سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه اعلام کرد

افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور

افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور

رسانه قطبنما: سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، از افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۲، براساس تصمیم کمیسیون تلفیق لایحه بودجه خبر داد.

به‌گزارش فارس،رحیم زارع با اعلام این خبر افزود: «۳۰ درصد منابع درآمدی عوارض خروج از کشور، که با تخصیص ۱۰۰ درصد در اختیار وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قرار می‌گیرد، صرف ایجاد زیرساخت‌های گردشگری، فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، حوزه گردشگری و حمایت از فعالیت‌های بخش خصوصی جهت معرفی کشور خواهد شد.»

زارع اشاره‌ای به جزئیات نحوه افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور در سال آینده نکرده است. به‌گزارش «رسانه قطبنما»، دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی کرده، درآمد از محل عوارض خروج از کشور، در سال آینده به رقم ۳ هزار و ۴۳۱ میلیارد تومان برسد. طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، هر مسافری باید در نخستین سفر خارج از کشور ۴۰۰ هزار تومان، برای سفر دوم ۶۰۰ هزار تومان و برای سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور پرداخت کند. حال با احتساب افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور در سال آینده، این رقم به‌ترتیب به ۴۸۰ هزار تومان برای سفر اول، ۷۲۰ هزار تومان برای سفر دوم و ۹۶۰ هزار تومان برای سفر سوم افزایش خواهد یافت. 

در لایحه بودجه ۱۴۰۲، با وجود رشد ۱۲۸ درصدی درآمد از محل عوارض خروج از کشور نسبت به سال ۱۴۰۱، مبلغ عوارض خروج از کشور همانند سال ۱۴۰۱ بوده و افزایشی پیدا نکرده است. به‌عبارتی دولت پیش‌بینی کرده تعداد سفرهای خارجی ایرانیان در سال آینده افزایش پیدا خواهد کرد و به‌همین دلیل، میزان درآمد دولت از محل مالیات خروج از کشور نیز رشد خواهد کرد. 

با این وجود، در لایحه بودجه سال آینده اشاره‌ای به رقم دقیق سهم صنعت گردشگری از محل این درآمد نشده بود و همانند سال ۱۴۰۱، به ازای هر نفر ۸۰ هزار تومان از مبلغ عوارض، سهم صنعت گردشگری تعیین شده است. 

 حال با اعلام تخصیص ۳۰ درصدی درآمد از محل عوارض خروج از کشور، این نخستین‌بار است که سهم گردشگری از درآمد از محل عوارض خروج از کشور مشخص می‌شود. طبق بررسی‌ها و براساس برخی اظهار نظرهای رسمی و غیررسمی، عوارض خروج از کشور باید در ۴ بخش اصلی هزینه شود:

  • گردشگری (به ویژه تقویت زیرساخت‌های گردشگری)
  • بازسازی روستا‌های مرزی
  • بهسازی فرودگاه‌ها و درگاه‌های خروج از کشور
  • بهسازی ناوگان‌های مسافربری هوایی، زمینی و غیره.

اگرچه تاکنون درباره نحوه و محل‌ هزینه‌کرد این درآمدها گزارشی ارائه نشده است.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

درآمد عوارض خروج از کشور به جیب چه کسی می‌رود؟

مطالب مرتبط