نگاهی به تاثیر سفرهای لوکس بر رونق صنعت گردشگری

نگاهی به تاثیر سفرهای لوکس بر رونق صنعت گردشگری

سفرهای لوکس با قیمت گرانی که دارند چطور می‌توانند به رونق صنعت گردشگری کمک کنند؟

رسانه قطب‌نما- پیامدهای شیوع بیماری کرونا بر کسی پوشیده نیست، اما نمی‌توان تمام جنبه‌های این پیامدها را منفی دانست. افزایش رزرو سفرهای لوکس یکی از مهم‌ترین پیامدهای شیوع بحران کرونا بود که به دلایل مختلف، از جمله موارد زیر در دوران «پساکرونا» بسیار محبوبیت یافته است:
  • اطمینان از ایمنی بهداشتی در حین سفر
  • علاقه به دریافت خدمات شخصی‌سازی شده در حین سفر
  • حفظ حریم خصوصی به ویژه در دوران شیوع کرونا
  • افزایش پس‌انداز افراد با یک سال ممنوعیت سفرها
درخصوص نقش سفرهای لوکس بر درآمدزایی گردشگری جهانی کافی است به این نکته اشاره کرد که درآمد صنعت گردشگری تنها از این شاخه در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۶۳ میلیارد دلار بوده است.

منظور از گردشگری و سفرهای لوکس چیست؟

زمانی که صحبت از سفرهای لوکس می‌شود، تنها منظور اقامت در هتلی ۵ ستاره یا سفر با هواپیماهای گران‌قیمت نیست، بلکه منظور مسافرانی هستند که «سلیقه خاصی» در سفر دارند و به دنبال دریافت سطح بالایی از خدمات در حین سفرشان هستند. به‌ بیان ساده‌تر می‌توان گفت منظور از این نوع گردشگری، «گذران اوقات فراغت لوکس» است. این مورد می‌تواند یک سافاری لاکچری در «دبی» بوده یا شامل سفری کامل با جت شخصی و اقامت در جزیره‌ای خصوصی باشد.

نگاهی به تغییر نیاز مسافران لاکچری‌پسند

امروزه پروتکل‌ها ایمنی، رعایت حریم خصوصی و سایر خدمات شخصی‌سازی شده‌ بخشی از تعریف سفرهای لوکس است. در تصویر زیر، مهم‌ترین نیازهای مسافران پساکرونا در سفرهای لوکس را مشاهده می‌کنید، نیاز مسافران لاکچری به‌عقیده کارشناسان، نیاز مسافران لاکچری‌پسند اکنون فراتر از دوران قبل از کرونا بوده و آن‌ها نیاز به «امنیت»، «همدلی»، «شادی» و «تحقق یافتن رویاهایشان» دارند. زمانی که یک برند چنین مواردی را در اختیار مسافران خود قرار دهد، می‌تواند از موفقیت خود در آینده مطمئن باشد؛ به شرط آن‌که از تمام تجهیزات و تکنولوژی‌های روز برای ایجاد چنین فضایی استفاده کند. از دیگر ترندهای صنعت گردشگری لوکس در دوران کرونا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
  • گردشگری سلامتی (بازیابی انرژی روحی و نشاط جسمی)
  • اقامت طولانی‌مدت برای دورکاران
  • ارائه برنامه‌های تفریحی در فضایی شخصی
  • استفاده از تکنولوژی‌های روز مانند پرداخت بدون تماس یا کلید موبایل‌ها در هتل‌ها
  • تورهای تجربی و کشف نقاط ناشناخته

چرا رونق سفرهای لوکس برای صنعت گردشگری اهمیت دارد؟

شاید مهم‌ترین سوالی که در این زمینه مطرح شود آن است که: «سفرهای لوکس با قیمت گرانی که دارند چطور می‌توانند به رونق صنعت گردشگری کمک کنند؟» برخلاف انتظار عموم مردم، باید گفت متقاضیان سفرهای لوکس در جهان بسیار زیاد هستند. حتی در دوران شیوع بیماری کرونا نیز علاقه افراد به سفرهای لوکس کاهش نیافته است. براساس آمارها و گزارش‌های جهانی رونق صنعت گردشگری لوکس در سال جاری از «چین» آغاز شده و پس از آن مسافران لاکچری‌پسند آمریکایی در رتبه دوم از طرفداران این دسته سفرها قرار دارند. مسافران لاکچری‌پسند مهره‌های ارزشمندی برای صنعت گردشگری یک منطقه محسوب می‌شوند چرا که بر اساس آمار به‌دلیل خدماتی که خواهان آن هستند، متوسط هزینه‌ای که برای سفر خود در نظر می‌‌گیرد تقریبا ۵ هزار دلار بوده، این در حالی است که متوسط هزینه سایر مسافران تقریبا ۲ هزار دلار است. به همین دلیل برای رونق گردشگری باید به جذب مسافران لاکچری‌پسند بسیار توجه داشت.

بحران کرونا، خانه‌نشینی و افزایش پس‌انداز 

براساس گزارش‌ها ممنوعیت سفرها، افزایش دورکاری و قوانین قرنطینه سبب افزایش پس‌انداز خانوارها در جهان شده است. این میزان در مجموع نسبت به سال ۲۰۱۹، با ۶ درصد افزایش به ۵.۴ تریلیون دلار رسیده است. چنین موردی زمینه را برای رزرو هرچه بیشتر سفرهای لوکس فراهم می‌کند.

رونق سفرهای لوکس

سفرهای لوکس و صنعت هتلداری

گزارش‌های مختلف از سراسر جهان، حاکی از آن است که صنعت گردشگری (البته نه در تمامی شاخه‌ها) به سمت تجمل‌گرایی در حال حرکت است و میزان علاقه افراد بنا به دلایل مختلفی که به آن‌ها اشاره شد، نسبت به سفرهای لوکس افزایش یافته است. در این میان صنعت هتلداری برای رونق دوباره نیاز به تکیه کردن بر راه‌های دیگر درآمدزایی علاوه‌بر سفرهای تجاری و گروهی دارد. اهمیت به این مورد به‌خصوص برای ریزورت‌ها و هتل‌های زنجیره‌ای لوکس بسیار مهم است. امروزه هتل‌های مختلف باید بتوانند برای اطلاع از نیاز مخاطبان و تامین هرچه بیشتر امنیت مهمانان در حین اقامت در هتل، از تمام امکانات و تکنولوژی‌های لازم استفاده کرده و با ایجاد حریم خصوصی و ارائه خدمات ویژه شخصی‌سازی شده بار دیگر باعث رونق صنعت گردشگری شوند. بهتر است به این نکته دقت داشت، زمانی که صحبت از سفرهای لوکس می‌شود، منظور رونق هتل های ۵ ستاره و فوق لوکس نیست، بلکه ایجاد اتمسفری متناسب با جو فعلی صنعت گردشگری است که می‌تواند بسته به مکان، نوع ملک و بازار اقتصادی هر منطقه متفاوت باشد. به‌عقیده‌ی بسیاری از تحلیلگران صنعت گردشگری و هتلداری، این صنعت در سال ۲۰۲۲ دوباره به رونق سابق خود بازمی‌گردد، به شرط آن که شرکت‌ها و صاحبان املاک و مستغلات بتوانند سال سخت ۲۰۲۱ را با موفقیت به پایان برسانند.
بیشتر بخوانید: مقایسه عملکرد برندهای مطرح هتلداری جهان در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱

سفرهای لوکس هوایی

سفرهای لوکس و صنعت هواپیمایی

با شروع همه‌گیری بیماری کرونا، ارائه خدمات بهداشتی و تامین تجهیزات مورد نیاز مسافران در حین سفرهای هوایی، به نوعی امتیازی لوکس برای یک شرکت هواپیمایی محسوب می‌شد. شرکت‌های هواپیمایی «اتحاد ایرویز» و «هواپیمایی امارات» از جمله پیشگامان این زمینه بودند که در فاصله کمی از شروع دوباره سفرها با ارائه بسته‌هایی به‌نام «کیت سلامت» به مسافران توانستند با جلب اعتماد افراد، درآمدزایی چشمگیری داشته باشند. براساس گزارش‌های «اسکای اسکنر» (SkyScanner) نیز در سال ۲۰۲۰، مسافران علاقه بیشتری به رزرو پروازهای درجه یک داشته و میزان رزرو پروازهای چارتری کلاس‌های معمولی بسیار کاهش یافته است. تحلیلگران صنعت گردشگری درخصوص رونق سفرهای لوکس در صنعت هواپیمایی نیز به وابستگی این صنعت به سفرهای تجاری اشاره کرده و آن را نقطه ضعف و چالشی برای درآمدزایی هرچه بیشتر شرکت‌های هواپیمایی از شاخه سفرهای لوکس می‌دانند. همچنین شیوع این بیماری باعث شاخه رشد دیگری از صنعت هواپیمایی، یعنی استفاده از «جت‌های شخصی» شد. بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده این سرویس‌های لوکس و خصوصی توانستند با ارائه خدمات شخصی‌سازی شده به سوددهی چشم‌‌گیری برسند.

سفرهای لوکس و برندهای زنجیره‌ای

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در آینده‌ای بلندمدت، با رونق سفرهای لوکس داخلی، گردشگری جهانی نیز بهبود یافته و در این میان هتل‌ها و صاحبان استراحتگاه‌ها می‌توانند نقش مهمی داشته باشند. حال نکته مهم در این میان تبدیل شدن به یک استراحتگاه یا هتل ۵ ستاره با خدمات لوکس است که کار بسیار سختی بوده و نیاز به بودجه چشمگیری دارد، به‌همین دلیل رشد این بازار تنها در بلندمدت اتفاق خواهد افتاد. برندهای فعال در صنعت هتلداری باید بدانند که برای تبدیل شدن به یک برند لوکس و افزایش درآمدزایی از این طریق، باید استراتژی‌های خود را از «کارمزد بالا» و «رشد درآمد» بر تغییر خدمات و همگام شدن با نیازهای روز مسافران لاکچری‌پسند تغییر دهند. با چنین کاری می‌توان تاثیر چشم‌گیری بر افزایش سهم درآمد حاصل از هر اتاق گذاشت. گاهی این تغییرات می‌تواند سهم حاصل از درآمد هر اتاق را از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد برساند.

آیا سفرهای لوکس تنها راه رونق گردشگری است؟

یکی از مواردی که ممکن است رونق صنعت گردشگری لوکس را با مشکل مواجه کند، «پراکندگی جغرافیایی تقاضای سفر» است. در بسیاری از نقاط جهان، به‌خصوص کشورهایی که اقتصاد اصلی آن‌ها وابسته به صنعت گردشگری بوده است، همچنان مشکل شیوع بیماری وجود داشته و ممنوعیت سفرها برقرار است. این مورد به‌شدت بر میزان تقاضای سفر به این مقاصد تاثیر می‌گذارد. برای مثال پیش از شروع همه‌گیری کشورهای آفریقایی یا آمریکای جنوبی و آسیای جنوب‌شرقی از جمله محبوب‌ترین مقاصد گردشگری لوکس در جهان بودند اما با توجه به درگیری این مناطق با بیماری کرونا، افزایش تقاضای سفر به کشورهای این نواحی بسیار کاهش یافته است. بنابراین نمی‌توان رونق گردشگری لوکس را راهی برای رونق گردشگری این مناطق دانست. شرکت‌های فعال در این مناطق باید بیش از بهبود سفر به بازسازی شکل سفرها فکر کرده و مدل تقاضای خود را تغییر دهند. برای موفقیت هرچه بیشتر بسیار اهمیت دارد که یک شرکت چطور «سفرهای لوکس» را به مسافران و مخاطبان خود معرفی می‌کند.

سفرهای لوکس

هوشیاری، کلید موفقیت در صنعت گردشگری

هوشیاری شرکت‌ها و برندهای مختلف در خصوص تغییر نیاز مسافران و استفاده از این داده‌ها، نقش مهمی در همگام شدن با این تغییر سلیقه داشته و به طرح استراتژی‌های درآمدزایی متفاوت کمک می‌کند. یکی از مهم‌ترین شاخه‌های صنعت هتلداری که می‌تواند از رونق گردشگری لوکس بسیار سود ببرد، «ریزورت‌های آل اینکلوسیو» هستند. ریزورت «ریکسوس د پالم» در «دبی» یکی از بهترین نمونه‌های ارائه خدمات شخصی‌سازی شده و «اولترا آل اینکلوسیو» برحسب نیازهای مسافران پساکرونا است. این دسته از اقامتگاه‌ها به‌دلیل ارائه خدمات ویژه از جمله موارد زیر، محبوب مسافران لاکچری‌پسند هستند:
  • امکان استفاده از خدمات جت شخصی و ترانسفر خصوصی
  • تاکید بر حفظ حریم شخصی افراد
  • ارائه خدمات شخصی‌سازی شده با استفاده از اپلیکیشن‌های مجازی
  • برنامه‌های تفریحی ویژه برای رفع خستگی سال «پساکرونا»
  • امکان استفاده رایگان از امکانات اقامتگاه
  • دکوراسیون ویژه اتاق‌ها
  • برخورد کارکنان
  • پروتکل‌های ایمنی بهداشتی

سفرهای لوکس و رونق گردشگری، از رویا تا واقعیت

در نهایت، پس از بررسی نقش گردشگری لوکس در رونق صنعت گردشگری جهانی از زوایای مختلف، می‌توان نتیجه گرفت با رونق هرچه بیشتر سفرها، افزایش تعداد مسافران واکسینه‌شده، بازگشایی تعداد بیشتری از مرزها و پس اندازی که پس از یک سال همه‌گیری برای سفرها جمع شده است، انتظار می‌رود تا سال  ۲۰۲۲ شاهد رشد این شاخه از صنعت گردشگری در شاخه‌های مختلف باشیم. شما می‌توانید جدیدترین مقالات و اخبار مربوط به گردشگری جهانی را از «رسانه قطب‌نما» بخوانید. بیشتر بخوانید: همکاری و تولید محتوای بصری، راه رونق صنعت گردشگری

مطالب مرتبط