رسانه قطبنما: رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران، از تعدیل نیروها در آژانسهای مسافرتی، بیکاری راهنمایان در پی لغو تورهای ورودی و ناامیدی از ورود تورهای گردشگران خارجی تا اردیبهشت سال آینده خبر داد. به گفته امیرپویان رفیعی شاد، بیش از ۹۰ درصد تورهای ورودی لغو شده و شاهد رکود در گردشگری داخلی، خروجی و تورهای ورودی هستیم.
به گزارش ایلنا، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران با اشاره به دو فصل پرمسافر ایران در بهار و پاییز (ماههای اردیبهشت، خرداد، مهر، آبان و آذر) افزود: «با وجود آنکه اکنون در زمان پر مسافر ایران قرار داریم و تورهای ورودی پاییز میتوانست تامینکننده هزینههای سالانه ما باشد، اما عملاً با لغو تورهای ورودی، ضرر و زیان زیادی متوجه بخش گردشگری شده است. شرایط به گونهایست که حتی نمیتوانیم به ورود تورهای گردشگران خارجی در اردیبهشت سال آینده نیز امید داشته باشیم.»
به گفته رفیعی شاد، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تورهای ورودی سفرشان به ایران را کنسل کردهاند: « گروهی که سفرشان را کنسل نکردند نیز به دلیل آن است که در تورهای ورودی بلیطها عموماً توسط کارگزار ما در کشورها یا خود افراد تهیه میشود. از این رو برخی از گردشگران برای آنکه خسارت و جریمه کنسلی ندهند، سفرشان به ایران را لغو نکردند. اما برخی دیگر پرداخت خسارت را پذیرفته و سفرشان را کنسل کردهاند.»
او تصریح کرد: «لغو تورهای ورودی علاوه بر کنسلی رزرو هتلها و پروازها، باعث بیکاری راهنمایان گردشگری نیز شده است و تمام اعضای زنجیره گردشگری از این ضرر و زیان تاثیر میگیرند.»
رفیعی شاد در ادامه با اشاره به کندی صدور روادید برای اتباع ایرانی که قصد سفر به کشورهای خارجی دارند، اضافه کرد: «آمار ریجکتی و عدم صدور روادید بیشتر شده و این امر بر تورهای خروجی تاثیرگذار است. به نوعی که علاوه بر گردشگری داخلی و تورهای ورودی، گردشگری خروجی نیز با رکود روبه رو شده است.»
وضعیت اینترنت، بلای جان گردشگری شده
این فعال گردشگری با یادآوری اینکه گردشگری به شدت به اینترنت وابسته است، گفت: «نخستین صنعتی که به حوزه الکترونیک و تکنولوژی ورود کرد، حوزه گردشگری است. در این میان، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری بیشترین استفاده را از این بخش میبرند و درواقع کسب و کار آنها در بستر الکترونیک رقم میخورد. به جرات میتوان گفت، زمانی که بسیاری از کسب و کارها هنوز با بستر وب آشنایی نداشتند، صنعت گردشگری در این بستر فعالیت میکرد. حتی سیستمهای رزرواسیون ما در این بستر انجام میشود.»
رفیعی شاد افزود: «صنعت گردشگری با تکنولوژی آمیخته است. از این رو کندی سرعت اینترنت و فیلتر شدن اپلیکیشنهایی که بخش عمدهای از بار تبلیغات و فعالیت آژانسداران و فعالان گردشگری بر روی آنها انجام میشد، آسیبهای زیادی را متوجه صنعت گردشگری کرده است. بسیاری از فعالان حوزه گردشگری، باشگاه مشتریانشان را در بستر این اپلیکیشنها فعال کرده بودند و اکنون با به مخاطره افتادن این بستر و از آنجایی که جایگزینی و جابهجایی به اپلیکشن جدید، همواره با مقاومت از سوی مشتریان همراه است و قطعا زمانبر خواهد بود، مشکلات عدیدهای را به همراه آورده است.»
وضعیت تورهای جام جهانی
به عقیده رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران، عموماً گردشگران ایرانی در حوزه سفر دقیقه نودی عمل میکنند و به دنبال سفرهای لحظه آخری هستند؛ بهویژه برای سفرهای جام جهانی که مشکلی از بابت دریافت ویزا نیز وجود ندارد. اما علیرغم کاهش قیمت در نرخ تورهای جام جهانی قطر، هنوز نمیتوان در خصوص این بازار صحبت دقیقی انجام داد.
او ضمن با اشاره به عدم تطابق نرخ تورهای جام جهانی با شرایط اقتصادی جامعه تصریح کرد که برخی از دفاتر و شرکتهای مجری، درصدد فروش تورهای جام جهانی به صورت قسطی برآمدهاند.
آخرین اخبار دنیای گردشگری را در وبسایت «رسانه قطبنما» بخوانید.