توضیح معاون گردشگری درباره افزایش نرخ عوارض خروج از کشور

توضیح معاون گردشگری درباره افزایش نرخ عوارض خروج از کشور

رسانه قطبنما: به دنبال تصویب ۲۰ درصد افزایش عوارض خروج از کشور در سال آینده (۱۴۰۲) در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲، معاون گردشگری دلایل این افزایش را توضیح داد. علی‌اصغر شالبافیان در این باره به ایسنا گفت: «رقم افزایش عوارض خروج از کشور ۲۰ درصد تعیین شده است که ۳۰ درصد از منابع کلی عوارض خروج از کشور به حوزه گردشگری اختصاص می‌یابد. ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد پیش‌بینی شده عوارض خروج از کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بود که ۲۰ درصد به این مبلغ اضافه خواهد شد و مبلغ کلی آن به حدود چهار هزار میلیارد تومان خواهد رسید. از این مبلغ ۳۰ درصد به حوزه گردشگری اختصاص می‌یابد. اگر این لایحه در صحن علنی مجلس مصوب شود و شورای نگهبان هم تایید کند، قانون آن لازم‌الاجرا می‌شود.»

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: «این منابع قرار است برای توسعه گردشگری اختصاص پیدا کند و محل مصرف آن هم مشخص است؛ توسعه زیرساخت‌های گردشگری و تبلیغات و بازاریابی ایران.» شالبافیان در پاسخ به این پرسش که افزایش مبلغ عوارض خروج از کشور و بیشتر شدن سهم گردشگری از این منابع، به تأمین بودجه برای «مقابله با ایران‌هراسی» ربطی دارد، اظهار کرد: «طبیعتاً این موضوع، یکی از همان نکاتی (محل مصرف این درآمد) بود که گفته شده است. البته برای مقابله با ایران‌هراسی ردیف بودجه مجزایی را در لایحه پیشنهاد کرده‌ایم که هنوز در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بررسی نشده و آن ردیف، با عنوان بازارسازی و ایجاد ظرفیت‌های گردشگری پیشنهاد شده است.»

او درباره تضامین پرداخت کامل این منابع به بخش گردشگری با توجه به کوتاهی‌هایی که تاکنون در تخصیص و پرداخت این منابع به گردشگری صورت گرفته، گفت: «خوشبختانه در متن مصوب کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، محل مصرف این منابع مشخص است و امکان اینکه در جای دیگر مصرف شود، وجود ندارد. مزیت دیگر این است که صد در صد این منابع تخصیص می‌ِیابد؛ به معنی اینکه ۳۰ درصد منابع عوارض خروج از کشور حتما باید تخصیص پیدا کند.»

افزایش ۲۰ درصد عوارض خروج از کشور در لایحه پیشنهادی دولت مطرح نشده بود، اما به گفته رحیم زارع، ‌سخنگوی‌ کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲، موضوع آن، پیشنهاد الحاقی کمیسیون فرهنگی به تبصره ۷ لایحه بودجه بود که به تصویب کمیسیون تلفیق رسید؛ البته اجرایی شدن این مصوبه در سال آینده منوط به تصویب در صحن علنی و تایید شورای نگهبان خواهد بود.

به گزارش «رسانه قطبنما»، دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی کرده بود، درآمد از محل عوارض خروج از کشور، در سال آینده به رقم ۳ هزار و ۴۳۱ میلیارد تومان برسد. طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، هر مسافری باید در نخستین سفر خارج از کشور ۴۰۰ هزار تومان، برای سفر دوم ۶۰۰ هزار تومان و برای سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور پرداخت کند. حالا با احتساب افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور در سال آینده، این رقم به‌ترتیب به ۴۸۰ هزار تومان برای سفر اول، ۷۲۰ هزار تومان برای سفر دوم و ۹۶۰ هزار تومان برای سفر سوم افزایش خواهد یافت. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

درآمد عوارض خروج از کشور به جیب چه کسی می‌رود؟

مطالب مرتبط