یاتا از آغاز استفاده گسترده از گذرنامه دیجیتال کووید-۱۹ این مجموعه، با نام «یاتا تراول پس»، در هفتههای آینده در منطقه خاورمیانه خبر داد.
رسانه قطبنما- این اقدام «یاتا» (IATA) در پی کاهش محدودیتهای سفر میان کشورهای اروپایی و منطقه خاورمیانه انجام خواهد گرفت.
نگاهی به میزان استقبال از گذرنامه های کووید-۱۹
با شیوع ویروس کرونا و استقبال از ایده گذرنامههای کووید-۱۹، گذرنامه های دیجیتال متعددی توسط شرکتهای مختلف طراحی شده است اما در این میان، «یاتا تراول پس» (IATA Travel Pass) نسبت به سایرین اعتبار بیشتری داشته و توسط شرکتهای بزرگی مانند «اتحاد ایرویز» و «قطر ایرویز» استفاده میشود. به گفته «ویلی والش» (Willie Walsh)، رئیس انجمن یاتا، تا چند هفته آینده از این برنامه به صورت گسترده در منطقه خاورمیانه برای پذیرش مسافران بینالمللی استفاده خواهد شد.
بهغیر از شرکتهای اتحاد ایرویز و قطر ایرویز که از ژانویه سال جاری میلادی (بهمنماه ۱۳۹۹) در حال استفاده از این اپلیکیشن جهت پذیرش مسافران بودند، شرکتهایی مانند «گلف ایر»، «هواپیمایی سنگاپور» و «هواپیمایی امارات» نیز در این طرح شرکت کرده و به صورت آزمایشی به مدت «دو هفته» در «مسیرهای منتخب» این طرح جدید یاتا را اجرا خواهند کرد.
مهمترین دلیل تقاضای یاتا برای اجرای گسترده چنین طرحی در خاورمیانه را میتوان مواردی از جمله عوامل زیر دانست:
کاهش محدودیتهای سفرهای بینالمللی در اروپا (کشورهایی از جمله فرانسه، اسپانیا و یونان)
نزدیک شدن به زمان برگزاری اکسپو ۲۰۲۰ دبی و سفرهای تابستانی
تصویب قانون استفاده از «گذرنامه سبز» توسط «اتحادیه اروپا»
بازگشایی مرزهای بینالمللی بیش از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا
برداشته شدن قوانین قرنطینه میان برخی از کشورها از جمله یونان و امارات
«ویلی والش» با اشاره به موارد فوق، میگوید: «قطعا با آغاز سفرهای تابستانی شاهد افزایش تقاضا خواهیم بود. اکنون واکسن کرونا در دسترس بوده و اعتمادبهنفس افراد برای سفر دوباره در حال افزایش است، بنابراین استفاده از برنامههایی مانند «یاتا تراول پس» میتواند به تسریع روند پذیرش مسافران در فرودگاهها کمک کرده و صنعت گردشگری و هواپیمایی را از وضعیت بحرانی سال ۲۰۲۰ نجات دهد.»وی استفاده از «یاتا تراول پس» در زمینههایی از جمله موارد زیر بر بهبود تجربه مسافر موثر دانسته که در نتیجه رونق صنعت گردشگری و افزایش تقاضا را بهدنبال خواهد داشت:
کاهش هزینههای جانبی سفر (عدم نیاز به آزمایشهای متعدد که گاهی تا ۴۰۰ دلار هزینه دربر دارد.)
کاهش زمان پذیرش مسافران در فرودگاهها
امکان ثبت مدارک تقلبی در اپلیکیشن
افزایش اعتماد بهنفس افراد برای سفر دوباره
کاهش ترس و اضطراب مسافران در حین سفر
چه آیندهای در انتظار این طرح است؟
پیشبینی میشود یاتا در ادامه اجرای طرح خود، خواستار همکاری دولتها جهت ادغام مدارک هویتی و مدارک بهداشتی مربوطه در گذرنامه های دیجیتال کووید-۱۹ جهت تسریع هرچه بیشتر روند پذیرش مسافران در مرزهای بینالمللی باشد. حال باید دید استفاده گسترده از «یاتا تراول پس» در منطقه خاورمیانه توسط شرکتهای هواپیمایی مختلف و کاهش محدودیت سفرهای بینالمللی تا چه اندازه به رونق گردشگری این منطقه کمک کرده و باعث افزایش تقاضای سفر خواهد شد.شما میتوانید جدیدترین اخبار و اطلاعات مربوط به صنعت گردشگری را در وبسایت «رسانه قطبنما» بخوانید.