الگوی رزروها و رفتار مسافران چگونه تغییر می‌کند؟

3 روند سفر جدید سفر در گزارش WTTC

3 روند سفر جدید سفر در گزارش WTTC

رسانه قطبنما:‌ جدیدترین گزارش «شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)» حاکی از رونق مقاصد فرعی در سال ۲۰۲۱ و افزایش سرانه سفر‌های بین‌المللی و تقاضای سفر‌های پایدار در سال ۲۰۲۲ است. 

همه‌گیری کرونا و به‌دنبال آن وضع محدودیت‌های سفر، منجر به تغییر رفتار مسافران و توسعه برخی از ترند‌های گردشگری در جهان شده است. در همین راستا، «شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)» با همکاری گروه «Trip.com»، گزارشی را تحت عنوان «روند‌های سفر» منتشر کرده و به بررسی رفتار مسافران و الگوهای رزرو آینده می‌پردازد.

WTTC در این گزارش برای تجزیه‌وتحلیل رفتار مصرف‌کنندگان و تعیین روندهای سفر، با ارائه‌دهنده جهانی خدمات سفر، گروه Trip.com و مصرف‌کنندگان اصلی آن «Skyscanner» و «Ctrip» همکاری کرده است. مهم‌ترین نتایج این گزارش عبارتند از:

  • افزایش ۹۴ درصدی سرانه بین‌المللی سفر در سال ۲۰۲۲
  • افزایش تمایل مسافران برای سفر به مقاصد فرعی و رزرو جاذبه‌های طبیعی در سال ۲۰۲۱
  • افزایش تقاضای مسافران برای سفر‌های پایدار

اما این روندهای سفر و تغییر الگوی رزرو‌ها چگونه بر دنیای گردشگری اثر خواهند گذاشت؟

افزایش سرانه سفرهای بین‌المللی در سال ۲۰۲۱

بنا بر آخرین پیش‌بینی‌ کارشناسان WTTC، کاهش محدودیت‌های سفر در مقاصد و افزایش آمار واکسیناسیون، موجب رشد قابل‌توجه سرانه سفر‌های بین‌المللی در سال ۲۰۲۲ و پس از آن و پیشی‌گرفتن آن از سرانه داخلی خواهد شد. این در حالی است که پس از کاهش ۶۹/۴ درصدی در سال ۲۰۲۰، سرانه سفر‌های بین‌المللی در سال ۲۰۲۱، ۹/۳ افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۲ نیز با افزایش ۹۳/۸ درصدی روبه‌رو شود.

از سوی دیگر، همه‌گیری کرونا و وضع قوانین سخت‌گیرانه، موجب رشد قابل‌توجه گردشگری داخلی در سال ۲۰۲۱ شده؛ به‌طوریکه میزان رزرو هتل‌های داخلی در پلتفرم Trip.com، با افزایش ۲۰۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ روبه‌رو شده است. علی‌رغم رشد گردشگری داخلی، شورای جهانی سفر بازگشت سفر‌های بین‌المللی را عنصر حیاتی برای رشد اقتصاد جهانی می‌داند.

رونق مقاصد فرعی و افزایش رزرو جاذبه‌های فضای آزاد

گزارش مشترک WTTC و Trip.com، متمرکز بر روند رزرو‌ها و تغییر رفتار مصرف‌کنندگان است. بررسی بازار‌های جهانی نشان می‌دهد چگونه ویژگی «انعطاف‌پذیری» موجب بهبود صنعت سفر و گردشگری در مقاصد شده است. طبق نتایج بررسی‌ها، همه‌گیری کووید-۱۹ نحوه سفر مسافران را تغییر داده و مسافران جوان از اولین کسانی‌ هستند که به چرخه سفر‌ها باز می‌گردند.

علاوه بر این، افزایش تقاضا برای اقامت‌های طولانی‌تر، سیاست‌های لغو رایگان و ارائه سطوح بالایی از پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی، از دیگر مواردی است که اهمیت آن در نظر مسافران امروز افزایش یافته است. بسیاری از مسافران برای فرار از محدودیت‌های سفر، به سمت مقاصد فرعی و دور از مکان‌های تفریحی متداول روی آوردند. انتخاب مقاصد فرعی توسط مسافران، تاثیرات مثبتی بر جوامع محلی ومعیشت آن‌ها داشته است. بر اساس داده‌های رزرو هتل‌ها در Trip.com محبوب‌ترین مقاصد فرعی کشور‌ها در سال ۲۰۲۱ عبارتند از:

  • ابوظبی، امارات
  • چیانگ مای، تایلند
  • دوحه، قطر
  • فلورانس، ایتالیا
  • فرانکفورت، آلمان

علاوه بر رونق مقاصد فرعی، داده‌های ارائه‌دهنده خدمات مسافرتی Ctrip، بیانگر افزایش تقاضا برای رزرو «جاذبه‌های فضای آزاد» در میان‌مدت و بلند‌مدت است. به‌طوریکه، رزرو جاذبه‌های طبیعی در چین، یکی از بزرگ‌ترین بازار‌های جهانی سفر، در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، ۲۶۵ درصد افزایش یافته است.

افزایش تقاضا برای سفر‌های پایدار

توقف سفر‌ها، اشتیاق مصرف‌کنندگان را برای سفر‌های پایدارتر افزایش داده است و از هر ۱۰ نفر مسافر جهانی، ۸ نفر از آن‌ها (حدود ۸۳ درصد) سفر‌های پایدار در آینده را اولویت خود قرار خواهند داد. همچنین، تحقیقات حاکی از آن است که ۶۸ میلیون مسافر ترجیح می‌دهند پرواز‌های با برچسب «انتخاب سبز» (Green Choice) یعنی پرواز‌های نسبتاً کم کربن را در Skyscanner رزرو کنند.

اشتیاق مسافران برای آغاز سفر‌ها

بررسی‌ها از آن حکایت دارد که ۷۰ درصد از مسافران کشور‌های بزرگ مانند ایالات متحده آمریکا، اسپانیا، بریتانیا، کانادا و ژاپن قصد دارند در سال ۲۰۲۲ بیشتر از ۵ سال گذشته، از جمله سال ۲۰۱۹ به‌عنوان یکی از بهترین‌های سال‌های سفر و گردشگری، برای سفر هزینه کنند. به‌گفته مدیرعامل WTTC، افزایش تقاضای سفر در سال آینده،‌ نشان‌دهنده اشتیاق دوباره مسافران به سفررفتن، بازدید از مقاصد جدید و مکان‌های فضای باز است.

از آنجایی که صنعت سفر و گردشگری، حدود ۱۰ درصد از تولیدات ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد، افزایش سفر‌ها منجر به بهبود مشاغل و رونق اقتصاد بازار‌های جهانی خواهد شد. در همین راستا، آخرین تحقیقات WTTC نشان‌ می‌دهد بهبود جهانی صنعت سفر و گردشگری موجب افزایش ۳۰/۷ درصدی سهم این صنعت در تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۱ شده و در سال ۲۰۲۲ نیز به میزان ۳۱/۷ درصد افزایش خواهد داشت.

مدیرعامل گروه Trip.com معتقد است تقاضاهای سرکوب‌شده مسافران به‌تدریج در حال بازگشت است و بسیاری از آن‌ها به مقاصد داخلی یا خارجی سفر خواهند کرد. از این‌رو، درک نیاز مسافران و انطباق صنعت با ترند‌های روز، از الزامات بهبود سفر و گردشگری در آینده خواهد بود.

آخرین اخبار صنعت گردشگری را در وب‌سایت «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط