عربستان، امارات، قطر و مصر؛ پیشتازان گردشگری خاورمیانه

جهش هتلداری خاورمیانه با ساخت ۶۰۷ هتل جدید

جهش هتلداری خاورمیانه با ساخت ۶۰۷ هتل جدید

رسانه قطبنما: صنعت گردشگری خاورمیانه در سال ۲۰۲۴ میلادی شاهد جهش بزرگی در گردشگری بین‌المللی به‌ویژه در ۴ کشور عربستان، امارات، قطر و مصر بود. رونق گردشگری در این کشورها موجب جهش شدیدی در ساخت‌وساز هتل‌های منطقه خاورمیانه شده است.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، عربستان در ۶ ماه اول سال ۲۰۲۴ میلادی، میزبان ۶۰ میلیون گردشگر بین‌المللی و داخلی بود که این گردشگران ۳۸.۱ میلیارد دلار در این کشور هزینه کردند. این مقصد نوپای خاورمیانه قصد دارد تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی، تعداد گردشگران خود را به ۱۵۰ میلیون نفر برساند که از این تعداد، ۷۰ میلیون نفر گردشگر خارجی هستند.

دبی دیگر مقصد محبوب خاورمیانه، در سال ۲۰۲۴ میلادی همچنان به سیر صعودی خود در گردشگری ادامه می‌دهد و با جذب ۹.۳۱ میلیون گردشگر بین‌المللی از ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۴ میلادی، بار دیگر رکوردشکنی کرد. طبق آمار اداره اقتصاد و گردشگری دبی، این رقم ۹ درصد بیشتر از ۸.۵۵ میلیون گردشگر ورودی در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ میلادی است.

قطر نیز در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میلادی میزبان ۲.۶۳ میلیون گردشگر بین المللی بود که ۲۸ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۳ میلادی است.  عربستان، هند، بحرین، انگلیس، کویت، عمان، آلمان، ایالات متحده، امارات متحده عربی و ایتالیا به‌ترتیب ۱۰ کشوری هستند که بیشترین تعداد مسافران قطر را به‌خود اختصاص داده‌اند.

مصر هم در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میلادی میزبان بیش از ۷ میلیون گردشگر بین‌المللی بود که اندکی بیشتر از تعداد گردشگران این کشور در مدت مشابه سال گذشته میلادی است. طبق آمار وزارت گردشگری مصر، گردشگران در نیمه اول سال جاری میلادی در مجموع بیش از ۷۰ میلیون نفر شب در این کشور اقامت کرده‌اند. این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۶۷.۶ میلیون نفر شب بود. مصر همچنین ۶.۶ میلیارد دلار از محل گردشگری درآمد کسب کرده است که افزایش ۵ درصدی نسبت به‌مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد. این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ میلادی میزبان ۳۰ میلیون گردشگر باشد.

رونق ساخت هتل در خاورمیانه

گزارش شرکت «لوجینگ اکونومتریکس» (Lodging Econometrics) که در زمینه تجزیه‌وتحلیل داده‌های هتلداری فعالیت می‌کند، نشان می‌دهد در حال حاضر ۶۰۷ هتل در منطقه خاورمیانه در حال ساخت هستند. طبق این گزارش، با ساخت این ۶۰۷ هتل جدید در مجموع ۱۴۷ هزار و ۸۸ اتاق هتل به موجودی منطقه خاورمیانه افزوده می‌شود.  پیش‌بینی می‌شود از این تعداد هتل، ۳۵ هتل جدید تا پایان نیمه اول ۲۰۲۴ میلادی، ۶۶ هتل تا پایان سال جاری میلادی، ۱۰۲ هتل در سال ۲۰۲۵ میلادی و ۱۲۱ هتل در سال ۲۰۲۶ میلادی افتتاح شوند.

عربستان با ۳۲۰ هتل در دست ساخت، پیشتاز این جریان است و مصر با ۱۰۷ هتل، امارات متحده عربی با ۸۷ هتل، عمان با ۲۸ هتل و قطر با ۲۷ هتل در دست ساخت، به‌ترتیب بیشترین تعداد هتل‌های در حال ساخت منطقه خاورمیانه را به‌خود اختصاص داده‌اند. این پنج کشور ۹۴ درصد از پروژه‌های در حال ساخت و حدود ۹۵ درصد کل اتاق‌های هتل خاورمیانه را در اختیار دارند.

در میان شهرهای منطقه خاورمیانه نیز، شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی، پیشتاز ساخت هتل است و قرار است ۸۹ هتل جدید در این شهر ساخته شود. جده با ۵۸ پروژه، قاهره با ۳۹ پروژه، دوحه با ۲۴ پروژه و مکه با ۲۲ پروژه دیگر شهرهای خاورمیانه هستند که بیشترین تعداد هتل‌های در دست ساخت منطقه را به‌خود اختصاص داده‌اند.

اخبار هتلداری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط