انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (یاتا)

اهمیت استفاده از گذرنامه های دیجیتال کووید-19 در بازیابی سفرها

اهمیت استفاده از گذرنامه های دیجیتال کووید-19 در بازیابی سفرها

به گفته «یاتا»، عدم تصمیم‌گیری دولت‌ها برای تسهیل فرآیند استفاده از گذرنامه‌ های دیجیتال کووید-۱۹ در فرودگاه‌ها، تهدیدی برای بهبود صنعت گردشگری خواهد بود.

رسانه قطب‌نما- «یاتا» (IATA)، انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی، در آخرین نشست خبری خود اعلام کرد: «عدم توجه دولت‌ها به تسریع روند بررسی و اعتباربخشی به گذرنامه های دیجیتال کووید-۱۹، باعث تاثیر منفی بر تجربه مسافران به‌خصوص در فرودگاه‌ها و هرج‌ و مرج دوباره خواهد شد.» یاتا با اشاره به ارقام، آمار و گزارشات مربوط به سال‌های گذشته در زمینه حمل‌ونقل هوایی و تجربه مسافران و تفاوت چشم‌‌گیر زمان پذیرش آن‌ها در فرودگاه‌ها در زمان شیوع بیماری «کرونا» و پس از آن، به موارد زیر اشاره می‌کند، تا ثابت کند، عدم هماهنگی میان دولت‌ها و صنعت حمل‌ونقل توریستی می‌تواند چه پیامدهایی در پی داشته باشد. 
  • پیش از شیوع بیماری، متوسط زمان پذیرش مسافران از جمله ورود به سیستم، کنترل مدارک مرزی، تحویل چمدان و غیره در سراسر جهان در فرودگاه‌ها حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه بود.
  • پس از شیوع بیماری متوسط زمان رسیدگی به پذیرش مسافران با وجود بررسی مدارک کاغذی به ۳ ساعت رسیده است. 
  • بدون وجود تکنولوژی و ادامه روند کاغذبازی در فرودگاه‌ها، زمان پذیرش مسافران احتمالا بیشتر شده و در مواردی به ۵ یا ۸ ساعت برسد. 
این در حالی است که حتی میزان سفرها در برخی مناطق جهان همچنان صفر بوده و حتی به ۳۰ درصد میزان ترافیک دوره مشابه سالیانه نرسیده است.  بدیهی است که معطل شدن بیش از حد، ایستادن در صف‌ها طولانی، شرایط شیوع بیماری و بسیاری موارد دیگر همگی باعث خواهد شد که افراد علاقه خود را نسبت به سفرهای هوایی از دست داده و میزان درآمدزایی این شاخه از صنعت گردشگری بیش از گذشته سقوط کند.  حال یاتا، راه‌حل چنین مشکلی را همکاری شرکت‌های فرودگاهی با دولت‌ها جهت تسریع «زیرساخت‌های فناوری محور» استفاده از گذرنامه‌ های دیجیتال کووید-۱۹ و افزایش سرعت پذیرش مسافران در فرودگاه‌ها می‌داند. 

پیشنهاد یاتا چیست؟

یکی از پیشنهادها و راه‌حل‌هایی که یاتا برای جلوگیری از این آشوب جدید، مطرح می‌کند، ادغام مدارک هویتی سفر و مدارک بهداشتی فرد در یک پلتفرم است. انجام چنین کاری و استفاده از پاسپورت واکسن‌ها به‌عنوان گذرنامه، نیازمند تعیین یک استاندارد جهانی و همکاری بسیاری از دولت‌ها است.  اما از سویی دیگر اگر همکاری لازم در این زمینه انجام شود، این گذرنامه های دیجیتال، مزیت‌های خاص خود را دارند که از جمله آن می‌توان موارد ذیل اشاره کرد: 
  • عدم امکان ثبت مدارک تقلبی
  • کاهش زمان انتظار در فرودگاه‌ها با یکپارچه‌سازی روند رسیدگی به پذیرش مسافر
  • افزایش امنیت اطلاعات دیجیتال 
  • کاهش خطر انتقال ویروس به دلیل عدم استفاده از مدارک کاغذی
همچنین از جمله مزیت‌های استفاده از این گذرنامه های دیجیتال برای دولت‌ها می‌توان به اطمینان از سلامت مسافران، تعداد مسافران ورودی روزانه و امنیت بهداشتی پرواز و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. 

چه آینده‌ای در راه است؟

یاتا اجلاس ۱۱ ژوئن (۲۱ خردادماه ۱۴۰۰) با گروه «جی ۷» (G7: هفت کشور مهم صنعتی در جهان) را فرصت مناسبی برای جلب نظر تعداد بیشتری از دولت‌ها می‌داند. در این جلسه قرار است، فرصت‌ها و زمینه‌های پیشبرد اهداف مشترک میان دولت‌ها و صنعت گردشگری و حمل‌ونقل هوایی در ۴ زمینه اصلی که عبارتند از موارد زیر، بررسی شوند: 
  • صدور پاسپورت واکسن‌ها براساس استانداردهای هوشمند گواهینامه واکسیناسیون "WHO" (استفاده از کدهای QR)
  • صدور گواهینامه آزمایش «کووید-۱۹» براساس اطلاعات مورد نیاز سازمان بین‌المللی هواپیمایی کشورها
  • درخواست ارائه مدارک معتبر مربوط به آزمایش «کووید-۱۹» و سابقه واکسیناسیون از مسافر
  • استفاده از اپلیکیشن‌های گذرنامه های دیجیتال کووید-۱۹، مانند «یاتا تراول پس» 
بیشتر بخوانید: هر آنچه درباره برنامه یاتا تراول پس باید بدانید
حال باید دید در آستانه آغاز سفرهای تابستانی، آیا سایر دولت‌ها مانند «اتحادیه اروپا» از گذرنامه های دیجیتال کووید-۱۹ برای رونق دوباره صنعت گردشگری و بهبود تجربه مسافران استقبال می‌کنند یا خیر؟ شما می‌توانید جدیدترین اخبار و اطلاعات مربوط به صنعت گردشگری را از «رسانه قطب‌نما» بخوانید. 
پیشنهاد رسانه قطب‌نما: آیا گذرنامه های کووید-۱۹ تنها راه احیای صنعت هواپیمایی است؟

مطالب مرتبط