سفر اولترا لاکچری چیست | روند بعدی صنعت هتلداری لوکس

سفر اولترا لاکچری چیست | روند بعدی صنعت هتلداری لوکس

رسانه قطبنما: در سال ۲۰۲۲ میلادی ارزش بازار جهانی سفرهای لوکس ۱.۴  تریلیون دلار برآورد شد. حال کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تا سال ۲۰۳۲ میلادی این رقم به ۳.۳ تریلیون دلار افزایش یابد که نشان‌دهنده رشد ۸.۴ درصدی در طول دهه پیش رو است.
به‌گزارش «رسانه قطبنما»، صنعت سفرهای لوکس در حال رشد است اما نکته مهم‌تر در این صنعت «تغییر روندها و سلایق مشتریان سفرهای لوکس» است. مشتریان سفرهای لوکس امروزی که از قشر ثروتمند جهان محسوب می‌شوند، به‌دنبال تجربه‌های معنادار و غنی فرهنگی هستند که به‌جای لوکس یا همان لاکچری (Luxury)معمولی، فوق‌لوکس یا اولترا لاکچری (Ultra Luxury) باشد. اما منظور از اولترا لاکچری چیست و چطور می‌توان در صنعت هتلداری و مهمان‌نوازی یک تجربه همه‌جانبه فرهنگی و فوق‌لوکس را به مشتریان ارائه داد؟

ظهور نسل جدید مسافران

گروه سفرهای لوکس ماریوت اینترنشنال (Luxury Group by Marriott International) به‌تازگی تحقیقاتی روی مسافران با ارزش خالص بالا (UHNW) آسیا انجام داده است. منظور از UHNW افرادی است که میزان سرمایه‌شان بیشتر از یک میلیون دلار است.

براساس این گزارش با رشد روزافزون طبقه متوسط ​​در منطقه آسیا و اقیانوسیه، بهبود وضعیت مالی و افزایش جمعیت مسافران مسن، دسته‌های جدیدی از مسافران در این منطقه ظهور کرده‌اند که با تصویر کلیشه‌ای از افراد ثروتمند، متفاوت هستند. این گزارش این شخصیت‌ها را به‌ ترتیب «مسافر جسور» (Venture Travelist)، «تجربه‌شناس» (Experience Connoisseur) و «ماجراجوی جاودان» (Timeless Adventurer) معرفی کرده است که همگی به‌شدت مستقل، آگاه و متعهد به تجربه‌های غنی و متنوع سفر هستند.

طبق این تحقیقات، مسافران متمول آسیا و اقیانوسیه در سال ۲۰۲۴ میلادی هم مدت‌زمان و هم تعداد سفرهای تفریحی خود را افزایش داده‌اند. این افراد به‌دنبال کسب تجربه‌های فراگیر فرهنگی و بومی هستند و دوست دارند به‌جای بازدید کوتاه و فشرده از یک جاذبه گردشگری یا خرید سوغات، با مردم محلی تعامل کرده و درک عمیقی از فرهنگ و سنت‌های بومی منطقه کسب کنند. در واقع معیار یک سفر فوق‌لوکس از نظر این افراد این است که زمان خود را صرف ایجاد خاطرات طولانی‌مدت و ساخت ارتباط عاطفی با مردم محلی کنند.

ظهور نسل جدید مسافران

منظور از سفرهای اولترا لاکچری چیست

سفرهای لوکس را باید به دو دسته تقسیم کرد؛ دسته اول «سفرهای لوکس سنتی» است که خدمات کلاسیکی مثل موقعیت منحصربه‌فرد هتل، حمل‌ونقل فرست کلاس، برند هتل لوکس، طراحی و زیبایی هتل، رستوران‌های رتبه برتر و غیره را در بر می‌گیرد.

دسته دوم که ما در این مقاله به آن‌‌ها «سفرهای فوق لوکس» یا «اولترا لاکچری» می‌گوییم، علاوه‌بر خدمات کلاسیک سفرهای لوکس، طیف گسترده‌ای از تجربیات فرهنگی و بومی را نیز ارائه می‌دهند. اما چرا سفرهای فوق لوکس اهمیت دارند؟ 

نگاهی به آمار سفرها نشان می‌دهد تعداد رزروهای سفرهای فوق لوکس از سفرهای لوکس که قدمت زیادی در صنعت سفر دارند، پیشی گرفته است. طبق گزارش شرکت تور اپراتور Cazenove+Loyd، طی ۱۲ ماه گذشته تعداد رزرو سفرهای شش رقمی این آژانس ۵۰ درصد رشد داشته است. منظور از سفرهای شش رقمی، بسته‌های سفری است که ارزش آن‌ها بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار است. طبق گزارش شرکت مسافرتی Untold Story Travel نیز ۴۰ درصد رزرو بسته‌های سفر این شرکت امسال مرز شش رقمی را شکسته است.

اما چه چیزی سبب بروز این موج شده است؟ نتایج گزارش رسانه گردشگری اسکیفت نشان می‌دهد مسافران ثروتمند به‌طور فزاینده‌ای به تجربه‌های فرهنگی علاقه‌مند شده‌اند و ۵۲ درصد از آن‌ها یک تجربه فرهنگی همه‌جانبه (Cultural Immersion) و اصیل را به‌عنوان انگیزه اصلی سفر خود ذکر کرده‌اند. 

منظور از سفرهای اولترا لاکچری چیست

یک سفر اولترا لاکچری چه ویژگی‌هایی دارد

مارکو فرانک، مدیر ارشد شرکت مهمان‌نوازی سعودی «بوتیک گروپ» (Boutique Group)، که کاخ‌های تاریخی عربستان را به هتل‌های بوتیک انحصاری تبدیل می‌کند، درباره ویژگی‌های یک سفر فوق‌لوکس می‌گوید: «ارائه یک تجربه فرهنگی فراگیر، خلاقیت در خدمات و اصالت محصول اولویت‌هایی است که باید در یک پیشنهاد سفر فوق لوکس رعایت شود. تجربه مهمان باید یکپارچه باشد و نقاط مشکل‌ساز معمول مثل تاخیر در ورود، زمان‌ خروج غیرقابل انعطاف و خدمات غیرشخصی باید با دقت حذف شوند.»

دست برتر هتل‌های مستقل در برابر برندهای مطرح

همانطور که پیش از این اشاره کردیم سفرهای لوکس، به‌ویژه در صنعت هتلداری و مهمان‌نوازی، به‌طور سنتی استانداردهای معینی، دارند که اغلب آن‌ها جنبه‌های فیزیکی خدمت یا محصول مثل دکور زیبا یا مجلل را شامل می‌شوند. در مقابل، در تجربیات فوق‌لوکس علاوه‌بر جنبه‌های فیزیکی هتل، انحصار، اصالت و تجربیاتی که ریشه در سنت‌های محلی دارد، جایگاه ویژه‌ای کسب می‌کنند.

نکته جالب دیگر این است که بازار سفرهای لوکس به‌طور سنتی همیشه زیر سلطه برندهای بزرگ هتل‌داری قرار داشته است که به‌دلیل خدمات خود شناخته می‌شدند. اما اکنون بازار برای رقابت هتل‌های مستقل و سفارشی مهیاتر است. مسافران ثروتمند هتل‌های سفارشی‌تر و مستقلی که تجربیات منحصربه‌فردی ارائه می‌دهند را به برندهای مطرح هتلداری ترجیح می‌دهند و به دنبال تجربه‌ای فراتر از یک اقامت مجلل قابل پیش‌بینی هستند.

هتل‌های گروه سعودی بوتیک گروپ، نمونه جالبی از پیاده‌سازی این فلسفه است. فرانک درباره تلفیق اصالت و تجربه‌های فرهنگی در هتل‌های این گروه می‌گوید: «ما یک تیم اختصاصی میراث و فرهنگ داخلی داریم که به‌طور گسترده درباره عناصر و سنت‌های عربستان سعودی تحقیق می‌کنند. سپس با کمک این عناصر ما نقاط تماس سنتی و فرهنگی مختلفی را در سراسر هتل‌های خود تعبیه کرده‌ایم که ارتباط عاطفی را با مهمان برقرار می‌کنند.»

تجربیات فرهنگی: روند بعدی صنعت هتلداری لوکس

استفاده از لباس‌های سنتی عربستان به‌عنوان یونیفرم، همکاری با هنرمندان و طراحان محلی، مشارکت با کارشناسان آشپزی عربی و استفاده از درمانگران سنتی در برنامه‌های اسپا و سلامتی از جمله نقاط تماسی است که در هتل‌های بوتیک گروپ از آن‌‌ها استفاده شده است.

فرانک می‌افزاید: «یکی از این نمونه‌ها، همکاری اخیر ما با ۹ هنرمند برجسته سعودی برای خلق آثار هنری منحصربه‌فردی با الهام از صنایع دستی عربستان است. هر کدام از هتل‌ها صنایع دستی خاص خود را خواهند داشت و یک داستان سنتی متمایز را به نمایش می‌گذارند. این عناصر به‌طور ناخودآگاه میهمانان را با روایت‌های فرهنگی منطقه پیوند می‌دهند.»

این عناصر و نقاط تماس اگرچه ممکن است جزئی به نظر برسند اما اگر به‌خوبی اجرا شوند می‌توانند یک تجربه شگفت‌انگیز احساسی را رقم بزنند. این نکته را به‌خاطر بسپارید که «مهمانان ممکن است دقیقا آنچه شما گفتید را به خاطر نسپارند، اما همیشه احساسی که به آن‌ها داده‌اید را به خاطر خواهند آورد.»

تجربیات فرهنگی: روند بعدی صنعت هتلداری لوکس

تمرکز بر تجربیات آشپزی، رمز یک تجربه فوق‌لوکس

نتایج تحقیقات گروه سفرهای لوکس ماریوت اینترنشنال نشان می‌دهد، غذا و تجربه‌های غذایی منحصربه‌فرد اصلی‌ترین محرک سفر در بین افراد ثروتمند است. طبق داده‌های این گزارش، مسافران مرفه مقاصد سفر خود را بر اساس تجارب غذا و آشپزی انتخاب می‌کنند. ۸۸ درصد از شرکت‌کنندگان در این تحقیق، شانس کشف غذای جدید یا ماجراجویی‌های غذایی را در انتخاب مقصد سفر «مهم» یا «بسیار مهم» ارزیابی کردند. افراد ثروتمند با آگاهی کامل از روندهای غذا، مشتاق هستند تا رستوران‌های جدید را تجربه کنند. حدود ۸۲ درصد اهمیت بازدید از یک رستوران جدید را «مهم» یا «بسیار مهم» ارزیابی کرده‌اند.

اما چطور می‌توان یک تجربه غذایی جذاب و در عین‌حال فرهنگی و سنتی را برای مسافران رقم زد؟ توجه به غذاهای سنتی و بومی هر منطقه کلید موفقیت در این زمینه است. فرانک در این‌باره می‌گوید: «بر خلاف غذاهای شناخته شده جهانی، غذاهای عربستانی یک قلمرو ناشناخته است که ما مشتاق معرفی آن به جهان هستیم.»

تمرکز بر تجربیات آشپزی، رمز یک تجربه فوق‌لوکس

این گروه هتلداری برای دست‌یافتن به این هدف با کمیسیون هنرهای آشپزی عربستان قرارداد همکاری امضا کرده است. این کمیسیون مسئولیت ترویج و حفظ میراث آشپزی عربستان را برعهده دارد. براین اساس، هر یک از کاخ‌های گروه بوتیک گروپ یک منوی منحصربه‌فرد عربی دارد که نشان‌دهنده میراث آشپزی منطقه است. این گروه همچنین قصد دارد برای حمایت از جوامع کشاورزی، ارائه مواد غذایی ارگانیک و دسترسی به محصولات غذایی و صنایع دستی سنتی با کشاورزان عربستانی همکاری کند. فرانک گفت: «ما به دنبال تولید روغن زیتون ویژه و همچنین قهوه عربستانی با ریشه‌های سنتی هستیم.»

او می‌افزاید: «هدف ما این است از مزارع کوچک و ارگانیک حمایت کنیم. این مزارع ریشه در صنعت کشاورزی بسیاری از خانواده‌های سعودی دارد. این همکاری هم عرضه مواد اولیه تازه و هم اصالت فرهنگی هر وعده غذایی را تضمین می‌کند.»

کاخ‌های بوتیک گروپ علاوه‌بر ارائه غذاهای سنتی عربستانی هر کدام یک رستوران با مدیریت یک سرآشپز مشهور جهانی دارند که رستوران‌های قبلی خود را به ستاره میشلین رسانده‌اند. 

تمرکز بر تجربیات آشپزی، رمز یک تجربه فوق‌لوکس
خدمات لوکس کلاسیک را جدی بگیرید

وقتی می‌گوییم مشتریان به‌دنبال یک سفر فوق لوکس هستند به این معنی نیست که دیگر به خدمات لوکس استاندارد اهمیتی نمی‌دهند. مسافران امروزی بسیار باهوش‌تر و به روندهای روز آگاه‌تر هستند و می‌خواهند علاوه‌بر خدمات لوکس معمول مثل خدمات دربان شخصی، طراحی و معماری ویژه و غیره، یک تجربه عمیق‌تر کسب کنند. بنابراین باید به‌دنبال ایجاد تعادل بین استانداردهای لوکس قدیمی و تجربیات فرهنگی و سنتی باشید.

به این نکته دقت کنید که هرگز به مسافر وعده‌ای فراتر از توان خود ندهید. مهمانان انتظار تجربه‌ای منحصربه‌فرد و متناسب با سلیقه و نیازهای شخصی خود را دارند؛ این مورد ممکن است وسوسه‌کننده باشد و ترغیب‌تان کند که چنین وعده‌ای به مهمان بدهید اما اگر از پس آن برنیایید، شهرت هتل خود را به خطر می‌اندازید.

به‌جای این وعده‌ها سعی کنید روی نقاط قوت تاریخی و فرهنگی هتل، تعهد به نوآوری و پایداری تمرکز کنید تا بتوانید نظر مسافران لوکس را جلب کنید.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

۷ توصیه‌ مدیر هتل ساحلی ۵ ستاره ریکسوس باب البحر به رهبران کسب و کارها

مطالب مرتبط