"گروه بینالمللی «ماریوت» یکی از مشهورترین ابرقدرتهای صنعت هتلداری در جهان است که مانند بسیاری از شرکتهای بزرگ از بحران اقتصادی ناشی از کرونا در امان نماند، اما این گروه با تغییر به موقع استراتژیهای عملیاتی توانست سال ۲۰۲۰ را با موفقیت به پایان برساند.در این مطلب نگاهی به کارنامه مالی «ماریوت» میاندازیم.
"
رسانه قطبنما- گروه بینالمللی ماریوت در جدیدترین اقدام خود کارنامه مالی دوره سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ خود را به همراه گزارش عملکردش در این مدت منتشر کرده است.
نگاهی به مهمترین موارد کارنامه مالی ماریوت
درآمد خالص به ازای هر اتاق (RevPAR) در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ در همین مدت مشابه در سراسر جهان ۴۶.۳ درصد و در آمریکا و کانادا ۴۶.۳ درصد کاهش یافته است.
درآمد خالص به ازای هر اتاق (RevPAR) در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۱۹ در همین مدت مشابه در سراسر جهان ۵۹.۱ درصد و در آمریکا و کانادا ۵۷.۱ درصد کاهش یافته است.
در مجموع گزارش زیان مالی ناشی از سود هر سهام ماریوت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱، ۰.۰۳ دلار بوده است که در مقایسه با گزارش دورههای قبل که بهترتیب ۰.۰۹ دلار و ۰.۱۰ دلار اعلام شدهاند، کاهش چشمگیری داشته باشد. زیان مالی ناشی از سود هر سهام ماریوت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ (۱۱دیماه ۱۳۹۸ تا ۱۲ فروردینماه ۱۳۹۹) چیزی بیش از ۰.۴۹ بود.
تعداد اتاقهای مجموعه هتل های زنجیره ای ماریوت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱، در سطح جهان به بیش از ۲۳ هزار مورد افزایش یافته است. این میزان در سطح بینالمللی شامل ۱۲ هزار اتاق جدید است.
در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۲۱، تعداد املاک تحت پوشش گروه ماریوت به بیش از ۲۸۰۰ ملک، شامل ۴۹۱ هزار اتاق که ۱۸ هزار مورد آنها دارای تاییدیه هستند، رسیده است. در این گزارش همچنین اشاره شده است که گروه ماریوت تا پایان این دوره، بیش از ۲۲۲ هزار اتاق جدید در حال ساخت دارد.
مجموع خالص نقدینگی گروه ماریوت در پایان سه ماهه اول در حدود ۴.۷ میلیارد دلار گزارش شده که ۰.۶ میلیارد آن موجودی نقدی شرکت بوده و ۴.۱ میلیارد دلار آن را وامهای استفاده نشده و تسهیلات اعتباری تشکیل میدهند.
پس از انتشار گزارش مالی و عملکرد گروه ماریوت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱، سهام این گروه بینالمللی در بازار بورس «نزدک» (NASDAQ) جهش چشمگیری داشت.
اقدامات ماریوت در طول همهگیری کرونا
گروه بینالمللی هتل های زنجیره ای ماریوت، با تغییر استراتژیها و ارائه خدمات جدید در طول همهگیری نقش موثری در افزایش وفاداری مخاطبان، اعضا و مشتریان خود داشت. از جمله مهمترین اقدامات این شرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حفظ ارتباط با مشتریان و اعضای «ماریوت بونوی» (Marriott Bonvey)
تمرکز بر حفظ همکاری و افزایش وفاداری بیش از ۱۵۰ میلیون عضو ماریوت
ارائه کارت اعتباری مشترکین ماریوت به مهمانان در شعب «کره جنوبی» و «مکزیک»
همکاری با سرویس کرایه خودروی آنلاین «اوبر» (Uber) در آمریکا جهت سفارش و تحویل غذا در دوران قرنطینه
نگاهی دقیق به کارنامه مالی گروه ماریوت
درآمد عملیاتی گروه ماریوت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱، بالغ بر ۸۴ میلیون دلار گزارش شده است، این هزینه در مقایسه با درآمد ۱۱۴ میلیون دلاری سال گذشته کاهش چشمگیری داشته که نشاندهنده اصلاحات و حذف بخشهای عملیاتی غیرضروری جهت جلوگیری از هدر رفتن بودجه است.درآمد خالص سه ماهه اول سال جاری میلادی این گروه نیز ۱۱ میلیون دلار بوده، همین میزان برای دوره مشابه سال قبل ۳۱ میلیون دلار ثبت شده است، که طبیعتا نتیجه همهگیری بیماری کرونا و کاهش چشمگیر تقاضای سفر است.کاهش هزینههای مدیریت پایه و فرانچایزها نیز در این کارنامه مالی ۴۱۲ میلیون اعلام شده که نسبت به بودجه ۶۲۹ میلیون دلاری دوره سال گذشته، بیش از ۲۰۰ میلیون کاهش یافته است. این کاهش قابل توجه نیز بهدلیل کاهش میزان درآمد خالص به ازای رزرو (RevPAR) هر اتاق بوده که یکی از پیامدهای شیوع بیماری کرونا است.یکی دیگر از موارد قابل توجه در کارنامه مالی ماریوت در سه ماهه اول ۲۰۲۱، در نظر گرفتن بودجه مدیریت حمایتی و تشویقی است. این گروه بیش از ۳۳ میلیون دلار هزینه جهت مدیریت انگیزشی کارمندان خود هزینه کرده، در حالی که در سال ۲۰۲۰ اصلا هزینه و بودجهای به این مورد تعلق نگرفته است. گروه ماریوت توانست با استفاده از رونق سفرها و افزایش رزرو هتلهای منطقه آسیا و بهخصوص چین این هزینه را بهعنوان بخش جدیدی از بودجه خود تامین کند.یکی از شاخصهای دیگر کارنامه مالی گروه ماریوت که با شیوع همهگیری بیماری کرونا بسیار تحت تاثیر قرار گرفت درآمد مالکان، مستغلات لیزینگی (اجارهای) و سایر درآمدهای خالص هزینههای مستقیم در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ بود. این میزان ۲۷ میلیون دلار ثبت شده است و نسبت به دوره مشابه سال گذشته که ۸ میلیون دلار بوده است، افزایش چشمگیری داشته که نتیجه کاهش "RevPAR" و تعطیلی سفرهاست.هزینه استهلاک و هزینههای جانبی نیز در سه ماهه اول ۲۰۲۱، ۵۲ میلیون دلار گزارش شده است، در حالی که این مبلغ در دوره سال ۲۰۲۰، ۱۵۰ میلیون دلار بوده، این تغییرات نشاندهنده خسارت ۹۰ میلیون دلاری گروه ماریوت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ است.
عملکرد گروه ماریوت در گسترش شعب بینالمللی خود
در این گزارش همچنین اشاره شده است که گروه ماریوت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۳۴ ملک جدید (مجموعا ۲۳۵۶۷ اتاق) در سراسر جهان به زیرمجموعه خود اضافه کرده که از این تعداد بیش از ۱۲ هزار اتاق در کشورهای دیگر از جمله ۱۱ ملک (۳۷۰۰ اتاق) در منطقه کارائیب و آمریکای لاتین، واقع شدهاند.از سویی دیگر در طول این سه ماهه، نزدیک به ۱۱۴ ملک (۱۷۳۸۱ اتاق) از زیرمجموعه ماریوت خارج شدهاند.در نهایت مجموع اتاقهای تحت پوشش گروه بینالمللی هتل های زنجیره ای ماریوت در این گزارش بیش از ۱ میلیون و ۴۰۰هزار اتاق اعلام شده است که در ۷۳۰۰ شعبه ماریوت قرار دارند.همچنین این گروه در پایان دوره سه ماهه اول سال ۲۰۲۱، گزارشی از روند توسعه و گسترش املاک خود ارائه داده است که در آن ۲۸۲۵ ملک شامل ۴۹۱ هزار اتاق در دست ساخت بوده که از این میزان بیش از هزار ملک و دویست هزار اتاق دارای مجوز ساخت هستند. میزان درآمد خالص به ازای هر رزرو نهایی (RevPAR) در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ گروه ماریوت در سراسر جهان و با مقایسه سه ماهه اول سال ۲۰۲۰، ۴۶.۳ درصد کاهش یافته است.
چه آیندهای در انتظار گروه ماریوت است؟
این گروه با گسترش همکاریها و ادامه ساختوسازهایش در عرصه بینالمللی قصد دارد ضربه مالی ناشی از بحران کرونا بهخوبی جبران کرده و نتایج بسیار بهتری از عملکرد و کارنامه مالی خود در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ (۱۲ فروردین تا ۹ تیرماه) ارائه دهد.مهمترین اهداف پیش روی گروه ماریوت عبارتند از:
توجه به تامین امنیت مسافران
افزایش وفاداری مسافران
ارائه خدمات شخصیسازی شده برحسب نیاز مشتریان
ادامه رعایت پروتکلها و برنامههای مخصوص دوران شیوع بیماری
حفظ ارتباط با مشتریان پس از فروش
همکاری با شرکتهای مرتبط
همکاری با استارتاپهای مختلف
ادامه توسعه و ساختوساز شعب ماریوت
افزایش میزان رزرو تقاضا
رشد تعداد اتاقهای تحت پوشش ماریوت
نتیجهگیری
اگرچه هیچ چیز قطعی نیست، اما براساس عملکرد و پیشرفت شرکتها میتوان میزان موفقیت آنها در خروج از بحران کرونا را سنجید. بررسی کارنامه مالی ابرقدرتهای مختلف مانند ماریوت میتواند راهنمای برای خروج سایرین از بحرانهای اقتصادی باشد.
جدیدترین اخبار گردشگری سراسر جهان و مقالات مرتبط در این زمینه را از رسانه قطبنمادنبال کنید.