راه‌حل دهاقین برای این مشکل، ورود گردشگران خارجی به ایران است. به‌گفته او، ۹۹ درصد از گردشگرانی که به ایران سفر می‌کنند، بعد از بازگشت، تصویر ذهنی‌شان اصلاح می‌شود. 

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، اتفاقات سیاسی و اجتماعی اخیر ایران باعث شده است که بسیاری از کشورهای جهان، هشدار سفر به ایران صادر کنند و به شهروندان خود توصیه کنند که به ایران سفر نکنند. فعالان گردشگری کشور نیز به رسانه‌ها گفته‌اند که ۹۰ درصد از تورهای ورودی به ایران لغو شده‌ است؛ مسئله‌ای که به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های کسب‌و‌کارهای گردشگری در گفتگوی بسیاری از صاحبان کسب‌وکار با «رسانه قطبنما» نیز مطرح شده است. حال سوال این است که با وجود چنین چالش‌های بنیادینی، چگونه می‌توان تصویر مثبتی از ایران در ذهن گردشگران خارجی ایجاد کرد؟

زیرساخت حقوقی ضعیف است

ایمان دهاقین، درباره عملکرد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر دستگا‌ه‌های ذی‌ربط نیز انتقاد‌هایی دارد؛ او گفته که وزارت گردشگری ساختاری تعریف‌شده برای اصلاح تصویر ذهنی جهانیان نسبت به ایران، ندارد. همچنین از نظر او، ۲۳ دستگاه غیر از وزارت میراث و گردشگری که مسئول هستند در حوزه گردشگری ایفای نقش کنند، نیز به درستی به وظایف خود عمل نمی‌کنند: «هر کدام از این ۲۳ دستگاه سهمی در توسعه‌ گردشگری دارند که باید همسو با چشم‌انداز توسعه‌ گردشگری کشور گام بردارند.»

او معتقد است که ساختار حقوقی در کشور برای حوزه توسعه گردشگری ضعیف است و این نقطه ضعف بزرگ کشور در حوزه گردشگری است. دهاقین در این باره یادآور شد: «هر دستگاه، سهم خود را در راستای توسعه صنعت گردشگری ایفا نمی‌کند. نه آنکه در این خصوص توجیه نباشند، بلکه از آن جهت که زیرساخت حقوقی برای این امر تعریف نشده است.»  دهاقین اعلام کرد که در مجلس قانونی تحت عنوان قانون جامع گردشگری کشور باید وجود داشته باشد تا دستگاه‌های مختلف ملزم به اجرای آن شوند.  او افزود: «البته در حال حاضر این طرح درحال نوشته شدن است و تا پایان مجلس فعلی در صحن مطرح و به قانون تبدیل خواهد شد. از طریق تصویب این قانون، دستگاه‌ها و نهادهای مختلف موظف می‌شوند وظایف خود را در خصوص توسعه‌ی گردشگری ایفا کنند.»

جدیدترین اخبار دنیای سفر و گردشگری را از وب‌سایت «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط